Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
quote_icon.png
Prvobitno napisao Letron
Pozdrav

Ah, selektivni selektivno daju komentare, samo da vas potsetim.

Kakvu je Isus kao svemoguci Gospod Bog naredbu dao svojim ucenicima da se treba moliti?
U sta se inkarnirao Bog Otac JHVH, Biblijski stih ako ima?
Zasto Svemoguci Gospod Bog Isus ne moze da spasava koga on hoce?
Odakle je izasao jedini svemoguci Gospod Bog Isus?
Ko je ikada vidio "Boga"?

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ko nema Oca nema ni Sina!

Post #1241

quote_icon.png
Prvobitno napisao AApocketz
Bogomater rodila Svemogućeg Gospoda Boga Isusa u telu i to po isaja 9,6. Hajd da proverimo to

9:6 For unto us a child is born, unto us a son is given: and the government shall be upon his shoulder: and his name shall be called Wonderful, Counseller, The mighty El, The everlasting Father, The Prince of Peace.

Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Rodila Bogomater dete, Sin nam se dade ali nije se inkarnirao utelovljenjem JHVH u Svevišnjeg Gospoda Boga Isusa Hrista i to u telu da ga svi vide . Ime će mu biti, lepo piše: Divni, Savetnik, Bog silni, Knez mirni, Otac večni, nema šta lepa su to imena. Dragi moj gde ti ovde pročitao da vam je Bogomatera rodila "Boga u telu"? nigde toga nema, ja bar to ne vidim (možda kada bi se lagali ili dubio na trepavicama)

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,

Evo ovo je moj dokaz šta je Hrist Isus dragi moj a ti proveri tvoje namuskripte, veliki pozdrav.

gerakules odgovara:

Pozdravljam sve na forumu i želim mir svima.
Dragi moj gerakules dete božije koji voliš bližnje i bezakonje ti strano pa ne činiš jer znaš šta u pismo piše, uporedio sam ti dva posta i zaključio da si ti jako daleko od onoga što se prestaljaš. Opet to je samo moj zaključak i ne mora biti tako :)
Dragi moj gerakules grčke manuskripte znaš ali neznaš da je Hrist Božiji dao naredbu da se stvaraju učenici iz svih naroda niti da će se propovedati evanđelja po celom svetu. Jer da to znaš tvoji postovi bi bili drugačiji, odgovorio bi kao "DETE BOŽIJE" kada te neko nešto pita umesto to što radiš.
Vidiš da sam ti ja citirao pismo gde lepo piše da je BOG jedan i da ima jednog posrednika a to je "čovek" Hristos Isus, pretpostavljam da vidiš? E sada, kako ti kao dete božije sa bratskom ljubavlju širiš to evanđelje po Hristu, pogledaj tvoje odgovore možda ćeš izvući isti zaključak kao i ja i svi ostali što te ovde čitaju.

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,
Vidiš moja stav po bibliji ide ovako a ti šta ti misliš? kakav ti je stav i zašto misliš da ovo može biti ali da ne mora?

Još ti tražim da mi obijasniš tvoj stav, koje je to ime koje i ti treba da prizivaš da bi se spasio?
"Jasno pise, nema drugog imena kroz kojeg se covek moze spasiti osim isusovog (REC)!!"

Ime dragi moj gerakules "ime" sa biblijom i po bibliji ako imaš taj stih citiraj ga.
A ono da se "Bog javio u telu" smo već ovde pisali kako je Atanasije i Constantin naredio i zašto su vam teolozi ubacili reči u pismo , dali si ti to proverio? Proveri grčke manuskripte i videćeš da lepo piše kako se "ON" a govori za Isusa javio u telu a Atanasijevi teolozi kao lažljiva pisaljka dometali da se BOG javio u telu.

Veliki pozdrav svima i mir sa vama.

Pa jasno (jovan 1:1-15)

1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
2 Ona beše u početku u Boga.

3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.

6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.

7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.

9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.

10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.
(Sta tebi tu nije jasno a prijatelju???)
(otk 19:11-15)

12 A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
13 I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.

14 I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.

15 I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.

16 I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
(A sta ti ovde nije jasno???)

Dodato posle 7 minuta:

(Isaija 63:1-10)

1 Ko je ono što ide iz Edoma, iz Vosora, u crvenim haljinama? Krasno odeven, koračajući u veličini sile svoje? Ja sam, koji govorim pravdu i vredan sam spasti. 2 Zašto Ti je crveno odelo i haljine Ti kao u onog koji gazi u kaci?

3 Gazih sam u kaci, i niko između naroda ne beše sa mnom; ali ih izgazih u gnevu svom i potlačih u ljutini svojoj; i krv njihova poprska mi haljine i iskaljah sve odelo svoje.

4 Jer je dan od osvete u srcu mom, i dođe godina da se moji iskupe.
5 Pogledah, a nikoga ne beše da pomogne, i začudih se što nikoga ne beše da podupre; ali me desnica moja izbavi i jarost moja podupre me.

6 I izgazih narode u gnevu svom, i opojih ih jarošću svojom, i prolih na zemlju krv njihovu.

7 Pominjaću dobrotu Gospodnju, hvalu Gospodnju za sve što nam je učinio Gospod, i mnoštvo dobra što je učinio domu Izrailjevom po milosti svojoj i po velikoj dobroti svojoj.
8 Jer reče: Doista su moj narod, sinovi, koji neće izneveriti. I bi im Spasitelj.
9 U svakoj tuzi njihovoj On beše tužan, i anđeo, koji je pred Njim, spase ih. Ljubavi svoje radi i milosti svoje radi On ih izbavi, i podiže ih i nosi ih sve vreme.

10 Ali se odmetaše i žalostiše Sveti Duh Njegov; zato im posta neprijatelj, i ratova na njih.

(Ovde ti jasno kaze, ko je taj u otkrivenju kome su crvene haljine)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nije mi jasno dragi moj gerakules što citiraš pismo kada i ja to mogu uraditi?
Nije mi jasno ni zašto ne odgovaraš na postavljena pitanja?

