iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
Ovog trenutka sam probao da instaliram obe verzije post 1 i post 1116 paralelno sa Primo.
Verzija iz posta 1 moze zajedno sa Primo a verzija iz posta 1116 ne moze mora da se brise Primo.
 
Član
Učlanjen(a)
07.05.2013
Poruka
381
Eto, kod tebe radi. Mozda je onda problem sa kineskim telefonima. :D

edit
Posle Perinog posta...probao na drugom telefonu i radi uporedo sa Primo.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Ljudi! Nema potrebe za ponavljanjem. Sve sam lepo objasnio u postu #1174. Neka svako uzme verziju koja mu odgovara, i ne vidim zasto bi se dalje oko toga raspravljalo. I vlad je izneo svoja zapazanja u postovima #1178 i #1182 i stavimo vec jednom tacku na to!
Mene vise zanima da li postoji resenje za mapchanger i ubacivanje TopMap karti kao trecu opciju?
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Imam ja rešenje tog problema ali kako bi to rešenje bilo rešenje i svih ostalih problema potrebna mi je pomoć pospire ili nekog drugog ko ume da edituje .apk tako da instalira 3 licence koje bih postavio. Sve ostalo sa .apk sam već uradio i mogu da koristim gjamapchanger za sve tri vrste mapa a takođe i skinchanger.
Ne zaboravite da pongov mapchanger nema tehničkih mogućnosti da radi i sa trećim provajderom mapa jer njegov prekidač radi po principu starije/mladje te da je zbog tog ograničenja gjamapchanger neminovan.
 
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
@marxista
Pozdravljam ideju i nadam se, realizaciju. E, sad, posto spominjes .apk i licence, znamo da je gx odradio full patch za Basar gde program instalira trajne licence, a postoji i patch za Pioneer verziju (AvicSync), gde je gx odradio licencu samo za fbl fajlove (radi Contrast mapa Srbije), da li postoji mogucnost da se full patch iz Basar-a, prenese i na AvicSync verziju? Mozda mnogo trazim, ili da sacekamo da gx, odradi to i za ovu verziju?
Znam da ce neko reci da koristim Basar, ali meni vise odgovora Pioneer zbog Pongo skina i dodatnih opcija koje nema Basar.
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Novi pongo skin uz izbacivanje nekoliko (za mene definitivno nepotrebnih) ux dodataka sada sasvim fluidno radi sa basar apk i data.zip. Sa arimijevim skinom je vec drukcija priča jer je on rad nekih ux dodataka bazirao na izmenama u data.zip ...to svejedno ne znači da je nemoguće koristiti i njegov skin uz izbacivanje ux dodataka ali se primeti da ipak malo kasni u izračunavanju dužih ruta.

I ja očekujem da će neko uspešno skršiti i avicsync jer prosto ubacivanje basarinog patchovanog libigo_jni.so u .apk ne daje rezultate. Dok se to ne desi, ja sam u.apk privremeno preuredio packagename putanju sa basarine na pionirovu što omogućava korišćenje gjamapchangera i skinchangera.

...takođe sam napravio "bambi istraživanje" i pronašao jedine 3 neophodne licence za otključavanje svih GIS podataka a sve ću to postaviti od kuće gde mi je ok upload brzina.

...lično mislim da ćeš ti biti zadovoljan primenom pongo skina na basari jer skoro sve radi i to brzo ...ali ću i spisak ux dodataka za izbacivanje postaviti tek od kuće jer ni taj spisak nemam već pripremljen.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.10.2013
Poruka
53
Drugari, otišli smo predaleko. Nadam se da ćete obojica razumeti zbog čega je kosrisno imati i Basar i Primo verziju...
@popspira iznosi stav da je Basar ubedljivo najbolja verzija a Primo zastarela. Druže, ja bih najpre razmislio pre nego što bih kao ti nafilovao 4-5 postova a bez ijedne činjenice...Naravno, ne želim da o ovome polemišem sa tobom. Jednostavno se nikada ne slažem sa paušalnom ocenom, bez obrazloženja.
@vladcepesh, suštinski razlog zašto smatram da je korisno da postoji Basar aplikacija sa folderom iGO_Basar je ta da se na istom telefonu može zadržati i iGO Primo verzija. Slažem se, ne mogu se obe koristiti istovremeno. Ali se mogu veoma dobro upoređivati. Pa kada se korisnik odluči, na osnovu svog subjektivnog mišljenja, koja je bolja, nije problem da se jedna deinstalira. Iako, ako ima mesta na telefonu, ne vidim problem da postoje obe verzije.

