Indijan Vels 2012

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Nadal: nisam opsednut Đokovićem

nadal.jpg

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da nije opsednut Novakom Đokovićem, uprkos sedam uzastopnih poraza od srpskog tenisera, uključujući poslednja tri u finalima Gren slem turnira.

- Nemam želju za osvetom, nisam opsednut nijednim pojedinačnim igračem - kazao je Nadal pred početak turnira iz serije Masters 1000 u američkom Indijan Velsu, prenosi Beta. Pre godinu dana, Nadal je u finalu tog turnira doživeo prvi od sedam poraza od Srbina, svih sedam u mečevima za pehar.

- Svaki put kada se vratim na teren kako bih trenirao, ne mislim na Novaka, mislim na napredak - dodao je drugi teniser sveta, koji nije nastupao na turnirima od poraza od Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Australije, spektakularnom maratonu od pet setova i skoro šest sati igre.

- To je bio veliki meč, zahtevan fizički i mentalno. On je pobedio, ja sam izgubio, ali sam bio zadovoljan što sam učestvovao u takvom meču - rekao je 25-godišnji Nadal, koji je na turniru u Indijan Velsu trijumfovao 2007. i 2009.

- Novak je tenis podigao na viši nivo, ali niko nije večan. Jednog dana neko će biti bolji od njega, ne znam da li ću to biti ja.

Nadal će u drugom kolu turnira igrati protiv Argentinca Leonarda Majera ili Kolumbijca Alehandra Falje.

Izvor: Sportal

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Novak sa Golubjevim u drugom kolu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u drugom kolu turnira iz Masters serije u Indijan Velsu protiv kvalifikanta Andreja Golubjeva iz Kazahstana.

18686169214f5a278ea748c840321395_size3.jpg

Kazahstanac je na startu takmičenja savladao Južnoafrikanca Rika de Vesta sa 6:1, 6:4..
Golubjev zauzima 145. mesto na ATP listi, a jedini međusobni duel sa svetskim brojem jedan imao je upravo u Indijan Velsu prošle godine, kada je Srbin slavio rezultatom 6:0, 6:4. Đoković, šampion na tom turniru 2008. i 2011. godine, postavljen je za prvog nosioca..
Potencijalni rivali srpskog tenisera u nastavku takmičenja su:
3. kolo: Kevin Anderson (Južna Afrika, 29), Filip Kolšrajber (Nemačka)
4. kolo: Rišar Gaske (Francuska, 16), Florijan Majer (Nemačka, 18)
Četvrtfinale: Tomaš Berdih (Češka, 7), Nikolas Almagro (Španija, 12), Kei Nišikori (Japan, 17), Endi Rodik (SAD, 30)
Polufinale: Endi Marej (Velika Britanija, 4), Mardi Fiš (SAD, 8), Džon Izner (SAD, 11), Žil Simon

Izvor: B92

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Rodžer: "Zavoleo sam ovaj turnir"

Rodžer Federer rekao je po dolasku u Indijan Vels da je sa godinama zavoleo turnir u kalifornijskoj pustinji.

9950064944f4d4db7051a4670387738_size3.jpg

Federer je trostruki šampion Indijan Velsa, a i ove godine je jedan od glavnih favorita.
„Ovo je turnir koji sam zavoleo tokom godina. I ranije sam voleo da dolazim ovde, ali kada sam bio mlađi tada nisam bio zaluđeni golfer i nisam voleo smirena mesta kao što je Indijan Vels. Bio sam momak koji više voli Njujork, Majami ili neka slična mesta gde ima dešavanja.“
„Ali, što je vreme više odmicalo to sam više voleo vreme provedeno ovde. Vreme ovde je super, smirenije je u odnosu na ostala mesta. Ovo je dobro mesto, zavoleo sam ga“, dodao je Švajcarac.

Federer je osvojio u Indijan Velsu tri vezane titule (2004-06), ali od tada nije igrao nijednom čak ni u finalu. Rodžer u Kaliforniju dolazi u sjajnom raspoloženju. Osvojio je dve titule a od poslednjjih 35 mečeva dobio je čak 33.

„Osećao sam se čak i bolje nakon Dubaija nego nakon Roterdama. To je dobra stvar. Nakon toga sam igrao egzibiciju u Njujorku i sada ću igrati Masterse u Indijan Velsu i Majamiju. Raspored je zgusnut, ali osećam se sjajno. Igram odlično u poslednjih nekoliko meseci“, rekao je Federer koji će na startu igrati protiv pobednika meča Denis Kudla – Tobias Kamke.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Mari: "Bliži sam Novaku nego 2011"

Škotski teniser Endi Mari izjavio je pred početak turnira u Indijan Velsu da je zadovoljan saradnjom sa Ivanom Lendlom.

