- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Za Jakova Zebedejevog je Pavao jasno napisao da je prvi umro mučeničkom smrti,
Jakov Zavedejev je treći Jakov. On je brat Jovana Bogoslova po tradiciji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Za Jakova Zebedejevog je Pavao jasno napisao da je prvi umro mučeničkom smrti,
Za Jakova Zebedejevog je Pavao jasno napisao da je prvi umro mučeničkom smrti, a Jakov Alfejev ili Jakov mlađi je bio biskup jeruzalemske zajednice i umro je u Jeruzelemu. Apostol Matej, nazvan Levi, sin Alfejev nije Jakovljev brat.
U Novom zavjetu tri puta se spominje i Jakov Mlađi (Mk 15,40; 16,1; Mt 27,56). Ne zna se točno da li se radi o istoj osobi. Pravoslavci mogu imati svoje tumačenje, a protestanti ga moraju imati da bi opovrgli tradiciju Crkve, negirali Isusovo božanstvo i Marijino djevičanstvo, pa stoga moraju imenovati Isusovu braću kao tobožnje Marijine sinove.
Sorry, šta da ti radim. To je odraz karaktera. Jednostavno si takav...
Nije. Evo:
" Свети Јаков бејаше син Алфејев и један од дванаест великих апостола.
Samo smrću. Vaskrs je produkt te pobede već ostvarene a mukom nikako. Muka ne spasva...niti je sredstvo spasenja.
P.S. Zašto je Isus ostavio svoju Majku Mariju na skrb apostolu Ivanu, ako je imao "desetero žive braće i sestara"?
Jakov, brat Gospodnji je i Jakov Pravedni(starešina Jerusalimske crkve) a Jakov Alfejev je brat Mateje
Odlicno, a zasto brigu o njoj nije preuzeo Jakov brat Isusov, sto je i duzan po zakonu, nego ju je poverio Jovanu? Zar je Jakov bio manje "pravedan" (a zvali su ga jakov pravedni) od Jovana? Kakva je to diskriminacija da rodjenog Marijinog sina Jakova Hristos odvoji od sopstvene majke i poveri je na staranje komsiji?
Pa da je meni to uradio, ja bih se zapitao, kakav je to Bog? Ili kakav je to covek? Da me odvoji od rodjene majke! A moju majku poveri na staranje neznancu!
Ajde da cujemo?
Ti kao adventista(u fundamentu), formalno katolik, slabo znaš ovu tradiciju. Tvrdio si da Jakov Alfejev i Jakov Pravedni isto...hah...Hvala ti za ovo gore, mudžahedine antikristov i Jude obješenog Martina. Sada ćemo napraviti rekapitulaciju. Od dvanaest Isusovih apostola dvojica su nosili ime Jakov.
1. Prvi Jakov apostol - Jakov sin Alfejev (vidi gore u mudžahedinovu citatu)
2. Drugi Jakov apostol - Jakov sin Zebedejev (Mt 10,2-3: A ovo su imena dvanaestorice apostola: prvi Šimun, zvani Petar, i Andrija, brat njegov; i Jakov, sin Zebedejev,.....
------------------------
Dakle, niti jedan Jakov nije ni sin Marijin ni sin Josipov. A to onda znači da niti jedan Jakov apostol nije ni Isusov brat ni Isusov polubrat. A to onda dalje znači da je ovaj ovdje antikristov mudžahedin - Jovan fejk-čeker Deretić, koji tvrdi da je jedan od njih Marijin Sin i Isusov brat, najobičnija bljuvotina koju će sam sotona ispljunuti kada ga iskoristi do kraja. Nešto slično kao u slučaju Jude Iškariotskoga i Jude Martina Luthera.
Isus nije odvojio nikoga od Marije...vidiš da su u Delima 1,14 svi su zajedno u molitvi. Oni su svi stalno zajedno...i Mariju bi imao ko da gleda i da nema decu i bez Jovana.Odlicno, a zasto brigu o njoj nije preuzeo Jakov brat Isusov, sto je i duzan po zakonu, nego ju je poverio Jovanu? Zar je Jakov bio manje "pravedan" (a zvali su ga jakov pravedni) od Jovana? Kakva je to diskriminacija da rodjenog Marijinog sina Jakova Hristos odvoji od sopstvene majke i poveri je na staranje komsiji?
Pa da je meni to uradio, ja bih se zapitao, kakav je to Bog? Ili kakav je to covek? Da me odvoji od rodjene majke! A moju majku poveri na staranje neznancu!
Ajde da cujemo?