Postupak isključenja (ekskomunikacija) ima duboko i veoma ozbiljno značenje u Organizaciji Jehovinih svedoka za razliku od krivih religija, koje ovaj postupak smatraju tradicionalnim i zastarelim. Zato je među pripadnicima krivih religija zastupljen otvoren nemoral po svim pitanjima i u svim oblastima života. Ne bih da nabrajam jer bi lista bila predugačka. Opet reč je o ovom kkonkretnom slučaju o mladiću koji je bio isključen i njegova bliža porodica je odlučila da nema blizak kontakt sa njim što ti, očigedno osuđuješ! Podsetiću te da taj princip nisu izmislili današnji Jehovini svedoci, taj princip je princip lično našeg Stvoritelja Jehove i on sam očekuje od onih koji ga obožavaju da se striktno pridržavaju tog principa!!! Da ponovim taj princip: "Библија заповеда хришћанима: „Да се не мешате с оним који се назива брат, па постане блудник, или похлепан, или идолопоклоник, или језичав, или пијаница, или грабљивац. С таквим да и не једете“ (1. Коринћанима 5:11)."
Dakle još jednom: zar nije dovoljno jasna ova Jehovina zapovest? Ako se osoba protivi ovom principu onda se protivi Jehovi, neposlušna je i ne može da bude deo njegove organizacije! Dakle upravo su ovaj princip članovi porodice primenjivali u slučaju tog mladića!
Malecki, niko ne spori da vi ''pokusavate'' da primenite bibliju u ovim slucajevima ''iskljucenja''. Kazem ''pokusavate'' jel ne primenjujete bibliju ispravno. Ja tvrdim da je vase vodece telo u Bruklinu svesno toga, ali namerno to radi, izvrce tekstove, da bi zastitilo svoje clanove od drugih, koji su shvatili da organizacija J.S. nije od Boga.
Oni imaju argumente i izasli su iz organizacije(a to su i dalje iskreni i verni hriscani koji sada pripadaju drugim crkvama).
Problem je sto, kada bi se duzili sa njima, clanovi J.S. bi uz njihovu pomoc - shvatili da imaju krivu veru, i zato je kontakt sa njima zabranjen.
Dzimi ti je naveo tekst, koji govori o mladicu koji se odao ''porocima'' , ako je on ziveo nemoralno, takav stav organizacije se moze razumeti, i na temelju biblije opravdati i to je ok..
Ali sta cemo sa onima koji ''uopste ne zive nemoralno'' , vec su shvatili da organizacija J.S. nije od Boga, pa ne zele vise da budu clanovi?
Vi takav princip primenjujete i prema takvim osobama. Odnosno ''zabranjujete svaki kontakt sa njima'' i nazivate ih ''otpadnicima''.
Znaci, ja sam odlucio da pristupim nekoj drugoj crkvi(shvatio sam da J.S. nemaju istinu), ''ne zivim nemoralno i nisam gresnik''. Jednostavno verujem drugacije. I zelim da izadjem iz organizacije J.S.
Ne samo da u tom slucaju - moja porodica nece hteti da me poseti, vec nece hteti ni da komunicira samnom vise nikada. Ja gubim porodicu, a da nisam kriv nista.
Dokazi mi biblijom, koji stihovi tvrde da se prema takvim iskrenim ljudima(hriscanima), treba ponasati na ovaj nacin?
Džimi već sam ti odgovorio na to pitanje i potenciranje grešaka Jehovine organizacije. Jehovinu organizaciju na zemlji vode nesavršeni ljudi i normalno je da su činili, da čine i da će činiti greške u razumevanju Božje reči! Ne bi bilo dobro da se protive promenama nakon što saznaju istinu iz Biblije i ne sprovedu ono što su razumeli u svojim životima! Opet kako se vreme armagedonu i kraju ovog sistema, Đavolovog sistema bliži, biblijska istina je sve jasnija i Božja organizacija je sve čistija i grešaka je sve manje!
Nije problem kada nesavrseni ljudi nesto napisu u vasim publikacijama, pa se to onda ne dogodi, pa priznate gresku i izmenite verovanje..
Problem je sto vi svo vreme tvrdite da ste: ''prorok'', i svoje greske ne priznajete.
Vi i dan danas tvrdite, kao i ranije, da ste: ''jedini kanal koji Jehova koristi'' i da kroz taj kanal vi pruzate ''duhovnu hranu''.
Ali koliko vidimo mnogo mutnih voda je poteklo tim kanalom.
Podseticu vas sta ste tvrdili:
Ovde eksplicitno tvrdite da je
CHARLES TAZE RUSSELL PROROK! :
"This was the test - the coming down of fire; and the fulfillment exactly on time has proved that
PASTOR RUSSELL WAS ONE OF GOD'S GREAT REFORMERS AND PROPETS''. Watchtower 1919 Oct 1 p.297
Ovde tvrdite da ste
PROROCKA ORGANIZACIJA! :
"Those who do not read can hear, for God has on earth today a
PROPHETLIKE ORGANIZATION, just as he did in the days of the early Christian congregation." Watchtower 1964 Oct 1 p.601
Ovde tvrdite
DA HRONOLOGIJA VASIH DATUMA NIJE PROIZVOLJNA VEC DA DOLAZI OD BOGA! :
"…
THIS CHRONOLOGY IS NOT OF MAN, BUT OF GOD. … the addition of more proofs removes it entirely from the realm of chance into that of proven certainty. … the chronology of present truth [is]… not of human origin." Watch Tower 1922 Jul 1 p.217
I dan danas tvrdite da ste ''prorocka organizacija'', uzmi pa otvori knjigu ''otkrivenje blizu je velicanstveni vrhunac'' na strani 164. imas vase tumacenje da su ''DVA PROROKA VASA ORGANIZACIJA''.
Vi to eksplicitno tvrdite na vise mesta: ''Da ste prorok'' , da je sve sto dolazi kroz vas ''kanal'' istina!
Ako je to ''istina'' koja se stalno menja, onda to moze biti samo ''istina coveka'' , ali ne i Boga.
''Ja sam Gospod i ja se ne menjam''.
''Ali ako vam prorok kaze rec pa se ne ispuni, to je rec koju nije rekao Jehova, ne boj ga se'' - drugim recima to je lazni prorok, a vi tvrdite da ste upravo to ''prorok''.
Ovde u ovoj kuli strazari iz 1972. prvo postavljate pitanje:
''Da li Jehova ima proroka, da im pomogne i upozori ih na predstojece dogadjaje?''
I onda odgovarate:
''
Ovaj prorok,
nije jedan covek, vec telo muskaraca i zena. To je mala grupa sledbenika Isusa Hrista, poznata u ono vreme kao Internacinalni Studenti Biblije, a danas kao Jehovini Svedoci''.
Molim komentar i objasnjenje.
Kako to vi danas tvrdite i ucite svoje clanove, da: ''nikada niste rekli da ste prorok''?
Kada ste to eksplicitno tvrdili, i cak ste ucili da je Charles Taze Russell prorok?
Ja sam iskren i zelim odgovor na pitanje, ako ga ima?