Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Svemirski taktičar:
"I ako nisam Jehovin Svedok govoricu u njihovo ime!"

Ma ja tebi, taktičaru, unapred opraštam sve šta napišeš jer od tebe ne očekujem da razumeš bilo šta a pogotovo ne nešto šta napišem ja, pa me ne čudi što ti za svaku moju rečenicu treba dugački tekst da ju krivo interpretuješ. Dovoljno je ukazati na to da svoje izlaganje temeljiš tek na svojoj predpostavci o mojoj verskoj pripadnosti, pa me ne čudi ni to šta si počeo da glumiš advokata jehovcima, a njima to svakako dobro dođe obzirom da su neuverljivi u obrazlaganju svojih verskih teza,to mršavi rezultati regrutisanja njihovih novih članova potvrđuje. Svaki vernik kada hoće čuti reč božju zna gde treba da ide,neko u crkvu, neko u džamiju, u sinagogu, itd. Pravi vernici ne moraju da idu od vrata do vrata kako bi pravdali ispravnost svoje vere. Također za to ne moraju na javnim mestima svojim reklamno-propagandnim materijalom kao šta je kula stražara ometati prolaznike,a sad kad vidim da su čak i tebe pohvalili jer ih braniš, vidim da su spremni baš na sve. Meni ne smetate ni ti ni tvoji jehovci, smatram da jedni druge zaslužujete al`, svejedno, meni svoje verske zablude nećete moći prodati.

Učlanjen(a)
18.04.2014
Poruka
43
Džimi prijatelju, nemamo više o čemu ti i ja da razgovaramo kad ti ne prihvataš Bibliju kao Jehovinu reč! Poželeo sam ti svako dobro u životu i to isto činim još jednom: dakle, svako dobro Džimi, bilo mi je zadovoljstvo razgovarati s tobom! Ne slažemo se po pitanju Biblije i njenog značenja i tu se naš razgovor završava, jednostavno zar ne? Ne želim da ponavljamo već rečeno i da traćim tvoje i svoje vreme!

:mig:
Hvala na odgovoru Iako mi nisi obrazlozio tvoj komentar da ne prihvatam Bibliju kao Boziju rec. Moji odgovori su upravo bili na temelju Biblije i Biblijskih citata. Izgleda da je veci problem taj sto nam se uverenja ne slazu i sto u stvari nemas konkretan odgovor. Jer da imas onda bi sa zadovoljstvom nastavio nasu diskusiju. Ja cu u svakom slucaju i dalje da pratim ovaj forum, a nadam se da ti nece smetati sto cu i u buduce da komentarisem tvoje objave i naravno od ostalih clanova vase organizacije. I tebi sve najbolje.

Učlanjen(a)
18.04.2014
Poruka
43
I ako nisam Jehovin Svedok govoricu u njihovo ime!

Pa ne mozes ti i da hoces naterati Jehovine Svedoke da uzmu oruzje i ubijaju, jer oni vole Boga i Hrista vise od svog zivota! Valjda znas prvu i drugu zapovest?!
Ako prolivas krv drugih ljudi ti ove dve zapovesti direktno krsis i na takav nacin imas posla sa djavolom a ne sa Bogom.
Koliko god se ti trudio da mi objasnis kako je dobro ubijati, iz bilo kog razloga, to veze sa Bogom nema vec sa djavolom.... to je njegovo delo! Smrt a ne zivot, mrznja a ne ljubav!

Ne! I ti to znas dobro!
Ali zato se vi tamanite izmedju sebe ne samo u ratu nego svakodnevno. Otvori bilo koje dnevne novine pa pagledaj koliko se medju sobom mrzite! Svaki dan se ubijate izmedju sebe, ali bukvalno svaki dan! Da ne pricam o korupciji i kriminalu, citas li ti novine da li se informises?! Zapitaj se uvek kada procitas neku jezivu vest, cijoj crkvi pripada taj koji je to uradio! Gotovo da je uvek tvojoj! Predpostavljam da si pravoslavac a i da si katolik to ne menja nista.
Tako da se ne moras plasiti da ce te neki Jehovin Svedok zaskociti sa ledja u mraku, vec se cuvaj svojih! Ima ih koliko hoces sto bi i tebe i tvoje dete zeznuli na svakom koraku. Njih se ti cuvaj a od Jehovinih Svedoka nemas potrebe.

Hrist im brani da uzmu oruzje, a ne smrtni covek.
Oni su poslusni Hristu kako u ovoj tako i u svim drugim zapovestima. Pre ce pristati da budu ubijene nego da oni bilo kog ubiju.

