Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, moze da se radi samo o fizickoj potrebi Marije, da se neko brine o njenim potrebama kao udovici!

Pa to i piše u Ivanovu evanđelju, da od toga časa Blažena Djevica Marija živi sa svetim apostolom Ivanom i da žive kao majka i sin. Čitaj:

Iv 19,26-27: Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: »Ženo! Evo ti sina!« Zatim reče učeniku: »Evo ti majke!« I od toga časa uze je učenik k sebi.

A ako je tako, zasto Jakov - Isusov brat nije mogao da se o tome brine, kad je vec njegova majka? Zasto bi odredio nekog drugog da se o njoj brine?

Cekam odgovor?

Nećeš ga dočekati. Gadi mu se Isusova Majka. A nije ni čudo, i za Sina joj Isusa tvrdi da je po boštvu jednak sotoni.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa to i piše u Ivanovu evanđelju, da od toga časa Blažena Djevica Marija živi sa svetim apostolom Ivanom i da žive kao majka i sin. Čitaj:

Iv 19,26-27: Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: »Ženo! Evo ti sina!« Zatim reče učeniku: »Evo ti majke« I od toga časa uze je učenik k sebi.

Upravo to, radi se o "fizickoj potrebi" a ne o "duhovnoj"!

Ispada da se Jakov Isusov rodjeni brat (vernik) nije mogao postarati za nju materijalno i duhovno (sto je i bio duzan po zakonu), pa ju je Isus predao komsiji!

Znaci ova prica nikako ne prolazi!

Jer i da je bilo potrebe da Marija primi nekakvo "duhovno vodjstvo", ne bi bilo potrebe za fizickim udomljavanjem. Jakov bi se brinuo fizicki o njoj, a Jovan samo duhovno!

Medjutim, Marija nije imala nikog, osim Isusa rodjenog sina!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Medjutim, Marija nije imala nikog, osim Isusa rodjenog sina!

Upravo to Crkva i propoveda svo ovo vreme.

No, "istraživači Pisama" (bez imalo logičkog razmišljanja, tačnije bez imalo kapaciteta za isto) se hvataju izraza "prvorođenac" koji tumače u skladu s njihovim razmišljanjem te je onda po njima Isus, ne jedinorođenac, nego prvorođenac, prvo dete. (Iako je kod bliskoistočnih naroda česta upotreba sinonima, pa su jedinorođenac i prvovorđenac sinonimi i tako se i upotrebljavaju.)

Imaju ovi "istraživači" Pisama još "umotvorina" u rukavima. I te kako ih imaju.

Nesposobni da shvate popularnost pojedinih imena kod hebreja, oni poistovećuju, tačnije spajaju Bogorodicu Mariju, Mariju Magdalenu, Mariju Kleofinu, i Mariju Salomu u jednu osobu, pa tako dobijamo "umotvorine" po kojima je Isusova majka identična bludnici iz koje je Isus isterao, tačnije da je rodila sedam "gromovitih" (iako se u evanđelju spominje da je Isus isterao iz bludnice sedam nečistih duhova) koje oni ("istraživači Pisama") poistovećuju s sedmoricom apostola......

Hoćeš još?

Ima, ima...

Tu su zatim "istraživanjem Pisama"(i ostalih "dokumenata") sakupljene informacije o Isusovom ocu, koji nije Bog, nego smrtnik. Pa tako imamo sledeće "kandidate":

1. Juda Galilejski - Juda iz Gamale

2. Josif

3. Herod Veliki, Herod Antipa (navodno je prvi bio smrtno zaljubljen u devojku po imenu Mirijam)

4. Nepoznati rimski vojnik

5. Zakharija (da dobro si pročitao, ima "istraživača Pisama" koji su oca Ivana - Jovana Krstitelja poistovetili s Isusovim ocem, a Ivana - Jovana Krstitelja s Ivanom - Jovanom evanđelistom)

Hoćeš još?

Ima, ima

Apostoli su svi od reda Isusovi krvni rođaci, Toma je Isusov blizanac, (pojedini čak tvrde da je bilo trojica braće, Isus, Toma, i Baraba - gde se i Baraba navodno zvao Isus), Petar je Isusov mlađi brat, Andrija takođe, Jakov takođe.

Juda iškariot je po ovim "veleumnicima" Isusov bratanac, jer su po njima Shimeon Petar i Shimeon Kananejac, jedna te ista osoba, čiji je sin Juda Iškariot.

Ivan - Jovan evanđelista je po ovim "veleumnicima", ili Isusov brat, ili čak sin (kojeg je imao sa Marijom Magdalenom), dok pojedini "liberalniji" "istraživači Pisama", najmlađeg od apostola svode na Isusovog ljubavnika......

Lista idiotizama, lista debilnosti ide u nedogled, a zajednička nit svega toga je NEGIRANJE BOŽANSTVA ISUSU.

O tome da je konačni ishod svega toga i negiranje uskrsnuća, da i ne govorim. ****

*** na šta se onda s pravom može izreći jasna sumnja u ispravnost njihove tvrdnje da su Hrišćani (kao da i sve ovo dosadašnje nije dovoljno da opovrgne njihovu tvrdnju) jer ne zaboravimo: "Ako li Krist ne uskrsnu, uzalud je vera naša."

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zasto je onda predaje Jovanu? Zasto ne celoj crkvi? Sta ima kome da je predaje ako ona vec ima Jakova i devetoro druge brace da se o njoj brinu i duhovno i materijalno?

Kakve ti nonsense pricas!

