Kako b r e !!!

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
postavi nam celu konfiguraciju kompa i koji operativni sistem koristis ( pre svega ovde mislim na to da li je OS registrovan ili ne ... ) i takodje koji antivir koristis ... ima dosta nejasnih dogadjaja u tom kompu ...
Vama na onoj slici piše da već skidate nešto sa rapida...i da sačekate da završi...pa tek onda drugo, ne bih volela da sam u vašoj koži :sad:
sammer, i meni se dogadjalo da mi RS izbaci ovu poruku a da pritom nista neskidam sa rapida. i da napomenem da sam na bezicnom internetu i nedelim adresu sa nikim ...

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
20
Od pre mesec dana,pomenuti problem dobija novu dimenziju....Da li ikoga zanima šta i da li iole ima smisla o svemu tome pisati....

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Od pre mesec dana,pomenuti problem dobija novu dimenziju....Da li ikoga zanima šta i da li iole ima smisla o svemu tome pisati....

Koji operativni sistem koristis......
Jeli ti je IP promenjiva ili fiksna......
Dali ti je insralrana Java......
Ako imas JDownloader istaliran......imas li i Teamwiaver.......

Nisam bas ispratio celokupni probem ali da probamo da resimo.......

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
20
Boko-Boki,
Zar je bitno koji OS koristim?....Ok.Korostim XP/2....XP/3 i WIN.7. Imao sam želju i volju da instaliram i ''Ubuntu'' i ''Kubuntu''Poslali mi iz UK. originalne CD-e....besplatno dakako,ali,zato se pobrinula naša carina da mi zaprži čorbu....i,moj komp nije hteo da primi ni posle tri meseca intenzivnih pokušaja nijednu od instalacija.Da ne dužim o tome....Na dva foruma sam pisao o tome,nadugačko i naširoko....i,svi su sve znali,a nikako da se problem reši.Tako da sam ostao na pomenuta tri systema.
Razlog.Avast koji koristim i kojim sam veoma zadovoljan,u systemu XP/3 (pak 3.) ne dozvoljava instalaciju pojedinih '' p o k e r '' kuća,koja obilazim redovno,pošto,penzija izuzetno mala,a neke od pomenutih kuća,organizuju ''Freerol turnire'' sa primamljivim fondovima.Nažalost,tek od nedavna sam počeo da učim kako se to igra....i,nemam nekog uspeha.Ali ko zna....možda mi se jednom posreći (iako ni sam ne verujem u to)....svejedno,pokušavam.
XP/3 ima bolju realizaciju nekih programa koje upotrebljavam,sigurniji je i stabilniji.7-ca je dosta dobra.Verzija koju ja imam nije previše zahtevna,ali,odbija da primi instalaciju pojedinih programa,pa čak i hardvera.Do nedavna nisam imao ni skener ni štampač na 7-ci.Sada je ostala WEB kamerica,koju nikako ne prima,a na XP/2 i XP/3 radi savršeno.
Sa pokerom na 7.-ci ima malih problema....Pretpostavljam da softver nije prilagođen za to.....ali,to je isuviše mali problem,da bih o njemu rrazmišljao i činio više no što činim.
Problem je,što u dobrostojećim kućama pokera (sa dobrim nagradnim fondovima) ne mogu ući kada ja hoću.Doduše retko uspevam da se upišem.Naime,satnica početka svakog turnira je određena.Upis za određeni turnir počinje 90.min. pre početka turnira.Upisuju se samo 3000. igrača.Iako čekam u sekundu vreme početka takvog upisa.....nakon nekog vremena,na ekranu mi je ispisano obaveštenje,da moj upis za taj turnir,nije uspeo iz razloga,što je neko iz moje mreže već upisan.A samo dva puta u toku 24.h. ima mogućnost upisa.
U drugoj kući pak,turniri se održavaju nešto češće,ali,ne retko i tu ostanem bez upisa.....iz istog razloga - neko je već upisan.
U početku nisam pridavao toliko pažnje svemu tome.....ali sada,kada ceo novembar mesec skoro da nisam upisao valjane turnire,niti downloadovao neke programe.....od 15.GB.odobrenih ja prekoračim skoro 6.GB. i natovare mi na pretplatu + 16 200.RSD
Neko ovde napred reče da ne bi nikako voleo da je u mojoj koži.....Tada nisam dobro razumeo šta je time rečeno---ali,ako je to upravo ovo sada.....e,pa što je mnogo,mnogo je.Ispada da ''mts'' nije i meni prijatelj
Do 10.descembra,dobijao sam utehe sa svih strana i sugestije,da ne moram plaćati ono što nisam potrošio.E,kada sam 10.decembra izvukao listing,po listingu ispada da sam najaktivniji bio upravo u vreme kada uopšte nisam bio za kompom....Nisam igrao ni poker ni šah.Šah igram iz čistog zadovoljstva i dođe mi kao opuštanje od partije pokera.Pogotovo ako me bestidno pokradu u partiji,a desilo se to par puta....ali,istom se desilo da sam u isto nekoliko puta,i sam dobijao pozamašne svote čipova bez ijednog par-a.Kada sam o tome pisao digla se tako velika dreka ....prestao sam da pišem i da komentarišem na forumima.Obratio sam se direktno nadležnoj kući.Poslao im ''pr.scr'' situacije.....gde smo za stolom nas 10.od kojih nas troje idemo do samog kraja (uložimo sve)....gde ja izgubim od protivnika koji je imao slabiju kombinaciju....Sliku pošaljem dotičnoj kući i dobijem odgovor da sliku smanjim kako bi mogla da prođe kroz mejl.....Instaliram ''Fotoshop'' smanjim sliku....koju opet ne primaju.....onda je ja opet smanjim 'naivko' pa im je opet pošaljem,ali,ovoga puta,istu sliku šaljem još jednoj kući,sa kojom kontaktiram dosta prisno i molim ih za savet.Oni koji su trebali primiti taj mejl,ponovo ne primaju.....a ovi drugi mi preporučuju advokata.Nisam se odlučio za advokata,tim pre,što je celokupan fond nagrada 150$ od toga 1.dobije nekih 50.$---ali,s obzirom da se u toj kući održavaju turniri na svakih 2.h. i ne bi bilo toliko loše,uz pretpostavku,da ja bolje igram.E,epilog je....već više od 3,meseca , iako imam ikonicu na desktopu-tj.instaliran program,isti ne otvaram.Em neznam dobro da igram,em me bestdno pokradu,pa to je kombinacija kao venčanje u društvu ajkula.

