Jedina greška navigacije iGO_NextGen
Po mom mišljenju ova sjajna navigacija je do sada ispoljila samo jednu ozbiljnu grešku, a da sam je ja primetio. Jutros mi se desilo nešto čudno u vožnji. Obrati pažnju na prvu sliku. Ta slika je od ranije, ali je tu samo da bih mogao bolje ilustrovati.
U označenoj poziciji, iz
Pionirske ulice ja skrećem levo u
Kneza Višeslava i dalje vozim prema svojoj kući. Ali, dok sam jutros čekao, sa ostalima, da se omogući "skretanje" levo, pošto nema semafora, odjednom sam čuo "izračunati ponovo". I navigacija je iz nekog razloga shvatila, iako stojim - brzina 0 km/h, da sam usmeren na suprotnu stranu i predlaže put do kuće kao na drugoj slici.
Napomena : pogledati tačku koja, valjda, uz strelicu, označava moju poziciju. Naravno, kao i uvek, skrenuo sam levo (treća slika), navigacija je "izračunala ponovo" a ja napravio taj sledeći snimak. Dalje je sve išlo uobičajeno. Malo čudno...Jer, predložena vožnja prema ulici
Blagoja Parovića (na drugoj slici), iz mesta gde se nalazim, do kuće iznosi
3.6 km umesto 1.9 km , tačnije
2 km, pošto nisam odmah snimio skrinšot. Da napomenem : očigledno navigacija smatra da se krećem ulicom Kneza Višeslava iz smera levo ka gradu (prva slika) jer u obaveštenjima samo daje dve strelice, levo, pa ponovo levo. A prvo skretanje je baš levo u Blagoja Parovića.
Sličnu situaciju, sa ovom verzijom iGO, mi je opisao jedan drugar u privatnoj prepisci. Nisam ga pitao za dozvolu, pa da ne pominjem njegovo ime. I njemu se, kaže, ponekad dešava da, dok stoji na semaforu, navigacija naprosto "poludi", ne zna kuda treba da ide i krene sa "izracunati ponovo, izracunati ponovo...". Kada nastavi da vozi, navigacija se vrati na ispravno navođenje...Dakle, pomenuta manifestacija se nije desila samo meni...
P.S. Mislim da bi, zbog kvaliteta foruma, trebalo da izbegavamo dalja prepucavanja i "mudrovanja". Tu, naravno, ubrajam i sebe. Predlažem da formiramo princip ponašanaja:
Ako neko želi da pomogne, neka to uradi precizno i detaljno. Ako ne želi, smatram da ne bi trebalo da se oglašava sa kritikom članu koji je nešto pitao ili zatražio. Jer, tako samo raste broj nepotrebnih komentara. O spamovanju neka vode računa oni, kojima je, pored ostalog, i to posao.