Indijan Vels 2012

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Šarapova bolja od Dulko

sarapova.jpg

Drugi nosilac na turniru Maria Sharapova imala je ubjedljiv start na početku turnira pobjedivši Gisela Dulko sa 6-2, 6-0, po setovima.

Sharapova , šampionka iz 2006. godine, osvojila je 68 posto poena na servis Dulko. Napravila je šest brejkova u meču koji je trajao 66 minuta. Ovo je bila za Sharapovu četvrta pobjeda iz pet međusobnih mečeva sa Argentinkom i druga ove sezona. Sharapova je bila bolja od Dulko i u prvom kolu Australian Opena.

Sharapova u slijedečem kolu susresti će se sa Rumunkom Simon Halep koja je bila bolja od 28. nositeljice Petre Cetkovske sa 6-2, 6-4, po setovima.

Izvor: e-tenis

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Novak: "Igraću bolje u nastavku"

Novak Đoković izjavio je danas da je napravio dosta neiznudjenih grešaka u meču sa Andrejem Golubjevim, ali da očekuje bolje partije u nastavku turnira.

13513477474f5ca3676fa1e759558816_size3.jpg

Srpski teniser je savladao kazahstanskog tenisera sa 6:3, 6:2, za šta su mu bila potrebna samo 62 minuta.
"Ovo je dobar početak, iako meč baš i nije bio lep za gledanje. Bilo je dosta neiznudjenih grešaka, ali to je normalno jer se radi o prvom kolu. Još se navikavam na podlogu i uslove za igru. Verujem da će u nastavku takmičenja biti bolje", rekao je Đoković.
Srpski teniser će u trećem kolu igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike.

Njih dvojica do sada su igrala četiri puta, a Djoković vodi sa 3:1. Poslednji put sastali su se u drugom kolu prošlogodišnjeg Vimbldona, kada je srpski teniser slavio sa 6:3, 6:4, 6:2.

Kao sto je to vec obicaj posle meceva na glavnom stadionu, Djokovic je posle pobede nad Kazahstancem Andrejem Golubovim prvo potpisao objektiv na kameri koja je iza njegove klupe par minuta strpljivo cekala kraj meca. Onda je, sa znatno manjim potpisom, isto to uradio i sa nekoliko loptica namenjenih publici. I pri tom jednostavnom gestu, Djokovic je za publiku uradio nesto vise od uobicajenog, pokazujuci levom rukom gde planira loptice da baci, ali samo ako publika u toj sekciji bude dovoljno glasna. Posle cetri bacene loptice, i oko pola sata odmora, Djokovic se pojavio na konferenciji za stampu, gde se na kratko pozdravio sa domacim medijima, i onda presao na razgovor.

Danas si odigrao prvi singls mec na glavnom stadionu, kako si ti dozivo mec?

Mislim da nije bilo mnogo ritma, moj protivnik je pravio dosta gresaka i nisu bas bili uzbudljivi i interesantni poeni. Ali je bilo potrebno da odigram onoliko koliko je potrebno za pobedu, i to se i desilo.

Prosla sezona je bila jedna od najboljih u istoriji tenisa, ove godine si poceo sa pobedom u Australiji. Kako si zadovoljan sa sezonom za sada, i kako si reagovao na poraz u mecu sa Andy Murray-om u Dubaju?

Mislim da je sezona pocela odlicno. Osvojio sam Australiju, polufinale i finale i nacin na koji sam osvojio taj turnir je zaista fenomenalan i nesto cega cu se sigurno secati u nastavku karijere. Sto se tice Dubaja, mislim da nisam bio dovoljno spreman, u toku turnira sam imao dosta oscilacija, imao sam jedan vrlo los dan protiv Murray-a, koji je igrao bolje -- tu nema sta, cestitke njemu. Nije me poremetio taj poraz, mislim da svaki turnir ja vrednujem kako treba, na svaki mec izlazim sa voljom i zeljom da pobedim.

Razgobor Vodio Nikola Olić

Izvor: B92

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Mari: "Ne znam šta se dogodilo"

Četvrti teniser sveta Endi Mari izjavio je nakon poraza u drugom kolu Indijan Velsa da nije siguran zbog čega je igrao tako loše.

4414925874f5cbcdebfbd8729094025_size3.jpg

Španac Giljermo Garsija-Lopes relativno lako je pobedio Britanca koji se nije kretao na svom prepoznatljivom nivou.
“Nisam baš najsigurniji zbog čega sam poražen. Na treningu sam igrao dobro. Udarao sam lopticu zaista dobro i osećao sam se sveže."
"Tokom meča se naisam najbolje kretao, ali nisam imao osećaj da se krećem mnogo loše. Izdao me ritern, a i on je retko šta promašivao”, rekao je Mari nakon poraza na startu Indijan Velsa.