15631801244f50f64278c51220693367_size3.jpg

"Imamo mnogo toga zajedničkog, veliki smo radnici. Ivan je bio jedan od prvih koji je ozbiljno shvatio aspekat fizičke pripreme u tenisu. Veoma se dobro uklopio u moj tim. Proveli smo deset dana zajedno pre Dubaija i pridružiće mi se na narednom Mastersu u Majamiju".
Četvrti teniser sveta u karijeri još nema Grend slem titulu, a izgubio je od Đokovića u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije. Ipak Srbinu je naneo prvi poraz u sezoni u polufinalu turnira u Dubaiju prošle sedmice, nakon čega je u finalu poražen od Rodžera Federera.

"Osećam da sam ove sezone bliži Novaku nego prošle godine, snažniji sam i opušteniji. Zaista sam napredovao u forhendu, pravim manje grešaka i forhend je postao moje oružje", dodao je Škot.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Jelena izgubila od 99. na svetu

Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće na turniru u Indijan Velsu već u prvom kolu.

17064269634f5a53b400c90198391899_size3.jpg

Iako je bila postavljena za 12. nositeljku, bolja od nje bila je 99. igračica sveta Džejmi Hempton sa 6:4, 6:3 za 90 minuta igre.
Amerikanka, koja je dobila ‘specijalnu pozivnicu’ za nastup u Kaliforniji, u trećoj rundi sastaće se sa boljom iz okršaja Jarmile Gajdošove i Janine Vikmajer.
Odmah na startu meča mlada Amerikanka napravila je brejk iskoristivši petu priliku, ali ga nije dugo zadržala iako je imala gem loptu pri vođstvu od 3:1. Jelena je uspela da vrati brejk, ali je imala mnogo problema na svoj servis.

U tom stilu se nastavilo, pa je Amerikanka ponovo napravila brejk i došla je u situaciju da servira za set (5:3) Međutim, Jelena je spasla dve uzastopne set lopte i smanjila na 5:4.

Ipak, već u sledećem gemu 22-godišnja Amerikanka napravila je novi brejk i osvojila prvi set za 45 minuta igre.

U drugom setu Jelena je prva došla do šansi za brejk, ali nije iskoristila dve prilike. Hempton svoju priliku nije propustila i došla je do prednosti od 3:1.

Zatim je srpska teniserka imala brejk šansu, ali opet nije uspela da napravi brejk. Amerikanka rođena u Frankfurtu potom je povela sa 5:1, JJ je uspela da osvoji dva gema u nizu, ali je Hempton potom realizovala drugu meč loptu i došla do pobede.

Prošle godine Jankovićeva je ispala u osmini finala od Ane Ivanović

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Jelena: "Telo me nije slušalo"

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je našem izveštaču iz Indijan Velsa Nikoli Oliću da je telo nije slušalo u porazu od Džejmi Hempton u drugom kolu.

15995257044f5a7efd0a213981793386_size3.jpg

“Osećala sam se baš nekako sporo, bila sam sva stegnuta, pokušavala sam da se krećem i da igram svoju igru, ali me telo nije slušalo. Ništa mi nije išlo od ruke i to je moja protivnica iskoristila. Jednostavno, nisam mogla da uđem u meč jer nisam osećala lopticu. Ne znam da li je samo džet-leg, budim se svake noci u 4 ujutru".
"Došla sam ovde u ponedeljak uveče, imala sam tri dana da se oporavim od ogromne vremenske razlike sa Malezijom”, dodala je Jankovićeva u razgovoru za B92.

Samo 5 minuta posle kraja meca, Jelena Jankovic je vec bila na konferenciji za stampu. Tenis danas nije isao kako treba, i Jelena slicno mnogim drugima u njenom sportu voli posle poraza -- u ovom slucaju od amerikanke Jamie Hampton -- sto pre da zavrsi i sa pricom.
Jelena je pre samo dve godine ovde bila sampion, pa se iz pitanja u pitanje na konferenciji za stampu soba sve vise punila. Posle razgovora sa svetskim medijima, Jelena je na kratko popricala i sa B92.
Da li je u pitanju bio samo Jet-Leg ili nesto ozbiljnije?
Osecala sam se bas nekako sporo, bila sam sva stegnuta, pokusavala sam da se krecem i da igram svoju igru ali me telo nije slusalo. Nista mi nije islo od ruke i to je moja protivnica iskoristila, jednostavno nisam mogla da udjem u mec jer nisam osecala loptu. Ne znam da li je samo jet-leg, budim se svake noci u 4am. Dosla sam ovde u ponedeljak uvece, imala sam tri dana da se oporavim od ogromne vremenske razlike sa Malezijom iz koje sam doletela.
U drugom setu je na par momenata izgledalo da si nasla nacin da se mec preokrene...
Odigrala sam po koji dobar poen, konstanto sam sebe gurala da idem napred da se krecem ali mozak i telo nisi bili u dogovoru i jednostavno nisam mogla da igram normalan tenis. Razocaravajuce sam igrala danas.

