Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ево Јос једна исто У Њујорку. Англиканска ..

ens_022613_TS_815-500x375.jpg

N666.gif

Ispod, Илуминати Њујорк слика са шестицама

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Zanimljivo je da je Isus starozavjetnog Boga prihvaćao i proglašavao svojim Ocem i sam se predstavljajući kao Bog u otajstvenoj istobitnosti s njime, nazivajući i sam sebe najuzvišenijim Božjim imenom »Ja jesam«, odnosno Jahve. I njegovi su apostoli to tako doživljavali.
Kako to onda vi doživljavate?Kada kažete citiram
:" TO je SZ. Uvedene su Izmjene!
Gospodin Isus kaže – a ti vjeruješ Njemu – zar ne?"
Tek sad vas opće nerazumem , sam kažeš da Isus nije Bog , prema tome nemože on menjat zakon.
Tibi se trebao držat Jahvini zapovjedi a ne Kristovi ako Krist nije Božanstvo nikakvo,i nije Bog
Pomom zaključku Jahve je naređivao Mojsiji , Mojsija je bijo izvršijoc , po današnjem zakonu Mojsija je ratni zločinac.

Sad to više nije važno ,što ja mislim, važno je da sadašnji , baštinici te biblijske vjere Jehovci znaju da im baš ta vjera zabranjuje svako sudjelovanje u ratnim kao i u drugim zločinima,da radije ginu nego da ubijaju ,u tome ih treba sigurno poštivat.

Štose tiče
Jehovni svedoka čula sam dasu izuzetnon pošteni i privrženi jedni prema drugima , posebno drže do braka i vjernosti prema partneru ,i nisu ratnički nastrojeni , natome im treba stvarno čestitati,svaka im čast .Bez obzira na sve nikad nebi prešla u tu organizaciju ni po cjenu života.Jer učenje o vjeri i Kristu im je iskrivljeno.

Amen
Zanimljivo je da je Isus starozavjetnog Boga

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Šta postoji SZ i NZ Bog?
Postoji samo jedna BIBLIJA,
A u toj Jednoj Bibliji – samo je JEDAN Bog –
Imenom JAHVE.

Jel ti sad jasno?
Provjeri i ispravi svoj nauk u istiniti.

--------------------------------------------------------------

prihvaćao i proglašavao svojim Ocem

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

NE samo OCEM – nego i BOGOM Jedinim!

IVAN 6,27
Radite, ali ne za hranu propadljivu, nego za hranu koja ostaje za život vječni: nju će vam dati Sin Čovječji jer njega Otac - Bog - opečati.

MARKO 10,18
Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini!

Jel ti sad jasno?

--------------------------------------------------------------------------------------

i sam se predstavljajući kao Bog

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ne govoriš istinu!
Isus nije nikada reko – Ja sam Bog.
NIKADA!
Daj takav stih.
ALI – ako nemaš takova stiha – NE govoriš Istinu!

Jel ti sad jasno?

--------------------------------------------------------------------------------------------

u otajstvenoj istobitnosti s njime,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Nema više otajstva!
Otajstvo je samo za one koji nisu odabrani!

MATEJ 13,11
On im odgovori: "Zato što je vama dano znati otajstva kraljevstva nebeskoga, a njima nije dano.

Zapitaj se – zašto je tako sa mnom?

Jel ti sad jasno?

------------------------------------------------------------------------------------------

nazivajući i sam sebe najuzvišenijim Božjim imenom »Ja jesam«, odnosno Jahve.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Otvorio sam temu – Ja Jesam – tamo nauči
ŠTO TO znači!
Ja jesam nije Ime Boga.
Idi na temu – Ime Boga – i tamo nauči Kako je Ime Boga.

Daj stih – Ime Boga je JA JESAM!
Ali – ako nema takova stiha - TI nisi u istini!

Daj stih – Ja Jesam = Jahve!
Ali – ako nema takova stiha - TI nisi u istini!

Jel ti sad jasno?

----------------------------------------------------------------------------------------

I njegovi su apostoli to tako doživljavali.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kako su Isusa doživljavali apostoli?
Kao Boga?
Odakle ti TO?

MARKO 8,29
On njih upita: "A vi, što vi kažete, tko sam ja?"
Petar prihvati i reče: "Ti si Pomazanik - Krist!

Nema stiha da apostoli Isusa nazivaju – Bože Isuse!
Takove formulacije nema u Bibliji nigdje.

Jel ti sad jasno?

-------------------------------------------------------------------------------------

Kako to onda vi doživljavate?Kada kažete citiram:" TO je SZ. Uvedene su Izmjene!
Gospodin Isus kaže – a ti vjeruješ Njemu – zar ne?"
Tek sad vas opće nerazumem , sam kažeš da Isus nije Bog , prema tome nemože on menjat zakon.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Isus nije samostalan.
Isus ne govori sam od sebe.

IVAN 8,26
"Ta što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i suditi; no onaj koji me posla istinit je, i što sam ČUO od njega, to ja ZBORIM svijetu."

Ivan 12,49
Jer nisam ja zborio sam od sebe, nego onaj koji me posla - Otac - on mi dade ZAPOVIJED što da kažem, što da zborim.

IVAN 7,16
Nato im Isus odvrati: "Moj NAUK nije moj, nego onoga koji me posla.

Jel ti sad jasno?