Jasno je, ako nekome predajes majku i kazes "eto ti majke, zeno eto ti sina" ti si je predao njemu na staranje! Da je gleda kao majku!

Zbog cega bi to radio? Ako ona vec ima Jakova da se o njoj brine, zasto bi je predao jednom apostolu!

Zasto "bas njemu"?

Nema smisla da je predaje Jovanu kao duhovnu majku.. Zasto? Ispada da Jakov nije mogao da joj pruzi duhovno vodjstvo vec samo Jovan!

Ma sta mi naprica :)

Ostavlja je kao "duhovnu majku"?
Pa sta je onda Marija, vodja crkve?

Da li Jovanu treba "duhovna majka" ili on njoj treba?

Pa ovo bas nikakvog smisla nema, ako se radi o nekakvom "duhovnom vodjstvu"! To nema smisla!

Dakle, moze da se radi samo o fizickoj potrebi Marije, da se neko brine o njenim potrebama kao udovici! A ako je tako, zasto Jakov - Isusov brat nije mogao da se o tome brine, kad je vec njegova majka? Zasto bi odredio nekog drugog da se o njoj brine?

Cekam odgovor?
Nema šta, odgovorih. Marija nije bila sama nikada. Ona je deo zajednice, svi su se brinuli jedni za druge. Nije Mariji bio potreban čuvar ni da nije imala dece.

Rekoh, Jovanu je ona "duhovna" majka. I to je to...nemoj me 20 puta pitati jedno isto.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ma ne razumes ti Slape nista!

Ima jos jedan Jakov, on se zove "Jakov pravedni" i to je rodjeni brat Isusov. A ova dvojica Zevdejev i Alfejev nisu on, to su neki drugi, dok je ovaj zapravo 13. apostol. Zar nisi citao da ima vise od 12 apostola? :)

Joj sta cu ja ovde jos procitati..
To je po tradiciji, tako je i ja se slažem da postoji trojica Jakova.

I nemoj da te to čudi, u Izraelu je Jakov u ta vremena bilo popularno ime. To je staro, Biblijsko ime, ime jednog od najvažnijih patrijarha.

Mire, šta ti kažeš na izvore koje sam postavio. Ti pravoslavni izvori govore o tri Jakova. Ti se ni sa time ne slažeš?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitao sam tebe. Evo još jednom. Je li Jakov, Gospodinov brat, Jakov Alfejev?

Predanje koje bi ti trebao poštovati kaže ne.

Znam ja što kaže Sveta Tradicija (Predaja) o tome, i ja to poštujem. ;) Ali ja pitam tebe, mudžahedine, što ti kažeš - je li Jakov, Gospodinov brat, Jakov Alfejev?

P.S. Naletio sam, slučajno, na tvoju "tajnu đavliju riznicu" iz koje "crpiš" većinu ovih svinjarija koje ovdje iznosiš i bogohuliš. Naknadno ću svima ovdje postaviti link na tu tvoju đavliju riznicu, a do tada ću u nastavcima ovdje iznositi "bisere iz te tvoje đavlije riznice" - "BĐR".

1. Biser broj 1 iz BĐR-a koji koristi antikristov mudžahedin Jovan (fejk-čeker Deretić)

1630394563089.png

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znam ja što kaže Sveta Tradicija (Predaja) o tome, i ja to poštujem. ;) Ali ja pitam tebe, mudžahedine, što ti kažeš - je li Jakov, Gospodinov brat, Jakov Alfejev?

P.S. Naletio sam, slučajno, na tvoju "tajnu đavliju riznicu" iz koje "crpiš" većinu ovih svinjarija koje ovdje iznosiš i bogohuliš. Naknadno ću svima ovdje postaviti link na tu tvoju đavliju riznicu, a do tada ću u nastavcima ovdje iznositi "bisere iz te tvoje đavlije riznice" - "BĐR".

1. Biser broj 1 iz BĐR-a koji koristi antikristov mudžahedin Jovan (fejk-čeker Deretić)

Pogledajte prilog 144695

Koja je to "BĐR"?

Smrdi mi na neku od "umnih" stranica Mileritsko - "revivalističkih" "akademika".... (Simović, Bogdanović, Petrović, Terzin, Veith i slični)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koja je to "BĐR"?

Smrdi mi na neku od "umnih" stranica Mileritsko - "revivalističkih" "akademika".... (Simović, Bogdanović, Petrović, Terzin, Veith i slični)

Neka bude malo dramatike, bit će uskoro i link, a do tada pogledajmo neke od "bisera".

2. Biser broj 2 iz BĐR-a koji koristi antikristov mudžahedin Jovan (fejk-čeker Deretić)

1630395693115.png

1630395188165.png

Prilozi

• 1630395352838.png
    1630395352838.png
    31,1 KB · Pregleda: 1
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Neka bude malo dramatike, bit će uskoro i link, a do tada pogledajmo neke od "bisera".

2. Biser broj 2 iz BĐR-a koji koristi antikristov mudžahedin Jovan (fejk-čeker Deretić)

Pogledajte prilog 144698

Pogledajte prilog 144696

Napisah u svom ranijem postu šta sve laprdaju "istraživači Pisama".... ovo je samo još jedan u nizu dokaza toga.

Ps. Ispade Isus imao ne jednog nego najmanje trojicu "blizanaca"..... (Juda Iškariot, Toma, evo sada i Jakov...) hmmm, veoma indikativan dokaz "umnosti" onih koji "istražuju Pisama".... veoma.....

Natrag