Jehovini svedoci!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
1. Nije tačno da je Adventistička crkva jedinstvena! Ja znam i razgovarao sam više puta sa Adventistima i Adventistima sedmog dana. Imam na poslu Adventiste sedmoga dana! Dakle to su već 2 Adventističke crkve a ima još pravaca! Kojoj ti pripadaš i koja je od ove 2 prava crkva?

Nisi razumeo moj odgovor.

Kada sam napisao da je Adventistička crkva jedna i jedinstvena, mislio sam na crkvu koju je Bog podigao kao jedinstveno telo vernih i učenje koje je bilo jedinstveno.

Takođe, moj drugi deo odgovora je glasio: " Ako ima nekih drugih Adventista koji su se odvojili od te maticne organizacije - to ne znaci da je to bila Bozja volja da se odvoje, vec je to pokušaj sotone da unese ne jedinstvo medju Bozjim narodom.

Ja formalno pripadam velikoj zajednici u Beogradu, ili pod punim nazivom "Hrišćanska Adventistička crkva"

2. Opet ne odgovoraš na direktno pitanje! Molim te odgovori mi na pitanje jasno i glasno: "Ako te vlasti države u kojoj živiš pozovu u rat protiv Nemačke (na čiji poziv se Adventisti odazivaju), tvoj brat po veri u Nemačkoj će se takođe odazvati pozivu jer će i njega Nemačka pozvati u rat protiv tvoje države. Dakle bićete u situaciji ti i tvoj brat po veri, da pucate i vrlo verovatno da ubijate jedan drugoga a ako ne jedan drugoga onda neku drugu osobu. Šta misliš da li Jehova i Isus Hrist odobravaju ovakav stav i ovakvo obožavanje i kako ti nalaziš opravdanje za svoju savest? Molio bih te da mi navedeš biblijski osnov za ovakve postupke tebe i tvoje braće Adventista.

Samo bih da te podsetim opet na Jovana 13:34,35!

3. Samo još da citiraš stavke iz tvoje Biblije koji podupiru tvoje tvrdnje koje si izneo!

:mig:

Ne, nego ti nisi shvatio moj odgovor.

Navedi mi direktne slučajeve Adventista koji su išli u rat i pucali na druge ljude.

Ako ih nema, onda ti samo to predpostavljaš.

Ako ih kojim slučajem ima - ti ljudi nemaju veze sa Adventizmom, jer Adventizam tako nešto ne uči, niti onaj ko to odobrava nije Adventista.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja bi voleo da popricam sa Maleckim, ali on me ignorise, i meni nikako nije jasno da jedan Hriscanin koji treba da pomogne drugima se ponasa tako. Cim sam izneo bibkijske tekstove koji ruse ucenje kule strazare, on mi je rekao "zelim ti sve najbolje" i prekinuo razgovor. Kada sam ga direktno pitao "zasto " on je opet ponovio i prekinuo razgovor.
Kada sam mu rekao da sam iskren i zelim odgovore, nije vredelo..
Ista je situacija cini mi se i sa drugima, brzo prekida svaki razgovor, ako mu izneses suprotne dokaze onom sto on veruje.
Meni je ovakvo ponasanje nepojmljivo, ako imas istinu, onda je branis, i zelis svima da je objavis, i spases sto vise ljudi.
Malecki, zašto ne mozemo porazgovarati ja i ti?
Evo moze i porukom, da ne bude na forumu ?

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
2. Opet ne odgovoraš na direktno pitanje! Molim te odgovori mi na pitanje jasno i glasno: "Ako te vlasti države u kojoj živiš pozovu u rat protiv Nemačke (na čiji poziv se Adventisti odazivaju), tvoj brat po veri u Nemačkoj će se takođe odazvati pozivu jer će i njega Nemačka pozvati u rat protiv tvoje države. Dakle bićete u situaciji ti i tvoj brat po veri, da pucate i vrlo verovatno da ubijate jedan drugoga a ako ne jedan drugoga onda neku drugu osobu. Šta misliš da li Jehova i Isus Hrist odobravaju ovakav stav i ovakvo obožavanje i kako ti nalaziš opravdanje za svoju savest? Molio bih te da mi navedeš biblijski osnov za ovakve postupke tebe i tvoje braće Adventista.

Samo bih da te podsetim opet na Jovana 13:34,35!