Jadno je sve ovo sto vi na racun Jehovinih Svedoka pisete, vezana za ovu temu.
Pogotovo sto zivimo na prostorima bivse Jugoslavije gde je na najsvirepiji nacin pobijeno preko 300.000 ljudi. I sada hocete da drzite lekcje iz ljubavi Jehovinim Svedocima koji nisu ucestvovali u svemu ovome.
Sad ja tebe pitam, ko je pobio 300.000 stanovnika nekad zajednicke drzave?

Znamo sigurno da Jehovini Svedoci nisu, zato se zapitaj cijim crkvama pripadaju oni koji su ubijali!

Bas tako, osnovni princip vere Jehovinih Svedoka je voliti drugog kao samog sebe!
Zato, ako kao svaki zdravorazuman covek ne zelis da naudis sebi neces to uraditi ni bilo kom drugom.

Bog je sa onima koji zive po njegovom zakonu a daleko je od onih koji zivotare po uredbama ljudskim.
Tesko da ima mira na nebu kada ti postavis nagaznu minu sa ciljem da nekom na najmuckije i najsvirepiji nacin oduzmes zivot.

Samo znaj dobro, nece se Bog doveka preti sa covekom i kao do sada samo gledati sa neba i tolerisati covekova zlodela, vec ce se i to veoma brzo umesati u desavanja na planeti. Hrist je rekao svako ko ubije bice ubijen, tako da je jos samo malo ostalo do vremena kad ces pogledati na mesto zlog coveka a njega tamo vise nece biti!

Nisu Jehovini Svedoci zli!!! Zli su oni koji ubijaju!!!

A sto ne odgovoris na moj komentar u vezi rata.

http://serbianforum.org/threads/jehovini-svedoci.67090/page-273

Voleo bi da cujem tvoje misljenje ili od nekog JS. Hvala unapred.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
I ako nisam Jehovin Svedok govoricu u njihovo ime!

Pa ne mozes ti i da hoces naterati Jehovine Svedoke da uzmu oruzje i ubijaju, jer oni vole Boga i Hrista vise od svog zivota! Valjda znas prvu i drugu zapovest?!
Ako prolivas krv drugih ljudi ti ove dve zapovesti direktno krsis i na takav nacin imas posla sa djavolom a ne sa Bogom.
Koliko god se ti trudio da mi objasnis kako je dobro ubijati, iz bilo kog razloga, to veze sa Bogom nema vec sa djavolom.... to je njegovo delo! Smrt a ne zivot, mrznja a ne ljubav!

Ne! I ti to znas dobro!
Ali zato se vi tamanite izmedju sebe ne samo u ratu nego svakodnevno. Otvori bilo koje dnevne novine pa pagledaj koliko se medju sobom mrzite! Svaki dan se ubijate izmedju sebe, ali bukvalno svaki dan! Da ne pricam o korupciji i kriminalu, citas li ti novine da li se informises?! Zapitaj se uvek kada procitas neku jezivu vest, cijoj crkvi pripada taj koji je to uradio! Gotovo da je uvek tvojoj! Predpostavljam da si pravoslavac a i da si katolik to ne menja nista.
Tako da se ne moras plasiti da ce te neki Jehovin Svedok zaskociti sa ledja u mraku, vec se cuvaj svojih! Ima ih koliko hoces sto bi i tebe i tvoje dete zeznuli na svakom koraku. Njih se ti cuvaj a od Jehovinih Svedoka nemas potrebe.

Hrist im brani da uzmu oruzje, a ne smrtni covek.
Oni su poslusni Hristu kako u ovoj tako i u svim drugim zapovestima. Pre ce pristati da budu ubijene nego da oni bilo kog ubiju.

Jadno je sve ovo sto vi na racun Jehovinih Svedoka pisete, vezana za ovu temu.
Pogotovo sto zivimo na prostorima bivse Jugoslavije gde je na najsvirepiji nacin pobijeno preko 300.000 ljudi. I sada hocete da drzite lekcje iz ljubavi Jehovinim Svedocima koji nisu ucestvovali u svemu ovome.
Sad ja tebe pitam, ko je pobio 300.000 stanovnika nekad zajednicke drzave?

Znamo sigurno da Jehovini Svedoci nisu, zato se zapitaj cijim crkvama pripadaju oni koji su ubijali!

Bas tako, osnovni princip vere Jehovinih Svedoka je voliti drugog kao samog sebe!
Zato, ako kao svaki zdravorazuman covek ne zelis da naudis sebi neces to uraditi ni bilo kom drugom.

