HERE 2015.Q3 vs HERE 2015.Q2
Zahvaljujući torrent linku koji je dao
@nenadsenn, mape i poi čitave Evrope su skinuti.
Prvi utisak. Analizirao sam malo i, za sada, primetio za Beograd samo 2 bitne promene.
1. Ucrtan završeni put, desni krak, od Zrenjaninske petlje, preko Ovče, do Pančevačkog puta.
2. Ispravno upisani nazivi ulica u velikom naselju "Stepa Stepanović" u Beogradu.
Svakako, korisne izmene. pokušao sam da poredim Q2 i Q3 za druge gradove Srbije, ali isam uočio neke promene. Verovatno će to lakše uočiti drugari koji žive u tim gradovima. Nažalost, sve ostale najavljene korekcije mape, i za Beograd i za Čačak, nisu se našle u ovom izdanju HERE mape za Srbiju. Zašto, to ne znam.
@akineki probao sam tvoju kombinaciju i ona je dobra za nezahtevnog korisnika ali ipak ima puno nedostataka. Ne rade čak ni svi Here. 3dl, takođe ni. 3dc...
Pošto su licence u tesnoj vezi sa mapama, a da ne bih uzrokovao novu lavinu komentara i ubeđivanja, u ovoj temi ću samo ilustrovati slikama da se buildings (3D konture zgrada) i landmarks (znamenitosti) vide i sa licencama koje je
@akineki predložio za iGO_NG. Primeri su iz Beograda, Niša i Zagreba. Jedino je mapa Hrvatske i sa 3dl i sa 3dc fajlovima. Dakle, sa licencama koje je predložio kolega
@akineki,
3dl i 3dc fajlovi su korektno prikazani na mapi aplikacije.
Iako se i ja slažem da višak ispravnih licenci ne smeta, ipak sam za neku razumnu meru. Nisam ni za takmićenje "Bambi", ali nisam ni za ubacivanje preko 120 nepotrebnih licenci.
Pošto se mape ne mogu koristiti bez licenci, u prilogu je slika sa spiskom licenci koje sada koristim za mape TomTom 2015.03 i nove HERE 2015.Q3. Tu je i zip fajl, ako je nekome potrebno da ih preuzme.
Zahvaljujući drugaru
@akineki, koji mi je razjasnio značaj i neophodnost pojedinih licenci,
broj neophodnih licenci sam sveo na 5, odnosno 6. Za države koje imaju samo
*3dl fajl (landmarks, znamenitosti) u folderu
building, za obične korisnike
su dovoljne 5 licence, bez one okružene crvenom linijom. Za države koje imaju i fajl
*.3dc (3D buildings, zgrade), kao Hrvatska na primer, potrebna i je i okružena licenca:
Mega_Free_1_Year_Update_FEU_NQ_2015_Q2_Update_#2_.lyc
Inače, provereno je da pomenute
5 licence podržavaju :
Junction View, Tunele, Znamenitosti, kao i normalno korišćenje mapa
HERE (Q3) i TomTom (03).
P.S. Izvinjavam se što sam
iste licence ponovio i u temi iGO_NextGen. Za slučaj ako neko ne primeti. Inače, kako su licence vezane za određenu navigaciju, tako su vezane i za izabrane mape.