ma necemo o njemu jer te laze.Porodica ostaje da komunicira sa isklucenim clanom.(deda,baba,tata,mama,zena,deca,najuza rodbina)
Koliko sam ja upoznat, takve koji svojevoljno napuste organizaciju jer veruju u nesto drugo, organizacija naziva ''otpadnici''. I sa njima je zabranjeno druzenje.
Zar to nije tako?
Ne citiraju li cak i bibliju i tvrde da se takvi izbegavaju?
Jesam li ja pogresno informisan?
Pokazi mi sta vasa zajednica kaze o onima koji svojevoljno napuste organizaciju? Vas stav i gde to pise?
Bilo bi dobro ako to nije istina...
Spominje se i gornji Jerusalim i donji,i novi Jerusalim i nevesta itd da lakse razumemo te stihove.
I naravno moras znati koji stih zelis da komentarises ,knjiga,glava,stih...
Pa spominje se ''Gornji Jerusalim'' koji zaista fizicki postoji na nebu.
Spominje se i ''Donji Jerusalim'' koji zaista postoji fizicki na zemlji.
Oboma se pripisuje i ''duhovno'' znacenje.
Ja ne vidim nikakav problem u tome, niti je moje tumacenje u suprotnosti sa tim.
Daj mi tvoje stihove i vase tvrdnje i dokaze, pa cu ti ja biblijom pokazati da gresite...
Ne mogu sad ovako ako ne znam na sta mislis?
Isus nam je dao put da budemo i malo fleksibilni,a ne kruti,neprilagodljivi.Nadalje i ti samaricani,ako cemo da trazimo dlaku u jajetu imaju izraelske krvi.
U kontekstu ovog sto je receno oni se nikako ne smatraju ''izraelcima'' niti sad mi mozemo tako filozofirati.
Isus je jasno dao do znanja da ne zeli da joj pomogne, jer ona nije pripadala ''izraelcima'', i da prvo treba ''deca da se nahrane''. Sto znaci da ona ne spada u tu grupu, on je bo poslan samo: ''izgubljenim ovcama DOMA IZRAELOVOG''.
Dakle on kaze da ona nije Izraelka. On je bio poslan ''prirodnim Izraelcima'', ali Samarjanka to nije. Zato ju je odbio.
Ona moze biti ''duhovna izraelka'' - sto i jeste.
Pouka ove price, na kraju ,jeste da treba da budemo ''milostivi'' , sto si i sam dobro zakljucio...
Malo stado jesu 144000 otkupljenih na nebo.
Ostali su veliko mnostvo ili ostale ovce i javljaju se tek u XX veku.
Prijatelju...
Ne moze ''veliko mnostvo'' ili ''druge ovce'' da se pojave tek u 20. veku.
Biblija i istorija ti pokazuje da je njihovo sakupljanje pocelo odmah nakon Hristove smrti.
Isus kaze: (Mt. 10,6) "
Nego idite najprije izgubljenim ovcama doma Izrailjeva!"(''malo stado'')
Zatim Apostol Petar kaze: (Dela. 13,46)''
Vama je najprije trebalo da se govori riječ Božija(''malo stado'' izraelci); ali pošto je odbacujete, i ne smatrate sebe dostojnima vječnoga života,
evo obraćamo se neznabošcima''.(''druge ovce'' - ''veliko mnostvo'').
(Dela. 13,26) "
LJudi braćo, sinovi roda Avraamova, i koji se među vama boje Boga,
vama se posla riječ ovoga spasenja.". (Prvo je Jevrejima uputio poziv. ''malo stado'')
(Dela. 3,26) "
Vama prvo Bog podigavši Sina svojega Isusa, posla ga da vas blagoslovi. (Prvo jevrejima ''malom stadu'')
(Dap. 11,19) "Oni, međutim, koji se rasijaše od nevolje, koja nasta zbog Stefana, prođoše sve do Finikije i Kipra i Antiohije
ne propovijedajući riječ nikome do samo Judejcima. (Prvo Jevrejima ''malom stadu'').
