Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Pozdrav i tebi dragi prijatelju! smile3

Pošto niko nije bio voljan da nastavi diskusiju a Malecki I sam da diskutuje ne može osećam se slobodnim da se obratim Maleckom I.
Poštovani gospodine
Pažljivo sam pročitao sve postove i zamolio bih vas da i sami pročitate odjednom pa da razmislite kakvu sliku je mogao neko da stekne o vama(još bolje ,dajte nekom ko vas ne poznaje da pročita pa ga pitajte za mišljenje pod uslovom da nije i on JS)
Pošto je tema JS ,da me neko nebi opomenuo da se udaljavam od teme moram da odmah napomenem da pisanjem o vašim postovima pišem upravo o JS.
Naivno je ako mislite da vaš način pisanja od početka nije bilo teško pročitati.Imao sam dovoljno prilika da sa vašom braćom pričam i da upoznam vaš način razmišljanja i obraćanja.

Neobično mi je drago da si imao prilike da razgovaraš sa Jehovinim Svedocima (jedini koji propovedaju dobru vest o Božjem Kraljevstvu na temelju Isusove zapovesti i primera koji je sam uspostavio Matej 24:14 "
I ova dobra vijest o kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj.
i Matej 28:19,20"
Zato idite i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha, 20 učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka ovoga poretka!). Dakle Jehovini Svedoci ne rade ništa drugo što nije zapovest našeg Gospoda Isusa Hrista i njegovog Oca Jehove! Možeš li da mi dokažeš na temelju Biblije da Jehovin narod radi nešto što je suprotno Bibliji?

Jehovini svedoci su verska zajednica koja je sama sebi na prvom mestu
(ovde mislim -prvo bratstvo pa onda bog)
Samo mišljenje braće svedoka se uvažava.
Nikada ni u jednoj raspravi ni jedan vaš brat nije želeo da sasluša bilo koga od nas.
Sveto pismo se obavezno drži u ruci i redovno citira ali osnove hristovog učenja se izobličavaju i po potrebi manipulišu .O gresima da i ne govorim.
Mi volimo Boga i živimo bogoumilno.

Verovatno ne čitaš Bibliju i onda nije ni čudo što nisi upoznat sa Jehovinom voljom. Jehovini Svedoci propovedaju dobru vest o Božjem Kraljevstvu kao što je to i Isus činio dok je boravio na zemlji iz neizmerne ljubavi prema Bogu a zatim prema ljudima.

Ne diramo vas niti želimo nešto od vas,zar nemožete i vi nas da ostavite na miru.

Odgovor koji ti dajem je iz Biblije iz Dela Apostola 5:27-29"
Tako su ih doveli i postavili u dvoranu Sudbenog vijeća. A veliki svećenik ih je ispitivao 28 i rekao: “Strogo smo vam naredili da ne učite u to ime, a, evo, napunili ste Jeruzalem svojim učenjem i hoćete na nas navući krv toga čovjeka!” 29 Nato su Petar i drugi apostoli rekli: “Moramo se pokoravati Bogu, a ne ljudima.

Nadam se da ti je jasno da Jehovin narod ne sluša ljude nego sammog Suverena svemira-Jehovu i njegovog Sina Isusa.

Da nas pustite da uprašnjavamo naše običaje i volimo Boga kako su nam vekovima prenosili naši pretci.
Upravo zato i idemo od kuće do kuće kao što je to Isus činio i njegovi apostoli isledbenici da besplatno pomognemo ljudima koji žele da upoznaju istinu i Jedinog i Istinitog Boga Jehovu a ne običaje i tradiciju koja nema veze s Bogom.

Mi ne dolazimo na vaša vrata i ne tražimo od vas da pređete kod nas.
Slobodno se družite u vašim salama,
ali imajte na umu da je Bog svima nama ostavio slobodu da sami odlučimo.
Niko ne dolazi na moja vrata da propoveda dobru vest o Bozjem Kraljevstvu zato sto niko nema istinu osim Jehovinog naroda.