--------------------------------------------------------------------------------------

Tibi se trebao držat Jahvini zapovjedi a ne Kristovi ako Krist nije Božanstvo nikakvo,i nije Bog
Pomom zaključku Jahve je naređivao Mojsiji , Mojsija je bijo izvršijoc , po današnjem zakonu Mojsija je ratni zločinac.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Mojsije je bio kao i Isus – Božji Jahvin prorok,
I govorio je Božje Jahvine riječi.
Isus je SLUGA Boga Oca Jahve.

DJELA APOSTOLSKA 4,27
Rote se, uistinu, u ovome gradu na svetog Slugu tvoga Isusa, kog pomaza, rote se Herod i Poncije Pilat zajedno s narodima i pucima izraelskim

Da li znaš ŠTO će Isus uraditi kada dođe drugi puta na Zemlju
Po Jahvinu nalogu?
Da li znaš koji masakr zlih će biti na Zemlji?

Jel ti sad jasno?

Štose tiče Jehovni svedoka čula sam dasu izuzetnon pošteni i privrženi jedni prema drugima , posebno drže do braka i vjernosti prema partneru ,i nisu ratnički nastrojeni , natome im treba stvarno čestitati,svaka im čast .Bez obzira na sve nikad nebi prešla u tu organizaciju ni po cjenu života.Jer učenje o vjeri i Kristu im je iskrivljeno.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Pametno, a ni ja neću tamo preći.
JS su u pravu što se tiče –
NEMA TTT,
Isus nije Bog,
SD nije Bog.

Ali imaju i masu drugih krivih nauka.

ALI – bolje je Imati Ispravnoga za BOGA,
Nego krivoga!

Bolje je imati Stvoritelja za Boga,
Nego – stvorenje,
Kao što 99% današnjih Kršćana ima,
A TO je za vječne toplice kazna.

Probaj mi se očitovati po gornjem,
Stihovima – ako možeš.

Učlanjen(a)
18.04.2014
Poruka
43
Džimi da li možeš još jednom da postuješ te članke koji govore da su Jehovini svedoci učestvovali u I Sv. ratu i da navedeš izvor tih informacija?

Blagodarim unapred!

:mig:
Izvor tih informacija su upravo vasi casopisi.

Kula strazara sledeca izdanja:

Oktobar 1914 stranice 147,153

Novembar 1914 stranice 170-172

Decembar 1914 stranice 191/192

Februar 1915 stranice 18,27,28,32

Mart 1915 stranice ..

April 1915 stranica 64

Juni 1915 stranice 87,95,

Juli 1915 stranice 98,108,109,110,111,112,

August 195 stranice 126-128

Septembar 1915 posvecen palim borcima iz organizacije stranica 130,143,144,

Kula strazara septembar 1919,strana 144

“Kula strazara nedvosmisleno poziva Jehovine svedoke u vojnu sluzbu,a to je I obaveza Biblijskih ucenika. Knjiga o Rimljanima 13;7”

Knjiga o svetom pismu,poglavlje 6 strana 591

“u vezi sa odredenim okolnostoma vojska je neophodna,I zato sa pravom mozemo biti aktivni u vojnoj sluzbi. Cak I ako se ne radi o Bozijem pravedno ratu,vijna sluzba je obavezna.”

Učlanjen(a)
18.04.2014
Poruka
43
Moras se sloziti sa jednom cinjenicom, a to je da ce se malo ljudi spasti kada Hrist po drugi put dodje na zemlju! Iz prostog razloga zato sto velika vecina svoj zivot ne zivi onako kako Hrist hoce, vec onako kako se njima svidja. Sotona se i te kako trudi da baci mrak na Hristovo jevandjelje i kao sto vidimo iz Hristovih reci, velika vecina ce nasesti na neku od sotaninih zamki!

Ko je danas na pravom putu, ko su oni koji vise vole Boga cak i od svog zivota i na takav nacin doslovce postuju Boziji zakon! Znas prvu zapovest, ona se drugacije ne moze ispostovati.
Odgovor je jednostavan.
Sam Hrist je rekao kako se mogu prepoznati njegovi sledbenici, a to je po ljubavi izmedju sebe!

E sad da se vratimo na drugi svetski rat, gotovo sve Evropske drzave su ucestvovale u njemu i sve takozvane Hriscanske crkve!
I pazi sad apsurd.
- Jedan je Hrist, koga sve te crkve samtraju svojim Bogom i svi sebe nazivaju Hristovim sledbenicima, a sve do jedne su se tamanile izmedju sebe.
Hristovi sledbenici se ubijaju izmedju sebe, to je nepobitna cinjenica!!! Da ne govorim o svim zlodelima koja jedni drugima cine.
Vidis li ti negde onu ljubav o kojoj je Hrist govorio da ce biti prepoznatljiva za njegove sledbenike!?
Uzmi bilo koji dokumentarac iz bilo kog evropskog rata pa se iskreno zapitaj ima li tu i malo ljubavi o kojoj je Hrist govorio!

