iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
I dalje sve radi samo mora da se cita tema! Sto puta je receno da osim prve strane citate i postove od poslednje strane prema pocetku. Ako si imao verziju koja radi, zasto si kupovao navy? Da si ovde potrazio pomoc, sigurno bi te uputili na sredjenu verziju, samo sam ja ostavio 2 linka + ostali clanovi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poruka
103
Da li ovaj igo basar paše za 5.02 S5 galaxy ? Probao instairat..Instalirao ali sad nece pokrenut tj piše loading igo i onda ostane na crnom ekranu

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Mislim da i dalje ne citate pazljivo! Postoje 2 razlicita apk fajla za verziju iGO Basarsoft:

PRVA verzija koju je ponudio @vladcepesh iz prvog posta ovde teme - root folder iGO_Basar (#1111)
basarsoft_nextgen_v9.18.27.627562_gx.apk

DRUGA verzija koju je ponudio @nenadsenn - root folder iGO (#1116)
iGO_9.18.27.627562_crk_2_patch_gx.apk

Za ovaj apk nenadsenn kaze sledece:
Koriscen patch od gx. Root folder preimenovati u - iGO.
Obrisati folder sa licencama jer su u APK sve licence za otkljucavanje svih NNG fajlova.
Primo 2.4 je dobio konkurenciju jer ova verzija ce raditi sa svim novim mapama.

@vladcepesh

Mislim da je dovoljno da se u prvi post doda iGO_9.18.27.627562_crk_2_patch_gx.apk (samo je potrebno postojeci folder iGO_Basar preimenovati u iGO) i dati dodatno objasnjenje da ne bi vise unosilo zabunu medju clanove.

EDIT:
Ko zeli na telefonu da ima i Primo i Basar neka koristi apk iz PRVE verzije (folder iGO_Basar), za DRUGU verziju (folder iGO) mozete na telefonu imati Basar i Pioneer verziju

Imas ovde kompletno uputstvo. Koji root folder imas i sa kojom verzijom apk si probao instalirati?

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
NextGen SF - automatizovana instalacija potpuno funkcionalne aplikacije sa GIS podacima Srbije

[HIDE-POSTS=10]https://cloud.mail.ru/public/AXrr/7aXjiJZgJ[/HIDE-POSTS]
Iznad se nalazi aplikacija koja će ućutkati sve one koji hejtuju iGO koristeći argumentaciju kako se on tobože teško instalira i konfiguriše. Naravno, namenjena je tim lenštinama i hejterima ali očekujem da će je testirati i neki od vas ostalih te da će mi uzvratiti povratnom informacijom.

Jedino što je potrebno da uradite jeste da, posle downloada, folder iGO_Avic iskopirate na uređaj i pokrenete aplikaciju koja se nalazi u njemu. Sve ostalo će uraditi sama rutina.
- ako na uređaju već imate iGO Avic onda je potrebno da njegov folder preimenujete ili obrišete a da aplikaciju deinstalirate.
- Vedranina zvučna upozorenja sam spakovao u ux dodatak kako sam i najavio. To će nam u budućnosti olakšati igranku sa speedcam ali sada mi je potrebna kritika iz REALNE VOŽNJE kako bih ispravio eventualne greške. U donjem linku je ux dodatak "audio.zip" koji samo treba ubaciti u "ux" folder.
Kod:
https://cloud.mail.ru/public/9qDT/ZFegzWsA5
1. Na 4 uređaja sa različitim hardverom i verzijom OS se instalira besprekorno (OS: 4.03, 4.2.1, 4.4.2, 5.1.1 CPU: single ARM11, dual cortex A9, quad cortex A7, quad intel x86). Sa ranijim verzijama sam i ja imao problema tako da na ICS 4.0.3 nisam uspeo da instaliram ni jednu verziju a da posle par minuta ne krešuje ...ova verzija i na njemu radi besprekorno;
2. sadrži GIS podatke Srbije od provajdera TopMap i TomTom čemu je prilagođen i mapchanger, basemap, poslednji nenadsennov prevod na srpski, srpski živi glas, srpski TTS v1.8 (koji sam dopunio sa par nedostajućih redova speedcam teksta) i srpsku latiničnu i ćiriličnu tastaturu uvaženog braonpasa, poslednju verziju pongovog skina (odnosno sve bitno iz njega a što ne ugrožava funkcionalnost s obzirom da je u osnovi gx&djemanova BasarSoft .apk v.9.18.27.627562);
3. Sama instalira jedine 3 neophodne licence za potpunu funkcionalnost;
4. Promenjene ikonice na generičke nextgen i ubačen SerbianForum uvodni ekran od braonpasa;
5. sys.txt optimizovan i kada ga već nemate onda će biti dodat a kada ga imate onda postojeći neće biti diran;
6. putanja za iGO data je: iGO_Avic a packagename je "jp.pioneer.mbg.avicsync" (to je bitno samo za nas koji želimo da koristimo više skinova i mapchanger sa podrškom za 3 odnosno 4 provajdera mapa).
7. u ovoj aplikaciji jedini skin je pongov i to samo sa onim ux pluginovima koji su po mom mišljenju dovoljno korisni a ne utiču negativno na odzivnost aplikacije (testiranje je trajalo duuuugo :slap:);