U stvari jasno je meni šta ti radiš :)
Begaš od argumenata a valjda te je i stramota da se više sarkazno prepucavaš i blatiš sve oko tebe zbog tvog neznanja, a ako nisi svatio šta se od tebe traži evo ponoviću još jednom.
A ti možeš izigravati naivnoga ali moj argumenat je ovde i ti nesmeš se toga ni dotaći :)

Vidiš moj stav po bibliji ide ovako a ti šta ti misliš? kakav ti je stav i zašto misliš da ovo može biti ali da ne mora?

Još ti tražim da mi obijasniš tvoj stav, koje je to ime koje i ti treba da prizivaš da bi se spasio? ako imaš biblijski stih postiraj ga.
Jesi proverio koje reči su ubačene u pismu i koji stihovi? kada je reč o:
Bog se javio u telu i da se krštava u TRIJADU BOŽANSTAVA.
Proveri pa se onda javi da me pitaš zašto se poganski ne krštavavam kao po svetu. Mir tebi i tvojima.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
AApocketz;804599

Vidiš moj stav po bibliji ide ovako a ti šta ti misliš? kakav ti je stav i zašto misliš da ovo može biti ali da ne mora?

U Jevandjelju po Jovan 1,1.14. pise:
"U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA,
I BOG BESE REC. I REC POSTADE TELO..."
Ovde je dva puta upotrebljena rec B O G.
"Rec bese u BOGA" grcki "Theov" Bog, a nije upotrebljena rec YHWH.
"I BOG BESE REC." grcki "THEOS".
Ovde je rec "Theos" upotrebljena za Boga oca i za Hrista,
samo u razlicitim padezima. "U Bogu i Bog", i jedno i drugo je BOG.
Ovo nepobitno dokazuje da je Hristos Bog, nosilac
istog imena kao i Bog Otac. Zato je on i mogao da
kaze: "Ja i Otac jedno smo".

Isus je ucio svoje sledbenika kako da se obrate Bogu i kako da ga oslove.
Nije rekao obratite mu se pod imenom YHWH, koje jeste Njegovo ime,
nego „Oce nas". Matej 6,9.
To pokazuje da Jehovini svedoci su veliki gresnici sto insistiraju da se Bogu obracaju samo kao YHWH, pa su se usudili da oni odrede kako se Njegovo ima izgoavara pa cak su i sebe nazvali Jehovistima.
Da li je Gospod Isus Hristos pogresio kad se neposredno na KRSTU obratio Bogu Ocu sa recima: „ELI, ELI! LAMA SABAHTANI". Matej 27,46.
Otkuda da ni Hristos nije upotrebio imenicu YHWH?
(Napomena: Elohim je mnozina. El, Eli, Elua, i Elois, je jednina)

Da li je Mojsije POGRESIO sto Bibliju nije poceo sa YHWH nego sa ELOHIM? 1. Mojsijeva 1,1. Elohim je Bog u mnozini.
Pošto je u drugom poglavlju upotrebio imenicu YHWH, zar nam to ne pokazuje da se Bogu možemo obratiti na razlicite nacine, jer je poznat pod mnogim imenima?
Kada je Hristos rekao bogatom mladicu:
„Ljubi Gospoda Boga svim srcem svojim", Matej 22,37;
nije upotrebio YHWH, nego: „Kuriov Tov Theov" Gospoda Boga.
Jehovini svedoci su tu izneli neistinu da je imenica YHWH, jer nije.
Proverio sam nisu u ptravu kao i obicno.

--------------------
Još ti tražim da mi obijasniš tvoj stav, koje je to ime koje i ti treba da prizivaš da bi se spasio? ako imaš biblijski stih postiraj ga.
Jesi proverio koje reči su ubačene u pismu i koji stihovi? kada je reč o:
Bog se javio u telu i da se krštava u TRIJADU BOŽANSTAVA.
Proveri pa se onda javi da me pitaš zašto se poganski ne krštavavam kao po svetu. Mir tebi i tvojima.[/QUOTE]

1 Jevreji su optuzili Hrista: "Gradi se jednak Bogu" Jovan 5,18.
Hristos nije odbacio ovu optuzbu, nego ju je potvrdio:
"Jer kao sto Otac podize mrtve i ozivlljava, tako i Sin koje hoce ozivljava.
Jer kao sto Otac ima zivot u sebi, tako dade i Sinu da ima zivot u sebi."
Jovan 5,21.26. Onaj koji ima zivot u sebi je zivotodavac, Stvoritelj.
2. "Ne bi Gospoda slave razapeli." 1. Korincanima 2,8.
Pavle ovde naziva Hrisata GOSOD SLAVE, grcki Kirios.
3. "Blagosloven onaj koji ide u ime Gospoda cara Izrailjeva." Jovan 12,13.
Rec GOSPODA (Kirios) Jehovini svedoci prevode sa Jehovah
Ista rec Kirios je upotrebljena za Hrista. Dakle On deli isto ime sa Ocem.
4. Toma je zamolio: "Gospode (Kirios) pokazi nam Oca."
Hristos odgovara: "Ko vidje mene, vidje Ocas." Jovan 14,8.9.
Ponovo se izjednacuje sa Bogom.
5. Apostol Toma je izjavio: "Gospod (Kirios) moj i Bog (Teos) moj.
Cak i Jehovini svedoci prevodite ovo ovako: "Moj Gospod i moj Bog." Jovan 20,28.
Hristos to nije odbacio. Nije rekao Tomi da je pogresio, nego je prihvatio
njegovu izjavu. "Posto si me video verovao si me, blago onima koji me ne vide
a veruju." Jovan 20,29.
6. On je vecan: "Jer nam se rodi dete, sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu,
i ime ce mu biti: divni, savetnik, Bog silni, Otrac vecni, knez mirni." Isaija 9,6
Dakle, Isaija Ga naziva Bog silni i Otac vecni.
7. " U pocetku bese Rec, i Rec bese u Boga i Bog bese Rec ( Logos)" Jovan 1,1.
8. Jer kroz Njega bi sazdano sve. I on je pre svega i sve je u njemu." Kolosanima 1,16.17.
10. Hristivo ime: "Emanuilo, Bog s nama." Matej 1,23.
11. "Pripravite put Gospodu". Matej 3,3. Ovde je naveden Isaija 40,3.
Isaiuja je ovde za rec Gospod upotrebio rec Jahve ili Jehova.
Dakle, Isaija Hriasta naziva Jehovom.
12. "Videh Gospoda gde sedi na prstolu visoku.... svet, svet, svet je Gospod nad vojskama."
Isaija 6,1.3. Rce Gospod je jevr. Jahwh. Ovde je rec o Hristu. "Ovo rece Isaija kad vide slavu njegovu i govori za Njega." Jovan 12,41. Znaci da Isaija Hrista naziva i Jehovom.
13. Hristu se klanjaju andjeli kao Bogu: "... i da mu se poklone svi andjeli Bozji." Jevrejima 1,6.
Ako se i Bozji andjeli klanjaju Hristo, onda svakako da je On i Bog, jer se andjeli nikad ne klanjaju nijednom stvorenju osim Bogu.
14. "Ja i Otac jedno smo." Jovan 10,30.
Eto ovo su biblijski dokazi koji nepobitno dokazuje da je Hristos Bog.
Na osnovu ovih izvestaja ja prihvatam istinu dae Hristos jeste Bog.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
U Jevandjelju po Jovan 1,1.14. pise:
"U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA,
I BOG BESE REC. I REC POSTADE TELO..."
Ovde je dva puta upotrebljena rec B O G.
"Rec bese u BOGA" grcki "Theov" Bog, a nije upotrebljena rec YHWH.
"I BOG BESE REC." grcki "THEOS".
Ovde je rec "Theos" upotrebljena za Boga oca i za Hrista,
samo u razlicitim padezima. "U Bogu i Bog", i jedno i drugo je BOG.
Ovo nepobitno dokazuje da je Hristos Bog, nosilac
istog imena kao i Bog Otac. Zato je on i mogao da
kaze: "Ja i Otac jedno smo".

