iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
12.08.2011
Poruka
12
Pročitao sam postove... Mislim da sam negde u temama video da ima opcija da u sys se naprave izmene kako bi ,,map" čitao sa SD kartice, to bi mi bilo dovoljno... Na to sam mislio. Ako ne može, probaću to što si postavio i napisao... I molim te da nebudeš drzak, ako ne želiš da napišeš preskoči moj post.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Preskocice ga na isti nacin na koji si ti preskocio njegov post.

Inace, ti bi trebao malo da promenis odnos ka forumu i forumasima - da ne budes drzak SPAMUJUCI forum beskonacnim ponavljanjem pitanja na koja su odgovori vec dati te da se starijim forumasima obracas uz DUZNO postovanje. I jos nesto, ako je istina da si procitao forum kao sto kazes onda je istina i da si procitao odgovor na pitanje koje si postavio po n-ti put. Zato mi nije jasno, a verujem da ni drugima nije jasno, zasto bi ti citanje novog posta sa starim odgovorom bilo korisnije od onoga sto si vec procitao?

Učlanjen(a)
12.08.2011
Poruka
12
Moj odnos prema svim članovima je korektan. Da li je član ,,stariji" ili ,,mlađi" nema apsolutno nikakve veze. Poštovanje je uzajamno i u istoj meri prema svima. U postu kojim se nadovezao na moj post, pored neprimerenog komentara ( bio u pravu ili ne) mogao je da citira odgovor i pomogne mi. Time bi mi pokazao da stvarno nisam obratio pažnju. Nekada je članovima potrebna hitna pomoć i odgovor i to takodje treba imati u vidu i pomoći im. U prethodnom postu rekao sam šta bi mi otprilike trebalo ako postoji takva mogućnost, pa i ti si mogao da mi pomogneš pored svog izlaganja ( ničim izazvan ). Nisi. Otišli smo u Off Topic i ŽAO mi je zbog toga ali ja i dalje nisam dobio odgovor na moje pitanje... U krajnjem slučaju uradiću kako je @mirkolj napisao, i na čemu sam se zahvalio ( bez obzira što je bio ironičan u svom izlaganju). Uzgred pomogao mi je član na PVT uz obrazloženje da nije želeo da odgovori na forumu baš zbog članova koji na ovaj način repliciraju postovima - veoma neprijatno.

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Pročitao sam postove... Mislim da sam negde u temama video da ima opcija da u sys se naprave izmene kako bi ,,map" čitao sa SD kartice, to bi mi bilo dovoljno...
Instalacija iGO_NextGen na eksternu memoriju, na SD karticu

Pošto sam stekao utisak da se nepotrebno komplikuje sa različitim objašnjenjima u vezi instalacije navigacije iGO_NextGen na SD karticu, da se pominju neka razdvajanja pri instalaciji, deo na internu a mape na SD, evo postupka koji sam ja odradio i jednostavno instalirao navigaciju na eksternoj, tj. SD kartici. U prilogu su slike kojima, možda, i nije potreban poseban komentar.
Za instalaciju sam koristio datoteke sa svog linka, koji sam svojevremeno ponudio članovima foruma. Mape su HERE i TomTom samo za Srbiju. Nije problem dodati i za druge države. Slika Screenshot_2015-09-25-21-14-37

Nažalost, pCloud.com je uveo obavezu registracije da bi se sadržaj mogao download-ovati. Mislim da ovo nije poseban problem i može se odraditi za par minuta. A i korisno je imati svoj memorijski prostor na ovom serveru.

1. U Lenovo S60 telefon, Android 4.4, KitKat, sam ubacio staru SD karticu od 1 GB. Formatirana je na PC računaru. Telefon sam koristio u fabričkom izdanju, bez podešavanja, i on je odmah SD video kao eksternu memoriju. Slika PC 1
2.
Na SD kartici sam kreirao folder iGO_NextGen i u njega upisao sve foldere i fajlove sa linka. Slika PC 2.
3. Pokrenuo sam apk fajl (Screenshot_2015-09-25-21-14-09). Aplikacija je instalirana i pojavila se ikonica, Screenshot_2015-09-25-17-21-46. Informacije o aplikaciji u telefonu su date na slici Screenshot_2015-09-25-17-28-32
4.
Instalacija je sama kreirala sys.txt fajl (sadržaj je u prilogu). Nije bilo potrebe da ga menjam pripremljenim fajlom AFTER_sys.txt, pošto je sve radilo onako kako se i očekuje. Nije bilo potrebe ni za jednom izmenom ili podešavanjem bilo čega u sys.txt fajlu. Predlažem da se fajl AFTER_sys.txt ignoriše, kao i deo u uputstvu, koji se odnosi na zamenu sys fajla. To je ostalo iz vremena kada smo još tražili optimalni način instalacije nove iGO navigacije.

