Isusovo telo nakon uskrsenja-kako se prepoznaje

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isus je vaskrsao u telu u kome je polozen u grob, ali je ono prilikom uznesenja bilo preobrazeno - obuceno u besmrtnost.

Zaokret, prouci malo ovu temu vaskrsenja i preobrazenja, pa mozemo diskutovati.

Hajde malo da mi odgovoris na par pitanja ako si tolko pametan.
1.Kakvo je telo imao Isus dok nije dosao na zemlju?(zemaljsko,nebesko ili neko trece?)
2.U kakvom telu treba da se vrati na nebo? (zemaljskom,nebeskom ili nekom tresem?)
Sada te molim da odgovoris na ova dva jednostavna pitanja makon kojih mogu da te pitam nesto komplikovanije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
1.Kakvo je telo imao Isus dok nije dosao na zemlju?(zemaljsko,nebesko ili neko trece?).

Imao je obličje Boga, telo njegovog tela, ali se odrekao Božanskog obličja i preuzeo ljudsko telo, podložno ranjavanju, raspadanju i smrti.

2.U kakvom telu treba da se vrati na nebo? (zemaljskom,nebeskom ili nekom tresem?)
.

Vaskrsnut je u telu u kome je položen u grob, samo je prilikom vaskrsenja to telo bilo preobraženo, obučeno u besmrtnost, prosvetljeno Božjom slavom, i takva ista tela će dobiti svi spaseni, vaskrsli o vaskrsenju, a živi preobraženi u taista tela, i na nebu će Isus jesti i piti sa spasenima - kako kaže reč Božja.

To je žrtva koju je Bog učinio, da se odrekne svog Božanskog obličja, i postane čovek, i kroz čitavu večnost zadrži telesno obličje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Imao je obličje Boga, telo njegovog tela, ali se odrekao Božanskog obličja i preuzeo ljudsko telo, podložno ranjavanju, raspadanju i smrti.

Vaskrsnut je u telu u kome je položen u grob, samo je prilikom vaskrsenja to telo bilo preobraženo, obučeno u besmrtnost, prosvetljeno Božjom slavom, i takva ista tela će dobiti svi spaseni, vaskrsli o vaskrsenju, a živi preobraženi u taista tela, i na nebu će Isus jesti i piti sa spasenima - kako kaže reč Božja.

To je žrtva koju je Bog učinio, da se odrekne svog Božanskog obličja, i postane čovek, i kroz čitavu večnost zadrži telesno obličje.

Dakle ti kazes da Isus na nebu nije imao ni nebesko ni zemaljsko telo vec neko trece teko koje ti nazivas "bozanskim"???
Objasni mi kakvo je to bozansko telo i kako se ono razlikuje od drugih?

Sto se drugog dela tice,slazem se sa tobom da je dobio besmrtno telo_Ono sto se ne slazem sa tobom je sledece
1.Ta besmrtna tela nece dobiti svi koji uskrsnu jer postoje 2 uskrsenja.
Biblija kaze da ce samo oni koji uskrsnu u prvom uskrsenju dobiti besmrtna tela i da ce samo oni kraljevati i biti susvestenici sa Isusom 1000 godina,i da je njihov broj 144.000.
2.Ne slazem se s tobom da je uskrsnut u istom fizickom telu jer takvo telo ne moze da bude besmrtno,niti Biblija podupite to sto ti tvrdis.
Otkrivenje 20:6
6 Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina.
1.Kor 15:
40 I imaju telesa nebeska i telesa zemaljska: ali je druga slava nebeskim, a druga zemaljskim. (koje je to bozansko telo)?
47 Prvi je čovek od zemlje, zemljan; drugi je čovek Gospod s neba.
48 Kakav je zemljani takvi su i zemljani; i kakav je nebeski takvi su i nebeski.
Dakle sta mislis kakvo je telo Isusa? da li zemaljsko?,dal je sa tim zemaljskim telom otisao na nebo???

Za drugciju tvrdnju,potkrepi biblijskim dokazom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mnogo filozofiras.

