Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Islam? to bese ona vera u kojoj kaznjavaju smrcu ako kazes da nisi vernik ? :D

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Htio ili ne covjek je pokoran. Rodi se pokorno i umre pokorno.
Ukoliko izmedju toga nije pokoran Stvoritelju, to je njegov izbor.

Ali pokornost Jednom Gospodaru te oslobadja od sluzenja svim nistavilima i daje ti neogranicenu slobodu.

Gospodaru od Koga dolazi samo dobro. Nego kome bi trebao biti covjek pokoran? Sebi?
Onda odgodi ili promijeni ono sto te ceka a ne volis da te pogodi.
to je vase ucenje sa kojim se ja ne slazem, ja niti sam rodjen pokoren niti sam rodjen kao sluga neciji, niti se pokoravam nekom niti neko to trazi od mene, bog nije neki zemaljski kralj ili vladar pa trazi da mu se neko pokori ili da mu bude sluga, bog je ljubav i on trazi samo ljubav a ne pokorenist i sluge

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
to je vase ucenje sa kojim se ja ne slazem, ja niti sam rodjen pokoren niti sam rodjen kao sluga neciji, niti se pokoravam nekom niti neko to trazi od mene, bog nije neki zemaljski kralj ili vladar pa trazi da mu se neko pokori ili da mu bude sluga, bog je ljubav i on trazi samo ljubav a ne pokorenist i sluge

Ti si jednostavan covjek a trazis duboka znacenja u svemu?
Pokoravas se civilnoim zakonu za svoje dobro, ne?
Ukoliko imas iskusenje da nacinis prekrsaj (na primjer u saobracaju), "opomene" te kazna (zakon) koju bi mogao dobiti za prekrsaj, pa vozis po propisu.
Dakle, pokoravas se.
Kada ides u vojsku, sluzis vojsku. Dakle, sluga si. U cemu je problem da budes u sluzbi Boga, naroda, dobra, ljubavi prema Bozjim stvorenjima? Radis za platu, dakle nisi rob, jer ne radis dzaba, ali u cemu se bitom razlikujes od roba koji radi dzaba?
Jer rob radi za stan i platu?
Moderni rob radi za stan, platu, auto, benzin, zenu, djecu, advokata, zubara, menadzera, poredsjednika drzave, usranog kralja i njegovu familiju....

Muslim robuje samo Bogu! za razliku od nemuslimana, pa iako i oni rade slicno, oni zaista ne robuju! Oni rade, ali ne sluze i ne robuju, uzimaju posao kao nuznost koji namece civlizacija. Duhovno ne robuju nikome osim Allahu!
To je neizmjerljivo osjecanje slobode!
Jer Allah brine o robovima svojim!
I mozes zamisliti da je zakonodavac propisao takvu brzinu ili pravilo da sacuva tvoj ili neciji zivot, dakle iz ljubavi prema tebi ili drugima (napr djeci u vrticu pored kojeg bi mozda projurio 200 km/h pa sta bude).

Ako i ti osjecas ljubav prema zakonodavcu, ako razumijes razloge zasto je postaviop ogranicenja, onda kazes: pokoravam se rado!
Jer me volis i jer ja tebe volim!

To je islam!

Nemusliman se moze otimati Pravdi i Zakonu, lazuco i "vjecnoj ljubavi" koja podrzaumijeva cuda i ukazanja a ne divotu zivota, ali se pokorava bez mogucnosti otopra svome rodjenju i svojoj smrti.
Tek tada vidi, kad umire, da umire kao nevjernik, i tada bude kasno za popravak bilo cega.

sve dok je covjek svjestan i dusa u njemu, moze se pokajati, zamoliti Boga ua oprost sto Ga je negirao, i nadati se da ce mu biti oprosteno.
Kada dusa krene, vise nema ni povratka ni oprosta.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja se ne pokoravam nikakvim zakonima, ja mogu da ih postujem ili ne postujem da ih se pridrzavam ili ne pridrzavam, pokornos je prisiljavanje necemu a posto sam ja slobodna osoba bog me stvorio slobodnog, to znaci da se ne pokoravam njemu i on to ne trazi od mene zato sto nezeli da me prisiljava da mu dodjem ili pridjem ili volim ili sta ti ja znam
ne trazim ja nikakva znacenja, meni je dobro poznato sta je pokornost i sta znaci kad neko dodje i kaze ti da mu se pokoris, a siguran sam da bog nije takvo bice koje to trazi, i ja nisam niciji rob i siguran sam da me bog ne gleda kao roba ili slugu ili nekog ko treba da mu se pokori, ti mozda jesi rob i ovi drugi ali ja nisam sigurno
ta stvar o robovima i slugama je klasicna manipulacija da se zloupotrebe ljudi upravo da budu to, posto su obicni ljudi ceo zivot bili robovi sluge i pokoravalise, ali ne bogu (sto je veoma bitno, posto on to ne trazi i ne zeli) nego obicnim smrtnicima koji su to izmislili