Bravo Miko! reč je Isus i Isus kao što piše "REČ" dakle reč se javio u telu, sada obijasni ovo i tvojoj braći pravoslavcima, možda će tebi verovati
kaži im da se Isus javio u telu a ne BOG. Kaži im da su Atanasijevi teolozi dodali pismu da bi podržali svoju jeres.
Pisano je ovde dosta o tome ko sve po bibliji je nazvan BOGOVIM ali vi na to ne obraćate pažnju. Dragi moj Miko šta je i kako je nazvan po bibliji sotona? Miko šta je Mojsije bio faraonu? dali su i oni TRIJADE Božanstava?
Miko, niko ne osporava Isusovo BOŽANSTVO, ovde je o tome pisano da je Isus odma posle "BOGA" ali Isus nije jednak svom Bogu i Ocu, to nije bio pre a neće ni posle jer to biblija ne naučava. Ali ako ti imaš te biblijske stihove gde je Isus jednak svom Bogu i Ocu molim da ih postiraš. Ja samo kažem da TRIJADE BOGOVA naučavaju pogani Atanasijevi teolozi i njihovi sledbenici od Constantina na ovamo, a ti proveri ovo pa nam javi.

Pitanja za tebe
Po Jovanu 1,1.14. koliko bogova imate vi Adventisti?
Koje je Isusovo ime a koje je Božije ime*
Obijasni kako je Božije ime u Isusu? imaš ovaj stih? postiraj ga.
A ako je Otac i Isus jedno koliko ih imaš? koliko Božanstava za obožavanje imaš? ako nalaziš biblijski stih navedi navedi ga ovde.

Dragi moj Miko što nisi komentar dao na moj citirani stih

Šta biste vi Adventisti da menjate iz ovoga što sam ja citirao ? :)

Dragi moj Miko pitanja su jasna ili bi ti još detaljnije obijašnjenje? i zapamti da uvek kada nemaš komentara možeš da se prepucavaš na ličnoj bazi, veliki pozdrav svim Adventistima i ako možete da imate mir sa svim ljudima :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ovde vidim nekoliko velikih kontradikcija, pa zelim da ispravim tu gresku koja je napravljena.

Znaci tekst u Jovanovom jevandjelju prvom poglavlju glasi `` "U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA,
ovde u izvornom Grckom tekstu umesto `U BOGA, stoji KOD BOGA, to znaci da je Gospod Isus o kome je rec u ovom tekstu oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog, sto se moze zakljuciti iz nastavka ovog teksta: I BOG BESE REC. I REC POSTADE TELO I USELI SE U NAS PUNO BLAGODATI I ISTINE, I VUDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA, znaci da je Isus koji je u ovom tekstu okarakterisan kao rec Bozja oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog, i da je u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji.
_____________________________________________________________________________________________

OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13
- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7. 59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8. 9 - 10

Pomenuo bih jos tekst iz 1 knjige Mojsijeve 1. 26 27 gde Bog kaze obracajuci se dvema ostalim licnostima Bozanskog trojstva `DA NACINIMO COVJEKA PO SVOJEMU OBLICJU, KAO STO SMO MI, KOJI CE BITI GOSPODAR OD RIBA MORSKIH, I OD PTICA NEBESKIH...
U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz ELOHIM.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze `DA NACINIMO, on se ovde ne obraca Andjelima, vec dvema licnostima sebi ravnim koji cine trojedinog Boga, jer tekst kaze da nacinimo po svome oblicju, koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.
Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde Gospod kaze `HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE... a iz konteksta celog teksta 11 poglavlja moze se videti da je upravo Bog sisao da vidi ljude kako grade kulu, a ne Andjeli, sto se moze zakljuciti da se on ovde obraca ostalim dvema licnostima Bozanskog trojstva.
Zakljucak je dakle taj, da su tri licnosti u starom zavetu delovale kao jedno, odnosno jedan Bog..
___________________________________________________________________________________________

Pitanje:

ODGOVOR: Jedan Bog koji sadrzi tri licnosti Bozanstva, koje su u istoriji plana spasenja uzimala razlicite uloge..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Koje je Isusovo ime a koje je Božije ime*

ODGOVOR; Bog nema jedno ime vec mnostvo imena koja odrazavaju po jednu stranu njegove licnosti i karaktera, u bibliji rec SHEM ili SEM, uvek oznacava karakter.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Obijasni kako je Božije ime u Isusu? imaš ovaj stih? postiraj ga.

