Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Zanimljivo je da je Isus starozavjetnog BogaZanimljivo je da je Isus starozavjetnog Boga prihvaćao i proglašavao svojim Ocem i sam se predstavljajući kao Bog u otajstvenoj istobitnosti s njime, nazivajući i sam sebe najuzvišenijim Božjim imenom »Ja jesam«, odnosno Jahve. I njegovi su apostoli to tako doživljavali.
Kako to onda vi doživljavate?Kada kažete citiram:" TO je SZ. Uvedene su Izmjene!
Gospodin Isus kaže – a ti vjeruješ Njemu – zar ne?"
Tek sad vas opće nerazumem , sam kažeš da Isus nije Bog , prema tome nemože on menjat zakon.
Tibi se trebao držat Jahvini zapovjedi a ne Kristovi ako Krist nije Božanstvo nikakvo,i nije Bog
Pomom zaključku Jahve je naređivao Mojsiji , Mojsija je bijo izvršijoc , po današnjem zakonu Mojsija je ratni zločinac.
Sad to više nije važno ,što ja mislim, važno je da sadašnji , baštinici te biblijske vjere Jehovci znaju da im baš ta vjera zabranjuje svako sudjelovanje u ratnim kao i u drugim zločinima,da radije ginu nego da ubijaju ,u tome ih treba sigurno poštivat.
Štose tiče Jehovni svedoka čula sam dasu izuzetnon pošteni i privrženi jedni prema drugima , posebno drže do braka i vjernosti prema partneru ,i nisu ratnički nastrojeni , natome im treba stvarno čestitati,svaka im čast .Bez obzira na sve nikad nebi prešla u tu organizaciju ni po cjenu života.Jer učenje o vjeri i Kristu im je iskrivljeno.
Amen
Izvor tih informacija su upravo vasi casopisi.Džimi da li možeš još jednom da postuješ te članke koji govore da su Jehovini svedoci učestvovali u I Sv. ratu i da navedeš izvor tih informacija?
Blagodarim unapred!
Moras se sloziti sa jednom cinjenicom, a to je da ce se malo ljudi spasti kada Hrist po drugi put dodje na zemlju! Iz prostog razloga zato sto velika vecina svoj zivot ne zivi onako kako Hrist hoce, vec onako kako se njima svidja. Sotona se i te kako trudi da baci mrak na Hristovo jevandjelje i kao sto vidimo iz Hristovih reci, velika vecina ce nasesti na neku od sotaninih zamki!
Ko je danas na pravom putu, ko su oni koji vise vole Boga cak i od svog zivota i na takav nacin doslovce postuju Boziji zakon! Znas prvu zapovest, ona se drugacije ne moze ispostovati.
Odgovor je jednostavan.
Sam Hrist je rekao kako se mogu prepoznati njegovi sledbenici, a to je po ljubavi izmedju sebe!
E sad da se vratimo na drugi svetski rat, gotovo sve Evropske drzave su ucestvovale u njemu i sve takozvane Hriscanske crkve!
I pazi sad apsurd.
- Jedan je Hrist, koga sve te crkve samtraju svojim Bogom i svi sebe nazivaju Hristovim sledbenicima, a sve do jedne su se tamanile izmedju sebe.
Hristovi sledbenici se ubijaju izmedju sebe, to je nepobitna cinjenica!!! Da ne govorim o svim zlodelima koja jedni drugima cine.
Vidis li ti negde onu ljubav o kojoj je Hrist govorio da ce biti prepoznatljiva za njegove sledbenike!?
Uzmi bilo koji dokumentarac iz bilo kog evropskog rata pa se iskreno zapitaj ima li tu i malo ljubavi o kojoj je Hrist govorio!
A zasto se nisi zapitao sta bi bilo da su svi Nemci, kao takozvani Hristovi sledbenici postujuci drugu zapovest, odbili da slede sumanutog Hitlera!