A zasto se nisi zapitao sta bi bilo da su svi Nemci, kao takozvani Hristovi sledbenici postujuci drugu zapovest, odbili da slede sumanutog Hitlera!
Sta bi bilo da su svi kao sto su Jehovini Svedoci odbili da mu budu poslusni!
Sto miliona zivota ne bi bilo izgubljeno, ne bi bilo ausvica, ne bi bilo gladi, ne bi bilo patnje! Da su samo svi pre poslusali Bozije zapovesti nego ljudske, drugog svetskog rata ne bi ni bilo. Ne bi bilo ni jednog rata!
Ovako samo mozemo cekati novog sumanutog vodju koji ce negde krenuti u svoj krvavi pir a ljudi ce ponovo biti poslusni njemu pre nego Hristu! Sto je i zalosno i strasno.
Sve dok Vi kao takozvani Hristovi sledbenici budete slusali smrtnog coveka vise nego zivog Boga, rata ce biti!

Put ka miru je jednostavan i nije skup!
Pogledaj koliko samo sve Hriscanske drzave izdvajaju novca za naoruzanje, za razne naucne inovacije koje se pre svega koriste u vojnu svrhu! A sa druge strane ljudi umiru od gladi, nemaju ispravnu vodu za pice, umiru od bolesti koje bi se mogle spreciti! Da ne nabrajam apsurde o kojima bi se moglo do sutra pisati!

Pa je li tako ucio Isus Hrist, je li to put medjusobne Hriscanske ljubavi?!
Izvini ali ja tu ni trunke ljubavi ne vidim!

Sa druge strane ni jedan Nemac koji je bio Jehovin Svedok za vreme drugog rata nije napao nikoga! Jehovini Svedoci su bili poslusni pre Bogu nego sumanutom Hitleru.
Mozes li da zamislis tu hrabrost?!

I po cenu svog sopstvenog zivota nisu hteli da napadnu nikog!
To je pravi Hristov put ljubavi!

Vrati se ponovo na prostore bivse Jugoslavije, gde imas tri velike konfesije u ratu izmedju sebe. Da ne prepricavam, svako zna sta je bilo.
Ali ni tada ni jedan Jehovin Svedok iz bilo kog od ova tri naroda nije ucestvovao u svemu ovome! Cak sta vise imali su, kao sto je i danas imaju nesebicnu Hriscansku ljubav izmedju sebe. I ne samo unutar ova tri naroda vec iz bilo kog drugog.

Danas se pred nasim ocima ispunjava Isaijino prorocanstvo koje kaze da ce raskovati maceve svoje na raonike i koplja svoja na srpove i nece se vise uciti ratu.
Danas Jehovin narod pred ocima celog sveta pokazuje da se bez obzira na nacionalnost i boju koze moze ziveti u miru izmedju sebe. Uprkos celom svetu koji ih zbog toga progoni, zatvara pa cak i ubija oni ostaju nepokolebljivi na putu Hriscanske bratske ljubavi i time pokazuju da im je Bog iznad svega! Pa cak i iznad svog zivota!

Sto je za svaku pohvalu.

Mir koji ceo svet nije mogao da ostvari pored raznih konvencija, pored ogromnih finansijskih i drugih sredstava, Jehovini Svedoci su ostvarili na veoma jednostavan nacin!

Voleti drugog kao samog sebe!

Svi koji ne postuju ovu zapovest, nemaju veze sa Bogom!
Jer ovo je temelj Bozije nauke i to je jedan i jedini put u raj!

" Sotona se i te kako trudi da baci mrak na Hristovo jevandjelje i kao sto vidimo iz Hristovih reci, velika vecina ce nasesti na neku od sotaninih zamki!"

Upravo si sa ovom recenicom sam sebi dao mnoge odgovore. Drugi svetski rat (kao I mnogi pre njega) su vodeni zbog tiranina I bolesnih pojedinaca a ne kako ih ti nazivas hriscanski. To sto su katolicka, pravoslavna I islamska vera najbrojnije onda je normalno da su pod vecom lupom I paznjom nego vi na primer. Da su Nemci I mnogi drugi poslusali Boziju zapoved onda bi bio raj na zemlji, a I vi sami ucite da Djavo vlada. Ko je trebao da stane Nemcima na put po vasem misljenju? Znaci oni su krenuli u napad I osvajacki pohod...e sad sta bi bilo da su ostali rekli "meni vera ne dozvoljava da ubijem" I da nisu ratovali protiv istih Nemaca?! Sta bi bilo? Svi smonmi normalni ljudi svesni da nije Bozija volja da se ubijamo, ali smo I svesni u kakvom vremenu zivimo za razliku od vas. Jer vi ste telom ovde, ali u mislima ste vec u raju I to je najveci problem...jer ovo nije raj. Prigovaras kakvi smo mi hriscani? Pa sto ne pogledas u svoje dvoriste prvo? Od vas 8 miliona koliko vas je iskrenih vernika, koliko ih se stvarno pridrzava svega, itd. Mozes li na to odgovoriti? Neka po nekoj proceni bude da je 5 miliona iskrenih vernika. Provoslavnih vernika ima oko 300 miliona. Neka je svaki deseti iskreni vernik to je 30 miliona. Katolika ima oko 1.2 milijarde...neka je svaki dvadeseti iskreni vernik to je 60 mil. Znaci ovih 30 + 60 miliona hriscana su budale a samo vas 5 miliona su u pravu. I svi ce da budu unisteni samo vas 5 miliona ce da prezivi sudnji dan.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Koja je razlika između ovih zdanja u New York sity ? Svi ti dvorci nekako liče jedan na drugi i svi su u New York Sity- ju. Ja uopšte ne vidim razliku ako neko vidi neka kaže koja je razlika između ovih palata.

jasmined-Scientology-1363248588.jpg
IMG_7141.jpg
Razlike:

- u boji fasade
- u širini prozora
- u dekoru fasade
- u tlocrtu
- u križu (makar su u početku i JS imali križ)
- u natpisu

Sličnosti:

U gornjim prozorima - zaobljeni su i jedni i drugi.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
I dalje ne vidim nikakvu razliku . Nisu im zaobljeni samo prozori nego sve im je zaobljeno i pod fasadom.