(Rim. 1,16) ''Jer je ono Sila Božija na spasenje svakome koji vjeruje, a
najprije Jevrejinu i Grku.";(ovde imas dve grupe ''Jevreje'' i ''Grke''(neznabosce) kojima se kasnije propovedalo).
Zato Isus kaze tamo: ''
A imam i druge ovce koje nisu iz ovog stada, i njih moram da dovedem''.(Jovan 10:16).
Ko su ''druge ovce'' prijatelju?
Ceo Novi Zavet ti svedoci!
Postojala je podela i medju Apostolima u zavisnosti od poslanja, kojoj su grupi upuceni:
(Gal. 2:9) ''videvši da je meni povereno evanđelje među neznabošcima, kao Petru među obrezanima..i poznavši blagodat koja je meni dana, Jakov i Kifa i Jovan, koji se smatraju za stubove, dadoše meni i Varnavi desnice zajednice, da mi idemo neobrezanima a oni obrezanima''.
Jel vidis istoriju prve crkve, jel vidis ko je ''malo stado'' a ko ''druge ovce''?
Jel vidis da je postojala podela izmedju ''obrezanih'' i ''neobrezanih''?
Jel vidis da se radi o ''prirodnim izraelcima'' i ''mnogoboscima''?
Jel vidis da je njihovo sakupljanje pocelo odmah nakon Hristove smrti a ne u XX veku?
Uzmi pa citaj, nemoj da te lazu tvoje vodje..
malo stado ili Izrael Bozji itd itd jesu osobe koje cine 144000 koje su otkupljene sa zemlje,idu na nebo.
Nije Dom Izraelov od cistokrvnih telesnih Izraelaca,vec od duhovnih Izraelaca.
Rim2:28,29
28 Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja, na telu;
29 Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga
Sto se tice ''duhovnih izraelaca'':
Kada se kaze Avramu: (1 Moj. 26,4)''
i u semenu tvom blagosloviće se svi narodi na zemlji'' tu se upravo govori o buducim dogadjajima koji ce uslediti, govori se o dolasku Isusa Hrista, koji je dosao kroz lozu ''prirodnog Izraela'', kroz kojega ce se spasiti svi narodi ''mnogobosci''.
Ali oni ne bivaju spaseni bez ucesca ''prirodnih izraelaca'' o tome ti govori i Apostol Pavle u poredjenju o ''maslini'', on tu govori o ''prirodnim izraelcima'' i ''mnogoboscima'', i o tome da ce oni formirati ''jednu grupu'' da ce svi biti na jednom korenu- kao grane, kao sto je Isus i rekao, ''bice jedno stado i jedan pastir''(jovan 10:16) - ''On koji obe grupe sastavi u jedno''(galatima 3:28).
Kada ih obe spoji u jedno tek onda su oni ''duhovni izraelci'' - Duhovni Izraelci su ''mnogobosci'' jer oni ne vuku poreklo od
prirodnih izraelaca, ali ''duhovni izraelci'' su i ovi drugi, ''jer obrzanje nije spolja, nego u srcu'' itd.. Da sad ne duzim..
Kako ne razumes to?
Shvati prijatelju, na temelju stihova iz biblije i uz Bozju pomoc ti ja sve ovo govorim, ne izmisljam nista.
Ne razumem sta hoces da kazes?
Lepo si zakljucio da su u Isusu Hristu svi Jevreji.
Zasto se spotices na grane iz Rimljana 11 glave?
19 A reći ćeš: Odlomiše se grane da se ja pricepim.
20 Dobro! Neverstvom odlomiše se, a ti verom stojiš; ne ponosi se, nego se boj.
21 Jer kad Bog rođenih grana ne poštede, da i tebe kako ne nepoštedi.
Odlomljene i nakalemljene grane su zajedno i hrani ih isti koren. To je duhovni izrael.,a ne telesni Izrael.
