Verujem samo sto ja licno nisam imao problema ni sa jednim uredjajem do sad.
Ja koristim iskljucivo Samsung pretezno iz serije Galaxy S.
.......
Pa na onom drugom forumu dobijem PP od lika kaze ne radi ni NextGen ni Luna na GalaxyS21.
Ja kod sebe na identicnom uredjaju instaliram snimim video i kod mene sve savrseno radi, posaljem mu on odgleda odradi isto sve i kaze opet nece, ajde sad budi pametan. I dal je realno da kod mene radi a kod njega na identicnom uredjaju nece.
....
Jedino nisam probao na ovim kineskim telefonima kao sto su wiko, miko, meizu, ksiaomi, vivo, zte, tlc, ovi sto im imena zvuce ko da se radi o nekoj pumpi za vodu a ne o pametnom telefonu, ali na njih realno i ne mozemo da racunamo.
Ja jesam, ništa čudno sa obzirom kolika količina uređaja različitih proizvođača i modela je prošla kroz moje ruke. Rešavao sam ih, sve, većinu bez muke, neke sa manje neke sa više.
...
Softver. Može da bude nekoliko uzroka.
Ili je firmver za neko drugo tržište/mrežu, ili ima instaliran neki dodatak/kliner/antivirus isl, koji i naravno nemaš, ili su kod njega uključene sve one zaštite (kod ogromne većine korisnika jeste).
...
Nimalo ne treba podcenjivati Kineze. Mnogi su prevazišli velika imena na ovom polju, Xiaomi naročito. TCL je OEM proizvođač za mnoge druge, ZTE je poludržavni... U opštim komunikacionim tehnologijama Huawei je najveći na svetskom nivou.
Btw, i iPhone se pravi u Kini, zar ne. A uzgred, Samsung za Koreansko tržište
fizički i softverski je skroz različit od Sasmunga za ostatak sveta, na stranu što se model za USA često hardverski razlikuje od njih.
Samo jednu opasku ću staviti na celu ovu priču - od kada sam saznao čega sve ima u Samsungovom softveru, to g*vno neći nikada više kupiti niti ga ikome preporučujem. LG je malo bolji po tom pitanju.
Licemerju amerikanaca nema kraja, uostalom to je dobro poznato. Kada oni špijuniraju, nikom ništa, kada se neko drugi usudi to da radi, slede sankcije, ucene, maltretiranje (priča sa Huaveijem)
Za one koji se pitaju kakve veze imaju Samsung i USA ... pa samo neka razmisle koja je njihova politička, ekonomska i vojna povezanost (i priča oko južne i severne koreje).
Raspisah se imalo odoh u off, ali.. oprostićete mi.
Elem, da se vratim na Z Fold 3 - kolega, da li si ga uopšte video uživo? Ako i nisi, pogledaj po netu njegov koncept, sa dva ekrana. Pa glavni ekran kad se telefon rasklopi, dovoljno je malo porazmisliti kako li su to softverski rešili ... i koliko aplikacije moraju da se prilagode.