Učlanjen(a)
18.04.2014
Poruka
43
Moras se sloziti sa jednom cinjenicom, a to je d ce se malo ljudi spasti kada Hrist po drugi put dodje na zemlju! Iz prostog razloga zato sto velika vecina svoj zivot ne zivi onako kako Hrist hoce, vec onako kako se njima svidja. Sotona se i te kako trudi da baci mrak na Hristovo jevandjelje i kao sto vidimo iz Hristovih reci, velika vecina ce nasesti na neku od sotaninih zamki!

Ko je danas na pravom putu, ko su oni koji vise vole Boga cak i od svog zivota i na takav nacin doslovce postuju Boziji zakon! Znas prvu zapovest, ona se drugacije ne moze ispostovati.
Odgovor je jednostavan.
Sam Hrist je rekao kako se mogu prepoznati njegovi sledbenici, a to je po ljubavi izmedju sebe!

E sad da se vratimo na drugi svetski rat, gotovo sve Evropske drzave su ucestvovale u njemu i sve takozvane Hriscanske crkve!
I pazi sad apsurd.
- Jedan je Hrist, koga sve te crkve samtraju svojim Bogom i svi sebe nazivaju Hristovim sledbenicima, a sve do jedne su se tamanile izmedju sebe.
Hristovi sledbenici se ubijaju izmedju sebe, to je nepobitna cinjenica!!! Da ne govorim o svim zlodelima koja jedni drugima cine.
Vidis li ti negde onu ljubav o kojoj je Hrist govorio da ce biti prepoznatljiva za njegove sledbenike!?
Uzmi bilo koji dokumentarac iz bilo kog evropskog rata pa se iskreno zapitaj ima li tu i malo ljubavi o kojoj je Hrist govorio!

A zasto se nisi zapitao sta bi bilo da su svi Nemci, kao takozvani Hristovi sledbenici postujuci drugu zapovest, odbili da slede sumanutog Hitlera!
Sta bi bilo da su svi kao sto su Jehovini Svedoci odbili da mu budu poslusni!
Sto miliona zivota ne bi bilo izgubljeno, ne bi bilo ausvica, ne bi bilo gladi, ne bi bilo patnje! Da su samo svi pre poslusali Bozije zapovesti nego ljudske, drugog svetskog rata ne bi ni bilo. Ne bi bilo ni jednog rata!
Ovako samo mozemo cekati novog sumanutog vodju koji ce negde krenuti u svoj krvavi pir a ljudi ce ponovo biti poslusni njemu pre nego Hristu! Sto je i zalosno i strasno.
Sve dok Vi kao takozvani Hristovi sledbenici budete slusali smrtnog coveka vise nego zivog Boga, rata ce biti!

Put ka miru je jednostavan i nije skup!
Pogledaj koliko samo sve Hriscanske drzave izdvajaju novca za naoruzanje, za razne naucne inovacije koje se pre svega koriste u vojnu svrhu! A sa druge strane ljudi umiru od gladi, nemaju ispravnu vodu za pice, umiru od bolesti koje bi se mogle spreciti! Da ne nabrajam apsurde o kojima bi se moglo do sutra pisati!

Pa je li tako ucio Isus Hrist, je li to put medjusobne Hriscanske ljubavi?!
Izvini ali ja tu ni trunke ljubavi ne vidim!

Sa druge strane ni jedan Nemac koji je bio Jehovin Svedok za vreme drugog rata nije napao nikoga! Jehovini Svedoci su bili poslusni pre Bogu nego sumanutom Hitleru.
Mozes li da zamislis tu hrabrost?!

I po cenu svog sopstvenog zivota nisu hteli da napadnu nikog!
To je pravi Hristov put ljubavi!

Vrati se ponovo na prostore bivse Jugoslavije, gde imas tri velike konfesije u ratu izmedju sebe. Da ne prepricavam, svako zna sta je bilo.
Ali ni tada ni jedan Jehovin Svedok iz bilo kog od ova tri naroda nije ucestvovao u svemu ovome! Cak sta vise imali su, kao sto je i danas imaju nesebicnu Hriscansku ljubav izmedju sebe. I ne samo unutar ova tri naroda vec iz bilo kog drugog.

Danas se pred nasim ocima ispunjava Isaijino prorocanstvo koje kaze da ce raskovati maceve svoje na raonike i koplja svoja na srpove i nece se vise uciti ratu.
Danas Jehovin narod pred ocima celog sveta pokazuje da se bez obzira na nacionalnost i boju koze moze ziveti u miru izmedju sebe. Uprkos celom svetu koji ih zbog toga progoni, zatvara pa cak i ubija oni ostaju nepokolebljivi na putu Hriscanske bratske ljubavi i time pokazuju da im je Bog iznad svega! Pa cak i iznad svog zivota!

Sto je za svaku pohvalu.