Rekao sam ti, obe grupe su ''duhovni izrael''.
''
Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja, na telu''.
Kako ne razumes?
Covek je u srcu Jevrejin iznutra, jer ne bi svi mi mogli da budemo ''seme avramovo'' a i za njih ''mnogobosce'' se kaze da su deca Avramova.
Kada se kaze da su ''odlomljene grane''. Ko je to? To su ''prirodni Izraelci''.
Kada se kaze da ''koren nosi tebe a ne ti koren'' ko je koren? ''To su prirodni izraelci''!
''Jer kad Bog rođenih grana ne poštede'' Ko su rodjene grane? ''To su prirodni izraelci''!
Kada se kaze da postoje ''pitome grane'' Ko su one? ''To su prirodni izraelci!''
Kada se kaze da postoje ''divlje grane'' Ko su one? ''To su mnogobosci''!
Ali svi oni zajedno, i ''pitome i divlje grane'' su ''duhovni izraelci''.
Citaj tekst pa ce ti biti jasno da se govori o prirodnim Izraelcima.
Cini mi se da ti to nisi ni citao.
Mozemo mi da pricamo sta god hocemo ali u Bibliji pise da je samo 144.000 otkupljeno sa zemlje.(otkrivenje 14:1,3)
1 I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.3 I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje.
Otkrivenje 7:4
4 I čuh broj zapečaćenih, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenih od svih kolena sinova Izrailjevih;
Da je to neki imaginarni broj ,144.000 ne bi bio cak tri puta naglasen u Bibliji!
To je broj onih koji ce biti zajedno sa Isusom Hristom kao sucarevi i susvestenici!!!
Otkrivenje 20:6
6 Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina.
Otkrivenje 5:10
10 I učinio si nas Bogu našem careve i sveštenike, i carovaćemo na zemlji.(NW prevod kaze "nad zemljom").
U svakom slucaju taj broj od 144000 je napunjen u toku XX veka,i od tada se prikuplja veliko mnostvo drugih ovaca koji imaju nadu da zive u raju na zemlji.
Prijatelju, rekao sam ti, mogu ti protumaciti ove stihove, ali ni jedan ozbiljan Hriscanin se nece upustati u tumacenje simbola koji se mogu izvrtati kako kome odgovara.
Mislim da ce biti mnogo price, o ovome mozemo drugom prilikom..
Ja sam ti govorio na temelju biblije, istorijskih cinjenica poslanica i jevandjelja, a ti meni dajes nerazumljive simbole i na temelju svega toga bazira se tvoja teorija.
Molim te pokusaj da razumes!
Imas li ti ista drugo osim otkrivenja?
1.коринцанима 7
39 Žena je privezana zakonom dokle joj god živi muž; a ako joj umre muž, slobodna je za koga hoće da se uda, samo u Gospodu.
U cemu je ovde za tebe problem?
Bracna zajednica traje do smrti jednog od supruznika ili do neverstva!
Kako ti mislis da nakon vaskrsenja ,zena mora da se uda za odredjenog kad je Isus dao jasan odgovor?
Sta je tu nejasno?
Problem nije to cija ce biti zena. Ja o tome nisam pricao, vec to sto se kaze da ''NECE ZIVETI NA ZEMLJI''!
Vec ce biti ''Andjeli na nebesima'' ti ljudi koji vaskrsnu iz Starog Zaveta...
Zasto bi Bog preselio sve ljude sa zemlje na nebo?
Dal je to tako radio i kad je pobio zle ljude u potopu?
Bog nece preseliti sve ljude sa zemlje na nebo!
Bog uznosi ljude na nebo gde ce trajati hiljadugodisnji sud, gde ce oni ''suditi hiljadu godina''.