ODGOVOR: Zemaljsko ime drugog lica Bozanstva je JEHOSUA ili JESUA, sto znaci JEHOVA JE SPASITELJ, a u biblijskom kontekstu Isus Hristos je spasitelj, ja sam te tekstove naveo u nekom od ranijih komentara..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: A ako je Otac i Isus jedno koliko ih imaš? koliko Božanstava za obožavanje imaš? ako nalaziš biblijski stih navedi navedi ga ovde.

Odgovor: DA SVI POSTUJU SINA KAO STO I OCA POSTUJU, KO NE POSTUJE SINA NE POSTUJU OCA KOJI GA JE DAO..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Dragi moj Miko što nisi komentar dao na moj citirani stih

ODGOVOR: U ovom tekstu se ne govori o tome ko je veci od dva lica Bozanstva, vec se ukazuje na razlicite uloge koje ona obavljaju u planu spasenja coveka, izraz `JER JE JEDAN BOG, podrazumeva sva tri lica Bozanstva, a izraz I JEDAN POSREDNIK BOGA I LJUDI COVEK HRISTOS ISUS, ukazuje na ulogu koju je jedno od Bozanskih licnosti zauzelo, uzevsi ljudsko telo da bi nas svojom smrcu spasilo od greha i propasti, a potom i na njegovu prvosvestenicku posrednicku ulogu u nebeskoj svetinji nad svetinjama koju je zauzelo svojim odlaskom na nebo..
Znaci, Bog je jedan i sadrzi tri licnosti Bozanstva, ali su uloge tih licnosti u planu spasenja razlicite, tako postoje uloge spomenute u bibliji kao sto su: SPASITELJ, NEBESKI PRVOSVESTENIK ILI POSREDNIK, MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE, UTESITELJ ( Duh Sveti ), SUDIJA...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Šta biste vi Adventisti da menjate iz ovoga što sam ja citirao ? :)

ODGOVOR: sve je podlozno promenama jer se ne uklapa u biblijski kontekst ucenja o ovoj temi...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
ovde vidim nekoliko velikih kontradikcija, pa zelim da ispravim tu gresku koja je napravljena.

Znaci tekst u Jovanovom jevandjelju prvom poglavlju glasi `` "U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA,
ovde u izvornom Grckom tekstu umesto `U BOGA, stoji KOD BOGA, to znaci da je Gospod Isus o kome je rec u ovom tekstu oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog, sto se moze zakljuciti iz nastavka ovog teksta: I BOG BESE REC. I REC POSTADE TELO I USELI SE U NAS PUNO BLAGODATI I ISTINE, I VUDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA, znaci da je Isus koji je u ovom tekstu okarakterisan kao rec Bozja oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog, i da je u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji.
_____________________________________________________________________________________________

OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13
- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7. 59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8. 9 - 10

Pomenuo bih jos tekst iz 1 knjige Mojsijeve 1. 26 27 gde Bog kaze obracajuci se dvema ostalim licnostima Bozanskog trojstva `DA NACINIMO COVJEKA PO SVOJEMU OBLICJU, KAO STO SMO MI, KOJI CE BITI GOSPODAR OD RIBA MORSKIH, I OD PTICA NEBESKIH...
U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz ELOHIM.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze `DA NACINIMO, on se ovde ne obraca Andjelima, vec dvema licnostima sebi ravnim koji cine trojedinog Boga, jer tekst kaze da nacinimo po svome oblicju, koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.
Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde Gospod kaze `HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE... a iz konteksta celog teksta 11 poglavlja moze se videti da je upravo Bog sisao da vidi ljude kako grade kulu, a ne Andjeli, sto se moze zakljuciti da se on ovde obraca ostalim dvema licnostima Bozanskog trojstva.
Zakljucak je dakle taj, da su tri licnosti u starom zavetu delovale kao jedno, odnosno jedan Bog..
___________________________________________________________________________________________

Pitanje:

ODGOVOR: Jedan Bog koji sadrzi tri licnosti Bozanstva, koje su u istoriji plana spasenja uzimala razlicite uloge..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ODGOVOR; Bog nema jedno ime vec mnostvo imena koja odrazavaju po jednu stranu njegove licnosti i karaktera, u bibliji rec SHEM ili SEM, uvek oznacava karakter.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Obijasni kako je Božije ime u Isusu? imaš ovaj stih? postiraj ga.

ODGOVOR: Zemaljsko ime drugog lica Bozanstva je JEHOSUA ili JESUA, sto znaci JEHOVA JE SPASITELJ, a u biblijskom kontekstu Isus Hristos je spasitelj, ja sam te tekstove naveo u nekom od ranijih komentara..

pitanje: A ako je Otac i Isus jedno koliko ih imaš? koliko Božanstava za obožavanje imaš? ako nalaziš biblijski stih navedi navedi ga ovde.

Odgovor: DA SVI POSTUJU SINA KAO STO I OCA POSTUJU, KO NE POSTUJE SINA NE POSTUJU OCA KOJI GA JE DAO..

pitanje: Dragi moj Miko što nisi komentar dao na moj citirani stih

ODGOVOR: U ovom tekstu se ne govori o tome ko je veci od dva lica Bozanstva, vec se ukazuje na razlicite uloge koje ona obavljaju u planu spasenja coveka, izraz `JER JE JEDAN BOG, podrazumeva sva tri lica Bozanstva, a izraz I JEDAN POSREDNIK BOGA I LJUDI COVEK HRISTOS ISUS, ukazuje na ulogu koju je jedno od Bozanskih licnosti zauzelo, uzevsi ljudsko telo da bi nas svojom smrcu spasilo od greha i propasti, a potom i na njegovu prvosvestenicku posrednicku ulogu u nebeskoj svetinji nad svetinjama koju je zauzelo svojim odlaskom na nebo..
Znaci, Bog je jedan i sadrzi tri licnosti Bozanstva, ali su uloge tih licnosti u planu spasenja razlicite, tako postoje uloge spomenute u bibliji kao sto su: SPASITELJ, NEBESKI PRVOSVESTENIK ILI POSREDNIK, MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE, UTESITELJ ( Duh Sveti ), SUDIJA...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Šta biste vi Adventisti da menjate iz ovoga što sam ja citirao ? :)

ODGOVOR: sve je podlozno promenama jer se ne uklapa u biblijski kontekst ucenja o ovoj temi...