8. Na uređajima sa 4.0.3 i 5.1.1 OS, a sa mediatek i intel čipsetovima, tokom instalacije (koja malo duže traje zbog količine podataka za kopiranje) mi se pojavljivala greška sa slike:
5f98c9641e2d82713935356af80a0920.jpg

...ali ništa za to, ako vam se desi tapnete samo na "dismiss" i instalacija uspešno stigne do kraja.
Zahvale:
- za osnovnu .apk: gx i djeman,
- za skin i ux dodatke: pongo, alain57, amatér, Andron66, arhd, arimi, arkoko, frontzosd, garigor, gurjon, yuzanin, Neoss75, Tanuki44, Tichij, Vamibg i svi drugi koji aktivno sudeluju.
- i na kraju posebna zahvalnost braonpasu za ucinjeno na srpskom TTS-u a naravno i ostalom što je uradio a zahvalu sam dužan i nenadsennu za Vedranin glas i prevod pongo skina a Mmarku za upotrebljene ikonice. Pa hvala vam ljudi! :)

Većina materijala je delo ljudi sa 4pda foruma i može se koristiti samo nekomercijalno!

............................................................
Ne garantujem da će link biti živ duže od 24h jer su mi neodgovorni ljudi sa foruma već ugrožavali cloud šerujući link na njega po stranim forumima bez ikakve zaštite ...zato, ako vam se sviđa napravite mirror link (to će biti i najbolji način da mi se zahvalite za trud).

Kada se setim nečega što sam propustio a ja ću to onda naknadno dopisati.[/HIDE-POSTS][/HIDE-POSTS][/HIDE-POSTS][/HIDE-POSTS]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.375
Marxista, svaka tebi cast druze. Ja izuzetno cenim ljude poput tebe koji vole nesebicno sa drugima da podele svoj rad kako bi olaksali ubacivanje iGO navigacije u telefon ljudima koji su manje vicni tome, a i onima koje mrzi da se pomuce. Ja sam napravio i temu i okacio linkove sa najnovijim iGO Primo i to tri varijente koje se samo kopiraju i klikne se na instalaciju. Mogao bi ti u tu temu da ubacis i tvoj rad, a nadam se da nam nece pucati linkovi zbog drugih ljudi, mada kao sto kazes, posto ce se linkovi kopirati i kaciti svuda po netu cisto sumnjam da ce trajati dugo.

Moja taktika je do skoro bila takva da su mi se ljudi javljali na pp i ja sam im davao linkove i na taj nacin su mi linkovi trajali, a i jos traju, mada sam neke radove kacio na neke druge servere i onda lepio linkove ovde.

U SVAKOM SLUCAJU SVAKA CAST NA TRUEU I NESEBICNOSTI!

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Član
Učlanjen(a)
07.04.2013
Poruka
427
Svaka cast svima koji su nesebicno podelili sve sto su znali i upakovali funkcionalne pakete navigacije. Tu malim delom ubrajam i moju malenkost. Uspeo sam spakovati iGO primo i Avic Sync i oba egzistiraju u mom telefonu. Namucio se jesam, ali ponekad me je bilo i sramota pitati neke detalje kada znam da se na ovim stranicama krije odgovor. Treba biti strpljiv, citati i uciti od onih koji znaju,a isto tako treba ceniti njihov trud, jer ni oni nista ne dobijaju na tacni. Zato listam, citam i ucim....
A molim one koji se pojave i traze sve gotovo, da ipak malo procitaju, nema lepseg osecaja nego kada sam nesto shvatis, podesis da radi dobro.
Dugo se nisam javljao, platio vec dve kazne bez obzira na speedcam, zato gledajte vise ispred sebe, a manje u navigaciju. Svim drugarima jedan pozdrav od srca. Svaka Vam cast!

Učlanjen(a)
10.09.2012
Poruka
349
NextGen SF - automatizovana instalacija potpuno funkcionalne aplikacije sa GIS podacima Srbije

***Hidden content cannot be quoted.***
Iznad se nalazi aplikacija koja će ućutkati sve one koji hejtuju iGO koristeći argumentaciju kako se on tobože teško instalira i konfiguriše. Naravno, namenjena je tim lenštinama i hejterima ali očekujem da će je testirati i neki od vas ostalih te da će mi uzvratiti povratnom informacijom.