Kada gore pitah,da li vredi pisati ... mislio sam na problem sa ''mts-om''....i ima li ko uopšte ideju-kako da rešim taj problem,sem da platim koliko traže!?.....

Sa ''mts-om''...imam još jedan nerešen problem.Od pre godinu i više,nakon što su im napravili dar mar u system,ispostave mi račun da platim oko 7 000.Kada izvučem listing....vidim neke stavke ,za koje ne verujem da bi ih i marsovci razumeli.Bacim telefon (sa mosta u reku)....Pre nekih 2-3.meseca došli sudski izvršitelji da naplate 19 000.Zadužujem se da bih platio u banci ''Intesa''.....ali,sudski organ je od tih para prvo sebi odvojio,pa tek što preostalo uputilo mts-u....tako da sam im i dalje dužan---po tom pitanju oko 12 000.....a ovamo šire se ko smrad po štali i još vele ''mts-imate prijatelje''

KAKO B R E!....i d o k l e ???

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Ima veze i te kako.........

To sam te pito zato sto ako zelis koristiti JDownloader i preko njega raditi rekonekciju ako imas dinamicku IP adresu,moras cekirati talnet opciju u Control Panelu jer je ona kod Viste i sedmice po defaultu ugasena,za razliku od XP.....

To je prvo i osnovno.......

Ja koristim 5 operativna sistema i JDownloader takodje radi bez problema zajedno sa rekonekcijom rutera i u Linuxu Ubuntu.....kao i u svim win operativnim sistemima.Ne razumem sta je problem sa Linuxom.....Ja trenutno bas u ovom racunaru imam instaliran kompletan Windows XP i Linux.....te prilikom startovanja racunara pali se grub koji me naravno pita koji zelis Os startovati......

GRUB.jpg

Takodje u istom tom Racunaru imam u XP operativnom sistemu u okviru Virtual Boxa.....Windows 7,Android i Mac OS X Leopard......

