Poker uopšte nije bitan....bittne su kuće koje ga organizuju.Evo ovako,posmatramo samo jednu kuću,bez namere da je reklamiram...''bwin'' softver koji nudi instalaciju i na hrvatski (srpski nema).Posmatramo samo freerol turnire,to su besplatni turniri,tj.ne ulažeš ništa, a možeš dobiti nešto.....1.=130$.....a 240.-ti = 0,40$ od 3000 prethodno u p i s a n i h.E,taj upis je problematičan.Upisi su 2.X za dva turnira u toku 24.h.Prvi turnir počinje u 00:00 a drugi se održava u 14:30.h.E sad , upis za bilo koji od navedena dva,počinje strogo 90.min.pre početka održavanja....tj.za 00:00 upis počinje u 22:30 i kada ih se upiše 3000 ostali nemaju mogućnost učešća.Sam upis traje od 1-5.min.Ranije,dok sam koristio ''telenorov'' modem (dosta sporiji zbog signala 3.G.) nisam imao problem koji sada imam.Ako se upis oduži preko 2.minuta,par puta sam se upisao (dobro oko 40-50.X) iako sa sporom konekcijom....i nikada mi nije izbačena poruka da se ne mogu upisati.Problemi te vrste su nastali kada sam prešao na brži modem....tj. mts-ov koji koristi 3.G mrežu.O tome sam počeo da pišem još u februaru ove god.....tj.nakon samo mesec dana upotrebe pomenutog modema.Još tada neko reče,da ne bi voleo biti u mojoj koži....sada vidim zašto. /ne mogu trenutno da stavim ''prt-scr''...zaboravio sam kako ide procedura.../.
Znači-očigledno još neko koristi istu IP adresu...koji je očito u boljem položaju od mene,jer se brže konektuje u tu kuću i upiše se,tako da ja izvisim.E sad,ako pritom troši moje GB.- to je onda ozbiljan problem.Ako još neko potvrdi tu pretpostavku,mislim da sam spreman otić do Strasbura a neću im dati 16 000.Ustvari....lupam-lupam....
Eeeeee....vlasnik modema je redovan student,tj. ''student'' mi je samo učinio uslugu.Meni kao penzioneru,ne pripadaju benificije, 15.GB. za 1280.RSD.Što će reći,da iznos od 16 000. plaća student na čije se ime vodi...a ja,bio bi red da izmirim dug za prekoračenje preko 15.GB.U procepu sam....da ne kažem nešto drugo....e,to je problem
Zaista,ali zaista-imao sam instaliranog i Ubuntu i Kubuntu...ali na fleški / USB / od 8.GB.-...a instalacija na bilo kom tvrdom od 3. HD u mom kompu-nije moguć na mojoj mahini.To je tako i od toga ne pravim nikakav problem.
XP/2...prima ''Avast'' kao zaštitu...tj.u takvoj konstalaciji,moguće je instalirati 30.raznih poker programa.Avast je i u systemu sa XP/3...ali,u toj particiji,nema šanse da se instalira ''poker''.Nema ni to veze....i to nije problem.Snašao sam se da mi rade pokeri...svih 20.koje imam trenutno....i ta particija je samo za poker.
Imam još particija koje odlično rade / odrađuju svoje /.Jdownloader,funkcioniše u systemu ''win.7''.Isti se ne pokreće u XP....i od toga ne pravim problem.Sve dok radi,nije bitno u kom systemu,samo da radi....
Pomenuh da je moja mahina ''posebna''....Ja to pojednostavljujem i velim vako....POLA RADI,A DRUGA POLOVINA NE RADI.Ajd sad.Kako to?...Ne bih znao podrobno objasniti...ali je tako.Ni od toga ne pravim problem.
Huawei 520...moj modem je Huawei E 1550....koristi 3.G. mrežu / mobilni /.Mora ...jer nijedan od dva modema koje imam / stoje mi neiskorišćeni/...iako se uredno i lepo instaliraju ---ceo tok instalacije protiče u najboljem redu---nakon toga,nikako da se pokrenu.Probao sam još desetak drugih modema-ista situacija.
Hardver TVi video kartica,isto se lepo instalira---ne radi.Skystar2 /satelitska Tv kartica /...isti slučaj.E,još nešto....nije problematično,samo da napomenem.Ako se Bios konfiguriše po defaultu....nije moguće instalirati XP za manje od 24.h.Pa čak ni u tom slučaju , pomenti hardveri ne funkcionišu.Znači...instaliram system po defaultu 24.h. ---nakon toga krećem u instalaciju ''X'' programa...To teče toliko sporo da se graniči sa užasom.U trenutnoj postavci / nakon skoro jednogodišnjeg experimentisanja.../ mahina je toliko brza,kao da je pokreće novi procesor i5....Mislim da ne preterujem -
Znači...ako je potreban taj ''router'' / da li je to modem ... koji se prikači na telefonsku liniju / kod mene to ne bi dolazilo u obzir.Izlaz na internet je moguć samo preko USB modema / imam još uvek i telenorov --- spor je,jer nema pokrivenost 3.G signalom/.
Što bi se reklo...napisah skoro ''Rat i mir''...a ipak znam da ima još nepoznanica.Počelo je od Jdownloadera....videh,svi ga hvale....i tako to.Eto,kod mene to nije moglo da funkcioniše....otud i naslov teme ''KAKO B R E !'' - kako to da kod svih to radi ...svi ga preporučuju...E,prosto i jednostavno...svi Vi imate normalne stabilne mahine....trebalo mi je podosta vremena da shvatim da je moja mahina takva kakva jeste.Ajd da pomenem i ovo:
-Više od tri meseca je testirali razni ''majstori'' u raznim servisima....Došlo je čak do toga,da su svi znali sve....a niko nije uradio ništa.Došao mi drugar iz Hamburga,samo radi toga...da vidi čudo neviđeno....Ponudio mi je zamenu...i,ostavio mi svoj komp,u nadi da uzme moj da ga prikaže tamo negde / jer se konsultovao sa serviserima u TV Hamburgu,koji su izrazili želju da pogledaju i sami o čemu se radi.../ ali,kada se uverio koliko je brza mašina u modu rada u kojem radi,odustao od ideje da je ponese.Probali smo da namestimo na njegovoj mašini iste postavke u BIOS-u...to tako na njegovom kompu-ne funkcioniše.Ostavio mi svoj komp. da ga gnjavim..../ da vršim probe/...sve što sam uspeo jeste da sam ga urnisao...ne može više da se pokrene....a ovo moje šklopocalo - da ne čuje zlo.
Auuuuuu...al se ovo odužilo....i na kraju---šta reći...Stvarno-kako /bez onoga ''b r e ''/ da isplivam iz bujice koja me ponela?
Znam-samo su dve mogućnosti.Da platim ''studentu'' ili da se pravim ŠLB i da pustim da stvari teku nizbrdo....kako god-
/šta ga znam...možda sve ovo nekome dobrodođe.../.
[/IMG]
ne bih se kladio da je pokušaj uspešan