I na kraju pitanje ,da zanemarimo sve istoriske činjenice o radu Jehovinih svedoka:
"Zar vi mislite da mi u glavama imamo pihtije umesto mozga,a u grudima samo pumpu za krv a ne srce?"
Pozdrav od skromnog sluge božijeg :)

Da ljudi nemaju mozga i da ne razmisljaju sami mi ne bismo ni dolazili na vrata ljudi i nudili im istinu iz Bozje reci!

yes3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
20.05.2009
Poruka
56
Stojim iza svega sto je malecki rekao. i upravu je. Ja mislim da nemoze neko da komentarise i lose govori o Jehovinim svedocima dok ih neupozna. Ja sam ih licno upoznao i odmah sam uvideo da je to istina. Samo kad biste videli samo ponasenje i zivot jednog jehovinog svedoka. A pogotovo ogromno bratstvo koje imamo oko 8 miliona Krstenih jehovinih svedoka, i svi su slozni. Ja sam jehovin svedok i ponosan sam na to, i niko i nista nemoze me od toga odvratiti!:)

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
@ Malecki I
Dragi prijatelju
Hvala ti na tako lepom citatu kojim si praktično potvrdio sve moje pretpostavke u vezi tebe i tvoje braće(mogao si to na početku drugim učesnicima foruma i priznati)
Naravno da se mi nikada nećemo sporazumeti jer vi niste voljni da slušate i druge osim vaše braće.Sretao sam vašu braću i pričao mnogo puta s njima i opet ponavljam da je vama vaše bratstvo važnije od Boga.
Upravo od tvog brata sam dobio i vašu verziju biblije.
Čitam i poredim je sa našim(srpskim) prevodom ali i sa nemačkim prevodom pošto je često puta razumljiviji.Verovao ili ne rado čitam i Kuran koji sam isto tako dobio od jednog prijatelja, koji je naučio arapski da bi ga mogao čitati u originalu.
Sa sobom nosim džepno izdanje Biblije da mi bude uvek pri ruci, pa iskoristim u trenutcima slobodnog vremena da čitam.
Čitam je s ljubavlju i verom.Rado pitam nekog sveštenika da mi objasni delove koji mi nisu jasni ne stidim se da kažem kad nešto ne razumem.
Ne trudim se da otkrijem "toplu vodu" i proniknem u bilo kakve tajne ili istine.
Bog je uvek uz mene i koliko da budu veća iskušenja ja ga više volim.

@ ninoslivi
Dragi prijatelju
Osam miliona "ponosnih" članova :)
Ja nisam ponosan što volim Boga, nisam ponosan ali bih voleo da Bog bude na mene ponosan.
Molim mu se da mi da snage da budem ponizan i da odolim iskušenjima.
Naravno da meni ne pada na pamet da tebe ili bilo kojeg tvog brata odvraćam od vašeg bratstva.
Nije mi nikada palo na pamet da nekog katolika ili muslimana odvraćam od njihove vere niti su oni mene preobraćali.Puno puta smo pričali o Bogu a nikada o religijama.
Puteva prema Bogu ima puno ali se čuvajte da na tom putu ne zalutate jer su iskušenja na svakom koraku...

Član
Učlanjen(a)
20.05.2009
Poruka
56
Nisam reko 8miliona ponosnih. I nisi u pravu sto se tice toga da nam je bratstvo na prvom mestu. Bog je na prvom mestu pa onda moze da dodje i bratstvo.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Ja mislim da nemoze neko da komentarise i lose govori o Jehovinim svedocima dok ih neupozna.

A pogotovo ogromno bratstvo koje imamo oko 8 miliona Krstenih jehovinih svedoka, i svi su slozni.
A kako da ih i upozna kad ih posle ni špaklom ne možeš "skinuti"???
"Bratstvo" navijača i simpatizera Real Madrida sigurno broji stotine miliona članova, i svi su složni, što ne znači da je njihov klub najbolji na svetu...

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Stojim iza svega sto je malecki rekao. i upravu je. Ja mislim da nemoze neko da komentarise i lose govori o Jehovinim svedocima dok ih neupozna. Ja sam ih licno upoznao i odmah sam uvideo da je to istina. Samo kad biste videli samo ponasenje i zivot jednog jehovinog svedoka. A pogotovo ogromno bratstvo koje imamo oko 8 miliona Krstenih jehovinih svedoka, i svi su slozni. Ja sam jehovin svedok i ponosan sam na to, i niko i nista nemoze me od toga odvratiti!:)

Bravoooooooooooooo, potpisujem sve do poslednjeg slova!:dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2:

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

A kako da ih i upozna kad ih posle ni špaklom ne možeš "skinuti"???
"Bratstvo" navijača i simpatizera Real Madrida sigurno broji stotine miliona članova, i svi su složni, što ne znači da je njihov klub najbolji na svetu...

Poredjenje nema apsolutno nikakvo znacenje. Biblija govori o pravom, vecnom zivotu u raju na zemlji i kako ostvariti taj cilj i biti deo Bozje namere! Navijajuci za Real Madrid mozes samo da zaradis srčku ili u boljem slučaju čir u stomaku!

yes3

Poslednja izmena:
Natrag