U realnoj vožnji, izabrao sam destinaciju, slika Screenshot_2015-09-25-17-26-48, kafe "Bonđorno" u Bulevaru Kralja Aleksandra 233.

24l4xli.jpg

Kao što se vidi, navigacija je radila na isti način kao i na telefonu Huawei Y300. Napomena : na linku se nalaze folderi i fajlovi instalirane verzije na mom telefonu Huawei. Zato se odmah pojavljuju i moji Favoriti. Naravno, ovo se lako, u podešavanjima, briše, jedan po jedan favorit, i dodaju sopstveni po želji. Mislim da se i ikonica strelice može povećati.

Dakle, instalacija navigacije novi iGO, korišćenjem eksterne memorije, kod mene je prošla bez problema a i bez potrebe za nekom naknadnom korekcijom. Aplikacija je proradila odmah. Nije bilo problema koje sam primetio na forumu, nije bilo poruke "global_ cfg not found". Takođe, nije bilo ni potrebe da putanja bude oblika Android/data/com.nng.igo.primonextgen/files/iGO_NextGen.
Ne znam zbog čega su drugi članovi imali problema sa instalacijom na eksternoj memoriji. Kao što se vidi, moja prva instalacija na SD je odrađena rutinski. Naravno, ovo je samo moje iskustvo. Možda sam imao sreće i sa ovim telefonom...

EDIT
Drugari, ako želite da instalirate iGO_NextGen sa priloženog linka, slobodno to odradite. Aplikacija, bar kod mene, čuva izmene. Dakle, novi favoriti su upamćeni, podešavanja takođe...Evo, sada sam na link stavio novi Save folder. Deinstalirao i instalirao navigaciju i sve radi normalno. Izbacio sam privatne favorite a strelica je uvećana...Nadam se da se ne radi o telefonu sa "specifičnim KitKat android OS" a ni o specifičnoj prastaroj SD kartici...

@navigas
- ako nisi rutovan i ako nisi preskocio zabranu pisanja NEsistemskim aplikacijama po externalSDcard onda nisi mogao da ucinis da nextgen pise po sd kartici a on mora pisati kako bi cuvao podesavanja.
- imajuci ovo gornje u vidu onda se namece zakljucak da si ti u tom paketu koji si okacio zadrzao i svoj "save" folder zbog cega aplikacija radi ALI ISKLJUCIVO SA TIM TVOJIM VEC NAPRAVLJENIM PODESAVANJIMA. Ako probas da ih izmenis, ta nova podesavanja nece raditi, jel tako?
- ja nemam nalog na tom hosteru niti hocu da ga kreiram pa ne mogu i sam da proverim. Zato bi bilo dobro ako bi ti proverio da li aplikacija prihvata izmenu podesavanja ...pa ako prihvata onda ostavis gornji post da postoji a ako ne prihvata onda trazis njegovo uklanjanje kako citaoci ne bi bili dezinformisani.
@marxista, pošto ti "nećeš da kreiraš pCloud nalog", izvršio sam tvoje "naređenje" :). Proverio sam, i odgovor je : "Nije tako !". Dakle, nova podešavanja su upisana i sačuvana. Jedino nisam razumeo ono u vezi "NEsistemskih" aplikacija pošto nisam "preskakao" nikakve zabrane a nisam ni rutovan...
Druže, nadam se da se nećeš ljutiti. Šta ti znači izraz, koji često koristiš, "jurcao sam po kodu". Zamolio bih te da nam objasniš na koji to kod misliš. Ne znam kojim disasemblerom ti dolazaš do koda i "jurcaš" po njemu. Inače, ako misliš na linije u sys.txt fajlu, za tvoju informaciju, to se ne računa u kod bilo kog softvera.
Kao što vidiš, meni nije teško da, bez pridika, pomognem nekom članu. Pomažem i tebi da shvatiš neke tehničke termine. A ne upućujem te da čitaš osnove programiranja, asembler, disasembler i sl.