3. Samo još da citiraš stavke iz tvoje Biblije koji podupiru tvoje tvrdnje koje si izneo!

:mig:
Formulisao si pitanje tako da sagovorniku namećeš da mora da da odgovor koji bi ti želeo. Problem je samo u tome što rat ne funkcioniše tako kako ti želiš ovde da nametneš svom sagovorniku. Nisu svi ljudi podložni manipulisanju kao što bi to Kula stražara volela.
Rat nije utakmica koja se zakazuje, nego jedna država napada drugu.
Braniti se od napada ili napadati nije isto.
Ti si postavio pitanje po kojem su obe strane napadači.
Laodikeja će se braniti od agresora kao što bi učinili i svi ostali. A oni koji su išli u napadačke ratove sigurno nisu bili hrišćani.

A Jehovini svedoci?
Oni ne bi branili svoju kuću?
O kojeg li licemerja...
Sve dok Jehovinih svedoka ima tako malo i dok imovina organizacije nije u pitanju lako je Kuli stražari. Vrlo brzo bi se i ta doktrina izmenila kada bi akcionari Kule stražare odnosno upravni odbor videli da je njihova imovina (koja nije mala) ugrožena.

*** g 6/08 str. 11 Kada je samoobrana opravdana? ***
Kad vam prijeti opasnost
No miroljubivo ponašanje nije jamstvo da vas nikada neće napasti neki nasilnik. Kroz povijest su i vjerni Božji sluge bili žrtve nasilja (1. Mojsijeva 4:8; Job 1:14, 15, 17). Što da čovjek učini ako mu prijeti naoružani pljačkaš? Isus je rekao: “Ne opirite se onome tko je zao” (Matej 5:39). Osim toga, rekao je: “Onome tko ti uzima gornju haljinu ne uskrati ni donju” (Luka 6:29). Isus nije smatrao opravdanim koristiti oružje da bi se zaštitila imovina. Mudar čovjek neće se opirati naoružanom pljačkašu koji od njega traži neke vrijedne predmete. U svakom slučaju, život je daleko dragocjeniji od materijalnih stvari!
No što učiniti ako napadač nekome ugrožava život? Zakon koji je Bog dao starom Izraelu razjašnjava i to pitanje. Ako bi netko uhvatio lopova na djelu usred bijela dana i ubio ga, bio bi optužen za ubojstvo. Po svemu sudeći, razlog tome bila je činjenica da za krađu nije bila predviđena smrtna kazna, a lopova se moglo prepoznati i kazniti u skladu sa zakonom. Međutim, ako je uljez bio ubijen noću, kućevlasnik je bio oslobođen krivnje jer nije mogao vidjeti što provalnik radi niti je mogao znati kakve su mu namjere. Mogao je s pravom zaključiti da članovima njegove obitelji prijeti opasnost i da treba nešto poduzeti kako bi ih obranio (2. Mojsijeva 22:2, 3).
Na taj način Biblija ukazuje na to da čovjek ima pravo braniti sebe i svoju obitelj ako je fizički napadnut. Pritom može odbiti napadačeve udarce, svladati napadača ili mu čak zadati udarac kako bi ga ošamutio ili onesposobio. Cilj je onemogućiti daljnju agresiju ili zaustaviti napad. Ako bi u takvim okolnostima napadač bio teško ozlijeđen ili ubijen, njegova bi smrt bila slučajna jer nije postojala namjera da ga se ubije.
Najbolja zaštita
Dakle, u nekim je situacijama očigledno opravdano braniti se na odgovarajući način. Ljudi imaju pravo zaštititi sebe i svoje voljene od agresije i smrtne opasnosti. Kad nije moguće pobjeći, Biblija ne zabranjuje poduzimanje razumnih mjera kako bi se osoba obranila. No mudro je učiniti sve što možemo kako bismo izbjegli situacije u kojima bi moglo doći do nasilja (Mudre izreke 16:32).
Biblija nas potiče da na svim područjima života “tražimo mir i idemo za njim” (1. Petrova 3:11). To je praktičan savjet koji nam doista pomaže voditi miran život.
"

Kad pročitam ove redove pomislim šta bi pisalo kada bi zapretila opasnost vlasnicima Kule stražare i njihovom imanju...
već u prvoj Kuli stražari bi pisalo da je došlo novo svetlo i da treba u ratu braniti zemlju i narod.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
[QUOTE="Malecki I, post: 1680714, member: 97325
Marko jesi li pažljivo pročitao članak koji sam izneo, da li si u svojoj Bibliji potvrdio stavcima ono što je u članku objavljeno? Ako jesi onda nema potrebe da ti ponavljam ono što je izneseno.[/QUOTE]

Malecki,
Ja sam pazljivo procitao clanak koji si prilozio. Ali ti nisi odgovorio na moje pitanje.
Hoces li biti tako ljubazan da nam jasno i otvoreno kazes, da li je Isus Bog ili nije?
Razumeo sam da clanak tvrdi da nije Svemoguci Bog. Ako je Bog, a nije svemoguci, onda reci nam kakav je Bog?
Cuo sam da ste to ucenje popravili pa bih zeleo da znam kakvo je stada?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naveo bih primer koji sam negde slušao.

