iGO Primo NextGen Mape

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.767
@ navigas
Malo si se zaleteo sa izjavom (zaključkom), na to sam mislio.
Mape koje su skinute apsolutno legalno ni najmanje se ne razlikuju od ovih narodnih. Softver je druga priča, normalno. Zašto se na PlayStore-u nudi verzija koja nije poslednja, neznam. Možda nisu dovoljno ažurni, možda je njihova poslovna politika u pitanju... a najverovatnije čist biznis. Poslednji apdejt se nudi samo korporativnim korisnicima ili onima slične interesne grupe (oni koji dobro plaćaju). Kao što su Apple, kao što je BasarSoft...a ovi svojim korisnicima.
To valjda daje odgovor i na tvoje drugo pitanje - da, greške su identične i u njegovoj mapi kao i kod svih.

[HIDE-POSTS=3]
P.S. Šta misliš, odakle dolaze ove mape koje mi skidamo?
Ja znam Peru koji ima legalan paket Evrope, Žika zna Miku koji ima legalan Nordijski i Ruski paket, obojica udružimo naša poznanstva, i napravimo jedan torrent/claud/freehosting ili sve to, pa okačimo na par ovakvih foruma. Na dalje se sve ovo širi brže od virusa Zika :).
[/HIDE-POSTS]

Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
57
Ups, izvini...

Evo magnet pa biraj sta ti treba.

Kod:
magnet:?xt=urn:btih:e79134c2c831c2e90553bb8517dd57f3541c74bd&dn=igo8.3_maps&tr=http://tracker.publicbt.com:80/anno...=udp://tracker.openbittorrent.com:80/announce

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
@ navigas
Malo si se zaleteo sa izjavom (zaključkom), na to sam mislio.
Mape koje su skinute apsolutno legalno ni najmanje se ne razlikuju od ovih narodnih. Softver je druga priča, normalno. Zašto se na PlayStore-u nudi verzija koja nije poslednja, neznam. Možda nisu dovoljno ažurni, možda je njihova poslovna politika u pitanju... a najverovatnije čist biznis. Poslednji apdejt se nudi samo korporativnim korisnicima ili onima slične interesne grupe (oni koji dobro plaćaju). Kao što su Apple, kao što je BasarSoft...a ovi svojim korisnicima.
To valjda daje odgovor i na tvoje drugo pitanje - da, greške su identične i u njegovoj mapi kao i kod svih.

a) NNG tvrdi da je najnovija raspoloživa mapa 2015.Q3
b) Kako da odgovorim na pitanje "Gde sam kupio mapu 2016.Q2"

@Bocky72, druže, sada te molim da umesto odgovora "he,he", pokušaš da mi pomogneš. Zamoli tvog druga koji je "dobio" najnoviju HERE mapu 2016.Q2 da mi prosledi neki podatak da izbegnem neprijatnost i da korektno odgovorim NNG Supportu. Naravno, mislim da mi prosledi informaciju o verziji iGO navigacije koju koristi i neki broj pomoću koga dobija update mape, ili njegov mejl na osnovu koga će NNG proveriti da se radi o legalnom kupcu, i sve to na moj mejl koji ću ti poslati u privatnoj poruci. Ja to sigurno neću zloupotrebiti. Nadam se da ti nije potreban prevod uokvirenog dela teksta sa treće slike. Postavljeno mi je neprijatno pitanje "2. Gde ste kupili svoje mape". Gospodin G. misli na pitanje iz moje tačke dva i na mapu 2016.Q2. U suprotnim, preostaje mi samo da prekinem prepisku koja je, verovatno, mnoge zanimala.

NNG_Mail_8_avgust.jpg

Iskreno, očekivao sam ovakvo pitanje od NNG Supporta. Jer, de facto, ja koristim nelegalnu mapu. Dakle, @Bocky72, šta predlažeš da napišem u vezi ovog pitanja. Odakle meni HERE iGO mapa 2016.Q2. Nažalost, odgovor da ja "znam Peru, a Žika zna Miku" mi sada ne može pomoći.
Na kraju, moram kolegama sa foruma poručiti da ja ovo radim za sve nas, ne samo za sebe. Meni nije toliko potrebno. Sasvim lepo mogu da se snađem i sa onim što mi nude i HERE i TomTom mapa.

EDIT I u novom mejlu NNG tvrdi da je aktelna HERE iGO mapa 2015.Q3

U međuvremenu sam dobio odgovor od gospodina R., na drugu mejl adresu, sa koje sam svojevremeno uputio isto pitanje : Koja je aktulena mapa za iGO NNG.
I ovaj gospodin iz NNG Support-a tvrdi da je mapa 2015.Q3 najnovija koja je raspoloživa (dodata mala slika na četvrtom mestu). Takođe, napisao je da se već radi na ažuriranju mapa i to će biti objavljeno onda kada mape ispune iGO standard.

Pošto vidim da iGO navigacije prepoznaju "naše" najnovije HERE kao NNG mape :
2016.Q2 HERE, www.nng.com/partner-materials [160524]
mislim da su gospoda iz NNG Support-a ipak dobro informisani. Na osnovu onoga što je gospodin R. napisao, siguran sam da je NNG razmotrio i prihvatio naše primedbe za apdejte 2015.Q4, 2016.Q1 i 2016.Q2 i time posredno priznao da je greška u tim mapama bila kod njih. I da su, do daljnjeg, povukli te verzije mapa i ostavili kao najnoviju, oficijelnu, 2015.Q3. Ako je tako, nismo se uzalud "borili"...

