Jevrejski Bog i Neznabozacki Bog

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve ti je dato savrseno jasno.

I da ponovim.

"I BOG OTAC, I ISUS, I SVETI DUH SU JHWH ILI JAHVE, ELOHIM"

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sve ti je dato savrseno jasno.

I da ponovim.

"I BOG OTAC, I ISUS, I SVETI DUH SU JHWH ILI JAHVE, ELOHIM"
A gde ti to pise u Bibliji???
A da nije mozda i Bog Dagon neko trojstvo jer se i za njega koristi elohim???
A sto se tice Svetog Duha,jel pise negde da je i on Bog?,vec se kaze da je on Bozji,da pripada nekome,kao oruzje ili moc...Jesil cuo negde da oruzje ili moc moze da bude osoba???
Samo stanje da pripada nekome ,za normalnu osobu dokazuje da je glavni onaj koji ga poseduje,
i da tu nema trunke jednakosti izmedju onoga koji poseduje nesto i to nesto koje se poseduje.
Zar ste ti i tvoj PC jedna te ista osoba???trojstvo??
Sve ono sto je tvoje ,ne moze biti jednako tebi jer ga ti posedujes.
Isto je i za Bozji Sveti Duh ...Ciji je?? pa Bozji. Bog ga poseduje.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja dadoh mnostvo uporednih tekstova gde se jasno vidi da je Isus jednak Ocu, da je on Bog, i da svi atributi koji se koriste za Boga u starom ili novom zavet, kaze se da je to Isus.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja dadoh mnostvo uporednih tekstova gde se jasno vidi da je Isus jednak Ocu, da je on Bog, i da svi atributi koji se koriste za Boga u starom ili novom zavet, kaze se da je to Isus.
Ma sve si lose dao.
Kad budes dao original tekstove na hebrejskom i na grckom,onda ih mozemo uporediti,naravno da vratite Bozje ime Jehova u grcke tekstove i onda ce sve biti mnogo jasnije,ko je ko...
Ali vi koristite ne samo grcke tekstove bez Jehove,vec cak i hebrejske tekstove bez Jehove sto je em bogohulno.em vam je zamka saplitanja da razumete osnovne stvari...
Pa berem da razmislite svojom glavom. Ako se Bozje ime spominje u hebrejskom tekstu 7000 puta,kako to da se u grckim tekstovima ne spominje cak ni jedanputa? Pa berem da ste ga vratili u grcke tekstove gde se citiraju hebrejski spisi,a vi ste ih izbacili u vasim prevodima cak i iz hebrejskih spisa.Sve ste ucinili da izbacite ime Boga Oca Jehove iz Biblije.Hocete li da izbacite i ime Isus???On vam je sada na redu,zar ne???Shem je za vas bitniji od imena???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slobodno koristite Bozje ime.
Ali zato se odricete drugim mnogo vaznijih kriterijuma spasenja zapisanih u bibliji.

A ovo gore namecete kao uslov.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Slobodno koristite Bozje ime.
Ali zato se odricete drugim mnogo vaznijih kriterijuma spasenja zapisanih u bibliji.

A ovo gore namecete kao uslov.
Ti ako mislis da se spases bolje ti je da prizivas Boga po imenu Jehova i da mu se molis po imenu Jehova preko njegovog sina Isusa Hrista,ili te ne zanima
Rimljanima 10:
13 Jer koji god prizove ime Gospodnje spašće se.

Joel2:
32 И свако ко призове Јеховино име биће спасен,+јер ће на гори Сион и у Јерусалиму бити они који буду избављени,+ као што је Јехова рекао,преживели, које Јехова позива.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja jesam spasen, i ne treba mi nebiblijska izvrnuta nauka.

Ja ime JHWH ili JAHVE ne poricem, ali to nije jedino ime.
Judaizam poznaje oko sto.

Ja prakticno ispunjavam rec, i ne bavim se formom.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja jesam spasen, i ne treba mi nebiblijska izvrnuta nauka.

Ja ime JHWH ili JAHVE ne poricem, ali to nije jedino ime.
Judaizam poznaje oko sto.

Ja prakticno ispunjavam rec, i ne bavim se formom.
Dakle ti si spasen,a Armagedon jos nije ni poceo???
A kako si ti prakticno ispunio rec?
Jel to izvrsavas Isusove ili Mojsijeve zapovedi?
Jesi li pod Starim zavetom ili pod Novim zavetom?,ili i pod jednim i pod drugim?,ili nesto izmedju?
Sta mislis o stihu iz galata 3:
10 Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini.
Da li je za tebe subotnji nerad vazniji od slavljenja Bozjeg imena???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja vec odgovorih da zavet nema veze sa zakonom deset zapovesti.

Ja drzim deset zapovesti koje su potvrdjene u novom zavetu, i na cije drzanje upucuju i Hristos i apostoli.

Sve ostalo u starom zavetu je TIPOS ili predslika dolaska Mesije.

Ima i tu korisnih stvari, ali prolaze sa ispunjenjem TIPOLOGIJE.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja vec odgovorih da zavet nema veze sa zakonom deset zapovesti.

Ja drzim deset zapovesti koje su potvrdjene u novom zavetu, i na cije drzanje upucuju i Hristos i apostoli.

Sve ostalo u starom zavetu je TIPOS ili predslika dolaska Mesije.

Ima i tu korisnih stvari, ali prolaze sa ispunjenjem TIPOLOGIJE.
Jel mislis da Isus i apostoli upucuju da se drze 10 zapovedi sa ovim stihom iz Galata 3:
10 Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini.

Natrag