Podrzavam tvoje misljenje a takodje i cika mike!!!

Opet cu ponoviti pitanje JS,da mi nadju u novom zavetu !!! ko je od Apostola, ili dali je sam Isus ikada spomenuo (JHVH) ceo novi zavet govori samo i samo o (teosu) Isusu Gospodu nasemu,i sam otac ga je potvrdio kada je (DOSAO KOD JOVANA KRSTITELJA OVO JE MOJ SIN PO VOLJI MOJOJ JA GA DANAS RODI!!!!) ni jedan apostol nije izgovorio nikada ime (JHVH) a samo Isus gospod nas,sto se najbolje vidi u pavlovim poslanicama!!!

AApocketz vec sam ti napisao da sam umoran od tebe a i od JS,hocete da ginete u bozjim ocima,ginite ali to je vas izbor, nije mi jasno zasto zelite da uvucete druge u gibelj ? kad budes ti sam dao argumente koje ti postavih mnogo ranije i ja cu dati na tvoje.

I vi JS-ci, ne zaboravite da je jevandjelje napisano na grckom!!! a ne na jevrejskom-engleskom, ili na neki drugi jezik, i stolecima ide sabotaza originala,a saboteri su; burzuji,materijalisti,birokrati,idealisti,kultasi,i sektasi,itd. imam u vidu jeres.a najveci su saboteri (evolucionisti tj darvinisti)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pozdrav Miko, veliki pozdrav tebi i svim Adventistima.

Miko BOG ga je podigao i postavio za cara, nebi da ti citiram stih pretpostavljam da ga i ti imaš u tvojoj bibliji.

Miko, Miko! kao dete Božije ovo ti nije dobro delo, Miko šta piše u Zahariju 12 koga su proboli? i molim da me više ne lažeš.
Zechariah 12
12:1 The burden of the word of
HisName.gif
for Israel, saith
HisName.gif
, which stretcheth forth the heavens, and layeth the foundation of the earth, and formeth the spirit of man within him.

12:2 Behold, I will make Jerusalem a cup of trembling unto all the people round about, when they shall be in the siege both against Judah and against Jerusalem.
12:3 And in that day will I make Jerusalem a burdensome stone for all people: all that burden themselves with it shall be cut in pieces, though all the people of the earth be gathered together against it.
12:4 In that day, saith
HisName.gif
, I will smite every horse with astonishment, and his rider with madness: and I will open mine eyes upon the house of Judah, and will smite every horse of the people with blindness.
12:5 And the governors of Judah shall say in their heart, The inhabitants of Jerusalem shall be my strength in
HisName.gif
of hosts their Elohim.
12:6 In that day will I make the governors of Judah like an hearth of fire among the wood, and like a torch of fire in a sheaf; and they shall devour all the people round about, on the right hand and on the left: and Jerusalem shall be inhabited again in her own place, even in Jerusalem.
12:7
HisName.gif
also shall save the tents of Judah first, that the glory of the house of David and the glory of the inhabitants of Jerusalem do not magnify themselves against Judah.
12:8 In that day shall
HisName.gif
defend the inhabitants of Jerusalem; and he that is feeble among them at that day shall be as David; and the house of David shall be as Elohim, as the angel of
HisName.gif
before them.
12:9 And it shall come to pass in that day, that I will seek to destroy all the nations that come against Jerusalem.
12:10 And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of favour and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and she will be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his firstborn.
12:11 In that day shall there be a great mourning in Jerusalem, as the mourning of Hadadrimmon in the valley of Megiddon.
12:12 And the land shall mourn, every family apart; the family of the house of David apart, and their wives apart; the family of the house of Nathan apart, and their wives apart;
12:13 The family of the house of Levi apart, and their wives apart; the family of Shimei apart, and their wives apart;
12:14 All the families that remain, every family apart, and their wives apart.

Ima li potrebe dragi moj Miko da ti ja komentarišem ostali post? ja ne vidim da je neka potreba dokazati da se ovde sramotiš neznanjem.

ODGOVOR; Bog nema jedno ime vec mnostvo imena koja odrazavaju po jednu stranu njegove licnosti i karaktera, u bibliji rec SHEM ili SEM, uvek oznacava karakter
Miko pošto znaš da Bog nema jedno ime već mnoštvo imena, onda mi svedoči kao dete Božije sva ta imena, ali pazi ne zanimaju me karakteri kao ĆEVAPČIJA, TAKSISTA, BUREKĐIJA i ostali karakteri. Miko koje ime prizivaš da se ti kao dete Božije spašavaš to mene interesuje, onda da mi citiraš i taj stih zato što tebi nije za verovati a ja ne bi da se ovde lažemo.

Miko, ko je Isusa podigao za kralja i dao mu vlast?

Miko, Miko! opet ti i tvoje neznanje. Hajde citiraj mi taj doslovni stih gde kaže da Isus ima svoje carstvo i svoju večnu vlast, a inda ću ti ja citirati nešto da mi ti prokomentarišeš taj stih. Miko ja kažem da Isus nikada nije imao ni carstvo ni vlast dok ga BOG i OTAC nije uzdigao na mesto Cara i predao mu vlast u ruke, još kažem dragi moj Miko da kad prođe određeno vreme Isus će opet da se podloži svom BOGU i OCU da BOG i OTAC bude u svemu BOG i CAR. Miko! dali ja lažem ako to tebi svedočim?

Vidi komentarisao sam nešto, nisam sve jer nema potrebe da te pravim neznalicom pisma! :) to ti sam sebe praviš. Veliki pozdrav tebi i svim Adventistima i ako može da imate i mir.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pozdrav Miko, veliki pozdrav tebi i svim Adventistima.

Miko BOG ga je podigao i postavio za cara, nebi da ti citiram stih pretpostavljam da ga i ti imaš u tvojoj bibliji.

Miko, Miko! kao dete Božije ovo ti nije dobro delo, Miko šta piše u Zahariju 12 koga su proboli? i molim da me više ne lažeš.
Zechariah 12
12:1 The burden of the word of
HisName.gif
for Israel, saith
HisName.gif
, which stretcheth forth the heavens, and layeth the foundation of the earth, and formeth the spirit of man within him.