Sta bi bilo da su svi kao sto su Jehovini Svedoci odbili da mu budu poslusni!
Sto miliona zivota ne bi bilo izgubljeno, ne bi bilo ausvica, ne bi bilo gladi, ne bi bilo patnje! Da su samo svi pre poslusali Bozije zapovesti nego ljudske, drugog svetskog rata ne bi ni bilo. Ne bi bilo ni jednog rata!
Ovako samo mozemo cekati novog sumanutog vodju koji ce negde krenuti u svoj krvavi pir a ljudi ce ponovo biti poslusni njemu pre nego Hristu! Sto je i zalosno i strasno.
Sve dok Vi kao takozvani Hristovi sledbenici budete slusali smrtnog coveka vise nego zivog Boga, rata ce biti!
Put ka miru je jednostavan i nije skup!
Pogledaj koliko samo sve Hriscanske drzave izdvajaju novca za naoruzanje, za razne naucne inovacije koje se pre svega koriste u vojnu svrhu! A sa druge strane ljudi umiru od gladi, nemaju ispravnu vodu za pice, umiru od bolesti koje bi se mogle spreciti! Da ne nabrajam apsurde o kojima bi se moglo do sutra pisati!
Pa je li tako ucio Isus Hrist, je li to put medjusobne Hriscanske ljubavi?!
Izvini ali ja tu ni trunke ljubavi ne vidim!
Sa druge strane ni jedan Nemac koji je bio Jehovin Svedok za vreme drugog rata nije napao nikoga! Jehovini Svedoci su bili poslusni pre Bogu nego sumanutom Hitleru.
Mozes li da zamislis tu hrabrost?!
I po cenu svog sopstvenog zivota nisu hteli da napadnu nikog!
To je pravi Hristov put ljubavi!
Vrati se ponovo na prostore bivse Jugoslavije, gde imas tri velike konfesije u ratu izmedju sebe. Da ne prepricavam, svako zna sta je bilo.
Ali ni tada ni jedan Jehovin Svedok iz bilo kog od ova tri naroda nije ucestvovao u svemu ovome! Cak sta vise imali su, kao sto je i danas imaju nesebicnu Hriscansku ljubav izmedju sebe. I ne samo unutar ova tri naroda vec iz bilo kog drugog.
Danas se pred nasim ocima ispunjava Isaijino prorocanstvo koje kaze da ce raskovati maceve svoje na raonike i koplja svoja na srpove i nece se vise uciti ratu.
Danas Jehovin narod pred ocima celog sveta pokazuje da se bez obzira na nacionalnost i boju koze moze ziveti u miru izmedju sebe. Uprkos celom svetu koji ih zbog toga progoni, zatvara pa cak i ubija oni ostaju nepokolebljivi na putu Hriscanske bratske ljubavi i time pokazuju da im je Bog iznad svega! Pa cak i iznad svog zivota!
Sto je za svaku pohvalu.
Mir koji ceo svet nije mogao da ostvari pored raznih konvencija, pored ogromnih finansijskih i drugih sredstava, Jehovini Svedoci su ostvarili na veoma jednostavan nacin!
Voleti drugog kao samog sebe!
Svi koji ne postuju ovu zapovest, nemaju veze sa Bogom!
Jer ovo je temelj Bozije nauke i to je jedan i jedini put u raj!
Razlike:Koja je razlika između ovih zdanja u New York sity ? Svi ti dvorci nekako liče jedan na drugi i svi su u New York Sity- ju. Ja uopšte ne vidim razliku ako neko vidi neka kaže koja je razlika između ovih palata.
Moras se sloziti sa jednom cinjenicom, a to je d ce se malo ljudi spasti kada Hrist po drugi put dodje na zemlju! Iz prostog razloga zato sto velika vecina svoj zivot ne zivi onako kako Hrist hoce, vec onako kako se njima svidja. Sotona se i te kako trudi da baci mrak na Hristovo jevandjelje i kao sto vidimo iz Hristovih reci, velika vecina ce nasesti na neku od sotaninih zamki!