Mir koji ceo svet nije mogao da ostvari pored raznih konvencija, pored ogromnih finansijskih i drugih sredstava, Jehovini Svedoci su ostvarili na veoma jednostavan nacin!

Voleti drugog kao samog sebe!

Svi koji ne postuju ovu zapovest, nemaju veze sa Bogom!
Jer ovo je temelj Bozije nauke i to je jedan i jedini put u raj!

Bilo je mnogo priče o masakru nad civilima u Belgiji koji su počinili Nemci na početku Drugog svetskog rata, podseća nas Paterson. Ali veoma se retko pričalo o austrougarskim zločinima nad civilima u Srbiji.

Ratovanje protiv civila tada je opisivano kao početak jedne posebne vrste borbe, koja je nazvana „rat do uništenja“ (“Vernichtungskrieg”), a takav rat do uništenja, samo četvrt veka kasnije, bezobzirno je sprovodio Adolf Hitler nad civilima širom Evrope. Anton Holcer, austrijski istoričar i ekspert za austrougarsku invaziju na Srbiju 1914, godine, napisao je:

„Nad srpskim stanovništvom vršeni su bezbrojni sistemski masakri. Vojska je napadala sela, zarobljavala nenaoružane ljude, žene i decu. Potom su ih ubijali puščanim mecima, bajonetima ili su ih vešali. Žrtve su zatvarane u ambare i živi spaljivani. Žene su odvođene na borbene linije i tamo pdvrgavane masovnim silovanjima. Meštani čitavih sela uzimani su kao taoci, ponižavani su i mučeni. A sve to su radili vojnici austrougarske armije.“

odboru je bio i dr Arčibald Rajs, koji nije mogao da zaboravi strahote koje je video tokom septembra, oktobra i novembra 1914, obilazeći prostore obuhvaćene ratnim dejstvima. Njegov kompletan izveštaj u malom tiražu, odštampan tek posle raspada SFRJ.

- "Razgovarao je sa stotinama očevidaca i ratnih zarobljenika, obišao ranjenike po bolnicama, proučio unakažena tela, pažljivo ispitao zaplenjenu municiju. Opisao je hiljade civilnih žrtava, računajući i decu mlađu od godinu dana. Probadani su noževima i bajonetima, živi spaljivani, odsecani su im nosevi i uši, kopane oči, skidana koža s leđa."

Ovo su samo neki primeri, a na zalost ih ima mnogo vise. Kada procitas ovo onda bi ti trebalo biti jasno da narod nije isao u rat iz zadovoljstva nego da spreci ovakve stvari.

Opisao je hiljade civilnih žrtava, računajući i decu mlađu od godinu dana. Probadani su noževima i bajonetima, živi spaljivani, odsecani su im nosevi i uši, kopane oči, skidana koža s leđa.

Da nedaj Boze dozivis ovako nesto, pitao bi te dali bi I dalje imao isto misljenje kao sada!
Zato su ljudi ratovali, da zaustave manijake I sprece ovakve zalosne scene.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Veruj mi, ja sam negde oko 3 god proucavao J.S. , a jedan vas Staresina mi je i licni prijatelj. Imam dosta vase literature i znam o cemu pricam.
Objasni mi onda ovaj stih:
(marko 12:18-25):
Jer kad iz mrtvih ustanu(LJUDI IZ STAROG ZAVETA), niti ce se zeniti niti udavati, nego su kao andjeli na nebesima.
Ovo ti je samo jedan primer, imas mnostvo tekstova koji o tome govore...
Recimo, (Mt. 8,11) : "A kazem vam da ce doci mnogi od istoka i zapada i sesce za trpezu s Avraamom, i Isakom, i Jakovom u Carstvu nebeskome".
Mire
Drago mi je kad kazes za JS da ti je prijatelj...i drago mi je da si sa njime proucavao 3 godine.
Sto se tice objasnjenja Biblije zar ne vidis da je svako tumaci kako hoce,ali zar ne znas da cak i u samoj Bibliji pise da ce toga biti mnogo?
Matej 24:24
24 Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane.

Sto se tice malog stada i drugih ovaca,zapazi da u malo stado ulaze "duhovni Jevreji",a ne telesni jevreji
Rimljanima 2:28,29
28 Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja, na telu;
29 Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.

Da je to tako mozes se uveriti ako pogledas listu Jakovljevih sinova u otkrivenu koja odudara od one opste poznate,vidi se da nesto nije u redu sa telesnim Izraelom.neka plemena fale...,pogledaj i proveri.,pa kazi koja fale,a koja su dodata i sta to moze da znaci???

Zadrzacu se na onom sto pitas
Marko 12:18-25
prvo zapazi da ga pitaju sadukeji koji ne veruju u vaskresenje.I On im odgovara onako kako bi ga oni najbolje i razumeli.Kao sto su hteli oni njega da zbune,on je zbunio njih.
Tebe muci kako ce biti "kao andjeli na nebesima"Izgleda da i ti volis da provociras kao i sadukeji?
A sta bi im Isus odgovorio da su ga pitali sledece
"Ako je BOg svemocan,moze li da napravi toliko veliki kamen koji nece moci da baci"???,Sta bi im Isus odgovorio u Bozju odbranu???

Ali da te ne bunim .,posto su tu bili i Isusovi apostoli on je to primenio na uskrsenje onih koji idu na nebo.Koji odu na nebo ,to je Prvo uskrsenje,gde dobijaju duhovno telo i bivaju kao andjeli na nebu,bespolni,nema sexa.

