Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
17.04.2010
Poruka
44
Ah, vidim, duhovna diskusija se nastavila. Ima l' kakvih zaključaka? Ili je i dalje bla, bla, truć?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Stvar je jasna!
Nema mnogo Admina na Balkanu kao sto je drug Jurivaka. Svi brisu sto im se ne svidja, sto odaje njihov kukavicluk i nekulturu.
Da je Jurivaka gospon a ne drug, vjerovatno bi bilo mnogo teze do nikako. Bar mi je iskustvo takvo.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Istina?

Дела 26 : 23, 24 Да ће Христос пострадати, и да ће бити први из васкрсења мртвих и проповедати видело народу јеврејском и незнабошцима. А кад он ово одговараше, рече Фист великим гласом: Зар лудујеш, Павле? Многе те књиге изводе из памети. 23:12 А кад би дан, учинише неки од Јевреја веће и заклеше се говорећи да неће ни јести ни пити докле не убију Павла

Evo i malo stihova, jer oni nikada neće da škode - to je reč Božja a ne ljudska.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Šardi prijatelju, vidim voliš Boga, religiozan si i ceniš Božju Reč. Predpostavljam da se deklarišeš kao hrišćanin, zar ne?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Hrišćanin

Šardi prijatelju, vidim voliš Boga, religiozan si i ceniš Božju Reč. Predpostavljam da se deklarišeš kao hrišćanin, zar ne?
Apsolutno. Sa jednom malom opaskom. Kao Hrišćanina me jedino interesuje ISTINA. Dok laž prezirem. Ne mrzim je, ali je prezirem jer Pismo kaže da je otac laži sotona. A ja bih voleo služiti sotoni 0,00 % i za to se često i molim Bogu. Da bude Njegova volja a ne moja. Iz prostog razloga jer Stvoritelj svega vidljivog i nevidljivog daleko bolje poznaje stvari od mene. I što bih ja tu nešto mudrovao pored Njega!?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Peko,
bas ti hvala za ove detalje. Godinama proucavama JS, ali do sada nisam zapazio ove detalje.
Medjutim, tako je kod JS u svemu sto god pocnes da istrazujes, u svemu nedostaje dokazi
ili ucenje zajednice sukobljava se sa Svetim pismom.

Zgog toga za njihove vernuike greh je proveravati Vernog roba preko koga Jehova govori.
Zamka je vesto smisljenja, samo pred razumnim iztrazivacem ne moze se odrzati.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Sarrdy,

zasto se cudis sto su te izbrisali, nisi se smeo mesati sa svecimae.
To je eleta koja pripada klasi 144,000, pa da im i ti ne bi pobrkao statistiku, zato su te likvidirali.
Drugi put pazsi gde zalazis.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pesme Bogu

Uopšte mi nije žao što sam zašao na njihov teren. Čak sam radostan zbog toga. Nešto sam novo otkrio, jer je ovo bio moj prvi kontakt sa Jehovinom organizacijom, i pored ranijih priča, sada sam se i na svojoj koži osvedočio koliko imaju istine i ljubavi! Jeste da sam od toga nešto i ranije znao, ali je ipak najbolje osvedočiti se na svojoj koži.
Mada imam ja i jedno poučno iskustvo sa njima. Par puta sam bio u njihovoj Dvorani Kraljevstva, a pošto idem i u ostale Crkve, tačno sam mogao primetiti tu razliku > Kada pevaju pesme Bogu.
U ostalim crkvama Bogu pevaju pesme glasno, sa oduševljenjem, ozarenih lica, što je i normalno – peva se i slavi Bog. Šta je lepše od toga? Dok kod njih pevaju pesme Bogu, kao da ih je neko pre toga prebio na ulici. Bez emocija, oduševljenja, ozarenosti, radosti. Razumem ja sve poteškoće života, ali ipak je ovo jedan kratak trenutak kada bi čovek trebao sve u životu ostaviti po strani i 100 % se posvetiti Bogu! Ili su im pesme iz pesmarice poput bluza Američkih crnaca, pa se moraju tako pevati. Tu zaista nisam stručnjak. Mada sam gledao par puta i crnce kako pevaju bluz nasmejani.
Pozdrav svima, i Bog sa vama

