Dragi moj Hari
Ti ne poznajes JS,jer da ih poznajes ne bi tako ni pomislio da govoris.
JS za razliku od svih ostalih (brace muslimana,pravoslavaca,katolika,protestanata itd)govore sledece.
Da je covek dusa ziva,a kad umre onda je mrtva dusa ili les.
Znas li kad je Adam postao ziva dusa? (kad mu je Bog udahnuo kroz nos duh (dah) zivota
(A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.
)
Dal znas sta je bio pre toga?
JS ne veruju u pakao onako kako veruju svi ostali (braca muslimani,pravoslavci,katolici itd..)
pakao je grob,a nikako ne doslovno mesto gde se ljudi muce.
Bogu nikad nije pala na pamet takva ideja da muci ljude u paklu.Njemu je bilo gadno cak i kad su Jevreji sapaljivali svoju decu za zrtve.
Jeremija 7:31
[SUP]31[/SUP] I sagradiše visine Tofetu, koji je u dolini sina Enomovog, da sažižu sinove svoje i kćeri svoje ognjem, što nisam zapovedio niti mi je došlo na um.
Nemoj tako ris!
Bibliju sam jako kriticki analizirao zahvaljujuci najvise JS. dolazili su kod mene godinama, o religji nisam znao mnogo. Samo sam ih uzimao vrlo ozbiljno. ada su me pitali nesto a ne bih znao, odgovorio bih da ne znam, saslusao bih ih, a onda sam trazio sâm odgovore u Bibliji. Tako sam izgradio sasvim licni odnos prema Bibliji, bez bilo cijeg uticaja.
I ja kazem da covjek ima dusu. Dusa ljudska je Bozji Dah u svakom covjeku.
"To rece i Bogu predade svoj duh..." - ovo se odnosi na pricicu o raspelu iz jevandjelja, ako se sjecas.
Pakao jeste mjesto vjecnog mucenja, ne shvacam zasto je ikome potrebno da se ponasa kao noj (zariva glavu u pijesak, dakle izvrce cinjenice), kada Isus govori o mukama u Paklu i skrgutu zuba.
Ono sto je takodje lose kod JS napisao si sâm: JS se usudjuju da u Bozje Ime zakljucuju sta Bog zeli, sta ne zeli, sta Mu je odbojno, a sta nije.... To prelazi granice dobrog vaspitanja cak, a kamo li vjere.
Zar nisi citao u SZ sta je Biog naredio Izralecima? Da razaraju gradove, raspore utrobu zene i ubiju dijete u njoj, onda sve ubiju i zapale, cak i zivotinje? Ono sto je zelio to je naredio i to se dogodilo, zar ne?
Ili cemo lagati o tom?
ja isto ne verujem u pakao onako kako vecina veruju, cak ni kako veruju jehovini svedoci, ja verujem da postoje nivoi "pakla" i posto je dusa energetsko bice koja zivi i kojoj je potreban bozija energija iljubav kako bi opstala da se ne ugasi, tako da te duse koje su u "paklu" umiru polako jer nemaju izvor bozije energije, dusa ne moze bez boga isto kao sto mi ne mozemo bez sunca, isto tako ne verujem u raj kao sto veruju vecina, isto tako verujem da postoje nivoi raja, sve zavisno koliko si bio dobra osoba ides na nivoe, e sad posto ja verujem da covek ne moze da bude savrsen a dusa moze, ti kako usavrsavas dusu ides iz nivoa u nivo sve dok ne stignes na savrseni nivo onda mozda i vidis boga
O dusi zna jedino Bog. - Kur'an
Onaj ko ne vjeruje o ozivljenje (ustajanje iz grobova na Sudnjem danu) nije vjernik. Kur'an
Na Dan ozivljenja svi ce biti istih godina . Kur'an. Svi se imati 30 godina. - Hadis, Muhammed a.s.
Sto ce reci da dusa ne moze biti ni stara ni mlada, dusa ne stari, tijelo stari.
Imace nivoe, i Pakao i Raj.
Ako ne vjerujete u Pakao, zasto ne pozelite da odmah umrete? - Kur'an. (jer kada umrete ako vjerujete da ce biti samo Raj?)
Svi pripadamo Allahu, i Njemu se vracamo. - Kur'an.