Bog je sa onima koji zive po njegovom zakonu a daleko je od onih koji zivotare po uredbama ljudskim.
Tesko da ima mira na nebu kada ti postavis nagaznu minu sa ciljem da nekom na najmuckije i najsvirepiji nacin oduzmes zivot.

Samo znaj dobro, nece se Bog doveka preti sa covekom i kao do sada samo gledati sa neba i tolerisati covekova zlodela, vec ce se i to veoma brzo umesati u desavanja na planeti. Hrist je rekao svako ko ubije bice ubijen, tako da je jos samo malo ostalo do vremena kad ces pogledati na mesto zlog coveka a njega tamo vise nece biti!

Nisu Jehovini Svedoci zli!!! Zli su oni koji ubijaju!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amen!
Gospodin Isus je reko da se okrene drugi obraz,
a ne da se osvećuje, napada, ubija,....
-----------------------------------------------------

Svaka čast JS po tom pitanju.
--------------------------------

Koji Pravoslavni, Katolički, Protestantski,....svećenik,
je reko svojem stadu - NE - NE - NE -
ne pucajte na brata - jer onaj sa druge strane je vaš brat.
NE ubijajte - jer 6.BZ kaže - ne ubi!

KOJI?
NITI JEDAN!

SVI koji su nazovi Kršćani i TO su radili,
a nisu shvatili što su radili i pokajali se za to,
idu zasigurno u vječne toplice.
A njihovi podstrekači - učitelji - PRVI!

Učlanjen(a)
18.04.2014
Poruka
43
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amen!
Gospodin Isus je reko da se okrene drugi obraz,
a ne da se osvećuje, napada, ubija,....
-----------------------------------------------------

Svaka čast JS po tom pitanju.
--------------------------------

Koji Pravoslavni, Katolički, Protestantski,....svećenik,
je reko svojem stadu - NE - NE - NE -
ne pucajte na brata - jer onaj sa druge strane je vaš brat.
NE ubijajte - jer 6.BZ kaže - ne ubi!

KOJI?
NITI JEDAN!

SVI koji su nazovi Kršćani i TO su radili,
a nisu shvatili što su radili i pokajali se za to,
idu zasigurno u vječne toplice.
A njihovi podstrekači - učitelji - PRVI!

Ratovi se vode skoro od postanka covecanstva,a o tome svedoci upravo Biblija. Nije to nista novo da bi se oko toga pametovalo. Naravno da svaka strana misli da je Bog sa njima,nece verovati drugacije. U svakoj veri danasnjice je najmanje onih pravih vernika,nisu ni JS izuzetak. Ratovi uglavnom pocnu zbog nekoliko divljaka koji ne preziru od nicega,a onda narod dode u situaciju da nema kuda. To je zalosno,jer ne moze me niko ubediti da normalni ljudi sa zadovoljstvom idu u rat. Na zalost smo i sami doziveli takav scenario u bivsoj Jugoslaviji. Ocigledno ovi koji su toliko na strani JS nisu doziveli pakao koji je u to vreme bio,ili su ga brzo zaboravili. Ja sam prvi protiv rata i zalazem se za to dok je god to moguce,ali isto tako ako ne daj Boze dode dode do toga i moji najblizi budu ugrozeni...necu sigurno da "okrenem i drugi obraz"...nego cu da branim svoje a i tude po bilo kojoj ceni.

DA SE NADETE U SITUACIJI GDE SU SA VAMA DECA I ZENE,A PRILAZE VAM NAOURAZANI LJUDI,STA BI VI URADILI?

Kao sto sam napisao ranije u jednom komentaru,da niko nije ratovao protiv Hitlera...kakav bi sada svet bio?
Da ljudi nisu kroz istoriju ratovali protiv raznih drugih tiranina ( da ne nabrajam sada),kakav bi svet bio i dali bi bilo sveta u opste?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ratovi se vode skoro od postanka covecanstva,a o tome svedoci upravo Biblija. Nije to nista novo da bi se oko toga pametovalo. Naravno da svaka strana misli da je Bog sa njima,nece verovati drugacije. U svakoj veri danasnjice je najmanje onih pravih vernika,nisu ni JS izuzetak. Ratovi uglavnom pocnu zbog nekoliko divljaka koji ne preziru od nicega,a onda narod dode u situaciju da nema kuda. To je zalosno,jer ne moze me niko ubediti da normalni ljudi sa zadovoljstvom idu u rat. Na zalost smo i sami doziveli takav scenario u bivsoj Jugoslaviji. Ocigledno ovi koji su toliko na strani JS nisu doziveli pakao koji je u to vreme bio,ili su ga brzo zaboravili. Ja sam prvi protiv rata i zalazem se za to dok je god to moguce,ali isto tako ako ne daj Boze dode dode do toga i moji najblizi budu ugrozeni...necu sigurno da "okrenem i drugi obraz"...nego cu da branim svoje a i tude po bilo kojoj ceni.

