Ajde busteru, iz aviona se vidi da ni jedan od ovih nista ne zna o JS a kamo li da je bio jedan od njih.
Ni jedan od njih ne iznosi ni jedan Biblijski dokaz protiv njih, vec samo reklamira sebe.
Da ti kazem ja nesto onako krajnje dobronamerno!
Ako iskreno tragas za Bogom i zelis da mu nesebicno ugodis, ne slusaj nikog i neveruj nikom osim Bibliji. Znas koje je zapovesti Bog izrekao ( ostavio ) u njoj ( ali samo u njoj, ne u nekoj drugoj organizaciji [veri] ) okreni se oko sebe i pogledaj ko ih doslovce izvrsuje i tako ces znati ko je Boziji narod.
Ne budi pristrasan, sto kazu ni po babu ni po stricevima.
Prece od svega je ugoditi Bogu, a NE praviti od gorkog slatko.
Pozdrav
Meni bi bilo jako drago kada bi ti prvi poslušao svoj vlastiti savet.Probaj ti da ne slušaš Kulu stražaru i čitaj samo Sveto pismo i videćeš da nije onako kao što ti na prvi pogled izgleda.
Da ne bi bilo kako govorim prazne reči:
14 S vremena na vrijeme pojavljuju se u redovima Jehovinog naroda osobe, koje su,
kao prvobitno sotona, zauzele nezavisno stanovište tražeći greške.One ne žele služiti
»rame uz rame« sa bratstvom diljem svijeta.(Usporedi sa Efežanima 2:19—22.)
Umjesto toga, predstavljaju one, koji »prkosno okrenuše leđa« Jehovinoj riječij(Zah. 7:11,
12). Klevećući uzor »čistog jezika«, kojim je Jehova tako dobrostivo učio svoj narod u
toku proteklog stoljeća,I te oholice pokušavaju odvući »ovce« od međunarodnog »stada
«, koje je Isus sakupio ovdje na Zemlji(Iv. 10:7—10,16).
Pokušavaju posijati sumnje i odvojiti bezazlene od bogatog »stola«duhovne hrane, koja se služi u dvoranama Jehovinih svjedoka, gdje doista 'ništa ne nedostaje(Ps' 23:1—6).
Takvi govore da je dovoljno čitati samo Bibliju, bilo pojedinačno ili u malim grupama kod kuće.Ali, čudno,
takvim 'čitanjem Biblije' ponovno su se vratili otpadničkim naukama, koje je kršćansko
svećenstvo učilo prije sto godina.Neki su čak počeli ponovo slaviti »kršćanske« praznike, kao na primjer rimske Saturnalije.25. decembra.
E sad ti meni prijatelju pričaj o samostalnom čitanju Svetog pisma i o "istinama"Kule stražare.
Ja čitam samo Sveto pismo i vidiš gde sam ,ti čitaš Kulu stražaru verujući da ozbiljno studiraš Bibliju.Ti su u sekti koja je oasna upravo po tebe.Zato ja tebe molim da počneš da čitaš Sveto pismo i to po mogućstvu sva ostala izdanja osim Novog sveta jer to nije prevod nego adaptacija Svetog pisma za potrebe sekte.
Kod:
http://biblijajehovinihsvedokanovisvet.blogspot.com/
@Risbg
Za tebe kao i svakog drugog Jehovinog svedoka je sve ono što nije prošlo kroz ružičaste naočare Kule stražare mržnja i laž.
Film je snimljen po istinitim događajima, a ti vidiš u filmu ono što ti (Kula stražara) želiš da vidiš.
I mogli bi redom scenu po scenu,ali kad si spomenuo rođendan vidi se da si samo malo premotao film i da nisi stvarno odgledao inače bi video da se čestitanje rođendana dešava u školi a da nije rođendanska proslava.
Ajde odvoji malo vremena,pregledaj ceo film i da ga razmotrimo tačku po tačku pa da vidimo o kakvoj se mržnji radi.
Mislim da je i ovaj film dobra prilika da odbraniš Kulu lažaru.