iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
21.10.2013
Poruka
53
tako je sys i za primo podesen,barem moj. nisam imao pojma da mi online tmc radi dok nisam izbrisao tmc fajl. probao sam sa slovenijom. i pokazuje isto, sa tmc fajlom ili bez njega
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
A koji bi medijum sem interneta mogao da ti pruži TMC informaciju ako na svom uređaju nemaš TMC - RDS radio prijemnik? Dakle na običnom tabletu ili mobilnom nećeš moći da primiš TMC informaciju ako isključiš internet uslugu i jedini način da do TMC informacije u inostranstvu dođeš jeftino ili besplatno jeste da kupiš neki bluetooth ili USB TMC prijemnik (pod uslovom da imaš i tmc licencu za tu zemlju).
A to je zanimljivo verovatno samo svetskim putnicima kakvi su kamiondžije. :D
 
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Mozda na nekoj pumpi preko wi-fi pokupis informaciju? Sa kojom licencom rade tmc ili svaka zemlja ima svoju licencu?
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Na free hotspotovima na pumpama uglavnom čekaš da neko ispadne da bi ti mogao da se nakačiš a onda i ti ispadneš pre nego što pokupiš info. :D ... Ali zamislimo da si strpljiv i da si dobio info koja pokriva saobraćajnu sliku do naredne pumpe ... I onda zamišljamo kako staješ i na sledeću pumpu pa i na njoj prolaziš "inicijalizaciju u bratstvo" ... Pa sledeću i sledeću...

Da, TMC se vezuje za zemlje i gotovo nikad nije pokrivena cela zemlja niti signalom niti informacijama a pored sadržaja u tmc folderu potrebne su ti i licence za njihovo otključavanje - ako se prisetiš bambija, tada sam ja stao na 10 licenci a nekih najmanje 3 sam "potrošio" upravo na TMC. Evo u atachmentu kako to izgleda kada je licencirano:uploadfromtaptalk1454434351439.png
 
Učlanjen(a)
21.10.2013
Poruka
53
ja sam recimo probao test sa slovenijom i izbrisanim svim tmc licencama iz tmc servisa(ove gore na slici).
da bi radilo,online preko interneta naravno, treba da se stavi u license folder licenca beker,da je pravilno podesen sys kao sto sam ovde napisao i da je profil iphone za tmc http.
dok kod tmc online servisa za grcku ne treba licenca u license folderu vec samo da je tmc http profil jci.
znaci zavisi od slucaja do slucaja i treba da se menjaju profili u sys,pa kome uopste treba ta funkcija ovo je koristan info.
za nas u srbiji ovo ne vazi,ali je barem meni bitno da mi je sys fajl pravilno podesen.
 
Učlanjen(a)
21.10.2013
Poruka
53
A dali ce sa ovim podesavanjima ako se iskljuci mobilni internet raditi tmc pod uslovom da ne brisemo tmc folder iz content

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest"
[http]
can_use_native_api=0

pazi prva varijanta u mom slucaju je bila nepravilno podesen ovaj servis

[naviextras]
boot_service_address="https://zippy.naviextras.com/services/index/rest"

tada mi je vukao licence iz foldera content tmc,ali bez obzira na podesavanja profila tmc za grcku je recimo bio nektivan-crven i nikako nije mogao da proradi. i opet je koristio nekakav internet da bi tmc radio.

u principu prepravis naviextras i imas i tmc sa licencama u contentu i onda sve radi bez greske
 

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
Da, TMC se vezuje za zemlje i gotovo nikad nije pokrivena cela zemlja niti signalom niti informacijama a pored sadržaja u tmc folderu potrebne su ti i licence za njihovo otključavanje - ako se prisetiš bambija, tada sam ja stao na 10 licenci a nekih najmanje 3 sam "potrošio" upravo na TMC.
Ne zaboravi prvu rečenicu iz svog posta #906. Za ovo ti je potreban RDS prijemnik na uređaju.

Ali, kad već pričamo o licencama za TMC, imaš li aktivnu licencu za TMC za Grčku?
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Naravno da nisam zaboravio prvu rečenicu iz posta #906 i to što si citirao je u stopostotnom saglasju sa tom rečenicom jer u njoj sve vreme i govorim o TMC-u u svom izvornom obliku, dakle onom koji informacije o saobraćajnoj slici distribuira radio talasima a NE INTERNETOM.
... Evo pročitah par puta to što si citirao i baš ni jednom nisam izvukao drukčiji zaključak što onda meni samo govori da si ti bio nepažljiv čitalac.

Pratim i inostrane forume i zbog lošeg engleskog i još goreg ruskog nisam siguran da li je neispravno moje poimanje reči "licenca" ili je to slučaj sa onima koje čitam. Ja npr. mislim da se u folderu "tmc" u stvari nalaze konfiguracioni TMC fajlovi (a ne licence) za pojedine zemlje a da iako njih imamo, svejedno moramo imati i licence za njih (u folderu "license" gde je valjda licencama i mesto). Mislim - kakva je to licenca za koju ti treba PRAVA licenca?!

I da, nemam funkcionalnu licencu za grcki TMC. Sveukupno samo za 12 eu zemalja imam.
 
Učlanjen(a)
21.10.2013
Poruka
53
malo smo se zapetljali. i ja sam greskom pisao za tmc folder da se u njemu nalze licence,jer smo se i zapetljali oko licenci.
u content/tmc/se nalaze tmc fajlovi,koje mozete a i nemorate da imate. za neke zemlje poput grcke ne postoje aktivni tmc fajlovi,stari su i nextgen ih ne cita. u oba slucaja imali ili nemali tmc folder sa tmc fajlovima aplikacija vuce neke podatke sa interneta i ocitava trenutno stanje saobracaja,ako je sys dobro podesen.
sto se tice lyc fajlova i foldera license, za oba ova slucaja o kojima sam pisao verovatno treba imati odredjenu licencu da bi tmc uopste radio. sto se tice tmc za sloveniju na koju sam i testirao tmc radi na beker lyc fajlu. mozda i na nekom drugom od onih 50 kiji postoje,al za beker znam. za grcki tmc zna wob,on je testirao tu varijantu. isto tako je bitno da one profile u sys fajlu podesite da bi tmc za odredjenu zemlju radio.
za jedne ide iphone a za druge zemlje jci. to morate sami da probate. koga interesuje.
 
Natrag
Top