GPS.jpg


Sa gornje slike se vidi moj interes da imam obe verzije na istom telefonu. Jer ću jedino tada objektivno uporediti, pored ostalih parametara, GPS preciznost i jedne i druge. Ovo su koordinate sa istog mesta. Razlikuju se. Tek treba proveriti da li je GPS lociranje nove verzije iGO Basar na nivou iGO Primo, ili bolje, ili gore...
Podsetiću, u temi GPS Mape, upoređivanje..., u postu #113 sam malo analizirao i GPS preciznost određivanja lokacije na istoj poziciji. Inače, mislim da smo i to apsolvirali. NextGen je dosta bio lošiji od iGO Primo. Da li je to bitno? Jeste! Dovoljno je voziti Bulevarom Kralja Aleksandra u krajnje levoj traci i može se svako uveriti u ovo o čemu pišem. Sa NextGen mi se dešavalo da me navigacija "prebaci" u suprotni smer i krene "Preračunavam...". iGO Primo se, bar na mojim telefonima, pokazao kao mnogo pouzdaniji...

EDIT 1
Ovo ne mora ništa da znači. Ali, na telefonu Lenovo S60 iGO Basar veoma slabo drži "uhvaćenu" GPS poziciju. Previše često gubi lokaciju. Na istom telefonu, iGO Primo je mnogo bolje zadržava. Ipak, pošto svakog dana vozim, tek ću ovo proveriti...

EDIT 2
@vladcepesh, izvini, nisam pročitao tvoj post. Vidim da se potpuno slažemo što se tiče apsurdnosti preimenovanja imena foldera iGO Basar u iGO.


meni recimo na nexusu 5x,basar verzija na istoj lokaciji nalazi barem 2 satelita vise,konektuje mi se u sobi i drzi signal gde recimo primo nikad nije mogao ni da se konektuje.
ocigledno da situacija zavisi od telefona do telefona.
 
Učlanjen(a)
21.10.2013
Poruka
53
A zasto da brise? Ta apk je odlicna. e sad, sto neko slabo kapira sta je napisano u tom postu - 1116, pa to je vec njegov problem. Uostalom, problem i nije nastao zbog te apk, vec one sa prve strane. Meni lici da je to ista kao iz 1116 posta samo je lose preimenovana, odnosno samo je unutar nje u "sys' izvrsena promena a to nije dovoljno. Ako vec nesto treba da se menja, neka se zameni ta apk sa prve strane (ukoliko vec nije) sa orig. iGO_Basar i nece biti problema.

ta sa prve strane je verovatno arimijeva ili demjanova verzija, prekopirana sa 4pda,kao i sve ostale verzije navigacije na forumu. ja sam uporedjivao recimo arimijev primo,sa drugim i arimijev mi je uvek bagovao kod speeddcam,desavalo mi se i da pukne kod poziva u toku navigacije(promene nisu vrsene u sys) i od tad je vis ne koristim.
zato je dobro da postoje i druge verzije aplikacija,pa nek probaju ljudi koja im vise odgovara.
 

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
Imam ja rešenje tog problema ali kako bi to rešenje bilo rešenje i svih ostalih problema potrebna mi je pomoć pospire ili nekog drugog ko ume da edituje .apk tako da instalira 3 licence koje bih postavio. Sve ostalo sa .apk sam već uradio i mogu da koristim gjamapchanger za sve tri vrste mapa a takođe i skinchanger.
Ne zaboravite da pongov mapchanger nema tehničkih mogućnosti da radi i sa trećim provajderom mapa jer njegov prekidač radi po principu starije/mladje te da je zbog tog ograničenja gjamapchanger neminovan.
Sve verzije iGO_BAsar, koje su ovde ili bilo gde postavljane, su izvorno sa 4PDA i svaka prilikom instalacije, kako god da se zvao data folder, automatski prilikom prvog pokretanja programa, u folder license kopira licence zapakovane u apk fajlu, na lokaciji /assets/license_zip/aa
Screenshot_2016-04-14-11-19-33.png
Ovo aa je u stvari komprimovan fajl u kome su spakovane licence, koje će se prilikom instalacije i pokretanja aplikacije "kopirati" u data folder. Čak i ako u data folderu neme foldera license, aplikacija će ga sama napraviti.
Ovaj aa fajl se može otvoriti i menjati obučnim Total Commanderom na Androidu!!!
Evo, ove tri su dovoljne za Evropu, da sve radi
Screenshot_2016-04-14-11-20-22.png
Imate ih već u folderu licenci svih ostalih iGO aplikacija

VAŽNA NAPOMENA:
Ako niste razumeli makar jednu rečenicu u svemu ovom što sam napisao, NEMOJTE TO DA RADITE!!!!
 