12:2 Behold, I will make Jerusalem a cup of trembling unto all the people round about, when they shall be in the siege both against Judah and against Jerusalem.
12:3 And in that day will I make Jerusalem a burdensome stone for all people: all that burden themselves with it shall be cut in pieces, though all the people of the earth be gathered together against it.
12:4 In that day, saith
HisName.gif
, I will smite every horse with astonishment, and his rider with madness: and I will open mine eyes upon the house of Judah, and will smite every horse of the people with blindness.
12:5 And the governors of Judah shall say in their heart, The inhabitants of Jerusalem shall be my strength in
HisName.gif
of hosts their Elohim.
12:6 In that day will I make the governors of Judah like an hearth of fire among the wood, and like a torch of fire in a sheaf; and they shall devour all the people round about, on the right hand and on the left: and Jerusalem shall be inhabited again in her own place, even in Jerusalem.
12:7
HisName.gif
also shall save the tents of Judah first, that the glory of the house of David and the glory of the inhabitants of Jerusalem do not magnify themselves against Judah.
12:8 In that day shall
HisName.gif
defend the inhabitants of Jerusalem; and he that is feeble among them at that day shall be as David; and the house of David shall be as Elohim, as the angel of
HisName.gif
before them.
12:9 And it shall come to pass in that day, that I will seek to destroy all the nations that come against Jerusalem.
12:10 And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of favour and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and she will be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his firstborn.
12:11 In that day shall there be a great mourning in Jerusalem, as the mourning of Hadadrimmon in the valley of Megiddon.
12:12 And the land shall mourn, every family apart; the family of the house of David apart, and their wives apart; the family of the house of Nathan apart, and their wives apart;
12:13 The family of the house of Levi apart, and their wives apart; the family of Shimei apart, and their wives apart;
12:14 All the families that remain, every family apart, and their wives apart.

Ima li potrebe dragi moj Miko da ti ja komentarišem ostali post? ja ne vidim da je neka potreba dokazati da se ovde sramotiš neznanjem.

Miko pošto znaš da Bog nema jedno ime već mnoštvo imena, onda mi svedoči kao dete Božije sva ta imena, ali pazi ne zanimaju me karakteri kao ĆEVAPČIJA, TAKSISTA, BUREKĐIJA i ostali karakteri. Miko koje ime prizivaš da se ti kao dete Božije spašavaš to mene interesuje, onda da mi citiraš i taj stih zato što tebi nije za verovati a ja ne bi da se ovde lažemo.

Miko, ko je Isusa podigao za kralja i dao mu vlast?

Miko, Miko! opet ti i tvoje neznanje. Hajde citiraj mi taj doslovni stih gde kaže da Isus ima svoje carstvo i svoju večnu vlast, a inda ću ti ja citirati nešto da mi ti prokomentarišeš taj stih. Miko ja kažem da Isus nikada nije imao ni carstvo ni vlast dok ga BOG i OTAC nije uzdigao na mesto Cara i predao mu vlast u ruke, još kažem dragi moj Miko da kad prođe određeno vreme Isus će opet da se podloži svom BOGU i OCU da BOG i OTAC bude u svemu BOG i CAR. Miko! dali ja lažem ako to tebi svedočim?

Vidi komentarisao sam nešto, nisam sve jer nema potrebe da te pravim neznalicom pisma! :) to ti sam sebe praviš. Veliki pozdrav tebi i svim Adventistima i ako može da imate i mir.

AApocketz ti si jedan cinik i licime,r niko se ne ponasa ovde na forumu kao vi JS,cak ste i jurivaku stavili za trojicara koji je ateist, koji vidi pravdu u nasim postovima a ne u vasim,veoma se glupo ponasate ,vase ne poznavanje biblije samo vas jos vise odbacuje od biblijskih poznavaoca!!!

Nas Pavle jednom rece cuvajte se decice od filozofa i laznih proroka!!!!

Dodato posle 10 minuta:

To sto ti stavis na engleskom, svi znaju da je ta autorska prava na stampu kupila ta ista KS-re,i sve promenila kao i u ostalim biblijama koje je otkupila!!!

Tako da bih te zamolio da nestavljas vise, te beskorisne stihove koji su prepravljeni.

Dodato posle 39 minuta:

Nema vas nesto na temi:
Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kao prvo, ovaj prethodni odgovor je napisao Laodikeja..

PITANJE. Miko BOG ga je podigao i postavio za cara, nebi da ti citiram stih pretpostavljam da ga i ti imaš u tvojoj bibliji.

ODGOVOR: Nisi shvatio sustinu tekstova koje sam ti poslao, a sustina je u tome, da ono sto se govori o Bogu Jehovi u starom, Isus primenjuje na sebe u novom zavetu, sto nedvosmisleno potvrdjuje da je Isus Bog Jehova starog zaveta, odnosno ne samo on vec sve tri Bozanske licnosti trojstva koje su delovale kao jedno..uporedi ove tekstove, videces da je tako.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE - konstatacija: Miko, Miko! kao dete Božije ovo ti nije dobro delo, Miko šta piše u Zahariju 12 koga su proboli? i molim da me više ne lažeš.

Odgovor: Ajde da vidimo ko ovde laze.
Citiracu tekst proroka Zaharije 12 poglavlje, i umesto reci GOSPOD, stavicu JEHOVA kako i stoji u prevodu biblije Jehovinih svedoka:

``Breme reči Jehovine za Izrailja. Govori Jehova, koji je razapeo nebesa i osnovao zemlju, i stvorio čoveku duh koji je u njemu:
Evo, ja ću učiniti Jerusalim čašom za opijanje svim narodima unaokolo, koji će opsesti Jerusalim ratujući na Judu.
I u taj ću dan učiniti Jerusalim teškim kamenom svim narodima; koji ga god budu hteli dignuti, satrće se, ako bi se i svi narodi zemaljski sabrali na nj.
U taj ću dan, govori Jehova, učiniti da svi konji budu plašljivi i svi konjanici bezumni; i otvoriću oči svoje na dom Judin, i oslepiću sve konje narodima.
Te će govoriti glavari Judini u srcu svom: jaki su mi stanovnici jerusalimski Gospodom nad vojskama, Bogom svojim.
U onaj ću dan učiniti da glavari Judini budu kao ognjište u drvima i kao luč zapaljen u snopovima, te će proždreti i nadesno i nalevo sve narode unaokolo, a Jerusalim će još ostati na svom mestu, u Jerusalimu.
I Jehova će sačuvati šatore Judine najpre, da se ne diže nad Judom slava doma Davidovog i slava stanovnika jerusalimskih.
U onaj će dan Jehova zaklanjati stanovnike jerusalimske, i najslabiji među njima biće u taj dan kao David, i dom će Davidov biti kao Jehova, kao anđeo Gospodnji pred njima.
I u taj dan tražiću da istrebim sve narode koji dođu na Jerusalim;
I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, I POGLEDACE NA MENE KOG PROBODOSE; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem.
U ono će vreme biti tužnjava velika u Jerusalimu kao tužnjava u Adadrimonu, u polju migdonskom.
I tužiće zemlja, svaka porodica napose; porodica doma Davidovog napose, i žene njihove napose; porodica doma Natanovog napose, i žene njihove napose;
Porodica doma Levijevog napose, i žene njihove napose; porodica Semejeva napose, i žene njihove napose;
Sve ostale porodice, svaka napose, i žene njihove napose. ( knjiga proroka Zaharije 12. 1 - 14 ).

Iz konteksta knjige proroka Zaharije, moze se videti da se tu Bog Jehova obraca ljudima, a potom u zavrsetku ovog poglavlja stoji tekst koji nedvosmisleno ukazuje da ovde Bog sledece reci `I POGLEDACE NA MENE KOG PROBODOSE primenjuje na samoga sebe.

Ispunjenje ovoga pronalazimo u Jevandjeljima:

Onda dođoše vojnici, i prvom dakle prebiše noge, i drugom raspetome s Njim.
A došavši na Isusa, kad Ga videše da je već umro, ne prebiše Mu noge;
Nego jedan od vojnika probode Mu rebra kopljem; i odmah iziđe krv i voda.
I onaj što vide posvedoči, i svedočanstvo je Njegovo istinito; i on zna da istinu govori da vi verujete.
Jer se ovo dogodi da se zbude pismo: Kost Njegova da se ne prelomi.
I opet drugo pismo govori: Pogledaće Onog koga probodoše. ( jevandjelje po Jovanu 19. 32 - 37 ).

Ova dva teksta upravo upucuju na to da je Isus Jehova, jedan od clanova Bozanskog trojstva koji je uzeo ljudsko telo i dopustio da ga razapnu i probodu, o cemu govori stari zavet.

PITANJE - konstatacija: Ima li potrebe dragi moj Miko da ti ja komentarišem ostali post? ja ne vidim da je neka potreba dokazati da se ovde sramotiš neznanjem.

ODGOVOR: Mislim da je suprotno..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Miko pošto znaš da Bog nema jedno ime već mnoštvo imena, onda mi svedoči kao dete Božije sva ta imena, ali pazi ne zanimaju me karakteri kao ĆEVAPČIJA, TAKSISTA, BUREKĐIJA i ostali karakteri. Miko koje ime prizivaš da se ti kao dete Božije spašavaš to mene interesuje, onda da mi citiraš i taj stih zato što tebi nije za verovati a ja ne bi da se ovde lažemo.

ODGOVOR: Ja se moli Bogu kao ocu, i ne izgovaram ni jedno ime, vec jednostavno Boze i Gospde, jer Isus je upravo na to i uputio svoje ucenike kada je rekao `A OVAKO MOLITE SE VI, OCE NAS KOJI SI NA NEBESIMA...
Osim toga postoji nekoliko tekstova u novom zavetu gde se kaze da se mozemo moliti i Isusu.
Ime u bibliji oznacava karakter, i kada Isus na nekim mestima kaze `Ja objavih ime tvoje ljudima, on tu ne misli na odredjeno ime, jer su Jevreji Hristovog vremena vec imali predznanje o tome koja se imena primenjuju za Boga, vec on tu misli na karakter, sto rec SEM i znaci.
Dakle, kada Isus kaze JA OBJAVIH IME TVOJE LJUDIMA, on ustvari kaze JA OBJAVIH TVOJ SHEM - KARAKTER LJUDIMA, tvoju ljubav, milost, prastanje, saosecanje, posrednistvo, itd...

Neka od imena koja se u bibliji primenjuju za Boga su ELOHIM, JHWH, EL SADAJ, CAVAOT, HASEM, HODES HODESIM, ADONAI, i svako od ovih imena prikazuju po jednu stranu Bozanske licnosti i karaktera.
Inace, ADONAJ je ekvivalent imena JHWH ili JAHVE, uvek kada u bibliji stoji ADONAJ, misli se na JAHWEA, i u slucaju da se govori o Bogu u starom, ili o Isusu u novom.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Miko, ko je Isusa podigao za kralja i dao mu vlast?

ODGOVOR: trojstvo u saradnji i podeli uloga u planu spasenja coveka..jer ako je Isus Bog onda je njegova vlas vecna, i on je Bog Jehowa koji caruje.
Sledeci tekstovi upravo govore o Isusu Jehovi koji je preuzeo vlast:

ISUSU PREDANA VLAST:

``Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim.
I dade Mu se vlast i slava i carstvo da Mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je Njegova vlast večna, koja neće proći, i carstvo se Njegovo neće rasuti. ( knjiga proroka Danila 7. 13 - 14 ).

ISUS BOG JEHOWA POCEO DA VLADA KAO KRALJ:

I dvadeset i četiri starešine koje seđahu pred Bogom na prestolima svojim, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu.
Govoreći: Hvalimo Te, Gospode Bože Svedržitelju, koji jesi, i beše, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ. ( otkrivenje 11. 16 - 17 ).

ISUS REC BOZJA, VODJA NEBESKE VOJSKE, CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR ND GOSPODARIMA:

I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje 19. 11 - 16 ).

pitanje: Miko, Miko! opet ti i tvoje neznanje. Hajde citiraj mi taj doslovni stih gde kaže da Isus ima svoje carstvo i svoju večnu vlast, a inda ću ti ja citirati nešto da mi ti prokomentarišeš taj stih. Miko ja kažem da Isus nikada nije imao ni carstvo ni vlast dok ga BOG i OTAC nije uzdigao na mesto Cara i predao mu vlast u ruke, još kažem dragi moj Miko da kad prođe određeno vreme Isus će opet da se podloži svom BOGU i OCU da BOG i OTAC bude u svemu BOG i CAR. Miko! dali ja lažem ako to tebi svedočim?