Ljudi ce biti neka vrsta porote, gde ce se odlucivati o slucaju svakog pojedinca na planeti i o njegovim delima za zivota.
Apostol Pavle kaze: ''ne znate li da cemo i andjelima suditi a kamo li stvarima ovoga sveta''?
Dakle postoji razlog zasto odlaze, a to je sud.
Kada se to zavrsi zli ce biti osudjeni i unisteni vatrom, kako i pise u otkrivenju.
A onda ce se pravednici vratiti da nasele obnovljenu zemlju.
Da bi razumeo da starozavetni ljudi ne idu na nebo pogledaj samo dva stiha.
Prvi kaze da je Jovan Krstitelj najveci od svih ljudi ,ali da je ipak najmanji u carstvu nebeskom veci od njega.
To znaci da tek sa prolivenom Isusovom krvlju stupa na snagu Novi Savez i on ne vazi za one koji su bili pod starim savezom kao Avram,Isak,Jakov,david itd...
Matej 11:11
11 Zaista vam kažem: Ni jedan između rođenih od žena nije izišao veći od Jovana Krstitelja; a najmanji u carstvu nebeskom veći je od njega.
To znaci da kad ni Jovan Krstitelj cak i kad bi bio na nebu da bi bio najmanji od svih u nebeskom kraljevstvu,a on je manji od najmanjeg u nebeskom kraljevstvu,dakle niti je otisao na nebo,niti ce biti na nebu kad krene sa uskrsavanjem,jer je umro pod starim savezom!
Ovo Jehovini Svedoci izvrcu radi svoje dogme..
Ovo nema veze sa nebeskim ili zemaljskim zivotom.
Isus je bio medju ljudima, i simbolicno je predstavljao to nebesko carstvo.
Kao sto je i rekao na drugom mestu ukazujuci na sebe: ''Carstvo je Bozje medju vama''(Lk. 17,20 ).
On je samo hteo da naznaci da je onaj koji je u njegovom prisustvu i koji njega sledi, ''veci od onih koji su sledili Jovana''.
Zato:
-''Ni jedan između rođenih od žena nije izišao veći od Jovana Krstitelja'' (on je najveci prorok)
-''A najmanji u carstvu nebeskom veći je od njega''. (zato sto je i najmanji Hristov sledbenik veci od Jovana Krsitelja, jer je u njegovom prisustvu, a Hristos je simbolicno predstavljao to Nebesko Carstvo).
A ja sam naucen od tih istih iz Bruklina,i hvala im sto su nam svima otvorili oci.
Tebi treba Bog da otvori oci, ''jer slepac kada vodi slepca obojica ce u jamu pasti''.
Dopusti da te Bog vodi, a ne vodje.. Slusaj Isusa Hrista Ucitelja.
Pravoslavci su i te kako ubijali pravoslavce i to veoma socno.
Pre svega Bugari nas ,a potom cetnici partizane.
Pop Vlado Zecevic je organizovao Bozic i Uskrs i ostale praznike u partizanskim jedinicama,isto kao i cetnici u cetnickim,ali su cetnici voleli da kolju pogotovo decu i zene komunista!Da ne pricamo kako je Stefan nemanja uspostavio pravoslavlje u Srbiji sa inkvizicijom nad Srbima bogumilima itd itd...Ko ce koga ako nece svoj svoga,Milos Obrenovic odsece glavu svom kumu Karadjordu,potom nasi Srbi ubise svog kralja Alexandra Karadjprdjevica i tako postasmo kraljoubice i jos heroji !!!Mnogo se krvi prolilo izmedju samih nas Srba,a da ne govorim za ostale!Ko ce da objasni majkama onih koji su pobijeni od bratske ruke???
Ja sam stvarno vec odgovorio na to. To nisu vernici...
Mozes ti njih nazivati ''vernici'' samo ako nisi procitao ono sto sam napisao gore, ili ako stvarno ne razumes sta rec vernik znaci?
Pravih vernika je jako malo...