Kad se spominje trpeza Avrama isaka i jakova u carstvu nebeskom,misli se da kad carstvo nebesko bude doslo na zemlju,kad se zbace sve ove politicko tajkunske vlasti
Matej 6:10
10 Da dođe carstvo Tvoje; da bude volja Tvoja i na zemlji kao na nebu.
Carstvo nebesko ce zameniti sve danasnje zemaljske organizacije.Samo ce se vladati sa neba!
Tada ce na zemlji poceti da uskrsava druga grupa ljudi u telu za zivot u raju na zemlji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire
Drago mi je kad kazes za JS da ti je prijatelj...i drago mi je da si sa njime proucavao 3 godine.
Sto se tice objasnjenja Biblije zar ne vidis da je svako tumaci kako hoce,ali zar ne znas da cak i u samoj Bibliji pise da ce toga biti mnogo?

Matej 24:24
24 Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane.

Ne nisam rekao da sam proucavao, iako je on zbog toga prvobitno dosao, vodili smo razgovor, a kasnije i sa par staresina, oni preko puta za jednim stolom a ja na drugom kraju. Na zalost razgovor se zavrsio recima: ''Nama se cini da si ti dosao nama da svedocis, mi u principu ne razgovaramo sa ljudima koji ne zele da postanu J.S.''
To me je iznenadilo.
Taj covek je staresina s kojim sam i dan danas u dobrim odnosima i cujemo se i vidimo cesto, on je shvatio da J.S. nemaju istinu. Nazalost on ne zeli(ne moze) da napusti zajednicu zbog porodice...

Sto se tice malog stada i drugih ovaca,zapazi da u malo stado ulaze "duhovni Jevreji",a ne telesni jevreji
Rimljanima 2:28,29
28 Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja, na telu;
29 Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.

Ovo se odnosi na ''duhovni izrael'' u koji se sada ubrajaju i ''mnogobosci'' , kao sto je receno: ''i bice jedno stado i jedan pastir''(jovan 10:16) - i kada ''OBE GRUPE u jednom telu pomiri''.(efecima 2:16). Dve grupe ce biti spojene u jednu, pa ce se zato i nazvati ''duhovni izrael''.
Da si procitao moj ekspoze i detaljno proucio trazeci stihove u svojoj bibliji bilo bi ti jasno. Ali cini mi se da ti to nisi ni pogledao.

Ako kazes da: ''u malo stado ulaze "duhovni Jevreji"'' , Zasto je Isus odbio zenu ''samarjanku''?
Ako ona pripada ''malom stadu'', i ako je ''duhovna izraelka'' , zasto joj je on rekao: ''pusti da se prvo deca nahrane, nije dobro baciti hleb psima''???(Mark.7,26-29)
Zasto je rekao: ''nisam poslan nikom do izgubljenim ovcama doma izraelovog''?(Matej 15:24)
Kome je Isus bio poslan?
Zar nije bio poslan ''malom stadu'' , prirodnim izraelcima?
NARAVNO DA JESTE!

To se vidi iz toga sto je rekao Samarjanki.

Pa je i ucenike poslao i rekao im: ''Ne idite k neznaboscima... nego idite k IZGUBLJENIM OVCAMA DOMA IZRAELOVOG''.
Na koga onda Isus misli kada kaze: ''imam i druge ovce koje nisu iz ovog stada, i njih moram da dovedem, I BICE JEDNO STADO i jedan pastir?(Jovan 10:16).
NARAVNO MISLI NA MNOGOBOSCE!

Njihovo sakupljanje je zapocelo nakon Hristovog uskrsnuca.
Ne izvrcem ja bibliju prijatelju nego oni iz Bruklina, da bi vas prevarili.
Da njih postujete vise nego sto treba, da sebe uzdignu, i da njihova rec bude zadnja.
Da je to tako mozes se uveriti ako pogledas listu Jakovljevih sinova u otkrivenu koja odudara od one opste poznate,vidi se da nesto nije u redu sa telesnim Izraelom.neka plemena fale...,pogledaj i proveri.,pa kazi koja fale,a koja su dodata i sta to moze da znaci???

To moze da se tumaci dvostruko, zato sto je otkrivenje knjiga puna simbola, i ne mozes u njoj traziti doslovno znacenje, niti ce ijedan ozbiljan teolog nju uzeti kao podrsku za neku dogmatsku tvrdnju, a opet to J.S. rade, i njihova teorija o ''malom stadu'' i ''drugim ovcama'' je prvenstveno bazirana na otkrivenju.
Ako bismo ovo uzeli bukvalno, kao sto ti radis, ispada da ce od svakog plemena biti izabrano po 12000 ljudi. Zvuci li ti to logicno?
Mislis li da je stvarno broj ogranicen na 144000?
Nije nista cudno sto plemena nedostaju, to nisu realni brojevi ni realna plemena.
Tu se samo pravi paralela.

A ako vec hoces bukvalno, pogledaj i vidi da i oni iz ''velikog mnostva'' stoje na nebu pored jagnjeta i pred Bozjim prestolom, zvuci li to logicno uopste da su na nebu, ako ce oni ''ziveti na zemlji''?(otkrivenja 7:9-14).

Dakle ovo samo sluzi da ukaze na ''ogranicen'' i ''neogranicen'' broj onih koji ce biti primljeni u vecni zivot.