“Očigledno da postoji razlog zašto nisam odigrao dobro, moraću da pronađem odgovor na to”, dodao je Škot.

Mari je u prethodna dva međusobna duela lako savladao 92. tenisera sveta Garsiju-Lopesa.

Andy Murray uspeo je na ATP turniru u Dubaiju da pobedi Novaka Đokovića, a već na narednom iskušenju u Indijan Velsu završio je takmičenje u drugom kolu! Britanac je poražen od Španca Giljerma Garsije-Lopeza sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2 posle sata i 41 minuta igre.

Murray se propisno obrukao u duelu sa 92-igračem sa ATP liste. Imao je 34 neiznuđene greške, a nije iskoristio nijednu od sedam brejk lopti.

- Nije mi jasno šta se dogodilo. Dobro sam igrao na treninzima pred turnir, osećao da sam svež, ali sam loše reternirao protiv Španca - jadao se Murray.

Eliminacija četvrtog igrača sveta znači i otvoreni put Novaku Đokoviću ka finalu, pošto je Murray bio potencijalni rival Srbinu u polufinalu Mastersa u američkoj pustinji.

Izvor: e-tenis

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
program za nedelju 11.mart....

Stadium 1 (from 11.00hrs)
1. ATP: Matosevic vs. del Potro 5-7, 2-6
2. ATP: Mayer vs. Nadal 1-6, 3-6
3. Victoria Azarenka vs. Svetlana Kuznetsova (NB 14.30hrs) 6-1, 6-2
4. ATP: Tsonga vs. Llodra 4-1 (predaja Llodra)
5. ATP: Kudla vs. Federer (NB 19.00hrs) 4-6, 1-6
6. Flavia Pennetta vs. Agnieszka Radwanska (NB 20.30hrs) 4-6, 2-6

Stadium 2 (from 11.00hrs)
1. Angelique Kerber vs. Vania King (predaja Vania King)
2. ATP: López vs. Baghdatis 3-6, 4-6
3. ATP: Ferrer vs. Dimitrov 6-2, 6-2
4. Petra Kvitova vs. Christina McHale (NB 16.30hrs) 6-2,2-6, 3-6
5. ATP: Raonic vs. Berlocq 6-4, 6-2
6. Jamie Hampton vs. Jarmila Gajdosova 6-2, 6-7(1),6-3

Stadium 3 (from 11.00hrs)
1. ATP: Phao vs. Davydenko 5-7, 2-6
2. Zheng Jie vs. Li Na 1-6, 3-6
3. ATP: Bellucci vs. Melzer 6-3, 6-3
4. ATP: Cilic vs. Nalbandian 6-7(3), 6-7(3)
5. Vera Zvonareva vs. Klara Zakopalova
6. Bacsinszky/Brianti vs. Mirza/Vesnina 1-6, 6-3, 2-10

Court 7 (from 11.00hrs)
1. ATP: Granollers vs. Haas 6-3, 2-6, 6-3
2. Anabel Medina Garrigues vs. Julia Goerges 3-6, 4-6
3. ATP: Verdasco vs. Sweeting 6-2, 6-2
4. ATP: Fleming/Hutchins vs. Murray/Murray 6-3 2-6, 11-13
5. ATP: Baghdatis/Melzer vs. Isner/Querrey
6. ATP: Darcis vs. Dolgopolov 7-6(13), 3-6, 5-7

Court 8 (from 11.00hrs)
1. ATP: Istomin vs. Chela 7-6, 6-7, 7-5
2. ATP: Müller vs. Tipsarevic 4-6, 2-6
3. ATP: Malisse vs. Stepanek 2-6, 1-6
4. ATP: Cabal/Lipsky vs. Ebden/Harrison 6-4, 6-7(5), 4-10
5. ATP: González/Kas vs. Gasquet/Hanley 6-4, 1-6, 4-10
6. ATP: Marach/Peya vs. Qureshi/Rojer 6-4, 1-6, 10-4

Court 4 (from 11.00hrs)
1. Huber/Raymond vs. Erakovic/Niculescu 5-7, 7-5, 10-3
2. ATP: Berdych/Kubot vs. Lindstedt/Tecau 3-6, 5-7
3. Kirilenko/Petrova vs. Benesova/Zahlavova Strycova 3-6, 4-6
4. Dellacqua/Stosur vs. Groenefeld/King (predaja zbog bolesti King)
5. ATP: Almagro/Knowles vs. Mirnyi/Nestor 3-6, 67(3)
6. ATP: Butorac/Soares vs. Mónaco/Nishikori 7-5, 4-6, 4-10

rezultati će "stizati" kako se završe mečevi...a ujutro komplet "izveštaj",poz od vašeg specijanog izveštača iz Indijan Velsa,Psy-ja

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Virus 'izbacio' Monfisa

Francuski teniser Gael Monfis povukao se sa turnira Masters serije 1000 u Indijan Velsu zbog stomačnog virusa.