DA SE NADETE U SITUACIJI GDE SU SA VAMA DECA I ZENE,A PRILAZE VAM NAOURAZANI LJUDI,STA BI VI URADILI?

Kao sto sam napisao ranije u jednom komentaru,da niko nije ratovao protiv Hitlera...kakav bi sada svet bio?
Da ljudi nisu kroz istoriju ratovali protiv raznih drugih tiranina ( da ne nabrajam sada),kakav bi svet bio i dali bi bilo sveta u opste?

I ja sam ovde dao slican primer, ali niko ne slusa.
Mi treba da budemo zahvalni vojnicima, vojnoj sluzbi, policiji i dr.
Bez njih bi ovaj svet bio u haosu, i verovatno do sad nestao. I sama biblija kaze, da su to ''sluge postavljene od Boga''.
Isto tako sam govorio i o politickoj angazovanosti i svesnosti sveta oko sebe.
Mnogi Hriscani nisu svesni sveta oko sebe, pogotovo J.S. oni cak ne ucestvuju ni na izborima, gde mogu nesto pozitivno da promene za sebe glasanjem.
Hristos je rekao: ''Dajte cezarevo cezaru, a Bozje Bogu'' sto se moze primeniti i na vojnu sluzbu.
Vojska je prvenstveno mirnodopska, a ne napadacka u svakoj zemlji..
Tako da ja nisam za potpunu neutralnost Hriscana. Ali svako treba da postupa po svojoj savesti.

Kada je Isus rekao: ''okrenite i drugi obraz'', mislio je prvenstveno na uvredu a ne na fizicko zlostavljanje(samar se u to vreme smatrao uvredom). A druga stvar, oni su bili pod okupacijom, pa je takav stav bio razumljiv.
Tacno je jedino da prvi Hriscani nikada nisu uzvracali napadom, bilo im je zapovedjeno ''nadvladaj zlo dobrim''.
Sta to znaci?
Kad god je moguce, na napad ne treba uzvratiti, onda kada je samo tvoj licni zivot ugrozen, i prvenstveno zato sto ce Bog osvetiti tvoj zivot,a napadac moze da se pokaje kada vidi tvoje mirnodopsko i Hriscansko drzanje.

Situacija je drugacija kada je vise ljudi ugrozeno, ili se preti unistenjem citavog naroda.
Primer, teroristi su oteli avion, koji nosi nuklearno oruzje, unutra su neduzni putnici.
Ako vlasti ne obore taj avion, on ce unistiti citavu planetu. Ali opet ako to ucine, stradace nevini( bice krivi za ubistvo, prekrsice ''zapovet ne ubij'').
Da li zrtvovati te ljude, ili dopustiti da citava planeta propadne?

Ja sam siguran, da bi vecina vas licno zrtvovala svoj zivot zarad opstanka drugih i planete zemlje.
Isto je i sa vojnicima koji su svesno zrtvovali svoj zivot zarad opstanka svih vas, to su heroji.
Malo se zna za Cernobilj, i da je par ljudi uslo u radioaktivnu vodu i zavrnulo ventil, koji bi da nisu to ucinili unistio pola evrope. Kolicina radijacije bi bila jednaka 10 bacenih atomskih bombi na Hirosimu.(Svi oni su pomrli i polozili zivot za vas).
O takvim ljudima se malo zna i prica.
A sve su to humani i hrabri ljudi.
Isto je i sa vojnicima, oni cuvaju narod i to je castan poziv.
Niko nikog ne tera da ide u osvajacki rat, niti da ratuje, to su gluposti..
Ljudi se uce kako da reaguju u slucaju opasnosti.
Na kraju, ako je pogresno sluziti vojsku, zasto sam Bog ima svoju vojsku-andjele?

Jos nesto, nikad se u NZ nije zahtevalo od vojnika koji su postajali hriscani da se odreknu vojne sluzbe.
Ako jeste, neka mi J.S koji to tvrde, navedu stihove?