60339161.jpg

Dakle sve moze bez problema raditi u jednom racunaru solidne konfiguracije......
Nejasno mi je prvo cemu ti sluzi XP SP2 kada imas XP SP3..To sto ti u win 7 nemogu se instalirati pojedini softveri to je ok....Jos nisu njoj prilagodjeni verovatno i vremenom jedna po jedna kuca koja proizvodi softvere se polako prilagodjava.Takodje kod web kamere moras potraziti njene drajvere za win 7 koji se razlikuju od drajvera za win Xp......
Nevidim razlog zasto nebih mogao instalirati Linux.....Jos mi objasni u kratkim crtama koji problem trebamo resiti.....Instalaciju Linuxa u tvom racunaru......JDownloader....ili nesto trece,pa da pokusamo to resiti......

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Sada sam procitao pazljivo celu tvoju poruku.......pa bih te pitao jeli postoji nacin da uzmes klasican ruter ,recimo Huawei 520 koji trenutno telekom daje.....Ako postoji uplatis 1400din.....mesecno....bez obzira koliko vremena provodis na netu......Downloadujes bez ikakvog problema putem JDownloadera sa rekonekcijom i bez cekanja neogrniceno za tih mesec dana uz neku solidnu brzinu,koliko god hoces.........
To je resenje problema da ti ne gomilaju cifre jer sa njima se nemozes boriti a jos manje izaci na kraj........i naravno ce oni uvek biti u pravu.....
A ovo oko tog pokera se ne razumem iskreno receno.......

takodje postoji opcija zakljucavanja rutera,jer je lako verovatno da ti neko ,,krade,,promet.....Ja se iskreno kacim na sve zive rutere gde god stanem i koristim njihov promet a koji nisu zakljucani.....a verujmi to svi rade.....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
20
Poker uopšte nije bitan....bittne su kuće koje ga organizuju.Evo ovako,posmatramo samo jednu kuću,bez namere da je reklamiram...''bwin'' softver koji nudi instalaciju i na hrvatski (srpski nema).Posmatramo samo freerol turnire,to su besplatni turniri,tj.ne ulažeš ništa, a možeš dobiti nešto.....1.=130$.....a 240.-ti = 0,40$ od 3000 prethodno u p i s a n i h.E,taj upis je problematičan.Upisi su 2.X za dva turnira u toku 24.h.Prvi turnir počinje u 00:00 a drugi se održava u 14:30.h.E sad , upis za bilo koji od navedena dva,počinje strogo 90.min.pre početka održavanja....tj.za 00:00 upis počinje u 22:30 i kada ih se upiše 3000 ostali nemaju mogućnost učešća.Sam upis traje od 1-5.min.Ranije,dok sam koristio ''telenorov'' modem (dosta sporiji zbog signala 3.G.) nisam imao problem koji sada imam.Ako se upis oduži preko 2.minuta,par puta sam se upisao (dobro oko 40-50.X) iako sa sporom konekcijom....i nikada mi nije izbačena poruka da se ne mogu upisati.Problemi te vrste su nastali kada sam prešao na brži modem....tj. mts-ov koji koristi 3.G mrežu.O tome sam počeo da pišem još u februaru ove god.....tj.nakon samo mesec dana upotrebe pomenutog modema.Još tada neko reče,da ne bi voleo biti u mojoj koži....sada vidim zašto. /ne mogu trenutno da stavim ''prt-scr''...zaboravio sam kako ide procedura.../.
Znači-očigledno još neko koristi istu IP adresu...koji je očito u boljem položaju od mene,jer se brže konektuje u tu kuću i upiše se,tako da ja izvisim.E sad,ako pritom troši moje GB.- to je onda ozbiljan problem.Ako još neko potvrdi tu pretpostavku,mislim da sam spreman otić do Strasbura a neću im dati 16 000.Ustvari....lupam-lupam....
Eeeeee....vlasnik modema je redovan student,tj. ''student'' mi je samo učinio uslugu.Meni kao penzioneru,ne pripadaju benificije, 15.GB. za 1280.RSD.Što će reći,da iznos od 16 000. plaća student na čije se ime vodi...a ja,bio bi red da izmirim dug za prekoračenje preko 15.GB.U procepu sam....da ne kažem nešto drugo....e,to je problem