Recimo - 2 svetski rat je i vi krijete Jevreje u svojoj kući.
Nailazi nemačka patrola i kuca na vaša vrata i pita "da li krijete Jevreje?"

Ako kao dobar Hrišćanin kažete DA - tada učestvujete u ubistvu.
Ako kažete NE - onda izgovarate laž i kršite Božju zapovest.

Ovakvi ili drugi primeri pokazuju - da mi ne možemo svoju veru graditi na hipotetičkim situacijama.

Isus je napomenuo - da Hrišćani treba da se mole molitvom "I NE UVEDI NAS U ISKUŠENJE"

Čovek koji je u potpunoj zajednici sa Bogom - on sve situacije prepušta Bogu i njegovom vodstvu, sa verom da će ga on izvesti iz svih teškoća ili iskušenja koja ga mogu snaći u životu.

Ja mogu navesti svoje lično iskustvo, u kome sam se u vreme kada sam bio pozvan na služenje vojnog roka - molio Bogu u postu i straženju da on učini da budem oslobođen služenja vojske.

Bog je uslišio moju molitvu i tako vodio celu situaciju, da sam bio oslobođen od ove obaveze.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hoces li biti tako ljubazan da nam jasno i otvoreno kazes, da li je Isus Bog ili nije?
Razumeo sam da clanak tvrdi da nije Svemoguci Bog. Ako je Bog, a nije svemoguci, onda reci nam kakav je Bog?

Evo što piše i uči Ellen White:

“There is no one who can explain the mystery of the incarnation of Christ. Yet we know that He came to this earth and lived as a man among men.” “The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty, yet Christ and the Father are one.” (Ellen G. White, Manuscript 140)

Prijevod: Ne postoji nitko tko može objasniti misterij Kristova utjelovljenja. Ipak znamo da je On došao na ovu zemlju i živio kao čovjek među ljudima. Čovjek Isus Krist nije bio Svemogući Bog, a ipak Krist i Otac su jedno.

Ja sam čuo da ste vi adventisti popravili ovo bogohulno učenje, pa kakvo vam je sada učenje?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
stvarnoslap, ovo je tema o Jehovinim svedocima, a ne o adventistima!

Ne postoji ništa što može razdijeliti Adventiste sedmog dana i Jehovine svjedoke. Kada čovjek razumije povijest nastanka prvih, te nastanak ovih drugih upravo kao derivat Adventista, onda postane jasno kako ih je i tematski teško razdvojiti.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne postoji ništa što može razdijeliti Adventiste sedmog dana i Jehovine svjedoke. Kada čovjek razumije povijest nastanka prvih, te nastanak ovih drugih upravo kao derivat Adventista, onda postane jasno kako ih je i tematski teško razdvojiti.
Ne ulazeći u teorije o tome šta dijeli a šta spaja Jehine svjedoke i adventiste, oni su ovdje "podijeljeni" posebnim temama, pa u skladu sa tim treba i pisati.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
[QUOTE="Malecki I, post: 1680714, member: 97325
Marko jesi li pažljivo pročitao članak koji sam izneo, da li si u svojoj Bibliji potvrdio stavcima ono što je u članku objavljeno? Ako jesi onda nema potrebe da ti ponavljam ono što je izneseno.

Malecki,
Ja sam pazljivo procitao clanak koji si prilozio. Ali ti nisi odgovorio na moje pitanje.

Marko Jehovini Svedoci žive po biblijskim principima tako da ne postoji učenje Jehovinih Svedoka. Jedini autoritet koji Božji narod priznaje i prihvata jeste Jehovina reč-Biblija tako da u tom smislu postoji i merodavno je jedino Jehovino učenje, učenje Biblije. U skladu s tim, dakle u skladu s Biblijom, Isus je Jehovin Sin i on je božanske prirode, nikako Svemogući Bog. Ova titula jedino i samo pripada jednoj, jedinoj osobi-Kreatoru i Svemogućem Suverenu Jehovi!

Poslednja izmena:
Natrag