Internet Radio i Televizija - Pitanja i Odgovori

Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
2.171
Kod:
m.ebay.com/itm/381202960253
Kod:
m.ebay.com/itm/181687083062
I to je to sad samo ovisi dužina kabla ovo ti je 5m. Imaš i spojenih plosnatih kablova malo su skuplji. Imaš ih po trgovinama
Kod:
m.ebay.com/itm/361169417272
Bitno je da sa vga izađeš na s video, to uradiš sa onim prvim. To je sve zastarilo probaj pogledati i na Aliexpress oni su povoljni.
Da li je moguće VGA izlaz graficke spojiti sa SCART TV-izlazom ???

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
930
Ako mene pitas, slika je ok - ko na monitoru !
Sve zavisi na šta se kači kabal,tj.da li ide na crt televizor ili na lcd,led.
Neće da da sliku ako je rezolucija slike veća od 720x576 (crt).
Kabal se pravi,a može i da se kupi gotov u inostranstvu samo što košta malte ne,kao pola lcd,tako da je besmisleno ulagati u tako nešto,ako se zna da rezolucija slike ide na gore,a ne suprotno.

Član
Učlanjen(a)
28.11.2009
Poruka
7.686
Sve zavisi na šta se kači kabal,tj.da li ide na crt televizor ili na lcd,led.
Neće da da sliku ako je rezolucija slike veća od 720x576 (crt).
Kabal se pravi,a može i da se kupi gotov u inostranstvu samo što košta malte ne,kao pola lcd,tako da je besmisleno ulagati u tako nešto,ako se zna da rezolucija slike ide na gore,a ne suprotno.
Ja sam to koristio pre par godina i slika je bila ok sa pravljenim kablom !

Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
2.171
Pravljeni ili kupovni u konačnici ista stvar, radi bez problema.Video se vuče sa video kartice a audio sa zvučne i to se sve spoji na scart adapter a on na tv i eto slike i zvuka. S time da se zvuk mora podesiti u audio opcijama zvučne kartice, što znači da se prvo instalira njen software te se u njemu podesi zvuk na kompu i TV-u.

MODERATOR
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
20.755
To sa m-kabel koliko mogu iz vasih komentara da zakljucim malo i vise nego je potrebno pisete na pamet.

Druga stvar niste mu objasnili sta njegov TV treba da posjeduje ako je starijeg modela?? Da bi uopste mogao da gleda kad poveze racunar/laptop na TV.

Treca stvar niste mu objasnili sta treba da napravi na samom racunaru/laptopu u pitanju su podesavanj mislim na prenos slike i zvuka.

Ako je laptop noviji a TV stariji lakse je ali opet sve zavisi od samog TV-a dzaba i kabel ...tj ako je laptop noviji i TV takodjer onda jos lakse.

Pisem ovo jer sam i sam 4 pune godine koristio to isto prikljucio laptop na TV

Pozdrav

Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
2.171
Objasni mu ti, ako znaš bolje :D. Ne pišem napamet nego znam šta pišem. Znači imam spojeno isto. Moje je spojeno samo sa s video kablom i Y audio. A njemu treba i vga to s video. I sve mu je objašnjeno , nema se tu više što reći. Sve se da napraviti samo ako se ima volje.

Učlanjen(a)
03.01.2012
Poruka
4.259
To sa m-kabel koliko mogu iz vasih komentara da zakljucim malo i vise nego je potrebno pisete na pamet.

Druga stvar niste mu objasnili sta njegov TV treba da posjeduje ako je starijeg modela?? Da bi uopste mogao da gleda kad poveze racunar/laptop na TV.

Treca stvar niste mu objasnili sta treba da napravi na samom racunaru/laptopu u pitanju su podesavanj mislim na prenos slike i zvuka.

Ako je laptop noviji a TV stariji lakse je ali opet sve zavisi od samog TV-a dzaba i kabel ...tj ako je laptop noviji i TV takodjer onda jos lakse.

Pisem ovo jer sam i sam 4 pune godine koristio to isto prikljucio laptop na TV

Pozdrav
Hihi...sjedi 1, nisi pratio na casu :D

Covjek je s ovm postom sve rekao
Da li je moguće VGA izlaz graficke spojiti sa SCART TV-ulazom ???
i kakav TV ima, i kakvu graficku ima, i sta mu konkretno treba tj. dal postoji takav kabl a ostali su odgovarali sve u skladu s tim.

P.S. Hihi...salim se u vezi jedinice, valjda necu sad i ja dobiti zbog prigovora :D

Učlanjen(a)
05.05.2010
Poruka
1.533
Objasni mu ti, ako znaš bolje :D. Ne pišem napamet nego znam šta pišem. Znači imam spojeno isto. Moje je spojeno samo sa s video kablom i Y audio. A njemu treba i vga to s video. I sve mu je objašnjeno , nema se tu više što reći. Sve se da napraviti samo ako se ima volje.
Slazem se sa tobom dva kabla i deri nema nikakvog podesavanja nigde i ja imam tako spojeno na starijem laptopu i tv vga.A na novijem laptopu koji ima hdmi i tv sa hdmi, samo kabel hdmi i opet nikakvo podesavanje jednostavno.

Natrag