Isus je pre dolaska na ovaj svet bio Bog zajedno sa Ocem.
Onda je preuzeo ljudsko telo, umro u tom telu, u njemu preobrazenom i obucenom u besmrtnost vaskrsao, i otisao na nebo.

To ce se isto desiti sa svim umrlim spasenima, dok ce fizicka tela zivih spasenih biti preobrazena.

SVI spaseni ce otici na nebo, i tamo jesti i piti sa Isusom.

Nema podele na 144000 i neke druge sto se tice odlaska na nebo, vec ce SVI spaseni otici na nebo, i tamo ce biti na staklenom moru, kako biblija i potvrdjuje.

Ucenje koje iznosis je ucenje Svedoka, a ne biblije.

Biblija uci - da ce svi spaseni, i oni koji su umrli tokom istorije, i zivi - biti uzeti na nebo, i tamo ce se naci na staklenom moru pred prestolom, i zajedno sa andjelima slaviti Boga.

SVI SPASENI ODLAZE NA NEBO

"Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.

Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima"
( 1 poslanica Solunjanima 4. 13 - 18 ).

"Потом видјех, и гле, народ многи, којега не може нико избројити, од свакога језика и кољена и народа и племена, стајаше пред пријестолом и пред јагњетом, обучен у хаљине бијеле, и палме у рукама њиховима.

И повикаше гласом великијем говорећи: спасеније Богу нашему, који сједи на пријестолу, и јагњету.
И сви анђели стајаху око пријестола и старјешине и четири животиње, и падоше на лице пред пријестолом, и поклонише се Богу.

Говорећи: амин; благослов и слава и премудрост и хвала и част и сила и јачина Богу нашему ва вијек вијека. Амин" ( otkrivenje 7. 9 - 12 )

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Mnogo filozofiras.

Isus je pre dolaska na ovaj svet bio Bog zajedno sa Ocem.
Onda je preuzeo ljudsko telo, umro u tom telu, u njemu preobrazenom i obucenom u besmrtnost vaskrsao, i otisao na nebo.

To ce se isto desiti sa svim umrlim spasenima, dok ce fizicka tela zivih spasenih biti preobrazena.

SVI spaseni ce otici na nebo, i tamo jesti i piti sa Isusom.

Nema podele na 144000 i neke druge sto se tice odlaska na nebo, vec ce SVI spaseni otici na nebo, i tamo ce biti na staklenom moru, kako biblija i potvrdjuje.

Ucenje koje iznosis je ucenje Svedoka, a ne biblije.

Biblija uci - da ce svi spaseni, i oni koji su umrli tokom istorije, i zivi - biti uzeti na nebo, i tamo ce se naci na staklenom moru pred prestolom, i zajedno sa andjelima slaviti Boga.

SVI SPASENI ODLAZE NA NEBO

"Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;

A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima" ( 1 poslanica Solunjanima 4. 13 - 18 ).

"Потом видјех, и гле, народ многи, којега не може нико избројити, од свакога језика и кољена и народа и племена, стајаше пред пријестолом и пред јагњетом, обучен у хаљине бијеле, и палме у рукама њиховима.

И повикаше гласом великијем говорећи: спасеније Богу нашему, који сједи на пријестолу, и јагњету.
И сви анђели стајаху око пријестола и старјешине и четири животиње, и падоше на лице пред пријестолом, и поклонише се Богу.

Говорећи: амин; благослов и слава и премудрост и хвала и част и сила и јачина Богу нашему ва вијек вијека. Амин" ( otkrivenje 7. 9 - 12 )

Ja nista ne filozofiram.
Ja ti samo pokazujem da Biblija kaze da postoje zemaljska i nebeska tela,a ti to ospori.
Ja takodje rekoh da Biblija pise da je Gospod Isus sa neba,pa kao sto po Adamu ima zemaljskih tela,tako po isusu ima nebeskih tela,a ti to porekni ako smes i mozes.