Zaista,ali zaista-imao sam instaliranog i Ubuntu i Kubuntu...ali na fleški / USB / od 8.GB.-...a instalacija na bilo kom tvrdom od 3. HD u mom kompu-nije moguć na mojoj mahini.To je tako i od toga ne pravim nikakav problem.
XP/2...prima ''Avast'' kao zaštitu...tj.u takvoj konstalaciji,moguće je instalirati 30.raznih poker programa.Avast je i u systemu sa XP/3...ali,u toj particiji,nema šanse da se instalira ''poker''.Nema ni to veze....i to nije problem.Snašao sam se da mi rade pokeri...svih 20.koje imam trenutno....i ta particija je samo za poker.
Imam još particija koje odlično rade / odrađuju svoje /.Jdownloader,funkcioniše u systemu ''win.7''.Isti se ne pokreće u XP....i od toga ne pravim problem.Sve dok radi,nije bitno u kom systemu,samo da radi....
Pomenuh da je moja mahina ''posebna''....Ja to pojednostavljujem i velim vako....POLA RADI,A DRUGA POLOVINA NE RADI.Ajd sad.Kako to?...Ne bih znao podrobno objasniti...ali je tako.Ni od toga ne pravim problem.
Huawei 520...moj modem je Huawei E 1550....koristi 3.G. mrežu / mobilni /.Mora ...jer nijedan od dva modema koje imam / stoje mi neiskorišćeni/...iako se uredno i lepo instaliraju ---ceo tok instalacije protiče u najboljem redu---nakon toga,nikako da se pokrenu.Probao sam još desetak drugih modema-ista situacija.
Hardver TVi video kartica,isto se lepo instalira---ne radi.Skystar2 /satelitska Tv kartica /...isti slučaj.E,još nešto....nije problematično,samo da napomenem.Ako se Bios konfiguriše po defaultu....nije moguće instalirati XP za manje od 24.h.Pa čak ni u tom slučaju , pomenti hardveri ne funkcionišu.Znači...instaliram system po defaultu 24.h. ---nakon toga krećem u instalaciju ''X'' programa...To teče toliko sporo da se graniči sa užasom.U trenutnoj postavci / nakon skoro jednogodišnjeg experimentisanja.../ mahina je toliko brza,kao da je pokreće novi procesor i5....Mislim da ne preterujem -
Znači...ako je potreban taj ''router'' / da li je to modem ... koji se prikači na telefonsku liniju / kod mene to ne bi dolazilo u obzir.Izlaz na internet je moguć samo preko USB modema / imam još uvek i telenorov --- spor je,jer nema pokrivenost 3.G signalom/.

Što bi se reklo...napisah skoro ''Rat i mir''...a ipak znam da ima još nepoznanica.Počelo je od Jdownloadera....videh,svi ga hvale....i tako to.Eto,kod mene to nije moglo da funkcioniše....otud i naslov teme ''KAKO B R E !'' - kako to da kod svih to radi ...svi ga preporučuju...E,prosto i jednostavno...svi Vi imate normalne stabilne mahine....trebalo mi je podosta vremena da shvatim da je moja mahina takva kakva jeste.Ajd da pomenem i ovo:
-Više od tri meseca je testirali razni ''majstori'' u raznim servisima....Došlo je čak do toga,da su svi znali sve....a niko nije uradio ništa.Došao mi drugar iz Hamburga,samo radi toga...da vidi čudo neviđeno....Ponudio mi je zamenu...i,ostavio mi svoj komp,u nadi da uzme moj da ga prikaže tamo negde / jer se konsultovao sa serviserima u TV Hamburgu,koji su izrazili želju da pogledaju i sami o čemu se radi.../ ali,kada se uverio koliko je brza mašina u modu rada u kojem radi,odustao od ideje da je ponese.Probali smo da namestimo na njegovoj mašini iste postavke u BIOS-u...to tako na njegovom kompu-ne funkcioniše.Ostavio mi svoj komp. da ga gnjavim..../ da vršim probe/...sve što sam uspeo jeste da sam ga urnisao...ne može više da se pokrene....a ovo moje šklopocalo - da ne čuje zlo.
Auuuuuu...al se ovo odužilo....i na kraju---šta reći...Stvarno-kako /bez onoga ''b r e ''/ da isplivam iz bujice koja me ponela?
Znam-samo su dve mogućnosti.Da platim ''studentu'' ili da se pravim ŠLB i da pustim da stvari teku nizbrdo....kako god-

