Internet Radio i Televizija - Pitanja i Odgovori

MODERATOR
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
20.754
Screenshot_2015-04-14-15-07-24.png

Neki Dan sam pisao evo preko android telefona preko aplikacije nema sjeckanja nema trzanja apsolutno nista slika super odlicna stvar ... jedan clan je pogodio o cemu se radi .... uz ostale sport kanale tj. Filmske SRB kanali HR kanali BIH kanali pa nadalje

Pozdrav

LEGEND
Učlanjen(a)
01.11.2012
Poruka
2.763
Да ли можете да решите овај задатак?

Алберт и Бернард су се спријатељили са Шерил и желе да сазнају кад је њен рођендан.

Шерил им даје листу од 10 могућих датума:

15, 16, 19. мај

17, 18. јун

14, 16. јул

14, 15, 17. август

Шерил једном од њих каже месец, а другом дан рођења.

Алберт: Не знам кад је њен рођендан, али знам да не зна ни Бернард.

Бернард: Прво нисам знао кад јој је рођендан, али сад знам.

Алберт: Онда и ја знам кад јој је рођендан.

Дакле, кад Шерил прославља рођендан?

Иначе, Сингапур има један од најбољих образовних система у свету и његови ђаци редовно постижу највише резултате на ПИСА тестовима. Овај задатак био је 24. на листи, што значи да је био намењен бољим ученицима.

Eво нек је Алберту рекла мјесец
онда је Бернарду рекла дан.

HTML:
Алберт     |   Бернард
Мај        |     15   16               19
Јун        |                  17   18
Јул        |14       16
Август     |14  15        17

Из прве нико од њих не може да зна одговор.
Ако је Алберту рекла Мај онда је Бернарду рекла 15,16 или 19.
Али ако је Бернарду рекла 19 онда не би могао да погоди (једино на блеф :p) јер 19 је само у једном од понуђених мјесеци, тако да Мај испада.

Ако је Алберту рекла Јун, Бернарду је онда рекела 17 или 18.
(18 је само у једном од понуђених мјесеци), тако да и Јун отпада.

Алберту је значи рекла или Јул или Август.
HTML:
Алберт     | Бернард
Јул        |14       16
Август     |14  15        17

Бернард: Прво нисам знао кад јој је рођендан, али сад знам.

Бернарду је дат један од следећих бројева (14,15,16 или 17) не може бити 14 јер постоји у 2 мјесеца, у том случају Алберт не би знао
Алберт: Онда и ја знам кад јој је рођендан.
Значи да је Бернарду дат 15,16 или 17 и да он зна.

HTML:
Алберт  |    Бернард(зна сада)
Јул     |        16
Август  |     15        17

Пошто Бернард сада зна кад је рођендан , а да би и Алберт знао онда мора да буде мјесец са само једним могућим рјешењем.
HTML:
Алберт(зна сада)   |   Бернард(зна сада)
Јул                |        16

Остаје да Шерил прославља рођендан 16 Јула.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Evo i od mene jedan zadatak :
Na jednoj strani reke su: majka sa dva sina, druga majka sa svoja dva sina i policajac sa robijašem. Trebaju preći na drugu stranu reke sa čamcem u koji staju maksimalno dve osobe. Deca ne mogu biti sama u čamcu. Robijaš ne može biti bez policajca jer će pobiti ostale. Majke ne mogu biti bez svoje dece jer će druga majka prebiti tuđu decu kad su sama.

Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
189
Molio bih ako neko kojim slucajem ima da podeli sa mnom na pp arene, trebaju mi za veceras, nije bitno sd hd ,bitno je da su bolje od onih verzija koje su iz telekom i moja tv skripti i da nisu iz ovih test listi sto kada se neko ukljuci meni se iskljuci :D
Pozeljno bi bilo neki udp ili tvviet ;) Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
27.03.2011
Poruka
267
što se tiče aba lige gomila kanala je prenosi a ne samo sk
evo već od sutra kreće i obični rtrs da prenosi pošto nema lige šampiona tako da će većina moći i na tv-u da gleda (ako ne zamrače, mada i ako zamrače lagano je naći strim za rtrs)

LEGEND
Učlanjen(a)
01.11.2012
Poruka
2.763
Evo i od mene jedan zadatak :
Na jednoj strani reke su: majka sa dva sina, druga majka sa svoja dva sina i policajac sa robijašem. Trebaju preći na drugu stranu reke sa čamcem u koji staju maksimalno dve osobe. Deca ne mogu biti sama u čamcu. Robijaš ne može biti bez policajca jer će pobiti ostale. Majke ne mogu biti bez svoje dece jer će druga majka prebiti tuđu decu kad su sama.
To je staro, čak ima i igrica, daj nešto novo :p

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Sport klub ima ekskluzivno pravo prenosa. Čudi me da happy ne prenosi derbi nego čuvaju za finale koje će biti manje popularno.
Moram da proverim ali mislim da RTRS ima pravo na 5 prenosa ukupno za polufinale i finale.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
930
Ajd evo:

Чега има двапут у једном тренутку, али само једанпут у једном сату?

Natrag