Šta je novo?

iGO Primo 2.4 Windows Mobile CE

Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
588
Standardna navigacija je namenjena za navigaciju, a telefon... Za mnogo toga.
Ne znam za Garmin, nisam ga koristio. Mada, problem tvojih rođaka verovatno nije bio Garmin, već mape na njemu.
Ono što tvrdim nije iskustvo rođaka, već lično, sa oba tipa uređaja, na oba operativna sistema, sa istim programom iGO Primo, koji je inače tema.
Primo 2.4 na WinCE radi na 128MB RAM bez greške, a na Androidu bez 1GB jedvaa se i pokreće.
Imam huawei ascend y530 sa 512 mb rama i igo primo 2.4 prosto leti,tako da mi je čudna ta tvrdnja,
tako da tu ne bih tražio krivicu u igo primo...Vjerujem da velika većina forumaša djeli moje mišljenje
Što se tiče rođaka obično ažuriraju mape kada idu na put
 

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
856
Verovatno si u pravu, mada je 512MB i dalje znatno više od 128MB, a da ne pominjem da 1GHz brže leti od 500MHz.

Kakogod, ponavljam, imam i jedno i drugo, koristim i jedno i drugo i prenosim lična iskustva.
Kao što još neko reče, Prestigio Geovision 5120BTFM nikada nije imao problem sa hvatanjem satelita, nije mu se gubio kursor, nije razmazivao puteve prilikom ručnog zumiranja i uvek je znao da sam stao na raskrsnici. Nisam morao da ga restartujem jer se program "zakucao". Prestigio PAP4300 DUO Boga mi jeste. Još nisam mogao ni da se javim na telefon, kad je zvonio, jer ekran telefona nije reagovao. Na svu sreću, telefon je preko Bluetootha bio "vezan" sa navigacijom, pa sam se preko nje javio!?!

Sada imam Acer Liquid E700, koji satelite hvata bolje i brže od navigacije, iGO radi i bolje i brže i nego na navigaciji, čak i dok istovremeno pričam telefonom, preko Hansfree na radiu u kolima, ALI...!!!
Kada krenemo na put, navigacija je navigacija, a telefon je telefon.
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Potpuno se slažem sa (EDIT: dilerikovim) postom a da pojačam argumentaciju reći ću i da sam svojevremeno koristio igo primo na ovom uređaju sa 128MB RAM: http://www.gsmarena.com/htc_touch_cruise-2174.php
Argument je još upečatljiviji jer je taj telefon u stvari dolazio sa windows mobile OS a na koji sam ja pljusnuo android froyo. Taj telefon je jako izgrebanog displeja ali je u životu i kod mene negde po budžacima pa ću ga, ako ima potrebe, snimiti sa iGO-om u radu... ako ga nađem naravno.

Pre nekih 8 godina, kada je android tek hvatao zalet, ja sam i u RL i na forumima tvrdio da je windows nadmocna platforma i da ce android pući čim Microsoft bude prilagodio UI za korišćenje prstima a ne olovkom kako je bilo do tada. E tek sada, sa ove vremenske distance, vidim koliko sam bio u zabludi. A proći će očigledno još puno vremena dok Microsoft iz menija ne počisti hiperlinkove i zameni ih ikonicama dovoljno velikim za PRST. Ovime sam hteo da primetim kako Microsoft već godinama ima pogrešnu strategiju ali i da skrenem pažnju na detalj gde jedan hiperlink sa tekstom "wifi settings" sasvim prirodno zauzima manje prostora (i u RAM-u) nego višelejerska ikonica u materijal dizajnu. Znači, jeste windows odzivniji od androida ali se ta razlika meri procentima i nikako ne može biti 8 i više puta veća kako napisa @WOB.

Zatim, ako poredimo same uređaje onda bi trebalo porediti win PNA sa najoskudnijim mogućim android tabletom koji recimo ima GPS i BT modul ali nema GSM, 3g, wifi module a takođe ni silu božiju senzora, USB OTG ii sličnih zezalica koje imaju današnji smartfonovi... Jer svaki od tih modula je inicijalizovan i svojim daemonom, servisom i aplikacijom utiče na (ZLO)upotrebu hardverskih resursa... I to jeste jedan od osnovnih razloga što android biva predstavljen kao OS koji arči hardverske resurse, ali kada ga poredimo sa wince onda možemo reći da je u stvari najvažniji razlog fejsbuk () ... ali i viber, vocap, skajp...