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Uopšte mi nije žao što sam zašao na njihov teren. Čak sam radostan zbog toga. Nešto sam novo otkrio, jer je ovo bio moj prvi kontakt sa Jehovinom organizacijom, i pored ranijih priča, sada sam se i na svojoj koži osvedočio koliko imaju istine i ljubavi! Jeste da sam od toga nešto i ranije znao, ali je ipak najbolje osvedočiti se na svojoj koži.
Mada imam ja i jedno poučno iskustvo sa njima. Par puta sam bio u njihovoj Dvorani Kraljevstva, a pošto idem i u ostale Crkve, tačno sam mogao primetiti tu razliku > Kada pevaju pesme Bogu.
U ostalim crkvama Bogu pevaju pesme glasno, sa oduševljenjem, ozarenih lica, što je i normalno – peva se i slavi Bog. Šta je lepše od toga? Dok kod njih pevaju pesme Bogu, kao da ih je neko pre toga prebio na ulici. Bez emocija, oduševljenja, ozarenosti, radosti. Razumem ja sve poteškoće života, ali ipak je ovo jedan kratak trenutak kada bi čovek trebao sve u životu ostaviti po strani i 100 % se posvetiti Bogu! Ili su im pesme iz pesmarice poput bluza Američkih crnaca, pa se moraju tako pevati. Tu zaista nisam stručnjak. Mada sam gledao par puta i crnce kako pevaju bluz nasmejani.
Pozdrav svima, i Bog sa vama

Sardy brate koliko poznajem "Jurivaku" moderatora, da on je ateista i nije naklonjen nikom iz religija ali izvrsno poznaje bibliju cak bolje nego JS-ci,Brisao je mnogo postova JS-ka jer je bilo puno uvreda, odnosi se prema clanmovima foruma onako kako zasluzuju.

Meni licno nije izbrisao ni jedan post sta mislis zasto? zato sto ja po krajnej meri uvek se trudim da ne vredjam nikog jer to nije u duhu hriscana,nije da ga branim Jurivaku ali ovo je jedini forum gde s udovoljstvom postiram, na ostalim forumima na koje sam bio uclanjen svi moderatori su licimeri.

Neznam kako se Jurivaka ponasa licno sa nekim forumasima ali prema meni je uvek korektan.

Pozdrav brate sardy.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
forum JS

Ni meni nikada nije brisao post, a bio sam ubeđen da je ateista i da veoma slabo poznaje bibliju. Eto loše sam ga procenio. Ne bih ga hvalio da ne ispadne da mu laskam, ali znam da na Internetu ima bezbroj foruma i da sam uvek na ovom forumu pisao otvoreno i bez zadrške. Jer sam računao ako me obrišu, ići ću na drugi forum. Ako me tamo obrišu iću ću na treći........ ako me sa svih foruma obrišu – ništa ja neću izgubiti. Pisanjem na forumu ja ništa ne dobijam, sem kod Boga. Volim forume, ali daleko više volim istinu. Tako da sam zbog istine spreman, mnogo više izgubiti u životu od foruma.
A Jurivaku sam spomenuo jer sam morao napraviti paralelu između kriterijuma koji imaju JS na svom forumu i nesvedoci ili ateisti na svom. A ako uporediš popularnost i broj membersa na SF i JS forumu – vidiš tek onda koliko je taj forum JS neslobodan, neistinit i nebožiji. Po njima drugima možeš reći bezbroj uvreda i laži i to nije ništa. Možeš i takav ostati na forumu. A na njihovom forumu te brišu samo ako iznosiš istinu. Možeš biti i anđeo nebeski, ali ako iznosiš istinu – odmah te brišu.

Što je najcrnje – i da sam biblijski u zabludi po pitanju 144.000. Opet su uradili 3 velika propusta:
1 – Ako imaju Hristove ljubavi trebali su me podučiti, i izvesti na pravi put – a ne: ''Idi u Zemunsku skupštinu i uzmi besplatni bibliski kurs''. Pa ne treba meni pranje mozga, i feniranje, već odgovor ko su 144.000! Sve je to moglo stati u jedan post na ¼ stranice ili manje. A i mnogobrojni forumaši bi takođe imali priliku da vide šta je istina o 144.000. Jer na tom forumu ima dosta prijatelja istine, kao što sam ja.
2 – Bez ikakvog upozorenja i obrazloženja su to uradili, što je po meni krajnje nehrišćanski. Za mnogo veće krivice, na ostalim forumima te uvek upozore pre brisanja, dok na njihovom forumu za ništa te jednostavno klikom trajno eliminišu. Pa šta bi da sam im zatražio čašu vode ili 5 € da mi pošalju da preživim?
3 – Pisao sam njihovim moderatorima mejl – sa pitanjem zašto su me obrisali? Do sada se ni jedan nije javio na moj mejl!

Tako da za mene je to najgori forum koji sam imao prilike videti. To nije forum – to je diktatura. A ostavljam mogućnost da sam nešto pobrkao. Zato ste tu vi braćo forumaši da me ispravite.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Natrag