Isus krist nije uskrsnuo u nedjelju

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
da bi čovjek shvatio 100% čisto i bistro, osjetio prisutnost Duha Svetog u samom pismu potrebno je potpuno preobraćenje i naravno da bude ispunjen Duhom Svetim, jer inače neće moći razlikovati
obični pismo i Sveto Pismo
Duh Sveti nikada ne svjedoči protiv sebe, nikada nije u suprotnosti sa Božjim Zakonom 10.zapovijedi
pismo nadahnuto Svetim Duhom ima duboku pouku,(često i sakrivenu pa moramo odgonetnuti) cilj, da nam ukaže da smo grešnici i da nam je potreban Spasitelj
to nisu neke bezveze nabacane rijeći, nego pisane s namjerom da nas Duhovno uzdigne, osnaži da još više i jače prionemo poštivati Božji Zakon

Eh Spedy dali si svestan sta si napisao u postu a?Kako moze Duh Sveti da svedoci za sebe kad je sila i bez razuma?ti ga ne priznas!ti priznas samo Jehovu!nisi bre ni svestan u kojoj si zabludi.

Lepo pise u bibliji da Duha ne poznaju i zato nemogu da ga prime!ti si jedan od njih Duha ne poznas a pises kako je Jehova jedin,a potom kako Duh svedoci za sebe dali razumes koji apsurd ti pises ovde na forumu?

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Eh Spedy dali si svestan sta si napisao u postu a?Kako moze Duh Sveti da svedoci za sebe kad je sila i bez razuma?ti ga ne priznas!ti priznas samo Jehovu!nisi bre ni svestan u kojoj si zabludi.

Lepo pise u bibliji da Duha ne poznaju i zato nemogu da ga prime!ti si jedan od njih Duha ne poznas a pises kako je Jehova jedin,a potom kako Duh svedoci za sebe dali razumes koji apsurd ti pises ovde na forumu?

Pozdrav od Gere.

Možda si ti krivo razumijo Spedy-ja.
Duh sveti nije Bog, nego Božja djelujuća sila. Sila preko koje Bog djeluje, u ovom slučaju na čovjeka. duhom Božjim Bog osvjedočuje
čovjeka u Istinu. Jeste li prijetili da se sveti duh niti na jednom mjestu ne spominje u Otkrivenju? Što to govori? Očitno, da duh sveti nije Bog.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Duh Sveti je sila koja nas upravlja, koristi da činimo djela Božja i Kristova
snaga koja nas osvjedočava, vodi kroz istinu i preobražava

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Možda si ti krivo razumijo Spedy-ja.
Duh sveti nije Bog, nego Božja djelujuća sila. Sila preko koje Bog djeluje, u ovom slučaju na čovjeka. duhom Božjim Bog osvjedočuje
čovjeka u Istinu. Jeste li prijetili da se sveti duh niti na jednom mjestu ne spominje u Otkrivenju? Što to govori? Očitno, da duh sveti nije Bog.
A ti mi objasni kako prosto sila moze da razmisla,uci,da se ljuti,govori,cak sam Isus govori svi grehi ce se oprostiti ali grehi k Svetom Duhu nece A???Duha vi ne poznajete zato se tako i ponasate.

Pozdravod Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Duh Sveti je sila koja nas upravlja, koristi da činimo djela Božja i Kristova
snaga koja nas osvjedočava, vodi kroz istinu i preobražava
Pominjes Hrista sada a gde ti je Jehova???Moras da se opredelis ili Jehova ili Hrist???ti nisi Hriscanin jerbo hriscanin je taj koji veruje samo u Hrista!!!!jedinstveno ime kroz koje ce se covek spasti!

Zao mi te je covece.

Pozdrav od Gere-

Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
A ti mi objasni kako prosto sila moze da razmisla,uci,da se ljuti,govori,cak sam Isus govori svi grehi ce se oprostiti ali grehi k Svetom Duhu nece A???Duha vi ne poznajete zato se tako i ponasate.

Pozdravod Gere.[/COLOR][/B]

Evo, prouči ovdje-sve jasno piše da je Jedan Bog-Jehova. - LINK http://serbianforum.org/religija/364855-istina-o-jedinom-bogu.html
Duh sveti nije Bog već sila preko koje Bog djeluje, razmišlja, zaključuje i stvara planove. isto kao i to što imaš svoj duh, tim duhom isto činiš samo u daleko nižoj razini od Boga.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Evo, prouči ovdje-sve jasno piše da je Jedan Bog-Jehova. - LINK http://serbianforum.org/religija/364855-istina-o-jedinom-bogu.html
Duh sveti nije Bog već sila preko koje Bog djeluje, razmišlja, zaključuje i stvara planove. isto kao i to što imaš svoj duh, tim duhom isto činiš samo u daleko nižoj razini od Boga.
E brate Duh Sveti je u stvari Dusa Bozja-Duh Bozji zar je to tako tesko razumeti?Jedan je Bog koji sebe projavljuje kako hoce.Nema tri boga kako neki hoce da DEMONSTRIRAJU a jedan je Bog koji se ovaplotio radi spasenja ljudi a zovu ga REC (Jovan 1:1-14) ko ned razume te citate on ne razume ni samog Boga.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@gerakules
Duh Božji je Duh Sveti ali nije duša
duša označava karakter
razlika je u duhu, duši i tijelu
nije to jedno te isto

LEGEND