8150686264f5d14bb3d828438085309_size3.jpg

Monfis, 14. igrač na ATP listi, trebalo je da se u drugom kolu sastane sa Nikolajem Davidenkom, pa je Rus eliminisao Nemca Bjorna Paua sa 7:5, 6.2.
Problemi sa infekcijom creva uplašila je i organizatore turnira, pošto su se pre Monfisa iz istog razlog iz takmičenja povukli Kolšrajber i Sepi, kao i teniserke Ribarikova i King.
Mediji prenose da su oboleli takođe i novinari, sudije i deca koja su angažovana da skupljaju loptice

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Nadal i Delpo lako do treće runde

Rafael Nadal pobedio je Leonarda Majera sa 6:1, 6:3 u drugom kolu turnira u Indijan Velsu

3703271054f4bf81373c1b287610847_size3.jpg

Španac je vrlo lako prebrodio prvu prepreku na turniru, u svom prvom meču posle finala Australijan opena, a sada ga čeka zemljak Marsel Granoljers, koji je u tri seta izbacio Tomija Hasa. Huan Martin del Potro je dobio Marinka Matoševića sa 7:5, 6.2, a u trećem kolu ga čeka Fernando Verdasko, koji je savladao Rajana Svitinga sa 6:2, 6:2.Nadal nije imao nikakvih problema sa 24-godišnjim Argentincem, trenutno 78. teniserom na svetu.

Maljorčanin je posao završio za 75 minuta, a nešto ozbiljniji zadatak imao je Del Potro. On se u prvom setu mučio sa Matoševićem, Australijanac je tokom seta bio bliži brejku, ali su mu nervi popustili u završnici.

Drugi set bio je rutinski posao za Delpa, baš kao i ceo meč Verdaska sa Svitingom.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Janko rutinski sa Milerom

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu.

3192190264f5d2151b5c5a893721609_size3.jpg

On je savladao Žila Milera iz Luksemburga sa 6:4, 6:2, a u borbi za osminu finala sastaće se sa Davidom Nalbandijanom, koji je dobio Marina Čilića sa 7:6 (7-3), 7:6 (7-4).
Janko je odigrao odlično protiv Milera, naročito se to odnosi na servis – osvojio je 29 od 31 poena kada ubaci prvi servis.
Prvi je do prilike za brejk došao Tipsarević u trećem gemu, ali Miler je osvojio veoma važan poen, da bi potom sjajnim servisima poveo sa 2:1.

Janko je bio briljantan na svoj servis, Luksemburžanin nije bio ni blizu brejk lopte, a Tipsarević je novu šansu dočekao u devetom gemu. Ovoga puta srpski teniser bio je uspešan i poveo je sa 5:4.

Tipsarević, koji je do tada izgubio samo četiri poena na svoj servis, suočio se u desetom gemu sa dve uzastopne brejk lopte. Međutim, Janko je osvojio četiri poena u nizu i osvojio je prvi set za 40 minuta igre.

U drugom setu Tipsarević je stigao do brejka u petom gemu, što se ispostavilo presudnim za ishod meča. Do kraja deseti nosilac nije izgubio nijedan gem i ostvario je trijumf za 72 minuta igre.

Jankov naredni protivnik biće David Nalbandijan, koji je bio bolji od Marina Čilića. Meč se odvijao po jednom šablonu – Argentinac bi napravio prednost, ali ne bi uspevao odmah da privede posao kraju, već bi se Hrvat vraćao u igru.

Čilić je u prvom setu nadoknadio zaostatak od 2:5, izborio se za taj brejk, ali je tu potpuno stao posle osvojena prva dva poena.

U drugom setu Marin je dva puta anulirao brejk zaostatka, na 6:5 je čak spasao i meč loptu, ali je Nalbandijan ponovo bio pribraniji u taj brejku i zasluženo je slavio.

