Jehovini svedoci!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Niko ne voli iseckano jevanđelje, već kompletnu istinu.

U novom zavetu postoji:

1. LEGITIMNA PLATA ZA PROPOVEDANJE JEVANĐELJA I IZDRŽAVANJE PROPOVEDNIKA - o čemu i piše apostol Pavle.

2. MILOSTINJA ZA SIROMAŠNE - na koju takođe upućuju apostoli kao na dragovoljni dar.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A vi se javno na svojim skupovima i na FB hvalite koliko ste dobrih djela uradili. Kako skupljate pare.

Следимо Исусов савет ѕаписан у Матеју6:3
3 A ti kad činiš milostinju, da ne zna levica tvoja šta čini desnica tvoja.
У салама где се одржавају састанци ЈС постоје кутије ѕа добровољне прилоге у које убацује колко ко жели и ако жели,и да се тиме не хвали ко даје више,а све по узору на кутије за добровољне прилоге који су постојале и у Исусово време.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Следимо Исусов савет ѕаписан у Матеју6:3
3 A ti kad činiš milostinju, da ne zna levica tvoja šta čini desnica tvoja.

Pa stih govori suprotno od onoga što vi radite.

У салама где се одржавају састанци ЈС постоје кутије ѕа добровољне прилоге у које убацује колко ко жели и ако жели,и да се тиме не хвали ко даје више,а све по узору на кутије за добровољне прилоге који су постојале и у Исусово време.

Pa nije moj naglasak na tome nego na vašoj hvali. Hvalite se time. Kontekst Biblije nije hvaljenje time, to je konstatacija da seto radilo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaokret, ti se ponašaj po statutu crkve kojoj pripadaš, a ja ću po reči Božjoj, i onako kako me Bog osvedočava.
Božje svedočanstvo u reči i meni samome - je meni važnije od tvoje sugestije.

Tebi sve najbolje.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Tripo ne filozofiraj! U Bozjoj Reci Matej 10:8 jasno kaze: "Лечите болесне, подижите мртве, чистите губаве, истерујте демоне. Бесплатно сте добили, бесплатно и дајте." Isto tako u 1. Korincanima 9:18 Pavle potvrdjuje: "Шта ми је онда награда? Да проповедајући бесплатно преносим добру вест, не злоупотребљавајући право које имам као проповедник добре вести."

Sta tu nije jasno?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Zaokret, ti se ponašaj po statutu crkve kojoj pripadaš, a ja ću po reči Božjoj, i onako kako me Bog osvedočava.
Božje svedočanstvo u reči i meni samome - je meni važnije od tvoje sugestije.

Tebi sve najbolje.
Ti se samo ponasaj onako kako je tebi lakse I onako kako ti tvoja crkva kaze a sta o tome misli i kaze Jehova, nema veze!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jehova je već objavio u svojoj reči, i svojoj crkvi koju je podigao, i u njoj ustanovio kompletnu istinu, i sve ostalo što se tiče života, delovanja i rada, i misije crkve u propovedanju jevanđelja svetu.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Jehova je već objavio u svojoj reči, i svojoj crkvi koju je podigao, i u njoj ustanovio kompletnu istinu, i sve ostalo što se tiče života, delovanja i rada, i misije crkve u propovedanju jevanđelja svetu.

Laodikeja kad budeš iskreno sebi odgovorio na sledeće pitanje koje redovno postavljam adventistima onda ćeš zaista razumeti istinu! Dakle ovako: ako zarate Nemačka i Bugarska i ako Bugarska vlada regrutuje adventiste a Nemačka vlada učini isto to, dakle regrutuje adventiste u Nemačkoj, adventisti, tvoji suobožavaoci će se rado odazvati pozivu jer ste poslušni višim vlastima. Jasno je da će nemački adventista da ratuje protiv svog bugarskog suobožavaoca, adventiste iz Bugarske! Odgovori nam kako se onda u ovom slučaju ispunjavaju zapovesti iz Biblije: Ne ubij! Voli bližnjeg svoga kao samog sebe! Jovan 13:34,35 gde se jasno kaže: Нову вам заповест дајем: Волите један другога. Као што сам ја волео вас, тако и ви волите један другога. 35 По томе ће сви знати да сте моји ученици, ако будете волели један другога.“ Odgovori nam kako bi Isus Hrist postupio u ovakvoj situaciji? Pitanje važi za sve učesnike foruma!

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
[QUOTE = "Malecki I, post: 1992684, member: 97325"] "Odgovori nam kako bi Isus Krist postupio u ovakvoj situaciji? Pitanje vrijedi za sve sudionike foruma! [/ QUOTE]

Pošto si i ti sudijonik , tvoj odgovor je?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Laodikeja kad budeš iskreno sebi odgovorio na sledeće pitanje koje redovno postavljam adventistima onda ćeš zaista razumeti istinu! Dakle ovako: ako zarate Nemačka i Bugarska i ako Bugarska vlada regrutuje adventiste a Nemačka vlada učini isto to, dakle regrutuje adventiste u Nemačkoj, adventisti, tvoji suobožavaoci će se rado odazvati pozivu jer ste poslušni višim vlastima. Jasno je da će nemački adventista da ratuje protiv svog bugarskog suobožavaoca, adventiste iz Bugarske! Odgovori nam kako se onda u ovom slučaju ispunjavaju zapovesti iz Biblije: Ne ubij! Voli bližnjeg svoga kao samog sebe! Jovan 13:34,35 gde se jasno kaže: Нову вам заповест дајем: Волите један другога. Као што сам ја волео вас, тако и ви волите један другога. 35 По томе ће сви знати да сте моји ученици, ако будете волели један другога.“ Odgovori nam kako bi Isus Hrist postupio u ovakvoj situaciji? Pitanje važi za sve učesnike foruma!

Laodikeja bi odbio da ide u rat kao i adventista sa druge strane, procenat adventista koji bi prihvatili ucesce je 1%, a to nisu vernici.

Zato ti je pitanje bezveze.

Sto se tice priloga, tu podrzavam Jehovine svedoke 100%. Mnogi bi trebalo da se ugledaju na njih.

Natrag