Ko je danas na pravom putu, ko su oni koji vise vole Boga cak i od svog zivota i na takav nacin doslovce postuju Boziji zakon! Znas prvu zapovest, ona se drugacije ne moze ispostovati.
Odgovor je jednostavan.
Sam Hrist je rekao kako se mogu prepoznati njegovi sledbenici, a to je po ljubavi izmedju sebe!
E sad da se vratimo na drugi svetski rat, gotovo sve Evropske drzave su ucestvovale u njemu i sve takozvane Hriscanske crkve!
I pazi sad apsurd.
- Jedan je Hrist, koga sve te crkve samtraju svojim Bogom i svi sebe nazivaju Hristovim sledbenicima, a sve do jedne su se tamanile izmedju sebe.
Hristovi sledbenici se ubijaju izmedju sebe, to je nepobitna cinjenica!!! Da ne govorim o svim zlodelima koja jedni drugima cine.
Vidis li ti negde onu ljubav o kojoj je Hrist govorio da ce biti prepoznatljiva za njegove sledbenike!?
Uzmi bilo koji dokumentarac iz bilo kog evropskog rata pa se iskreno zapitaj ima li tu i malo ljubavi o kojoj je Hrist govorio!
A zasto se nisi zapitao sta bi bilo da su svi Nemci, kao takozvani Hristovi sledbenici postujuci drugu zapovest, odbili da slede sumanutog Hitlera!
Sta bi bilo da su svi kao sto su Jehovini Svedoci odbili da mu budu poslusni!
Sto miliona zivota ne bi bilo izgubljeno, ne bi bilo ausvica, ne bi bilo gladi, ne bi bilo patnje! Da su samo svi pre poslusali Bozije zapovesti nego ljudske, drugog svetskog rata ne bi ni bilo. Ne bi bilo ni jednog rata!
Ovako samo mozemo cekati novog sumanutog vodju koji ce negde krenuti u svoj krvavi pir a ljudi ce ponovo biti poslusni njemu pre nego Hristu! Sto je i zalosno i strasno.
Sve dok Vi kao takozvani Hristovi sledbenici budete slusali smrtnog coveka vise nego zivog Boga, rata ce biti!
Put ka miru je jednostavan i nije skup!
Pogledaj koliko samo sve Hriscanske drzave izdvajaju novca za naoruzanje, za razne naucne inovacije koje se pre svega koriste u vojnu svrhu! A sa druge strane ljudi umiru od gladi, nemaju ispravnu vodu za pice, umiru od bolesti koje bi se mogle spreciti! Da ne nabrajam apsurde o kojima bi se moglo do sutra pisati!
Pa je li tako ucio Isus Hrist, je li to put medjusobne Hriscanske ljubavi?!
Izvini ali ja tu ni trunke ljubavi ne vidim!
Sa druge strane ni jedan Nemac koji je bio Jehovin Svedok za vreme drugog rata nije napao nikoga! Jehovini Svedoci su bili poslusni pre Bogu nego sumanutom Hitleru.
Mozes li da zamislis tu hrabrost?!
I po cenu svog sopstvenog zivota nisu hteli da napadnu nikog!
To je pravi Hristov put ljubavi!
Vrati se ponovo na prostore bivse Jugoslavije, gde imas tri velike konfesije u ratu izmedju sebe. Da ne prepricavam, svako zna sta je bilo.
Ali ni tada ni jedan Jehovin Svedok iz bilo kog od ova tri naroda nije ucestvovao u svemu ovome! Cak sta vise imali su, kao sto je i danas imaju nesebicnu Hriscansku ljubav izmedju sebe. I ne samo unutar ova tri naroda vec iz bilo kog drugog.
