Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kada bi ti tek pisao o merama novog Jerusalima, e to je tek druga priča.

Ponavljam, neke stvari jesu zapisane, ali ih drugi zloupotrebljavaju.

Mere hrama pisu u Bibliji i naveden je razlog.

Mere piramide ne pisu u bibliji, niti se ona pominje, pa ne mozes meriti i na osnovu toga racunati.

To je kao da ja uzmem hleb jer je u Bibliji hleb telo Hristovo i da "gatam u hleb".
Da merim nesto i kalkulisem...

To je zabranjeno!
I to je "vracanje"!

Time se ti bavis, zato prestani!

Dakle, nikakvu ja čorbu nisam skuvao, već stvari tumačim u biblijskom smislu, a ne na osnovu tamo neke piramidologije, masonerije, i ko zna čega drugog.

Sad ce ispasti jos da nisi koristio piramidologiju?

Pa jesmo li mi ludi!?

Sta na osnovu biblije tumacis?

Gde su ti mere piramida u bibliji, gde je receno da mi treba da gatamo na osnovu piramide?

To sto ti radis, isto rade i vracari i gatari!
Oni tako izvrcu bibliju kao i ti!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A tvrdio si da ti je Bog otkrio, ili ja gresim?

Dobro je ako shvatis da piramidologija nema veze sa Bogom i biblijom. Samo to je bitno, nista drugo nije vazno, ja ti zelim dobro.

Kakvi adventisti, ne progonim ja vas, ne mutim ja corbu. Tripo je corbu zakuvao odavno.

Jadna je tvoja i nauka i pobožnost Ti si za žaljenje, a ne za smijanje.

Tebe ne treba vrijeđati, ti sam sebe vrijeđaš.

Ti nemaš iskustva ličnog sa Bogom. To se vidi.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire izmišljaš.

Osim toga - piramide jesu biblijski pojam, jer Egipat kao carstvo u kome je Izrailj robovao - jeste prisutan u bibliji, kao i Josif koji je bio graditelj piramida.

To građenje je bilo vođeno Božjom rukom, pa su i mere po kojima se gradilo Božanske, i Bog je mogao po svom proviđenju da u te mere prikaže buduće događaje.

Bog ne pravi kompromis sa mnogobožačkim filozofijama, već ih ljudi kasnije stvaraju, i zloupotrebljavaju Božansko delovanje.

Tako ovo nema veze sa piramidologijom, jer piramidologija se bavi istorijskim konceptom piramida.

Postoji i takozvana "pseudopiramidologija" koja teoretiše o poreklu piramida, i pripisuje im mitološke elemente, poput Erika Fon Danikena.

Ja im lično ne pripisujem mitološke elemente, već upravo sagledavam biblijski aspekt i izveštaje biblije, da je Josif bio taj koji je gradio te piramide, i da je vođen Božanskom rukom - mogao u njih ugraditi buduće događaje.

Kako tumačiš to "da je u hiroglifima zapisan biblijski izveštaj o faraonovom snu o sedam debelih i mršavih krava" i Josifovom tumačenju ovog sna, zbog koga je i pokrenuto građenje piramida.

Da nije i to izmišljeno od masona?

Nije u pitanju samo osuditi čoveka, već i sagledati neverovatnu povezanost i neverovatnost podataka koji se iznose.

U bibliji se recimo spominje "da je Izrailj u Egiptu jeo crni, i da je kasnije žalio u pustinji za tim lukom"

Ako smatraš luk masonskim elementom - nemoj ga više jesti..

