Šta je novo?

Kako da okupate mačku

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Kako da okupate mačku


maca-v.jpg


Svako ko se sprema da okupa mačku, treba da se pripremi za dugačko poslepodne. Većina mačaka mrzi kupanje i to će vam jasno staviti do znanja. Pripremite sve što bi moglo da vam treba i dobro se naoružajte strpljenjem.

Pripremite dva pe-škira i šampon za mačke. Bilo bi dobro da imate neklizajuću podlogu za kadu da bi se maca osećala sigurnije. Ulijte nekoliko centimetara tople vode i nežno spustite mačku u kadu. Pričajte sa njom da je ohrabrite. Kada se umiri, nakvasite je.


Ako se previše boji tuša, polivajte je vodom iz lončeta, ali joj nikako ne kvasite glavu. Lice ćete joj očistiti kasnije vlažnim sunđerom. Zatim, stavite malo šampona u ruku i nežno joj operite krzno. Ispiranje šampona je najteži deo kupanja. Iako će se maca buniti, važno je da dobro isperete šampon, jer bi ostaci šampona mogli da joj nadraže kožu. Faza sušenja je najlakša, jednostavno zamotajte macu u peškir i osušite je.


Izvor: B:Aksentijević
 
Član
Učlanjen(a)
16.01.2010
Poruka
86
Mace moraju redovno da se kupaju,to je za njihovo dobro,a opšte zadovoljstvo.
 
Član
Učlanjen(a)
08.11.2010
Poruka
5
Mace moraju redovno da se kupaju,to je za njihovo dobro,a opšte zadovoljstvo.

Читам све ове поруке и не могу да се начудим. Зашто купате јадне мачке? Одакле вам та идеја да је купање за њихово добро? Оставите их на миру, које црно купање. Мачке нису људи, а ни пси. Тај ко мисли да ће боље да је очисти купањем него што то она сама уради храпавим језиком, уз помоћ пљувачке која је антисептична, није нормалан.

Није турска ангора та која воли воду, већ ван (такође турска - име добиле по језеру на чијим обалама живе).
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.390
Da nisam kupao mačke nikad ne bih znao da stvarno imaju 9 života, s obzirom koliko se plaše vode :)

Ne treba ih kupati sem u slučaju krajnje nužde, ako imate duše yes3
 
Top