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ja se ne pokoravam nikakvim zakonima, ja mogu da ih postujem ili ne postujem da ih se pridrzavam ili ne pridrzavam, pokornos je prisiljavanje necemu a posto sam ja slobodna osoba bog me stvorio slobodnog, to znaci da se ne pokoravam njemu i on to ne trazi od mene zato sto nezeli da me prisiljava da mu dodjem ili pridjem ili volim ili sta ti ja znam
ne trazim ja nikakva znacenja, meni je dobro poznato sta je pokornost i sta znaci kad neko dodje i kaze ti da mu se pokoris, a siguran sam da bog nije takvo bice koje to trazi, i ja nisam niciji rob i siguran sam da me bog ne gleda kao roba ili slugu ili nekog ko treba da mu se pokori, ti mozda jesi rob i ovi drugi ali ja nisam sigurno
ta stvar o robovima i slugama je klasicna manipulacija da se zloupotrebe ljudi upravo da budu to, posto su obicni ljudi ceo zivot bili robovi sluge i pokoravalise, ali ne bogu (sto je veoma bitno, posto on to ne trazi i ne zeli) nego obicnim smrtnicima koji su to izmislili

Ti si covjek svadjalica koji trazi "dlaku u jajetu".
Naveo sam ti dva krajnja slucaja u kojima je i djeci u vrticu sasvim jasno da nemaju ni izbora ni slobode, nego pokorno i ropski ucine ono sto im se nametne:
rodjenje i smrt.

Ti to ne mozes negirati, ne mozes odbiti, tvoje zelje i potrebe su sasvim nevazne.

Onda sam ti naveo zakone kojima se pokoravas, dobrovoljno ili nedobrovoljno. Ti im se pokoravas! Pokoravas se zakonu "prirode" i ne mozes letjeti. Vrlo ropski se pokoravas, jer ti krila nece narasti i pored sve tvoje moguce zelje.

Postoje stvari koje mozes uciniti jer si slobodan, na primjer da ubijes nekoga, ali ti znas da te ceka zakon ako nemas vec savjesti.
Koji ce te zatvoriti iza resetaka, pa mi pricaj o slobodi duha (kojeg negiras).

Covjek koji je pokoran Bogu, Allahu, oslobodjen je sluzenja nistavilima: crkvama, ikonama, kipovima, direktorima, drzavama, policiji.... a svuda nema problema! Jer ukoliko neko trazi da prekrsi Temeljne Bozje Zakone, da protiv Boga ( nad covjekom nacini zlocin), on ce izabrati smrt bez bojazni da ce biti na gubitku.
Umre i onaj koji krsi Zakone, kad tad!

Zar tvoja majka ne ocekuje da je poslusas kada hoces preci bezglavo preko ulice? nece li te odvesti kod zubara ili na vakcinu iako zna da te boli? Iako ti se ne ide, ti ces otici. Hoce li reci da nema ljubavi za tebe ako te klepne jer si negdje pogrijesio?
O kojoj slobodi onda govoris? Ovisan si kao alga na morskoj obali, o svakoj kapi koja dolazi od Boga a pricas o umisljenoj slobodi!
Tako da je prica o tvojoj slobodi i ljubavi infatilna.
Mislim da ovdje nije mjesto da pricas o sebi nego o Kur'anu, i zasto ga ne prihvatas.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa dobro ako si pokoren sto si gresnik svaki dan? ako si pokoren to treba da zbnaci da si bezgresan na neki nacin

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ne postoje bezgresni ljudi!
Bog zna sta je stvorio.
Ako postoji nesto "jace od nas" mi smo svjesni da grijesimo i ta svijet je vazna, znanje da grijesimo. Postoji kajanje, milijradu put, i oprost jos vise milijradi puta.

Islam? to bese ona vera u kojoj kaznjavaju smrcu ako kazes da nisi vernik ? :D

To bese ono sto ne znas i ono o cemu si cuo laz koju si napisao.

Jedino islam dopusta da covjek bez ometanja moze slobodno izabrati bilo koju vjeru ili nevjeru.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ne postoje bezgresni ljudi!
Bog zna sta je stvorio.
Ako postoji nesto "jace od nas" mi smo svjesni da grijesimo i ta svijet je vazna, znanje da grijesimo. Postoji kajanje, milijradu put, i oprost jos vise milijradi puta.

ako gresis onda nisi pokoren,ako is pokoren nekim zakonima ti si onda bezgresan sto se tice tih zakona, ako pravis greske onda nisi pokoren njima zato sto pravis kreske, ti ces da platis kaznu da se pokajes to nije problem ali to znaci da nisi pokoren cim pravis greske.
bez obzira to je greska islama sto prisiljava ljude da se pokore bogu, to je ono sto muhamed kaze pokorite se a isus kaze izaberite, e u tome je razlika

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Stvar filozofiranja. Nisi cuo da neki robovi nisu bili pokorni pa su kaznjeni na neki nacin? Da li se promijenio njihov status? Ne, samo su dobili batine! I pri tome su mogli pricati bajke kako su slobodni.

Islam nikoga ne prisiljava ni na sta!
Islam je jedina vjera slobodnog izbora.
Islam ljude uci da priznaju Istinu, da prihvate Istinu i da ispovijedaju Istinu.

Isus je rekao tako, jer je bio musliman.

I ko ga od sadasnjih krscana slijedi?

Ko je prihvatio Duha istine (Muhammed a.s.) koji je dosao nakon njega da ljude uputi u svu istinu?

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
"Isus je rekao tako, jer je bio musliman."

haaaaahaaaaa

A Muhamed je insekt, buba, i to ne bilo kakva nego ona koja bode "gujicom". Muha + med = Muhamed (pčela).

:tease:

Natrag