Neko reče da telefon nije pouzdan ako ga koristimo za navigaciju jer u odsudnom času može da zazvoni, da stigne SMS ili mail što onda može biti opasno ... A ja na prvom mestu kažem da to nije validan argument jer nas niko ne bije po ušima da se primamo na te izazove ... A na drugom mestu kažem - da bi poređenje bilo fer onda treba porediti situaciju u kojoj u jednom slučaju nosimo mobilni + wince navigaciju a u drugom slučaju mobilni + mobilni koji ima ulogu navigacije i recimo izvađena mu je SIM kartica.

I da se razumemo, nisam hejter već samo hoću da dam argumente za svoj stav. A izgrađivanju stava je prethodilo puno pokušaja i pogrešaka a obzirom da u kolima provodim više vremena nego u krevetu i stolici zajedno, po meni je logično to što želim da mi jedan uređaj završava ili sve potrebe ili ako je to već nemoguće onda neka mi zadovolji ŠTO VIŠE potreba ... jer prostor u autu je u stvari mali pa je glupo imati po jedan mobilni za svaki broj koji koristiš, nositi mifi ruter, hdd DVD plejer, CAR PC sa sve monitorom, input divajsima i USB GPS prijemnikom, Parott hendsfri, BT zvučnik, BT slušalice, blekboks kameru, audio kablove, TV antenu, wince navigaciju... i punjače za sve to. :slap: JER SVE TO MOŽE DA ZAMENI JEDAN DOBAR ANDROID FABLET!!!

Valjda ću i ja napokon naći takav a do tada mi ostaje da koristim dva koji se međusobno nadopunjuju. :(
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
http://www.dracotek.com/cybernav-7-...ps-navigator-ultra-slim-wifi-8gb-gps70yw.html

... Je prvi, star nekoliko godina, najveća prednost su mu fm transmiter i sirf star lV GPS prijemnik i obe ove komponente rade fenomenalno ... ima rezistivni digitalajzer, jako loše pozadinsko osvetljenje i ugao vidljivosti što jeste ozbiljna mana ali ne i za navigaciju jer mape imaju dovoljno kontrasta (osim za puštanje muzike u osnovi samo i služi kao navigacija) ... U nekom trenutku upalilo mi je da mu nabacim stock ICS od nekog "5 wayteq pa ni OS nije baš tako bajat ... Bez problema rade 3 navy apps istovremeno iako ima samo 512MB RAM.

http://www.tesla.info/tehnicke-specifikacije-tesla-tablet-l7-3g/

... Je drugi i koliko god me razočarao njegov GPS prijemnik, slaba baterija i loše kamere, on je odlična nadopuna onom prvom jer sve ostalo radi odlično. Posle lošeg iskustva sa Lenovo a1000h koji je imao takođe loš GPS ali mu je bio zaključan i voice za SIM kartice i slične priče po pitanju komunikacija sa ASUS (mislim da mu je oznaka 175) ali nešto boljeg GPS prijemnika ja sam u stvari ovom Teslom zadovoljan.
Očajan mu je GPS i pre nekih dve nedelje ga nosio u servis, oni očigledno samo flešnuli FW i onda ga pre desetak dana rutovao na jedvite jade (pratio sam malo domaće forume i nisam primetio da je još neko uspešno uzeo root) ... Probavao sve što mi je palo na pamet i sve što sam pročitao ovde na forumu i nisam uspeo da poboljšam kvalitet GPSa ... Opraštam mu što se sporo nakači ali ne mogu da mu oprostim što kad se već nakači na satelite ne ume da se drži čvrsto i da ne ispada svako malo zbog čega mi luduje KARsor po mapi ... Jedan od članova na forumu je čak okačio neki gps.conf koji mi je UTC vreme zakucao na 01:00h 11.01.2015. :D ... Toliko veliku razliku ni jedna aplikacija ne uspeva da sinhronizuje sa vremenom uređaja, a kada ja podesim taj datum i to vreme onda na koji minut GPS radi kako je za očekivati ali kako vreme teče biva sve gore ... I sad zamisljam sebe kako svako malo podešavam vreme na uređaju kako bi mi radio GPS :D ... Na kraju sam se dosetio da iz ovog starog tableta iščupam gps.conf i ubacim ga u Teslu ali pre sutra neću biti u prilici da proverim ima li boljitka.
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.334
@ marxista, mozes li napisati tacan model tog tesla tableta? Ja imam teslu 7 3g i uopste nisam mogao da ga root-ujem. Probao sam ga za navigaciju jednom i totalno sam se razocarao. On je sve vreme gubio gps signal i to na otvorenom putu gde se to nikad nije desilo kqda sam koristio moj note 2 za navigaciju. Totalno me je razocarao Tesla tablet
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Tesla l7 3g je model što si mogao da vidiš kliknuvši na hiperlink koji sam postavio ... I da, to je isti model kao što je tvoj. Sačekaj da proverim da li sam rešio problem GPS konekcije pa ću ga, ako si čvrsto rešen da probaš, unroot-ovati kako bih ponovo prošao proceduru i kako bih mogao da ti napravim pictorial.
 