Sam sagledaj neosnovanost tvojih optužbi na moj račun ovim primerom..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
KRIVO kod JS:

-------------------------------------------------

Zli će biti zauvijek uništeni

------------------------------------

Ljudska duša prestaje postojati prilikom smrti

------------------------------------------------------------

Pakao je opći grob čovječanstva

-------------------------------------------

Samo malo stado od 144 000 osoba ide na nebo i vlada s Kristom

---------------------------------------------------------------------------------------

Tih 144 000 osoba ponovno su rođene kao duhovni Božji sinovi

-------------------------------------------------------------------------------------

Unošenjem krvi u tijelo intravenozno krše se Božji zakoni

--------------------------------------------------------------------------------------------

Držanje sabata vrijedilo je samo za Izraelce i prestalo je s Mojsijevim zakonom

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isus je duhovno biće

----------------------------
Isus je Mihael
------------------------------
Isus je Logos
Isus je mali bog

Isus je SU stvoritelj
NE konzumacija Gospodnje Večere
--------------------------------------------
Isus je već došao 1.914. god.

--------------------------------------------
Sljedeći Isusov dolazak će biti u nevidljivom obliku
-------------------------------------------------------------------
Uskrsnuće je već počelo
-----------------------------------

.....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nešto u gornjim pogreškama JS jesu pogreške, nešto nisu, jer cilj sotone je upravo - da kroz različite crkve koje je on stvorio, pomeša nešto istine sa puno laži, i to je upravo prisutno u zajednici JS.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nešto u gornjim pogreškama JS jesu pogreške, nešto nisu, jer cilj sotone je upravo - da kroz različite crkve koje je on stvorio, pomeša nešto istine sa puno laži, i to je upravo prisutno u zajednici JS.

Bog je dozvolio osnivanje JS da bi mnogi fanatizovani hrišć. raznih religija otišli tamo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Potvrđena zabrana JS u Rusiji, pravosl. zemlja zabranila JS.

Koliko zla je kroz našu istoriju maskirano kroz pravoslavlje? Em što je filozofija da ko nije pravoslavan ne može da bude Srbin otuđila iz nacionalnog bića našeg naroda nekoliko miliona Srba muslimana i katolika i napravila od njih nama neprijatelje, em užasni zločini za vreme Drugog svetskog rata i tokom devedesetih koji su često imali pokriće crkve.

Ali da ni u miru situacija nije bolja, otkriva Institut za psihologiju Beogradu, istraživanjem koje je pokazalo da su pripadnici sve tri religije skloniji sukobima odnosu na ateiste i agnostike. Najgore rezultate su pokazali “oni koji se deklarišu kao ´ubeđeni vernici koji prihvataju sva učenja svoje religije i po njima se ponašaju´. Potom slede vernici koji ne prihvataju baš sve zahteve svoje vere, a najspremniji praštanju i pomirenju jesu ateisti i agnostici.” (N. Petrović, Psihološke osnove pomirenja)

Zašto su vernici gori od ateista?

A) Umesto ljubavlju (propovedanjem Hrista), pravoslavlje motiviše vernike na dobra dela buđenjem gordosti (pričom o precima i srpstvu) ili krivice (zastrašivanje paklom). Gordost čini ljude uvredljivim i agresivnima, a strah nečiste savesti sumnjičavim i sklonim osuđivanju drugih. B) Formalna pravila navode vernike da se kaju samo za simptome greha u ponašanju i osećanjima, a ne i za loše motive srca, pa će se vernik pokajati što ti je rekao ružnu reč, ali ne i što je takav u duši; C) Sistem rituala pruža umirenje savesti nepokajanima; D) Slepa vera u duhovnike oslobađa vernike lične odgovornosti i moći razuma da shvate prethodne tri zablude.

Koju veru bi trebalo zabraniti ako bi se zabranom rešavao problem?!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa ako su progonili mene,zar mislite da vas nece progoniti???
To su Isusove reci zapisane u Novo zavetnim knjigama Biblije,a to je i jedan od nacina da se prepoznaju pravi vernici.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa ako su progonili mene,zar mislite da vas nece progoniti???
To su Isusove reci zapisane u Novo zavetnim knjigama Biblije,a to je i jedan od nacina da se prepoznaju pravi vernici.

To može da bude mjerilo, ali i ne mora, danas su mnogi progonjeni.

Osim toga imaju dva progona za istinu i za laž.

Natrag