Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ti znaš koje ste sve citate seckali i prikazivali u pogrešnom svetlu van konteksta.
Evo recimo - gde Fariseji osuđuju Isusove učenike što ne peru ruke kad jedu hleb.
Vi ste to izvadili iz konteksta, i prikazali da se tu govori o jelu, i čistim i nečistim životinjama, i ako tekst govori o obredu ritualnog pranja za koje su Jevreji verovali da ako se ne obavi - da jedenje hrane takvim neopranim rukama duhovno prlja čoveka.
Isus ih demantuje, i kaže "da čoveka duhovno prlja ono što dolazi iz srca, a to su zle misli, a ne zato što čovek neće obaviti obred ritualnog pranja.
Potom navodite primer, gde apostol Pavle govoreći o obrednom zakonu upućuje na neosuđivanje za jelo i piće i kakav praznik.
Vi ste tu vađenjem iz konteksta prikazali kako apostol tu govori protiv subote, i ako se tu u opšte ne govori o suboti, već o žrtvama koje su se prinosile za vreme kakvog praznika, u vreme mladina i praznika godišnjih subota.
Potom navodite primer, gde apostol Petar ima viziju posude u kojoj su sve četrvoronožne životinje, gmizavci,, bube, i ptice.
Vi ste to prikazali - kako je Bog time navodno dopustio čoveku da sme sve da jede, i gmizavce, i bube, i divlje zveri, itd, i ako taj ceo kontekst oko Petra uopšte ne govori o jelu, već o nacionalnom i verskom odnosu Jevreja prema mnogobošcima, i time je upućen savet Petru da ni jednog čoveka ne naziva poganim ili nečistim, jer je u međuvremenu on trebao da poseti jednog neznabošca, a kao Jevrejin - imao je verske i nacionalne predrasude, i on to sam kaže "da njemu Bog pokazao da ni jednog čoveka ne naziva nečistim ili poganim, a nigde ne ke da je time Boog dopustio njemu ili drugim ljudima da smeju sve da jedu.
Ima Mire toliko još toga, što sam ja sve oborio pismom, a vi i dalje ponavljate isto, i govorite da ništa nije dokazano.
Preispitaj svoje poštenje i iskrenost, jer vidim da je ono u krizi.
Bog i njegova milost i ljubav nek budu s tobom.
Aman covece, sta ti meni navodis sta je drugi pisao, i mozda vadio van konteksta, i za neki hleb spominjes? (ja se sa tim nisam ni slozio, bas me briga sta su drugi pisali).
U "mnozini mi se obracas", svasta!
Navedi gde sam ja vadio van konteksta, a o zakonu smo pricali a ne o jelu.
Nikada nisam vadio van konteksta.
Zasto izmisljas?