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
856
Da, vidim da sam izgleda ili promašio temu, ili pobrkao lončiće.

Ako izuzmemo činjenicu da je tema iGO Primo 2.4 Windows Mobile CE, a da je diskusija počela oko nabavke PNA uređaja i instaliranja iGO NextGen, da bi zatim prerasla u poređenje "Navigator PNA (PDA) vs navigacija na Android Smart telefonu", koje sam ja, izgleda greškom, shvatio kao poziv da iznesemo lične utiske o ova dva tipa uređaja, a sada polako prelazimo na temu Tablet PC?

@marxista osvrnuo bih se na tvoja poslednja dva posta, jer je u njima napisano mnogo činjenica, sa kojima sam saglasan.
Prva je to da je WinCE efikasan i jeftin, ali User Unfriendly OS za PNA uređaje. Android OS ipak omogućava korisniku da na uređaj lako "stavi" željene aplikacije i time proširi namenu uređaja.
Druga je da ti, kao profesionalac, za navigaciju ipak koristiš PNA uređaj. Jeste da je on na Androidu, ali je ipak to PNA i ako sam dobro shvatio, koristiš ga isključivo za navigaciju. Kao nadopunu za sve ostalo koristiš Tablet. Ne znam šta obuhvata sve ostalo, ali nisam prepoznao telefon ni u jednom od ova dva uređaja. Da li to znači da imaš i treći uređaj?

Moj sporni, obrisani, post se ipak odnosio na temu "Navigator PNA (PDA) vs navigacija na Android Smart telefonu" u kome sam izneo svoj stav o ova dva tipa uređaja, jer oba koristim, PNA uređaj (Prestigio GV5120BTFM), i Android Smartphone (Acer Liquid E700). Telefon sam odabrao tako da ispunjava 98% mojih svakodnevnih potreba za upotrebom elektronskih naprava, što službeno, što privatno. Navigaciju na telefonu imam, i iGO Primo i iGO NextGen, zato što želim da ih imam i zato što mi je to najbrže i najbolje rešenje kada iznenada treba da stignem od tačke A do tačke B, u roku od 15-20 minuta. I bez obzira što moj sadašnji telefon može 8 sati da radi na bateriji sa aktivnim iGO Primo vođenjem, i da se ne pregreva i da istovremeno prima pozive i u pozadini da pušta muziku preko A2DP na radiu u kolima, kada se krene na put (letovanje, zimovanje, ...) navigacione poslove mi obavlja PNA.

@vladcepesh je u svom postu lepo "objasnio" da svako bira svoje uređaje prema vlastitim potrebama. Ja sam svoje izabrao.
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.334
Tesla l7 3g je model što si mogao da vidiš kliknuvši na hiperlink koji sam postavio ... I da, to je isti model kao što je tvoj. Sačekaj da proverim da li sam rešio problem GPS konekcije pa ću ga, ako si čvrsto rešen da probaš, unroot-ovati kako bih ponovo prošao proceduru i kako bih mogao da ti napravim pictorial.
Izvinjavam se, nisam pazljivo gledao tvoj post i link koji si postavio.
Bilo bi prelepo ako budes imao vremena da odradis unroot i posle da napises tacne korake kako moze da se rootuje taj tablet jer ja nisam mogao ni jednom metodom da uradim root. Probao sam i root koji je navodno specijalno za intel twblete i uopste nisam mogao da odradim neke korake. Napisaces mi samo i to koji windows imas na kompu da bih i ja na istom to probao.
HVALA JOS JEDNOM STO ZELIS MI POMOGNES OKO ROOT-a.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
tesla ti je klasični kineski noname hardver sklepan za 10$
trebao bi najnoviji kingroot da odradi

kingroot.apk
Kod:
http://www.kingroot.net/

direkt link apk
Kod:
http://mmgr.myapp.com/myapp/kdown/img/NewKingrootV4.62_C133_B233_en_release_2015_11_24_105203.apk
 
Top