Poslednja izmena:

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
A što se tiče iGO_Basar i iGO_NextGen i iGO_Avic ili iGO data foldera, pobogu.
Svako neka pravi šta želi:
Potrebno je instalirati na svom telefonu Total Commander sa PlayStore
Kod:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ghisler.android.TotalCommander

Zatim u TC kliknuti na željeni apk fajl i odabrati opciju Open as ZIP
Screenshot_2016-04-14-11-33-21.png
Zatim dalje otvarati foldere /res/raw/, u kome se nalazi "originalni" sys.txt
Držati prstom sys.txt, dok se ne otvori funkcijski izbornik i odabrati Unpack+Open with
Screenshot_2016-04-14-11-31-20.png
Otvoriti sys.txt sa Totalcmd-Editor

Kada vam se otvori sys.txt u Editoru, pronaći i promeniti i/ili dodati zapis
[folder]
data_folder_name="iGO_Basar"
Screenshot_2016-04-14-11-32-23.png
(ovo pod navodnicima možete nazvati kako god vam je volja, to će biti naziv data foldera u kome će program tražiti podatke!!! Možete ga nazvati, "SerbianForum" ako želite, ili "jbni_iGO", osnovni "originalni" iGO će raditi bez greške, ali moguće da neki modifikovani ux dodaci (by Arimi, skin changer, map changer itd) neće)

Kada završite izmene u sys.txt, kliknite na simbol diskete gore, dobićete potvrdu da je fajl snimljen u neki temp folder.
Tasterom Back napustite editor. Prilikom izlaska dobićete pitanje, da li izmenjeni sys.txt želite da re-pakujete, recite yes
Screenshot_2016-04-14-11-32-44.png

Nakon toga spakujte iGO sadržaj u data folder sa nazivom koji ste mu dali i pokrenite instalaciju apk fajla u kome ste izmenili sys.txt

I to je TO, sva mudrost ovog sveta oko jbnog data foldera!!!

VAŽNA NAPOMENA:
Ako niste razumeli makar jednu rečenicu u svemu ovom što sam napisao, NEMOJTE TO DA RADITE!!!!


Ukoliko želite dalje da "komplikujte" stvari, pa da recimo iGO_Basar instalirate kao iGO_Avic, onda morate promeniti data package name APK fajla, za šta vam je potrebna instalacija APK editora
Kod:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gmail.heagoo.apkeditor.pro
Kada pokrenete APK Editor, odaberite opciju Select an APK File
Screenshot_2016-04-14-11-28-57.png
a zatim npr. opciju Common Edit
Screenshot_2016-04-14-11-29-27.png
Tu možete promeini ime aplikacije, kako će se ona prikazivati na vašem telefonu, ali i Package Name
Screenshot_2016-04-14-11-29-42.png
Package Name je u stvari naziv sistemskog foldera, u kome je instaliran osnovni program, u root-u memorije telefona.
Za Basar je to //data/data/com.basarsoft.igonextgen.javaclient/
Za Avic je //data/data/jp.pioneer.mbg.avicsync/
E tu u Basar APK upišiti Avic Package Name, i Basar verzija će biti instalirana kao Update postojećeg AvicSync-a!?!

Možete promeniti i ikonicu aplikacije, tako što kliknete u APK Editoru na ikonicu programa i otvara vam se explororer, da odaberete neku od sličica koje ste ranije pripremili
Screenshot_2016-04-14-11-35-04.png

Na kraju kliknete na save i APK Editor će vam napraviti novi APK fajl, sa unetim izmenama, koji možete instalirati na vašem telefonu

VAŽNA NAPOMENA:

Ako niste razumeli makar jednu rečenicu u svemu ovom što sam napisao, NEMOJTE TO DA RADITE!!!!

Linkove stavljaj u code
(sorry, zaboravio sam)

 

Prilozi

  • Screenshot_2016-04-14-11-20-22.png
    Screenshot_2016-04-14-11-20-22.png
    206,8 KB · Pregleda: 89
  • Screenshot_2016-04-14-11-19-33.png
    Screenshot_2016-04-14-11-19-33.png
    125,3 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Natrag
Top