VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Predivne reči zar ne? Čista božija ljubav kojom je ljubio "svet"!
Bog voli sve ljude, i želi sve ljude da spasi, pa to je slučaj kako u novom, tako i u starom zavetu, a to možemo videti iz sledeće Božje izjave:
"A tuđine ( mnogobošce ) koji pristanu uz Gospoda da Mu služe i da ljube ime Gospodnje, da Mu budu sluge, koji god drže subotu da je ne oskvrne i drže zavet moj,
Njih ću dovesti na svetu goru svoju i razveseliću ih u domu svom molitvenom; žrtve njihove paljenice i druge žrtve biće ugodne na oltaru mom, jer će se dom moj zvati dom molitve svim narodima" ( knjiga proroka Isaije 56. 6 - 7 )
Pojedini starozavetni događaji se moraju sagledavati upravo u kontekstu ove Božje težnje da spasi sve ljude, u koju je uključen i sud Božji za one koji to spasenje odbiju, sud koji je Bog vršio preko izabranog naroda Izrailja, ali i lično, što možemo videti u sudovima nad gradovima Sodomom i Gomorom, koji su bili leglo razvrata i nemorala.
Kada čitamo stari zavet, mi vidimo da se Bog u to vreme otkrivao ljudima, da je otkrivao svoju slavu, činio čuda, i da su i mnogobožački narodi mogli da vide ove natprirodne manifestacije Božjeg delovanja.
Ipak, ti mnogobožački narodi se nisu obratili Bogu, već su ostajali u svojim bezakonjima, a proučavajući mnogoboštvo kao pojam - možemo videti šta su ti narodi sve činili "prinosili su žrtve svojim bogovima koje su uključivale i ljudske žrtve, malu decu koje su spaljivali, potom činili razvratne gozbe na kojima su pravili orgije, ili pak praktikovali takozvanu svetu prostituciju u hramovima boginje plodnosti..itd"
Bog je imao i te kako razloga da na te ljude izlije svoje sudove.
Ako je tako, ko smo mi da Bogu protivrečimo.