Jedino što je potrebno da uradite jeste da, posle downloada, folder iGO_Avic iskopirate na uređaj i pokrenete aplikaciju koja se nalazi u njemu. Sve ostalo će uraditi sama rutina.
- ako na uređaju već imate iGO Avic onda je potrebno da njegov folder preimenujete ili obrišete a da aplikaciju deinstalirate.
1. Na 4 uređaja sa različitim hardverom i verzijom OS se instalira besprekorno (OS: 4.03, 4.2.1, 4.4.2, 5.1.1 CPU: single ARM11, dual cortex A9, quad cortex A7, quad intel x86). Sa ranijim verzijama sam i ja imao problema tako da na ICS 4.0.3 nisam uspeo da instaliram ni jednu verziju a da posle par minuta ne krešuje ...ova verzija i na njemu radi besprekorno;
2. sadrži GIS podatke Srbije od provajdera TopMap i TomTom čemu je prilagođen i mapchanger, basemap, poslednji nenadsennov prevod na srpski, srpski živi glas, srpski TTS v1.8 (koji sam dopunio sa par nedostajućih redova speedcam teksta) i srpsku latiničnu i ćiriličnu tastaturu uvaženog braonpasa, poslednju verziju pongovog skina (odnosno sve bitno iz njega a što ne ugrožava funkcionalnost s obzirom da je u osnovi gx&djemanova BasarSoft .apk v.9.18.27.627562);
4. Promenjene ikonice na generičke nextgen i ubačen SerbianForum uvodni ekran od braonpasa;
5. sys.txt optimizovan i kada ga već nemate onda će biti dodat a kada ga imate onda postojeći neće biti diran;
6. putanja za iGO data je: iGO_Avic a packagename je "jp.pioneer.mbg.avicsync" (to je bitno samo za nas koji želimo da koristimo više skinova i mapchanger sa podrškom za 3 odnosno 4 provajdera mapa).
7. u ovoj aplikaciji jedini skin je pongov i to samo sa onim ux pluginovima koji su po mom mišljenju dovoljno korisni a ne utiču negativno na odzivnost aplikacije (testiranje je trajalo duuuugo :slap:);

8. Na uređajima sa 4.0.3 i 5.1.1 OS, a sa mediatek i intel čipsetovima, tokom instalacije (koja malo duže traje zbog količine podataka za kopiranje) mi se pojavljivala greška sa slike:

...ali ništa za to, ako vam se desi tapnete samo na "dismiss" i instalacija uspešno stigne do kraja.
Zahvale:
- za skin i ux dodatke: pongo, alain57, amatér, Andron66, arhd, arimi, arkoko, frontzosd, garigor, gurjon, yuzanin, Neoss75, Tanuki44, Tichij, Vamibg i svi drugi koji aktivno sudeluju.
- i na kraju posebna zahvalnost braonpasu za ucinjeno na srpskom TTS-u a naravno i ostalom što je uradio a zahvalu sam dužan i nenadsennu. Pa hvala vam ljudi! :)

Većina materijala je delo ljudi sa 4pda foruma i može se koristiti samo nekomercijalno!

Ne garantujem da će link biti živ duže od 24h jer su mi neodgovorni ljudi sa foruma već ugrožavali cloud šerujući link na njega po stranim forumima bez ikakve zaštite ...zato, ako vam se sviđa napravite mirror link (to će biti i najbolji način da mi se zahvalite za trud).

Kada se setim nečega što sam propustio a ja ću to onda naknadno dopisati.[/HIDE-POSTS][/HIDE-POSTS]

Skinuto i probana instalacija, na galaxy J5. Posle opcije odabira jezika unosa tastature dolazi do CRASH i prinudnog zaustavljanja. Instalirano na memoriju telefona.

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.283

***Hidden content cannot be quoted.***

Zahvale:
- i na kraju posebna zahvalnost braonpasu za ucinjeno na srpskom TTS-u a naravno i ostalom što je uradio a zahvalu sam dužan i nenadsennu. Pa hvala vam ljudi! :)

Kada se setim nečega što sam propustio a ja ću to onda naknadno dopisati.[/HIDE-POSTS][/HIDE-POSTS]

Probano na Samsung Galaxy S7:
Osnovna verzija radi solidno (samo je bez ux mnogo ruzna) ali posle dodavanja ux:
1.Pokretanje apk traje previsde dugo preko 15 sekundi stoji na ovom mestu
Screenshot_20160418-182830.png
2.Nemoguce je promeniti mapu posle izbora i restarta uvek ostaje tt (tel. nije rutovan tako da je root folder na tel.)
Screenshot_20160418-182913.png Screenshot_20160418-183207.png Screenshot_20160418-183219.png Screenshot_20160418-183226.png
3.Skoro vise od 5 sekundi potrebno da predje iz jednog u drugi meni povratak nazad ili korak napred
Screenshot_20160418-183518.png Screenshot_20160418-183613.png Screenshot_20160418-183651.png
4.Naj bitnija stvar vrlo cesto blokira ekran postane taman i samo je moguce prinudno zaustaviti apk
Screenshot_20160418-183246.png Screenshot_20160418-183310.png
5.Ima jos stavki koje fale kao na primer: glasovno upozorenje nema audio fajlova, kursor previse sitan u2d ili 3d, tmc ne radi, previse transparentan meni, tako da ova verzija i nije bas za lenjstine ipak treba sve doterati i prilagoditi kako kome odgovara.