ODGOVOR: Upravo sam citirao gde kaze da je Isus Jehova koji caruje..
A taj tekst koji si pomenuo da ce se isus podloziti, ima tumacenje u kontekstu biblije, a ne kao nezavisno od njega, a vi upravo to cinite i tako ga tumacite, da bi dokazali nesto sto u biblijki ne postoji...

pitanje - konstatacija: Vidi komentarisao sam nešto, nisam sve jer nema potrebe da te pravim neznalicom pisma! :) to ti sam sebe praviš. Veliki pozdrav tebi i svim Adventistima i ako može da imate i mir.

ODGOVOR: zao mi je sto ne vidis da je suprotno..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
PITANJE. Miko BOG ga je podigao i postavio za cara, nebi da ti citiram stih pretpostavljam da ga i ti imaš u tvojoj bibliji.

ODGOVOR: Nisi shvatio sustinu tekstova koje sam ti poslao, a sustina je u tome, da ono sto se govori o Bogu Jehovi u starom, Isus primenjuje na sebe u novom zavetu, sto nedvosmisleno potvrdjuje da je Isus Bog Jehova starog zaveta, odnosno ne samo on vec sve tri Bozanske licnosti trojstva koje su delovale kao jedno..uporedi ove tekstove, videces da je tako.

Izvini dragi moj ali Mika je odgovorio na moj komentar, ne! nisam rekao da je on odgovorio na moje argumente nego se samo igrao rečima isto kao što i ti radiš. Nisi li ti danas dežurni Laodikeja pa odgovaraš na sva pitanja upućena Adventistima? ako jesi opet ništa nemam protiv.

Slušaj Laodikeja ja sam jasno govorio da Isus nije imao ni carstvo a ni večnu vlast dok mu je "Bog nije dao" a ako si ti svatio da je Isus oduvek imao i vlast i carstvo postiraj stih da mi usporedimo sa onim što ću ja postirati pa da vidimo gde je istina.

"nedvosmisleno potvrdjuje da je Isus Bog Jehova starog zaveta,"
To samo laik i onaj koji nema blage veze sa biblijom može tako nešto da kaže.

Dakle po Adventistima Bog starog zaveta se utelotvorio u Boga Sina koji je umro na krstu. Očekujem odgovor sa da ili ne! a igre rečima me ne zanimaju.

"nedvosmisleno potvrdjuje da je Isus Bog Jehova starog zaveta,"

Ja sam mislio da ćeš ti dragi moj Laodikeja da mi kontraargumente daš na ono što sam ja tu gore već rekao, ali ti ideš dalje sa tvojom dogmom i zujiš u prazno kao pokvarena ploča.
Slušaj dragi moj Laodikeja tvoje glupo predubeđenje mene ne zanima, hoću da mi citiraš doslovni stih gde piše da je Bog starog zaveta taj Isus iz novog zaveta. A ako to nemaš dragi moj ja ću izvući zaključak da biblija to ne naučava i da to što ti zujiš u prazno jeste vaša teološka jeres od Atanasija do danas.

Odgovor: Ajde da vidimo ko ovde laze.
Citiracu tekst proroka Zaharije 12 poglavlje, i umesto reci GOSPOD, stavicu JEHOVA kako i stoji u prevodu biblije Jehovinih svedoka:
Dragi moj Laodikeja pa si već zaboravio da ti imaš TRIJATU Gospoda i svi ti JEHOVA! tebi i Toša iza ćoša isto ti je Gospod.
Ne razumem te, pa nisam li ti ja citirao celu glavu Zaharijinu i tražio ti da mi kažeš gde piše da je Bog proboden??
Laodikeja gde piše da je BOG PROBODEN? koji stih koja biblija koje izdanje koja godina ko je izdavač :)

Nigde to ne piše ni u tvoju jadnu bibliju što je cepkaš kako ti ćefne pa izvlačiš što ti odgovara. Ne piše ni da se Bog javio u telu kako ovde zujuš u vetar po 150 puta na dan u nadi da će postati istina. Sve to su ti tvoji teolozi od Atanasija dodali pismu, svataš?

PITANJE: Miko, ko je Isusa podigao za kralja i dao mu vlast?

ODGOVOR: trojstvo u saradnji i podeli uloga u planu spasenja coveka..jer ako je Isus Bog onda je njegova vlas vecna, i on je Bog Jehowa koji caruje.
Sledeci tekstovi upravo govore o Isusu Jehovi koji je preuzeo vlast:

Vidi ovaj biser hrišćana najveće svetosti i darova duha, baš si smešan ovim glupim predubeđenjem, pa nisam ti tražio da mi daš doslovne stihove iz tvoje biblije gde piše:
Trojstvo, Trojični, TRIJADA Božanstava i jesi li mi postirao te stihove, nisi nit ćeš mi to postirati nego ćeš da zujiš u vetar tvojim predubešenjem i sarkazma radi isto to ćeš pisati za pet minuta.
Uobraženo se uzdaš u Atanasijeve teologe, neupućen si i zato imaš problema voditi civilizovanu diskusiju.
Kada ćeš mi citirati te doslovne stihove? :) hoću i ja da vidim gde u tvojoj bibliji piše Trijada Božanstava sa karakterom JEHOVA.
Još i doslovni stih " trojstvo u saradnji i podeli uloga u planu spasenja coveka..jer ako je Isus Bog onda je njegova vlas vecna, i on je Bog Jehowa koji caruje."

Sve redom dragi moj stih po stih i doslovno! ili zuji u vetar ako nemaš argumenata pa i ti sa draguljima na personalnoj bazi kao i brat ti gerakules, a svima vama želim da postajete deca Božija i da imate mir sa svim ljudima.

Dodato posle 3 minuta:

Nema vas nesto na temi:
Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Sve je rečeno na toj temi, nego te željno čekam na temi o Uznesenju BOGOMATERE ali te nešto tamo nema :) i pitam se zašto?

Poslednja izmena:
Natrag