Interjvu vodio Nikola Olić

Izvor B92

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Poraz Novaka i Viktora u dublu

Novak Đoković i Viktor Troicki izgubili su u prvom kolu dublova u Indijan Velsu od Marsela Granoljersa i Felisijana Lopesa sa 7:5, 7:5.

8348630824f50f6426ab72009111486_size3.jpg

Meč je trajao 91 minut, a Španci su bili koncentrisaniji u završnici oba seta i zasluženo su došli do pobede.
Novak u singlu za rivala u drugom kolu ima Andreja Golubjeva iz Kazahastana, dok će Viktoru prvi suparnik biti Rajan Herison iz SAD.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Kraj za Zimonjića i Ljodru

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Ljodra poraženi su već na startu Mastersa u Indijan Velsu.

10398527354f5b010592f90440648154_size3.jpg

Zimonjić i Ljodra su u prvom kolu izgubili od Španaca Marka Lopesa i Rafaela Nadala sa 6:4, 6:4, posle jednog sata i 15 minuta igre.
Drugi reket sveta i njegov sunarodnik u narednom kolu igraće protiv pobednika meča između Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine i Belgijanca Gzavijea Malisa sa jedne strane i francuskih tenisera Nikolasa Maua i Žila Simona sa druge.
Iako su Zimonjić i Ljodra važili za favorite u duelu sa Lopesom i Nadalom, španskim teniserima je po jedan brejk više u svakom od setova bio dovoljan za trijumf. Uz to, na strani srpsko-francuskog dubla nije bilo ni to što je Ljodra taj meč odigrao vrlo brzo posle duela u singlu sa Letoncem Ernestsom Gulbisom, u kojem je slavio sa 6:3, 5:7, 7:6 (7:3).

„Težak dan. Organizatori su se baš potrudili da Miki daju što teži zadatak, bez razloga. Mogli smo meč da igramo u subotu. Biće bolje u Majamiju“, napisao je Zimonjić na svojom profilu na društvenoj mreži Twitter.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Novak kreće u odbranu titule

165815994f5b0b7bdeae4913803340_size3.jpg

Televizija B92 od subote uveče počinje sa prenosima mečeva Mastersa u Indijan Velsu, a prvi na redu je duel Novaka Đokovića i Kazahstanca Andreja Golubjeva.

Njihov meč je treći po redu na Centralnom terenu, na kojem program počinje u 20 časova po srednjeevropskom vremenu, pa je na programu oko 23 časa.
Đoković i Golubjev do sada su se samo jednom sastali i to prošle godine, baš na Indijan Velsu, kada je srpski teniser slavio sa 6:0, 6:4.
Pored Đokovića, od srpskih tenisera u subotu će igrati i Viktor Troicki, ali tek tokom noći protiv domaćeg tenisera Rajana Herisona, pošto je njihov meč peti na programu na Terenu 3. Troicki i Herison su do sada odigrali dva duela, a obojica imaju po pobedu. Herison je prvo slavio prošle godine na Mastersu u Šangaju, dok je Troicki bio bolji u Vašingtonu.

U subotu igra i Ana Ivanović, koja je ostala jedina srpska predstavnica u Kaliforniji posle eliminacije Jelene Janković. Ivanovićeva otvara program na Centralnom terenu od 20 časova protiv Šveđanke Johane Larson. Njima dvema će to biti treći međusobni meč, a trenutno je 1:1 u pobedama. Srpska teniserka slavila je u Luksemburgu 2010. godine, dok je Larsonova došla do pobede na prošlogodišnjem Rolan Garosu.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Janko protiv Milera u drugom kolu

Srpski teniser Janko Tipsarević igraće protiv Žila Milera iz Luksemburga u drugom kolu Mastersa u Indijan Velsu.

17077198014f574b6d3dd48763449056_size3.jpg

Miler je u prvom kolu slavio protiv Australijanca Bernarda Tomića sa 4:6, 7:6 (7:4), 6:0, dok je Tipsarević bio slobodan.
Siguran prolaz dalje u drugu rundu ostvario je Rus Nikolaj Davidenko, koji je sjavio protiv Sergeja Bubke iz Ukrajine sa 7:5, 6:3.
Isti slučaj je bio i sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, koji je pobedio Ivana Dodiga iz Hrvatske sa 6:1, 6:4, domaćim teniserom Rajanom Svitingom, koji je slavio protiv Nemca Sedrik-Marsela Štebea sa 6:2, 6:2. Belgijanac Gzavije Malis pobedio je Bobija Rejnoldsa iz Sjedinjenih Država sa 6:2, 6:4, dok je Kipranin Markos Bagdatis bio bolji od Žeremija Šardija iz Francuske sa 6:3, 6:4.

Pored svih njih, plasman u drugu rundu ostvarili su i Denis Istomin, Marinko Matošević, Tomaš Beluči, Karos Berlok, Denis Kudla, Mikael Ljodra, David Nalbandijan, Stiv Darsis, Tomi Has i Leonardo Majer.

Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 4.694.969 dolara.

Izvor B92

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag