Jose Mourinho

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
sir+bobby+robson+barcelona+mourinho.jpg


Mladost ludost
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Mourinho - Biggest Hypocrite


 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
PREMA pisanju engleskog portala People portugalski trener Jose Mourinho mogao bi uskoro dobiti otkaz na klupi kraljevskog kluba.

Spominje se kako čelnici madridskog kluba posebno zamjeraju Portugalcu sramotno ponašanje nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka, zbog čega klub sa Santiago Bernabeua očekuje kazna Uefe.

Sigurno da Mourinhu nije pomogao ni posljednji rezultatski posrtaj u domaćem prvenstvu. Mourinho je ovoga vikenda doživio drugi uzastopni domaći poraz i treći u samo mjesec dana. Bolja je na Bernabeu bila Zaragoza sa 3:2.

People piše kako će Uprava Reala razmatrati otkazivanje ugovora Mourinhu, ukoliko ovaj ne napravi čudo na Nou Campu i plasira se u finale Lige prvaka. Takav rasplet je ipak nezamisliv i sigurno da trener Reala proživljava najteže dane svoje karijere.

Iako je Mourinho ove sezone osvojio Kup kralja i nakon sedam godina Real odveo u polufinale Lige prvaka, u Madridu su nezadovoljni cjelokupnim vodstvom portugalskog menadžera. Barcelona je daleko ispred u prvenstvu, a u Ligi prvaka su se Madriđani osramotili na Santiago Bernabeu.
 
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
odličan klip ovaj gore,samo što su stavljeni sporni detalji koji idu na štetu barselone u poslednjih 5 god a nisu stavljeni oni koji joj idu u korist a bilo ih je malo više.ne znam što se ponavlja ova ruka protiv intera prošle god kad je čista ko suza. p.s,real je oduvek bio kretenski klub i ne bi me čudilo ako daju otkaz murinju,jedni prvi potez u poslednjih "100" god je dovodjenje zidana,del boskea i murinja
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Hicfeld: Murinjo je arogantni prostak

Hicfeld: Murinjo je arogantni prostak


"Sretao sam Murinja na nekim sastancima u UEFA i zaista je arogantan, sujetan, stalno žvaće žvaku i često se ponaša kao prostak", rekao je poznati trener Otmar Hicfeld.

v204896p0.jpg



Poznati nemački fudbalski trener Otmar Hicfeld oštro je kritikovao trenera madridskog Reala Žozea Murinja zbog ponašanja i, kako je rekao, destruktivne taktike koju je postavio protiv Barselone.

"Srećom, Murinjova destruktivna taktika, usmerena jedino ka provociranju i uništavanju protivničkog plana nije uspela. Taj stil igre nije u skladu sa renomeom kluba kao što je Real i nanosi veliku štetu imidžu Madriđana"
, rekao je vremešni Hicfeld.

Real je prošle nedelje kod kuće izgubio sa 2:0 od Barselona, a Murinjo je isključen zbog prigovora sudijama. Na konferenciji za medije posle meča Murinjo je optužio arbitre i UEFA da godinama favorizuju Barselonu.


"Sretao sam Murinja na nekim sastancima u UEFA i zaista je arogantan, sujetan, stalno žvaće žvaku i često se ponaša kao prostak. Barselona bi trebalo sve da mu naplati na terenu i u revanšu"
, zaključio je Hicfeld.

On je jedan od trojice trenera koji su uspeli da osvoji Ligu šampiona sa dva različita kluba. Druga dvojica su Murinjo i Austrijanac Ernst Hapel.


(Beta/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
MARKA: UEFA oštro kažnjava Murinja?

MARKA: UEFA oštro kažnjava Murinja?


Murinju preti stroga kazna od UEFA. Real, ako bude potrebe, najavljuje žalbu Međunarodnom sportskom sudu u Lozani.

v205284p0.jpg



Žoze Murinjo mogao bi narednih dana da se suoči sa vrlo oštrom kaznom Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog napada na sudije posle prve polufinalne utakmice Lige šampiona protiv Barselone (0:2).

"Marka", u izdanju od petka, piše da se Portugalcu ovaj put neće tolerisati nedolično ponašanje i da ga očekuje kazna od čak sedam utakmica zabrane vođenja ekipe na mečevima pod okriljem UEFA.


To praktično znači da Murinjo naredne sezone, ako ostane na klupi Reala, neće moći da vodi ekipu kroz grupnu fazu takmičenja, a pravo da sedni na klupi imaće tek od prve runde eliminacija, odnsono od februara 2013.


On je jedan meč suspenzije već odradio. Zbog isključenja u prvoj utakmici polufinala nije imao pravo da sa klupe vodi "kraljevski klub" u revanšu na Nou Kampu.


Murinjo je posle poraza u Madridu optužio UEFA da štiti Barselonu i da Katalonci imaju veliku pomoć od delegiranih sudija. Evropska kuća fudbala smatra da je Portugalac ovim izjavama narušio ugled UEFA i da će pomenuta kazna biti upozorenje svim ostalima koji su skloni sličnim komentarima.


Pojedinci iz Niona zalagali su se i za veću kaznu od čak deset utakmica.


"Marka" ističe da se trener i Real neće tako lako pomiriti sa kaznom. Ukoliko se ne prihvati žalba Disciplinskoj komisiji, "kraljevski klub" planira da
traži pomoć i od Međunarodnog sportskog suda u Lozani.

(MONDO)


 
Natrag
Top