Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kako i ti ne vidis da se on samo formalno krstio , a da i dalje veruje isto ono sto i Kainos.

Samo se onda postavlja pitanje "jel lagao", posto koliko se ja secam na adventistickom krstenju te pitaju jel verujes u Trojstvo...

Ko se krstio formalno, njegova odgovornost je pred Bogom.

Na krstenju pitaju o trojstvu, i ja sam se licno izjasnio "DA POSTOJI BOG OTAC, SIN, I SVETI DUH"

Inace smatram - da ova tacka vere nije toliko bitni uslov za spasenje, jer ce ljudi neke stvari spoznati tek u vecnosti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kako i ti ne vidis da se on samo formalno krstio , a da i dalje veruje isto ono sto i Kainos.

Samo se onda postavlja pitanje "jel lagao", posto koliko se ja secam na adventistickom krstenju te pitaju jel verujes u Trojstvo...

Ti si u adventizmu sve formalno držao i vjerovao, pa sada to pripisuješ meni. Da nisi držao, ostao bi tamo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti si u adventizmu sve formalno držao i vjerovao, pa sada to pripisuješ meni. Da nisi držao, ostao bi tamo.

Kako ti mozes znati da li sam ja formalno drzao ili ne!?

Pripisujes meni svoje grehe.

Kao prvo, na krstenju te uvek pitaju "verujes li u Trojstvo"!

Ja to znam dobro, gledao sam na stotine krstenja, evo i Laodikeja je to potvrdio.

Dakle, postavlja se pitanje, da li si ti lagao na krstenju da verujes u Trojstvo, a ovamo ne verujes?

Znaci ti svoje grehe i formalizam pripisujes meni!

Ajd reci šta je bio prije nego je postao sin?

A gde pise da je na nebu on oduvek bio "Sin"!? On je bio jedno sa Bogom, i bio je Bog!

Tekst ti ovde govori o Hristu, da je on postao Sin na zemlji rodjenjem:

"Ti si moj Sin, JA TE DANAS RODIH"!

I sta sad hoces reci, da je Bog Hrista "rodio na nebu", i da je "imao pocetak" na nebu, i da je "stvoren"???

Hoces reci da se ovaj stih odnosi na nebesko rodjenje???

Onda si Hrista nacinio "stvorenim"!

Niko ne moze biti "oduvek Sin", jel svaki Sin "ima pocetak"!!!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A gde pise da je na nebu on oduvek bio "Sin"!? On je bio jedno sa Bogom, i bio je Bog!

Tekst ti ovde govori o Hristu, da je on postao Sin na zemlji rodjenjem:

"Ti si moj Sin, JA TE DANAS RODIH"!

I sta sad hoces reci, da je Bog Hrista "rodio na nebu", i da je "imao pocetak" na nebu, i da je "stvoren"???

Hoces reci da se ovaj stih odnosi na nebesko rodjenje???

Onda si Hrista nacinio "stvorenim"!

Niko ne moze biti "oduvek Sin", jel svaki Sin "ima pocetak"!!!

Opet nisi dao odg. znači nije bio sin prije toga.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Isus Hrist jeste SIN Božji,zar ne?
Zar to nije sasvim dovoljno da se uoci razlika izmedju njega i njegovog Oca???

Postovanje Rise,
Kada je Isus bio na zemlji i bila je razlika izmedju Njega i Oca. Hristos je na zemlji bio Bog u ljudskoj prirodi. Kao Sin coveciji On se obraca Ocu: Eli, Eli.

Pa ipak Isus je jasno rekao: "JA I OTAC, JEDNO SMO."

Priznajes li ti da su Otac i Sin jedno ili ne? Je li Hristos rekao istinu ili nije?

Sta kazes na ovo: "BOG se javi o telu." 1. Timotiju 3,16) Koji se Bog javio u telu?

Ili:"Rec bes u Boga i Bog bese Rec. Sve je kroz nju postalo. I Rec postade telo I videsmo slavu Njegovu......"

Veruje sli ti Rise da je Rec BOG koji se javio u telu prilikom utelovljenja?

"Ono sto ce se roditi bice sveto i NAZVACE SE SIN BOZJI." Luka 1,35.

Hristos niej Sin kao sto smo mi nasim roditeljuma niti kao sto su nama nasi sinovi. On je NAZVAN Sin Boziji i Sin Coveciji.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet nisi dao odg. znači nije bio sin prije toga.
Nije bio Sin pre toga, gde pise da jeste???

Marko ti je dao dobar stih:

Nigde nemas da je bio na nebu Sin, osim ako ces manipulisati tekstom, znam i koji ces stih dati da to potvrdis...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nije bio Sin pre toga, gde pise da jeste???

Marko ti je dao dobar stih:

Nigde nemas da je bio na nebu Sin, osim ako ces manipulisati tekstom, znam i koji ces stih dati da to potvrdis.

Nisi odg. šta je bio?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kada biblija govori o Isusu kao sinu Bozjem, ona ne misli na to "da je on stvoren na nebu, pa je iz tog razloga navodno nazvan "Sin Bozji"
Ne, vec je Isus taj naziv "Sin Bozji" dobio, jer je jos na nebu bio predestinisan da se rodi na zemlji, i biblija u skladu sa tom predestinacijom - njega naziva "Sinom Bozjim" i ako ce on da se rodi na zemlji tek mnogo vekova kasnije.

Dakle, Isus je na nebu u starom zavetu nazvan "Sin Bozji" zbog njegove predestinacije da se mnogo vekova kasnije rodi na zemlji, cime ce se tada ispniti - da on formalno to i postane.

U bibliji recimo stoji - da je Isus "Jagnje Bozje zaklano od postanja sveta"

Ako prihvatimo da je Isus oduvek bio Sin Bozji zato sto je navodno stvoren na nebu, onda to znaci i da se on zrtvovao jos na nebu u bukvalnom smislu.

Ipak, u oba slucaja se radio o predestinaciji.
On je na nebu i Sin Bozji, i Jagnje Bozje - u predestinaciji.

Poslednja izmena:
Natrag