Ja se slazem, da Hriscani kao pojedinci, treba da se uzdaju u Boga, ako ih neko napadne ne treba da se brane i uzvracaju napadom, jer ih cuva Bog.
Ali postoje oni koji brane kompletno drustvo, pa i Hriscane, time sto brane drzavu u kojoj su i oni sami.
Da nije njih, ne bi bilo ni tih Hriscana.
Zato postujmo vlasti, vojnike i policiju, koja cuva red i mir u drustvu.
I nemojmo nikoga uciti da je sluzenje vojske nesto pogresno.
To nije ucio ni Jovan Krstitelj, kada su ga vojnici upitali: ''A sta cemo mi ciniti?''(nije im rekao ostavite vojnu sluzbu).
Nego im je kazao: ''Nikoga ne tlacite, i budite zadovoljni svojom platom'', drugim recima: ''Obavljajte svoj poziv casno''.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Bog Jahve ima svoju vojsku - zato jer je ON Bog i može sve,
a TO sve - je pravedno!
A ljudski - NIJE pravedno - nego grešno!

Koja strana u svjetovnom ratu je u pravu i bez grešna?
NITI jedna.

Kad si vojnik, ili bilo kojega drugoga zanimanja,
u kojem nosiš oružje, ili ne nosiš,
ali - kao zaštitar - istreniran si za odbranu - napad,
tada si u poziciji da nekoga UBIJEŠ!

A ubivši bilo koga - ti si ubica,
a ubice neće baštiniti Kralj.Nebes.

Učlanjen(a)
18.04.2014
Poruka
43
Bog Jahve ima svoju vojsku - zato jer je ON Bog i može sve,
a TO sve - je pravedno!
A ljudski - NIJE pravedno - nego grešno!

Koja strana u svjetovnom ratu je u pravu i bez grešna?
NITI jedna.

Kad si vojnik, ili bilo kojega drugoga zanimanja,
u kojem nosiš oružje, ili ne nosiš,
ali - kao zaštitar - istreniran si za odbranu - napad,
tada si u poziciji da nekoga UBIJEŠ!

A ubivši bilo koga - ti si ubica,
a ubice neće baštiniti Kralj.Nebes.

Dobro druze, ne trebas se ponavljati kao pokvarena ploca. Odgovori lepo na pitanje, da ponovim :

Nedaj Boze da pocne rat a ti si na primer negde gde su tvaja (I od drugih ljudi) zena, deca, stariji I nemocni ljudi. Vidis da vam prilaze zlonamerni I naoruzani ljudi. Sta bi ti uradio u tom slucaju?

Takvih situacija na zalost je bilo I upravo te zato pitam.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Dobro druze, ne trebas se ponavljati kao pokvarena ploca. Odgovori lepo na pitanje, da ponovim :

Nedaj Boze da pocne rat a ti si na primer negde gde su tvaja (I od drugih ljudi) zena, deca, stariji I nemocni ljudi. Vidis da vam prilaze zlonamerni I naoruzani ljudi. Sta bi ti uradio u tom slucaju?

Takvih situacija na zalost je bilo I upravo te zato pitam.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neka bude volja Tvoja Bože moje Jedini!
Ako si TI tako odlučio - tako neka bude,
ali molim Te - zaštiti me,
zaštiti moje,
ali - neka bude volja Tvoja -
kao što je i Isus reko.

Bježati - možda,
ali - nikako - braniti se,
jer TO znači - nekoga ubiti,
a 6.BZ jasno kaže:

NE UBI -
ne kaže se -
ALI - možeš ubiti u samodbrani,
ALI - možeš ubiti neprijatelja,

NEMA TOGA - NE UBI je NE UBI.

Ako ubiješ - ideš u spalionu!
Ubica si.

Učlanjen(a)
18.04.2014
Poruka
43
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neka bude volja Tvoja Bože moje Jedini!
Ako si TI tako odlučio - tako neka bude,
ali molim Te - zaštiti me,
zaštiti moje,
ali - neka bude volja Tvoja -
kao što je i Isus reko.

Bježati - možda,
ali - nikako - braniti se,
jer TO znači - nekoga ubiti,
a 6.BZ jasno kaže:

NE UBI -
ne kaže se -
ALI - možeš ubiti u samodbrani,
ALI - možeš ubiti neprijatelja,

NEMA TOGA - NE UBI je NE UBI.

Ako ubiješ - ideš u spalionu!
Ubica si.

Vazi, hvala na odgovoru. Nadam se samo da necete vi morati cuvati ili braniti nekoga...posebno decu I zene.

Natrag