/šta ga znam...možda sve ovo nekome dobrodođe.../.

samasr.jpg
[/IMG]
ne bih se kladio da je pokušaj uspešan

Poslednja izmena:
Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Ako se Bios konfiguriše po defaultu....nije moguće instalirati XP za manje od 24.h.Pa čak ni u tom slučaju , pomenti hardveri ne funkcionišu.
Jesam li ja ovo pogresno protumacio ili ti instaliras XP 24h!!!wacko2
Ako je tako molim te napisi da vidim konfiguraciju.
Zaista,ali zaista-imao sam instaliranog i Ubuntu i Kubuntu...ali na fleški / USB / od 8.GB.-...a instalacija na bilo kom tvrdom od 3. HD u mom kompu-nije moguć na mojoj mahini.
Kako ba!!!Do kakvog problema dolazi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
20
OK.
U nedostatku potrebnog znanja iz određene oblaati,vidi se,objašnjavam,tj.pišem nadugačko i naširoko.Ali,za konfiguraciju,mislim da ne treba mnogo matematike.
Ploča----Asus n (neznam koji)...procesor Atlon 3000+ ...HD--3.kom.::: 80.GB-300.GB-650.GB...Grafika : Geo force 6600 (bez problema podržava rezoluciju 1680;1050)...RAM 2.GB (500MB+500MB +1.GB)...i,neznam šta bo još moglo da se doda,sem da imam uključena 2.USB potrošača (možda izraz i nije baš pogodan)...tj.imam uključen još jedan HD od 80.GB izvan kučišta i mobilni mts modem Huawei 1550....
Da.Ako se BIOS namesti po defaultu i klikom na ''Y'' (pretpostavljam da se odatle pa nadalje snima promena).../ nedostatak stručnosti / e,u tom slučaju.../ vidi vidi,dolazimo do još dva uređaja dva DVD-a jedan čitač i jedan rezač.../...i da.Ponavljam po tom defaultu,system Windows XP...sa CD-a instalira se 24.h.Nakon toga,bilo koja druga instalacija....rekao bih da teče u razumnim granicama što se vremena tiče.S tom razlikom / razlika se odnosi na trenutno ovog trena i systema instaliranog po tom defaultu/ što sada,ili bar do sada,sve što instaliram od hardvera,to i radi i to dosta dosta brzo....Po defolu...instaliram modem /tel.linija,bez telefona.../...i ne pokreće ga...itd.itd.

Što se Linux-a tiče,nakon instalacije,niti sa jednog HD-a ,nakon restarta , nije se mogao startovati....kao da ga nema nigde.A na fleški od 8.GB. instalacija je uspela čak nekoliko puta,ali,sam rad računara je bio dosta usporen ....tj.Linux je sporo reagovao,sporo bi se odazvao na komande.Tada sam imao ''telenorov'' mobilni modem....čija je instalacija i pokretanje uspevalo uz dosta ''mišića''....štampač HP 7450 bi isto uz muke uspevao da pokrene,dok skener LIDO 60 nikada nije pokrenuo,kao ni web kameru.

Izvinjenje bi trebalo biti prihvaćeno / kraće nisam mogao /...i još jednom da pomenem,problem je ; da li platiti mts-u ispostavljeni račun za tkzv. p r e k o r a č e n u potrošnju / jer sam u nedoumici - da li sam opljačkan?..../....te ako jesam,voleo bih da me neko uputi u to i kako da to izbegnem za ubuduće.Ako se pogleda unazad,na neke nelogičnosti sam ukazivao još u martu ako se ne varam....u ovoj rubrici,a povod je bio druge prirode....

Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Ako se BIOS namesti po defaultu i klikom na ''Y'' (pretpostavljam da se odatle pa nadalje snima promena).../ nedostatak stručnosti / e,u tom slučaju.../ vidi vidi,dolazimo do još dva uređaja dva DVD-a jedan čitač i jedan rezač.../...i da.Ponavljam po tom defaultu,system Windows XP...sa CD-a instalira se 24.h.
U BIOS-u je samo potrebno namjestiti da se sistem dize(bootuje) sa CD-a(ili DVD-a u zavisnisti od medija na kome nalazi instalacija sistema).

Poslednja izmena:
Natrag