EDIT 2
Da se ne bih brukao, i odustao na pola puta, poslao sam mejl sa skrinšotovima iz jedne NextGen verzije sa mapom 2016.Q2. Tu se vidi verzija i mapa koja je "kupljena". Navodno mi je skrinšotove "poslao" prijatelj iz Pirota. I u šali rekao "da nije bitno gde sam ja kupio mapu, već činjenica da mapa postoji na Internetu i da postoji greška u vezi nepronalaženja gradova".

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
625
@navigas..nemoj se ljutiti ali ovo je za mene stvarno previše..
Ovoliko zezanje i razmjenjivanje mejlova sa NNG radi par gradova u srbiji je meni smiješno..
@Bocky72 ti je već objasnio da su mape iste i kod onoga ko ih je kupio i ovih narodnih koje svi koristimo..
Ako su mape iste znači da imaju i iste greške i da nema potrebe više da se praviš pametniji od čitavog NNG
Slijedeće riječi mi nisu jasne:
Na kraju, moram kolegama sa foruma poručiti da ja ovo radim za sve nas, ne samo za sebe. Meni nije toliko potrebno. Sasvim lepo mogu da se snađem i sa onim što mi nude i HERE i TomTom mapa.
Ne znam šta bi ti ovo trebalo značiti pošto i nas 99.9% forumaša vjerovatno ima instaliranu ili HERE,ili Tom Tom,ili sygic,garmin itd itd

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.767
....Iskreno, očekivao sam ovakvo pitanje od NNG Supporta. Jer, de facto, ja koristim nelegalnu mapu. ... Odakle meni HERE iGO mapa 2016.Q2. Nažalost, odgovor da ja "znam Peru, a Žika zna Miku" mi sada ne može pomoći...

Drugar ima legalno kupljen BASARSOFT NEXTGEN, dobija update preko njega. Ne može nikako ni meni niti bilo kom drugom da da svoj info.

Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.375
Kapiram i ja da ne moze da da svoje podatke, ali mozda moze da da ime i prezime ili kako vec cisto da ga pronadju u bazi podataka i da se na taj nacin dokaze da neko od nasih prijatelja ima originalni kuplje i sw

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Verzija HERE iGO mape 2016.Q2 još nije zvanično objavljena za Srbiju

Počeo sam i morao sam završiti...Gospodin iz NNG mi je brzo odgovorio. Napisao je :

The reason I asked where you purchased your maps from is, that we did not release a 2016 Q2 map for Serbia yet.

Dakle, mapa za Srbuju, HERE iGO 2016.Q2 još nije objavljena ! Možda se gospodin Ge. sada "vadi", ali tako je napisao, a on je ipak zvanični predstavnik NNG. Što se mene tiče, konačno smo razjasnili. 2016.Q2 za Srbiju zvanično ne postoji.

Uzgred, pošto sam morao improvizovati, gospodin me ispravno "ukorio". Verzija "mog prijatelja" nije nastala u NNG. Čovek se ipak razume u sve. Ipak, to nije moja bruka, već "mog prijatelja", koji me je "obmanuo". Prema tome, dragi prijatelji, nemojte tvrditi nešto u vezi nečega što niste sami kupili i proverili.

U prilogu je odgovor gospodina Ge.

EDIT Naviextras nudi HERE_2016.Q2 za PNA (navigacione uređaje)
@vladcepesh, nadam se da ne smeta što editujem a ti si posle mene napisao komentar. Nije previše bitno, da ne uvećavamo broj postova, ali da do kraja razjasnimo sve što može u vezi poslednjih verzija iGO HERE mapa kod NNG i Naviextras.
Pošto sam na Naviextras sajtu, za jedan nasumice izabrani uređaj, video da oni nude mape HERE_2016.Q2 (slike u prilogu : naviextras 2016 Q2 (1) i naviextras 2016 Q2 (2) ) pitao sam ih putem mejla da li je to tačno jer sam od NNG dobio odgovor da su poslednje HERE mape 2015.Q3. U odgovoru (slika u prilogu Naviextras ODGOVOR ) sam dobio odgovor :
Naviextras nudi HERE mape 2016.Q2 za navigacione uređaje, a ne za navigacije na mobilnim telefonima. Navodno, to su različite aplikacije, nisu kompatibilne jedna sa drugom u zavisnosti od konfiguracije i tehničkih razlika.
Primetna je i dosta viša cena za PNA. Takođe, zanimljiva je ponuda za samo jedan mesec, "Rent a map for 1 month", namenjena za retka putovanja i godišnje odmore.

Prilozi

• Screenshot_20160809-120449.PNG
    Screenshot_20160809-120449.PNG
    106,6 KB · Pregleda: 61
  • naviextras 2016 Q2 (1).jpg
    naviextras 2016 Q2 (1).jpg
    121,8 KB · Pregleda: 30
  • naviextras 2016 Q2 (2).jpg
    naviextras 2016 Q2 (2).jpg
    142,7 KB · Pregleda: 25
  • Naviextras ODGOVOR.PNG
    Naviextras ODGOVOR.PNG
    98,7 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.07.2012
Poruka
6
Šta je FDS? Gde se folder stavlja? Prvi put nailazim na ovo, možda je na forumu pisano, a ja sam propustio.

Natrag