Nalbandijan, nekada treći teniser sveta, ima 30 godina, u karijeri je osvojio 11 titula i još isto toliko puta igrao je finale, ali je odavno prošao svoj zenit. Nedavno je igrao polufinale u Buenos Ajresu, ali je u Akapulku ispao u prvom kolu.

U jedinom dosadašnjem okršaju Nalbandijan je dobio Tipsarevića, tačnije srpski teniser je predao meč početkom petog seta na Australijan openu 2007. godine.

Posle njegove pobede nad Gilles Mullerom, sa Jankom Tipsarevicem smo se nasli u lozi za igrace. Mada je to zvanicno nepristupacan deo teniskog centra, gde igraci mogu nesmetano da se odmaraju, ta prostorija ima daleko vise televizora, igrica i aparata za umaranje i zamajavanje. Janko je pred intervju svemu tome okrenuo ledja i posvetio se razgovoru na nasem jeziku.
Opisi mi tvojim recima kako si doziveo danasnji mec?
Neugodan je mec bio zato sto nije bilo puno ritma. On je dobar server, i ne dozvoljava da se igraju dugi poeni. Jednostavno samo sece igru tim cestim izlascima na volej i brzim poenima. Nisam se osecao lagano na terenu, stalno je bila neka tenzija, ali 6:4, 6:2 na mastersu na kojima mnogi drugi toliko problema imaju, mogu da kazem da sam zadovoljan.
Ulaskom u trecu rundu si dostigao najveci uspeh, koji si imao i 2007 godine na ovom turniru...
Jedan od ciljeva ove godine mi je da poboljsam svoje rezultate na Mastersima i Grand Slamovima. Voleo bih da idem dublje na tim turnirima jer tu se pravi razlika i tu su veliki problemi.
Teniseri obicno kazu da je ovo jedan od najprijatnijih turnira i da se ovde uvek lepo provedu, zasto je to tako i kako se stvarno ovaj turnir razlikuje od drugih Masters turnira recimo?
Ja mislim da je zato sto je miran grad. Nema guzve u saobracaju. Hoteli su na minut i po odavde. Nije veliko mesto kao Njujork, London ili Pariz, gde sve treba ranije da se bukira. Ima veliki broj terena sto nam odgovara sto se tice treninga, bez obzira sta je i muski i zenski turnir. Ovo je vrlo drugaciji masters dogadjaj, ni jedan nije ovakav. Ovo je najmirniji Masters od svih.
Poznato je da se bavis muzikom kao DJ, a da li si ikad stvarao neku svoju muziku?
Napravio sam dve pesmice koje su katastrofa, koristio sam softver, sve je bilo kompjuterski. Sviram gitaru, ali prestao sam da sviram kad sam poceo da slusam elektronsku muziku. Ranije sam slusao rok i hard-core na koji me je drug nalozio, ali iskreno prestao sam da pravim muziku jer to uopste nije lagano. Milion puta sam morao da ponavljam iste stvari, to uopste nije zabavno.

Razgovor vodio Nokola Olić

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Kraj za Kvitovu, Azarenka rutinski

Petra Kvitova eliminisana je u trećem kolu turnira u Indijan Velsu, pošto je bolja od nje bila bolja Kristina Mekhejl sa 2:6, 6:2, 6:3 za skoro dva časa igre.

19866964534f5b1ee4a13a8628431057_size3.jpg

Amerikanka će se u narednoj rundi sastati sa boljom iz duela Anđelike Kerber i Vanije King. Mekhejl je trenutno 35. teniserka na svetu, ima 19 godina i trijumf nad Čehinjom najveći je u njenoj karijeri. Na ostalim mečevima nije bilo iznenađenja, a dalje su prošle Azarenka, Gerges i Li.
U meču koji bi ne tako davno bio derbi Viktorija Azarenka lako je izašla na kraj sa Svetlanom Kuznjecovom, bilo je 6:1, 6:2. Osvajačica Australijan opena sada čeka Juliju Gerges, koja je dobila Anabel Medinu Gariges sa 6:3, 6:4.

Igrale su tri puta, sva tri u 2011. godini, a Azarenka vodi sa 2-1 u pobedama.

U četvrtu rundu plasirala se i Kineskinja Na Li, koja je dobila zemljakinju Đie Ženg sa 6:1, 6:3. Li će se sada sresti sa pobednicom duela Zvonarjove i Zakopalove.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Pobede Conge, Ferera i Bagdatisa

David Ferer plasirao se u treće kolo turnira u Indijan Velsu, pošto je savladao Grigora Dimitrova sa 6:2, 6:2.

