Uskoro će još jedna u nizu godišnjica pogibije Dražena Petrovića (07.06. 1993.) pa da samo dam jedan komentar!
Dolazim iz blizine Zagreba i Hrvat sam!
Želio bih dati samo pozitivne kritike i pohvalu filmu Vlade Divca "Nekada braća"!
Što se tiče onog smeća Franje Arapovića, normalno da mu je krivo što je Dražen bio u boljim odnosima sa Divcom nego li sa njime pa je zato i dao takvu glupu izjavu za film, tipičnu HDZ-ovsku (čega je i član)!
Opet znam da je i istina da je Dražen bio najbolji prijatelj sa Stojkom Vrankovićem ali to ne umanjuje prijateljstvo Dražena i Divca koji su uistinu bili veliki prijatelji što govore i činjenice.
Žao mi je što je do toga uopće i došlo i mogu samo žaliti što tadašnja generacija košarkaša (Dražen, Divac, Kukoć, Paspalj, Rađa....) nije dobila priliku da pokaže Amerikancima kako se igra košarka!
Da se okrenem na Vladu Divca i na njegovo bacanje "Ustaške zastave". Mislim da to nije bila Ustaška zastava već zastava Republike Hrvatske (crven, bijel, plav sa petokrakom u sredini). Svi znamo da to nije Ustaška zastava, zar na? Ustaška zastava nema petokrake već onaj "U"!
Da je to bila Ustaška zastava sa onim "U" mislim da bi bio potpuno u pravu da je to napravio ali ovako mislim da je pogriješio. Kažem da je to moje mišljenje glede te situacije.
Svjetsko prvenstvo se igralo u Argentini 1990 godine i taj čovjek koji je nosio tu zastavu došao je u to vrijeme navijati za Jugoslaviju a to što je imao Hrvatsku zastavu dao je samo do znanja da je on Hrvat a Hrvati su u to vrijeme bili još u sklopu Jugoslavije mada je rat već bio na pomolu.
Vjerujem da je Vlade znao do čega bi to dovelo da to sigurno nikada ne bi učinio!
Pouka za nove naraštaje sportaša da se bave sportom a politiku neka ostave sastrane! (politika je kurva)
Vrijeme lijeći rane ali eto Vlade nije imao priliku da se sastane sa Draženom i da te nesuglasice riješe pa je odlučio da napravi taj film u kojem je on sporedni lik a glavni lik je Dražen Petrović i zato Vlado Hvala ti za film.
Zašto se nje sjetio niti jedan Hrvat da napravi film o Draženu Petroviću već ga je napravio Srbin?
Još jedna samo kratka informacija za koju svi ljubitelji Dražena Petrovića već i znaju ali ja ću je još jednom spomenuti.
Draženova OSOBNA KARTA izdana je 07.06.1983 i vrijedila je 10.godina! Istekla je točno na dan kada je poginuo 07.06.1993. Tako je izgleda moralo biti?
Dražene bio si najveći, bio si uzor mnogima diljem svijeta i zato ti Velika Hvala na svemu!
Moje suze još i danas poteku kada čuje za te!