Takodje Stari zavet govori samo za Jehovu Boga Oca da je jedini pravi Bog.
Novi Zavet govori da se se sin nakon 1000 godina vladavine pokoriti Ocu.
1.kor 15:28
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Sto se tice uskrsenja,postoje dve vrste uskrsenja,
Prvo samo za 144.000 koji dobijaju nebesko telo kao takvi idu na nebo,ali u odredjeni dan,prvo oni koji su mrtvi od tog broja 144.000.,a onda Oni ZIVI koji ostanu od tog broja 144.000 na zemlji tog dana,
"A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima" ( 1 poslanica Solunjanima 4. 13 - 18 ). Oni uskrsavaju u nebeskom telu i dobijaju besmrtnost i vladace kao kraljevi i svestenici sa isusom 1000 godina nad zemljom.

Drugo uskrsenje je nakon odredjenog vremena posle prvog uskrsenja i uskrsavace oni koji su pomrli a ostali su "zapisani u simbolicnoj Bozjoj knjizi zivota".Naravno oni koji su ostali u zivotu toga dana a da ne pripadaju ostatku od 144.000 imaju priliku da nikada ne umru,imace priliku vecnog zivota kao sto ga je imao i Adam....Dakle imace zemaljska tela.
Zemlja je podnozje Bozjim nogama.
Pbucen u haljine bele sa palmama i mnostvo veliko iz svih naroda jesu oni koji su izasli iz Velike Nevolje,koji su je preziveli bas kao i izraelci koji su izasli iz egipta preko crvenog mora.
Uskrsnuli za zemlju dobijaju zemaljska tela kao i nekada kako je izvestavala Biblija.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema od toga nista u bibliji, vec samo tumacenje po JEHOVISTICKOJ LOGICI, sto su mi u vise navrata i sami pripadnici JS priynali, da se mnoge dogme unutar JS LOGICNO PODRAZUMEVAJU.

Dakle, nema ih u bibliji, vec se podrazumevaju.

Objasni mi molim te kako se podrazumevaju ako ih nema u bibliji.

Nece se Isus pokoriti, vec podloziti Ocu, odnosno - Isusova prvosvestenicka uloga ce prestati, i on ce ponovo postati jedan Bog zajedno sa Ocem, i zajedno sa njim bice Bog sve u svemu.

To znaci taj tekst.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nema od toga nista u bibliji, vec samo tumacenje po JEHOVISTICKOJ LOGICI, sto su mi u vise navrata i sami pripadnici JS priynali, da se mnoge dogme unutar JS LOGICNO PODRAZUMEVAJU.

Dakle, nema ih u bibliji, vec se podrazumevaju.

Objasni mi molim te kako se podrazumevaju ako ih nema u bibliji.

Nece se Isus pokoriti, vec podloziti Ocu, odnosno - Isusova prvosvestenicka uloga ce prestati, i on ce ponovo postati jedan Bog zajedno sa Ocem, i zajedno sa njim bice Bog sve u svemu.

To znaci taj tekst.

Koji prevod Biblije ti koristis???
Zasto tvrdis da ne postoji rec pokoriti???
Eto ja ti citiram sta pise u mojoj Danicic-karadzic prevodu
1.kor 15:28
A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
Treba li da ti uslikam ovo i posaljem?
Ali i sama rec "PODLOZITI" koju ti koristis oznacava da je Isus PODLOZAN" svome Ocu i da mu nikako nije jednak,nisu isti,razlikuju se po POLOZAJU.,zar ti je to tesko da priznas ili pak da shvatis?
Sta za tebe znaci rec "podloznost Isusova svome Ocu"??? Sta ti ucis iz toga???

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Biblijsko tumacenje ti je dato.

Pozdrav.
Sin ce se POKORITI ili PODLOZITI jeste rec koja govori o drugorazrednom polozaju sina naspram svoga Oca i to je i biblijsko i logicno objasnjenje.
Ali tema je o Isusovom telu nakon uskrsenja koje je nebesko i besmrtno za razliku od vecine drugih andjela.

Natrag