1843561394f4b5703d501e407707420_size3.jpg

Njegov naredni rivali biće Denis Istomin, koji je u tri seta dobio Čelu. Mikael Ljodra predao je meč Žo-Vilfredu Congi zbog povrede posle samo pet gemova, a naredni suparnik Congi biće Radek Štepanek. Ispao je 20. nosilac Jirgen Melcer, pošto je izgubio od takođe levorukog Tomaža Belučija sa 6:3, 6:3. Nepredvidivog Belučija sada očekuje duel sa Davidenkom.
Markos Bagdatis je sa 6:3, 6:4 eliminisao Felisijana Lopesa, iako se u tom meču očekivalo mnogo više ‘vatre’. Kipranin će sada igrati sa Dolgopolovom ili sa Darsisom

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879

Nedelja/Ponedeljak (11/12 mart),kompletni rezultati:

ATP Main Draw Singles - Second Round
[2] R Nadal (ESP) d L Mayer (ARG) 61 63
[3] R Federer (SUI) d [WC] D Kudla (USA) 64 61
[5] D Ferrer (ESP) d G Dimitrov (BUL) 62 62
[6] J Tsonga (FRA) d M Llodra (FRA) 41 ret.
[9] J Del Potro (ARG) d [Q] M Matosevic (AUS) 75 62
[10] J Tipsarevic (SRB) d G Muller (LUX) 64 62
M Baghdatis (CYP) d [15] F Lopez (ESP) 63 64
[19] F Verdasco (ESP) d R Sweeting (USA) 62 62
T Bellucci (BRA) d [20] J Melzer (AUT) 63 63
[21] A Dolgopolov (UKR) d S Darcis (BEL) 67(13) 63 75
D Nalbandian (ARG) d [24] M Cilic (CRO) 76(3) 76(4)
[26] M Granollers (ESP) d T Haas (GER) 63 26 63
[27] M Raonic (CAN) d C Berlocq (ARG) 64 62
[28] R Stepanek (CZE) d X Malisse (BEL) 62 61
D Istomin (UZB) d [31] J Chela (ARG) 76(5) 67(7) 64
N Davydenko (RUS) d [LL] B Phau (GER) 75 62
ATP Main Draw Doubles - First Round
[2] M Mirnyi (BLR) / D Nestor (CAN) d [WC] N Almagro (ESP) / M Knowles (BAH) 63 76(3)
[4] R Lindstedt (SWE) / H Tecau (ROU) d T Berdych (CZE) / L Kubot (POL) 63 75
[8] O Marach (AUT) / A Peya (AUT) d A Qureshi (PAK) / J Rojer (NED) 64 16 10-6
A Murray (GBR) / J Murray (GBR) d C Fleming (GBR) / R Hutchins (GBR) 36 62 13-11
[WC] M Ebden (AUS) / R Harrison (USA) d J Cabal (COL) / S Lipsky (USA) 46 76(5) 10-4
R Gasquet (FRA) / P Hanley (AUS) d S Gonzalez (MEX) / C Kas (GER) 46 61 10-4
J Monaco (ARG) / K Nishikori (JPN) d E Butorac (USA) / B Soares (BRA) 57 64 10-4
WTA Main Draw Singles - Third Round
[1] V Azarenka (BLR) d [25] S Kuznetsova (RUS) 61 62
[32] C Mchale (USA) d [3] P Kvitova (CZE) 26 62 63
[5] A Radwanska (POL) d [27] F Pennetta (ITA) 64 62
[8] N Li (CHN) d [31] J Zheng (CHN) 61 63
K Zakopalova (CZE) d [9] V Zvonareva (RUS) w/o (illness)
[14] J Goerges (GER) d [24] A Medina Garrigues (ESP) 63 64
[18] A Kerber (GER) d V King (USA) w/o (illness)
[WC] J Hampton (USA) d J Gajdosova (AUS) 62 67(1) 62
WTA Main Draw Doubles - Second Round
[1] L Huber (USA) / L Raymond (USA) d M Erakovic (NZL) / M Niculescu (ROU) 57 75 10-3
[2] S Mirza (IND) / E Vesnina (RUS) d T Bacsinszky (SUI) / A Brianti (ITA) 61 36 10-2
I Benesova (CZE) / B Zahlavova Strycova (CZE) d [4] M Kirilenko (RUS) / N Petrova (RUS) 63 64
C Dellacqua (AUS) / S Stosur (AUS) d [8] A Groenefeld (GER) / V King (USA) w/o (King - illness)

Izvor: zvaničan sajt ATP i WTA

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag