- Učlanjen(a)
- 18.02.2014
- Poruka
- 1.805
Toliko komplikovanja oko jednostavne istine.
To je upravo cilj sotone neprijatelja, da toliko iskomplikuje tako jednostavne biblijske istine i prikaze ih u pogresnom svetlu kroz mnostvo filozofskih ideja i pitanja koja iz njih proizilaze a koja u sustini nemaju smisla, i da time ljude obeshrabri i odvrati od istine i od nade da ce tu istinu naci ili da se ona moze naci.
Vec sam pomenuo primer - gde je posle diskusije samnom jedan Jehowin svedok izjavio "O Dragane, to je tako tesko i zamrseno da ne moze niko razmrsiti"
Ja sam mu odgovorio da to nije u mom slucaju, vec da je svaka biblijska istina kristalno jasna.
"9 A ludih zapitkivanja i teftera od plemena, i svađa i prepiranja o zakonu kloni se; jer je to nekorisno i prazno" ( Titu poslanica 3. 9 )
"Ako li ko drugačije uči, i ne pristaje na zdrave reči Gospoda našeg Isusa Hrista i na nauku pobožnu,
Nadu se ne znajući ništa, nego bolujući od zapitkivanja i praznih prepiranja, oda šta postaje zavist, svađa, huljenje, zle misli,
Zaludna prepiranja onakvih ljudi koji imaju um izopačen i nemaju istine, koji misle da je pobožnost trgovina. Kloni se takvih" ( 1 Timotiju poslanica 6. 3 - 5 )
" A ludih i praznih zapitkivanja kloni se znajući da rađaju svađe.
A sluga Gospodnji ne treba da se svađa, nego da bude krotak k svima, poučljiv, koji nepravdu može podnositi,
I s krotošću poučavati one koji se protive: eda bi im kako Bog dao pokajanje za poznanje istine,
I da se iskopaju iz zamke đavola, koji ih je ulovio žive za svoju volju" ( 2 Timotiju poslanica 2. 23 - 26 )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vidim da si dokazao svoju ISTINITOST!
Jel tako?
//////////////////////////////////////////////
Očito je - moj post br 29 nisi niti pogledao,
jer da jesi - onda biš uvidio,
a ovako -
vidi se što si odgovorio!
NIŠTA!
Nemaš argumenta!
Zašto želiš ostati i nadalje u neistini?
-----------------------------------------
JESAM je obični oblik glagola BITI.
TO - Jesam - govore svi.
I svaki čovjek TO - JESAM govori.
A reči - Jesam - NEMA veze sa - BITI BOG.
-------------------------------------------------