A ako hoces stvarno da razumes ko je ''malo stado'' i ''druge ovce'', pogledaj sta Isus kaze o tome, a zanemari otkrivenje i te manipulacije..

Zadrzacu se na onom sto pitas
Marko 12:18-25
posto su tu bili i Isusovi apostoli on je to primenio na uskrsenje onih koji idu na nebo.Koji odu na nebo ,to je Prvo uskrsenje,gde dobijaju duhovno telo i bivaju kao andjeli na nebu,bespolni,nema sexa.

Da kao i jedan tvoj brat ovde pricas da ga oni pitaju za ''ljude iz Starog Zaveta'' i ''Mojsijev Zakon'' a on im odgovara ''Sta ce biti u Novom Zavetu'' i pod ''Hristovim Zakonom''?
Pa ima li to logike, slusas li ti sebe sta pricas?

Oni mu postavljaju pitanje: ''Sta ce biti sa onima koji su imali vise zena, i ziveli pod ''Mojsijevim Zakonom'' (To se odnosi na ljude iz ''Starog Zaveta'').
I sad ti tvrdis, da im on odgovara nesto sto nema veze sa njihovim postavljenim pitanjem?
Oni ga pitaju za ''Stari Zavet'' a on im odgovara za ''Novi Zavet''!

Ti zapravo tvrdis da im Isus uopste i nije odgovorio?
Pa kakav je to odgovor, ako ga oni pitaju za jedno, a on im odgovara nesto drugo?
Pa onda ispada da Isus laze, ili se pravio da ih ne razume?
Jel Isus laze?

Prijatelju , nemoj tako izvrtati, nego budi iskren pa poslusaj sta ti tekst kaze, citaj napisano, ne slusaj vodje, koje ti namecu tumacenje.

Kad se spominje trpeza Avrama isaka i jakova u carstvu nebeskom,misli se da kad carstvo nebesko bude doslo na zemlju,kad se zbace sve ove politicko tajkunske vlasti
Matej 6:10
10 Da dođe carstvo Tvoje; da bude volja Tvoja i na zemlji kao na nebu.
Carstvo nebesko ce zameniti sve danasnje zemaljske organizacije.Samo ce se vladati sa neba!
Tada ce na zemlji poceti da uskrsava druga grupa ljudi u telu za zivot u raju na zemlji.

Da i taj odgovor znam, da se misli , kao bice u ''nebeskom carstvu'' ali u ''zemaljskom delu tog carstva'' , to je toliko suprotno celokupnom biblijiskom kontekstu da je to stvarano smesno.
Stih iz (Efescima 4:4) ti kaze: ''kao sto ste i POZVANI U JEDNOM NADU ZVANJA SVOJEGA''.
Nema ''nebeske'' i ''zemaljske nade'' odvojeno. Vec postoji samo jedna ''nebeska'' nada.

Pogledaj (jevrejima 11:16), nakon sto je naveo sve starozavetne patrijarhe i proroke, i nakon sto je naveo sve sta su pretrpeli i zasto su sve to izdrzali, cemu su se nadali?
Pavle kaze:
''naime, oni jednoj boljoj domovini strijemiše, jednoj NEBESKOJ DOMOVINI. Zato se Bog nije stidio biti nazvan njihovim Bogom; on je njima, naime, pripravio grad.''

Prijatelju, za sve starozavetne ljude se kaze da ce ''ici na nebo''.
Citaj bibliju, nemoj da te drugi nesavrseni ljudi uce. Nego dopusti Bogu da ti da musdrosti i znanja.

Neka bude volja Tvoja Bože moje Jedini!
Ako si TI tako odlučio - tako neka bude,
ali molim Te - zaštiti me,
zaštiti moje...
NE UBI -
ne kaže se -
ALI - možeš ubiti u samodbrani,
ALI - možeš ubiti neprijatelja,

NEMA TOGA - NE UBI je NE UBI.

Ako ubiješ - ideš u spalionu!
Ubica si.

Ja cenim tvoj miroljubiv stav.
Ali ne moze se sve posmatrati tako crno belo, niti se drzati ''zakona ko pijan plota''. Izvinjavam se na izrazu.

Primer: Vreme je drugog svetskog rata, ti si Hriscanin koji je sakrio jevreje u podrumu, da ih zastitis od nemaca.
Dodje ti onaj iz gestapoa na vrata i pita te: ''Imas li Jevreje!''.
Sta ces mu odgovoriti?

Ako kazes: ''Nemam''. Prekrsices Bozju zapovest: ''Ne lazi''.
Ako kazes: ''Imam''. Prekrsices Bozju zapovest: ''Ne ubij''.

Dakle koji je tvoj odgovor?

*Ovo ti je primer da se ne moze sve posmatrati crno belo, Bozji zakon ne vazi u nekim slucajevima, pa ni ta zapovest ne ubij ne vazi uvek.
Postoje okolnosti kada to moze da se prekrsi, ili si prinudjen to da ucinis.

Ja sam apsolutno miroljubiv covek, i ne bih nikada nekog napao.
Ne bi se branio da me neko napadne, nek bude Bozja volja.
Ali ako je opste dobro u pitanju, ako je odrzanje planete zemlje u pitanju,
onda bi verovatno postupio drugacije.
Sve ovo sto pricate gore, bi moglo da se primeni samo ako su svi kao J.S. nenasilni.. Ali to nije slucaj.