Danas se pred nasim ocima ispunjava Isaijino prorocanstvo koje kaze da ce raskovati maceve svoje na raonike i koplja svoja na srpove i nece se vise uciti ratu.
Danas Jehovin narod pred ocima celog sveta pokazuje da se bez obzira na nacionalnost i boju koze moze ziveti u miru izmedju sebe. Uprkos celom svetu koji ih zbog toga progoni, zatvara pa cak i ubija oni ostaju nepokolebljivi na putu Hriscanske bratske ljubavi i time pokazuju da im je Bog iznad svega! Pa cak i iznad svog zivota!
Sto je za svaku pohvalu.
Mir koji ceo svet nije mogao da ostvari pored raznih konvencija, pored ogromnih finansijskih i drugih sredstava, Jehovini Svedoci su ostvarili na veoma jednostavan nacin!
Voleti drugog kao samog sebe!
Svi koji ne postuju ovu zapovest, nemaju veze sa Bogom!
Jer ovo je temelj Bozije nauke i to je jedan i jedini put u raj!
MireVeruj mi, ja sam negde oko 3 god proucavao J.S. , a jedan vas Staresina mi je i licni prijatelj. Imam dosta vase literature i znam o cemu pricam.
Objasni mi onda ovaj stih:
(marko 12:18-25):
Jer kad iz mrtvih ustanu(LJUDI IZ STAROG ZAVETA), niti ce se zeniti niti udavati, nego su kao andjeli na nebesima.
Ovo ti je samo jedan primer, imas mnostvo tekstova koji o tome govore...
Recimo, (Mt. 8,11) : "A kazem vam da ce doci mnogi od istoka i zapada i sesce za trpezu s Avraamom, i Isakom, i Jakovom u Carstvu nebeskome".
Mire
Drago mi je kad kazes za JS da ti je prijatelj...i drago mi je da si sa njime proucavao 3 godine.
Sto se tice objasnjenja Biblije zar ne vidis da je svako tumaci kako hoce,ali zar ne znas da cak i u samoj Bibliji pise da ce toga biti mnogo?
Matej 24:24
24 Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane.
Sto se tice malog stada i drugih ovaca,zapazi da u malo stado ulaze "duhovni Jevreji",a ne telesni jevreji
Rimljanima 2:28,29
28 Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja, na telu;
29 Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.
Da je to tako mozes se uveriti ako pogledas listu Jakovljevih sinova u otkrivenu koja odudara od one opste poznate,vidi se da nesto nije u redu sa telesnim Izraelom.neka plemena fale...,pogledaj i proveri.,pa kazi koja fale,a koja su dodata i sta to moze da znaci???
Zadrzacu se na onom sto pitas
Marko 12:18-25
posto su tu bili i Isusovi apostoli on je to primenio na uskrsenje onih koji idu na nebo.Koji odu na nebo ,to je Prvo uskrsenje,gde dobijaju duhovno telo i bivaju kao andjeli na nebu,bespolni,nema sexa.
Kad se spominje trpeza Avrama isaka i jakova u carstvu nebeskom,misli se da kad carstvo nebesko bude doslo na zemlju,kad se zbace sve ove politicko tajkunske vlasti
Matej 6:10
10 Da dođe carstvo Tvoje; da bude volja Tvoja i na zemlji kao na nebu.
Carstvo nebesko ce zameniti sve danasnje zemaljske organizacije.Samo ce se vladati sa neba!
Tada ce na zemlji poceti da uskrsava druga grupa ljudi u telu za zivot u raju na zemlji.
Neka bude volja Tvoja Bože moje Jedini!
Ako si TI tako odlučio - tako neka bude,
ali molim Te - zaštiti me,
zaštiti moje...
NE UBI -
ne kaže se -
ALI - možeš ubiti u samodbrani,
ALI - možeš ubiti neprijatelja,
NEMA TOGA - NE UBI je NE UBI.
Ako ubiješ - ideš u spalionu!
Ubica si.