Naravno ideja da sve bude upakovano u jedan apk je idealna i za svaku pohvalu tako niko ne moze nista da zezne ili da bilo sta zafali...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
@pera.simic

Hvala za detaljan opis dešavanja. :)

Odgovoriću ti s kraja ... Glasovno upozorenje za kamere i nije obavezni deo aplikacije a oni kojima je ona namenjena (lenštine dakle ;) ) verovatno i nemaju potrebu za njima. Svejedno, ako mislite da je potrebno skockaću ux plugin u tu svrhu. Inače aplikacija sadrži braonpasov TTS voice koji ume da čita speedcam upozorenja pa je potrebno samo postupiti po uputstvu iz teme koja se na to odnosi, dakle kopirati folder VocalizerEX u root interne memorije i instalirati .apk koji se u njemu nalazi, podesiti ga(moja preporuka je da "speech rate multiplier" postavite na 120%) i koristiti ga. Dobar je jer najavljuje i nazive ulica i ne samo to.
Previše sitan kursor je isuviše individualan stav a pošto se može podešavati svako to može i da uradi po svom ukusu. TMC u Srbiji ne radi a u .apk je ugrađen samo GIS sadržaj za Srbiju, dakle bez TMC.

Pošto spominješ preteranu transparenciju a koja kod mene i ne postoji odmah po uključenju programa, imam razloga da sumnjam da si ti ili napravio to podešenje ili je ta informcija povučena iz već postojećeg system.ini ...a ovo je ipak .apk za clean install.

Situaciju u kojoj ti zacrni slika i moraš da nasilno zatvaraš aplikaciju nemam u iskustvu na četiri različita uređaja pa osim sumnje da je i to posledica već postojećih device.nng ili prethodnog sadržaja u folderu iGO_Avic (ili takvog foldera još negde na uređaju) ja ne znam šta bi moglo da bude po sredi.

5 sec. Za prelazak iz menija u meni ja nemam ni na najslabijem uređaju od testiranih osim kada prvi put posle instalacije tapnem na dugme meni u kokpitu. Kada se taj meni jednom izrenderuje onda su sve intervencije u meniju moglo bi se reći trenutne. Ako se tebi to dešava i posle prvog ulaska u meni onda je to već problem ali takav za koji ja ne mogu znati odgovor jer nemam sličan uređaj za testiranje.

Za promenu mapa si delimično u pravu a delimično nisi, naime, mapa se promeni li indikacija "tt" ostaje. To ne bi trebalo da je nerešiv problem i mora da sam ja nešto zabrljao kada sam editovao taj pongov ux dodatak. Javiću kada to rešim.

Na kraju pitanje - da li ti je onaj skrin sa "prepare for ui" stajao 15 sekundi samo po prvom pokretanju ili i kasnije? Jer pazi, posle prvog pokretanja aplikacija ima dosta toga da inicijalizuje i zapiše pa nije čudno ako je smo tada kod prvog pokretanja čekaš.

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.283
@pera.simic odlično zapažanje, verujem da smo našli rešenje... U sys.txt pod [rawdisplay] ukloni tačka-zarez (;) simbol ispred base_dpi i menjaj vrednosti ... Za taj uređaj kreni od 640 pa unazad ... Ako bude potrebe promeni i dpi sa auto na neku fiksnu vrednost koja više odgovara tvom oku.

@marxista promenjen dpi i base_dpi, dodao glasovno upozorenje, promenio velicinu strelica u 2d i 3d i sad je vec druga prica nema pucanja i ne blokira a takodje nema vise kasnjenja prilikom prelaza u meniju ni cekanja kad prvi put ucitava apk, kao da se radi o potpuno drugoj aplikaciji. tmc cu da probam za neki dan.
E jedino sam imao problem sa tastaturom (nema znakova i hoce da blokira kad se otvori) pa sam koristio ini vec prilagodjen za s7 iz prethodne verzije tako da je i to reseno.
U sustini ova verzija obecava (mada i dalje mislim da ce se lenjstine ipak razocarati ;) mora po nesto i da se uradi :().

Natrag