iGO Primo NextGen Mape

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
190
Ne lomite se sa ovim, drzite se Contrasta i cekajte TomTom. (Za Srbiju).

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
190
Da,da Contrast iz jula 2012. To je dosada najdetaljnija karta za celu Srbiju. Verovatno su je prodali TomTom koji je sada doradjuje, ali to ide sporo. Dok HERE kako sam kazes "katastrofa" popravljati je uzaludan posao, a te vase ispravke ako su ok, izbacice tek za koju godinu. Sta popravljati kada nema kucnih brojeva ni za jedno mesto juzno od Beograda. A i mi nesto ne izgradismo mnogo od 2012.

Učlanjen(a)
11.10.2013
Poruka
110
Da,da Contrast iz jula 2012. To je dosada najdetaljnija karta za celu Srbiju. Verovatno su je prodali TomTom koji je sada doradjuje, ali to ide sporo. Dok HERE kako sam kazes "katastrofa" popravljati je uzaludan posao, a te vase ispravke ako su ok, izbacice tek za koju godinu. Sta popravljati kada nema kucnih brojeva ni za jedno mesto juzno od Beograda. A i mi nesto ne izgradismo mnogo od 2012.

Mislim, radice ona posao... Samo nece izracunati rutu preko novih saobracajnica i petlji jer nisu ucrtane. Mozda se nije gradilo i menjalo juzno od Bg, ali se u Bg dosta stvari promenilo... U svakom slucaju nije je lose imati pa ako zatreba... Here necu da komentarisem. Koja je poenta te mape kada su trotoari u "mom" dvoristu ucrtani kao putevi... Ko zna kojih gresaka ima jos, ali nista ne kosta da se posalje greska....

Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.375
Npr contrastova mapa uopste nema brojeve u glavnoj ulici u Backoj Topoli, tj u ulici Marsala Tita, a u here 2014 q4 postoje brojevi za tu ulicu. Ocigoedno je da ni jedna mapa nije savrsena, ali ono sto imaju u sebi je precizno, bar meni bilo. Zato je dobro koristiti mapchanger i lepo prilikom pokretanja iGO-a odaberes jednu mapu i ako nema tog br sto trazis u jednoj mapi onda izadjes i ponovo pokrenes mapchanger i stikliras drugu mapu i vidis da li u njoj postoje brojevi za tu ulicu

Učlanjen(a)
11.10.2013
Poruka
110
@braonpas
blok 62.jpg Precrtano crvenim su trotoari, obeležemo zelenim su garaže i dotle bi trebalo da vodi navigacija (ulaz iz podruma)... Na mapi je Japanska ulica upisana kao Dušana Vukasovića (tu su zgrade Nehruova i Dušana Vukasovića), a ulica kao uluca je Japanska... Paralelna sa njom je Evropska (na mapi piše Jurija Gagarina jer su zgrade ustvari ta ulica).... U pitanju je blok 62 na Novom Beogradu. (ne dozvoljava mi da ubacim sliku u PM...

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
190
Po meni, sto se tice Beograda i rutiranja najbolja je TomTom, ova zadnja, a sto se tice HERE, ocaj. Postoji tu jos jedna dosta simtomaticna stvar: HERE ima brojeve za Backu Topolu a nema za Nis, Kragujevac, Kraljevo, Cacak itd.? Da se i tu nije politika umesala?

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Molim Vas saljite mi sve greske na Konverzaciju (PM).
Da se izvinim MODu za ovo. A mozes i da brises. I napisi mi, ako gresim/ne znam, sto ne moze da mi se pise na PM.

Ispravke da bi bile validne ceka se i do godinu dana. Slike koje saljete da budu uvek Sever gore (bez rotacije).

--------------------------------------------
elinfo bice ispravljeno. Prosao tom ulicom 100x

milichic za brojeva za bulevar ars.carnojevica nista ne mogu bez slike sa tackama i brojeva pored njih. blok 62 cu srediti. Odlicna slika i objasnjenje.

cadslobo taj put postoji 4 godine a ti mi postavljas gresku u ruti. To je do tebe a ne do karte.

Hvala Vam i saljite mi na PM.
Zakljucao si profil. Trenutno mogu da ti pisu samo clanovi stuffa i ljudi koje pratis. Da bi dozvolio i drugima da zapocnu konverzaciju s tobom, idi u podesavanje profila, pa na Privacy i onda u delu "edit concat details" pod stavkom ko moze da zapocne konverzaciju s tobom, stavi opciju "members only". U slucaju da ni ovo ne resi problem, obrati mi se na pm.

Kada vidis ovo i procitas, zahvali se da bih znao da si video ovaj post i onda cu pobrisati sve ove postove sto nisu za ovde.

Učlanjen(a)
11.10.2013
Poruka
110
Skretanje ka fabrici IMT, ima kapija i naravno ne može tuda da se prođe, verovatno je sve povezano kao na plan plusu, ali tuda rutiranje neće da može.... Kao i naredno skretanje desno, tu su skladišta od tipa Jana vode itd itd... Treba to još malo proveriti, nisam baš zalazio

imt.jpg

Učlanjen(a)
11.10.2013
Poruka
110
Najbitnije je ovo precrtano skroz na dnu slike, kad se ide ka blokovima rutira tuda, a ne može da se prođe. Ovo ostalo sam samo kuazao na razliku između plan plusa i Here-a i nije toliko bitno.

oml brig.jpg

Natrag