Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
to je vase ucenje sa kojim se ja ne slazem, ja niti sam rodjen pokoren niti sam rodjen kao sluga neciji, niti se pokoravam nekom niti neko to trazi od mene, bog nije neki zemaljski kralj ili vladar pa trazi da mu se neko pokori ili da mu bude sluga, bog je ljubav i on trazi samo ljubav a ne pokorenist i slugeHtio ili ne covjek je pokoran. Rodi se pokorno i umre pokorno.
Ukoliko izmedju toga nije pokoran Stvoritelju, to je njegov izbor.
Ali pokornost Jednom Gospodaru te oslobadja od sluzenja svim nistavilima i daje ti neogranicenu slobodu.
Gospodaru od Koga dolazi samo dobro. Nego kome bi trebao biti covjek pokoran? Sebi?
Onda odgodi ili promijeni ono sto te ceka a ne volis da te pogodi.
to je vase ucenje sa kojim se ja ne slazem, ja niti sam rodjen pokoren niti sam rodjen kao sluga neciji, niti se pokoravam nekom niti neko to trazi od mene, bog nije neki zemaljski kralj ili vladar pa trazi da mu se neko pokori ili da mu bude sluga, bog je ljubav i on trazi samo ljubav a ne pokorenist i sluge
ja se ne pokoravam nikakvim zakonima, ja mogu da ih postujem ili ne postujem da ih se pridrzavam ili ne pridrzavam, pokornos je prisiljavanje necemu a posto sam ja slobodna osoba bog me stvorio slobodnog, to znaci da se ne pokoravam njemu i on to ne trazi od mene zato sto nezeli da me prisiljava da mu dodjem ili pridjem ili volim ili sta ti ja znam
ne trazim ja nikakva znacenja, meni je dobro poznato sta je pokornost i sta znaci kad neko dodje i kaze ti da mu se pokoris, a siguran sam da bog nije takvo bice koje to trazi, i ja nisam niciji rob i siguran sam da me bog ne gleda kao roba ili slugu ili nekog ko treba da mu se pokori, ti mozda jesi rob i ovi drugi ali ja nisam sigurno
ta stvar o robovima i slugama je klasicna manipulacija da se zloupotrebe ljudi upravo da budu to, posto su obicni ljudi ceo zivot bili robovi sluge i pokoravalise, ali ne bogu (sto je veoma bitno, posto on to ne trazi i ne zeli) nego obicnim smrtnicima koji su to izmislili
Islam? to bese ona vera u kojoj kaznjavaju smrcu ako kazes da nisi vernik ?
Ne postoje bezgresni ljudi!
Bog zna sta je stvorio.
Ako postoji nesto "jace od nas" mi smo svjesni da grijesimo i ta svijet je vazna, znanje da grijesimo. Postoji kajanje, milijradu put, i oprost jos vise milijradi puta.