Sto se tice price, eto ljudi druge vere idu u rat, ubijaju se medjusobno pripadnici iste vere i sl.
To je kao prvo netacno, i svaki iskreni i pravi Hriscanin bilo koje crkve je odbijao da ucestvuje u ratu koji je napadacki, ili je vodjen iz pogresnih pobuda.
U rat su uvek isli samo ''ateisti'', oni koji su samo deklarativno pripadnici neke vere, ali nisu i aktivni vernici. Stoga vasa primedba ne stoji.
Svi Hriscani su miroljubivi i nikog ne napadaju.
Bilo je pravosalvaca, katolika, nazarena , baptista i dr.. koji su odbijali da ucestvuju u ratu, i postupali su po svojoj savesti..
Ne moze me niko uveriti da su vernici ratovali, jel vrlo dobro znam ko je isao u rat, a to su ''ateisti'' i nazovi vernici...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "mire000, post: 1.404.866, member: 567.156"]
Ja cijenim tvoj miroljubiv stav.
Ali ne moze se sve promatrati tako crno bijelo, niti se drzati'' zakona ko pijan plota''. Izvinjavam se na izrazu.

* Ovo ti je primjer da se ne moze sve promatrati crno bijelo, Bozji zakon ne vazi u nekim slucajevima, pa ni ta zapovijed ne ubij ne vazi uvijek.
Postoje okolnosti kada to moze da se prekrsi, ili si prinudjen to da ucinis.

Ja sam apsolutno miroljubiv covek, i ne bih nikada nekog napao.
Ne bi se branio da me neko napadne, nek bude Bozja volja.
Ali ako je opste dobro u pitanju, ako je odrzanje planete zemlje u pitanju,
onda bi vjerojatno postupio drugacije.
Sve ovo sto pricate gore, bi moglo primijeniti samo ako su svi kao JS nenasilni .. Ali to nije slucaj.

Sto se tice price, eto ljudi druge vjere idu u rat, ubijaju se medjusobno pripadnici iste vjere i sl. ..
To je kao prvo netacno, i svaki iskreni i pravi Hriscanin bilo koje crkve je odbijao da ucestvuje u ratu koji je napadacki, ili je vodjen iz pogresnih pobuda.
U rat su uvijek isli samo'' ateisti'', oni koji su samo deklarativno pripadnici neke vjere, ali nisu i aktivni vjernici. Stoga vasa primjedba ne stoji.
Svi Hriscani su miroljubivi i nikog ne napadaju.
Bilo je pravosalvaca, katolika, nazaretske, baptista i dr.. .. Koji su odbijali sudjelovati u ratu, i postupali su po svojoj savjesti ..
Ne moze me nitko uvjeriti da su vjernici ratovali, jel vrlo dobro znam tko je isao u rat, a to su'' ateisti'' i nazovi vjernici ...
[/ QUOTE]

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Luka 3,14

Pitahu ga i vojnici :
"A nama, što je nama činiti?"
I reče im:
" Nikome ne činite nasilja ,
nikoga krivo ne prijavljujte i budite zadovoljni svojom plaćom.

--------------------------------------------------

Vojnici! - NIKOME ne činite nasilja!

Da li jasnije od TOGA može biti?

--------------------------------------------

Štab za DEZI
jako dobro radi i za svaki Božji Jahvin Zakon,
iznalazi vrludanje - kako ga ne ispuniti!

-------------------------------------------------- -

6.BZ istina kaže - ne ubi!
ALI -
ponekad se može ubiti!

Primjer kada se,
ne može - nego MORA ubiti!:

Dođeš s posla sa ženom.
Zalegneš u fotelju, a žena počne raditi ručak.
Kažeš ženi:
Donesi mi pivu, novine i daljinski.
Ona ti odmah donese pivu i novine,
ali - NE donese daljinski!
Koja bezoraština!
Ti je TO pitaš još 3 puta -
ONA - ne reagira!
Eeeeeee!
Tada je smiješ ubiti!
------------------------

Primjer: Vrijeme je drugog svjetskog rata, ti si Hriscanin koji je sakrio jevreje u podrumu, da ih zastitis od nemaca.
Dodje ti onaj iz gestapoa na vrata i pita te:'' Imas li Židove!''.
Sta ces mu odgovoriti?

Ako kazes:'' Nemam''. Prekrsices Bozju zapovijed:'' Ne lazi''.
Ako kazes:'' Imam''. Prekrsices Bozju zapovijed:'' Ne ubij''.

Dakle koji je tvoj odgovor?

A da li si ikada pomislio -
dati svoj teret Gospodinu Isusu?
A da li si ikada pomislio -
MOLIT ĆU SE BOGU JAHVE?

------------------------------------
Moj odgovor je -
Kleknem.
Počnem moliti Boga Oca Jahvu u Isusovo Ime,
hvaleći Boga Jedinoga Jahvu.
Neka bude volja tvoja Jahve!

Ne kažem niti jednu riječ progoniteljima.

TO gore ti nitko do tvojih dogma učitelja nije reko!
Razmisli malo o tome,
a ne opravdavaj svoje ljudske težnje.

U NJEGOVE Jahvine Ruke predajem se!
A ON je Jedini Pravedni Svesilni
koji će ispravno postupiti!

Poslednja izmena:
Natrag