Prilozi

• PC 1.jpg
    PC 1.jpg
    75,7 KB · Pregleda: 90
  • PC 2.jpg
    PC 2.jpg
    63 KB · Pregleda: 87
  • Screenshot_2015-09-25-21-14-00.jpg
    Screenshot_2015-09-25-21-14-00.jpg
    63,6 KB · Pregleda: 88
  • Screenshot_2015-09-25-21-14-09.jpg
    Screenshot_2015-09-25-21-14-09.jpg
    67,8 KB · Pregleda: 86
  • Screenshot_2015-09-25-17-21-46.jpg
    Screenshot_2015-09-25-17-21-46.jpg
    190,3 KB · Pregleda: 80
  • Screenshot_2015-09-25-17-28-32.jpg
    Screenshot_2015-09-25-17-28-32.jpg
    67,8 KB · Pregleda: 83
  • sys.txt
    1,3 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_2015-09-25-21-14-37.jpg
    Screenshot_2015-09-25-21-14-37.jpg
    73,6 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
@navigas
- ako nisi rutovan i ako nisi preskocio zabranu pisanja NEsistemskim aplikacijama po externalSDcard onda nisi mogao da ucinis da nextgen pise po sd kartici a on mora pisati kako bi cuvao podesavanja.
- imajuci ovo gornje u vidu onda se namece zakljucak da si ti u tom paketu koji si okacio zadrzao i svoj "save" folder zbog cega aplikacija radi ALI ISKLJUCIVO SA TIM TVOJIM VEC NAPRAVLJENIM PODESAVANJIMA. Ako probas da ih izmenis, ta nova podesavanja nece raditi, jel tako?

- ja nemam nalog na tom hosteru niti hocu da ga kreiram pa ne mogu i sam da proverim. Zato bi bilo dobro ako bi ti proverio da li aplikacija prihvata izmenu podesavanja ...pa ako prihvata onda ostavis gornji post da postoji a ako ne prihvata onda trazis njegovo uklanjanje kako citaoci ne bi bili dezinformisani.

@miditone na forum si dosao pre neki dan i od tog prvog posta ne prestajes da budes arogantan ...i to arogantan u insistiranju na obavezi drugih forumasa da tebi udovoljavaju, da stede tvoje vreme ...pobogu, fajlovi koje je neko postavio, NA TVOJ KOMP silaze sporo ...i ti nadjes za pravo da to kritikujes?! ...sada si kao fol procitao forum ali trazis da ti neko po ko zna koji put ponovi stvar o kojoj se na siroko pisalo. Ti bre spamujuci visestruko ponavljanim pitanjima trazis da jos neko sem tebe spamuje temu odgovarajuci po n-ti put svakom novajliji koga mrzi da cita?!

...kazes mogao sam i ja da ti odgovorim - e pa mogao sam ali nisam hteo jer nismo u vodenici nego smo na forumu ...gde dolaze pametni ljudi zeljni dodatnih znanja, zbog cega im nije muka da citaju i gledaju VEC objavljene informacije - naprotiv, zato su i dosli a pitanja postavljaju samo ako su originalna odnosno ako su vezana za novo i nepoznato desavanje.

Zato, citaj forum i uci a tek onda kada budes ravnopravan sagovornik smatraj da si STEKAO pravo da sa starim forumasima razgovaras tako, ravnopravno. Za sada si ti neko nepoznat, mozda visestruko banovan, mozda trol, mozda nekorektan lik, mozda ...ma bilo sta, ali tek kada te upoznamo i tek kada i sam budes drugima pomagao i delio znanje, tek tada ces biti ravnopravan sa starim forumasima. Zapitaj se zasto je nas nekoliko poletelo da odgovorima pomognemo @toda81 a zasto si ti kuliran ;) ...sad valjda shvatas da ne mozes biti ravnopravan dokle god samo uzimas a nista ne dajes.

I evo ti hint, tu negde na forumu sam ja okacio cak i video klip koji je odgovor na tvoje pitanje. Samo treba da ga pronadjes. ;)

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Mogu da potvrdim sledece:
Telefon Samsung Galaxy Grand 2 i android 4.4.2. NextGen deinstaliran sa memorije telefona i prebacen na SD karticu. Obrisani save folder i sys.txt. Telefon instalira program, ali prilikom pokretanja izbacuje sledecu najavu:
Missing or incomplete folder:/data/data/com.nng.igo.primonextgen/sys.txt: open failed: EACCES (Premission denied).
Znaci, ne dozvoljava upis na karticu zbog KitKat androida.
Probano i sa iskopiranim save folderom i sys.txt i izbacuje istu gresku, sto znaci da telefon mora biti rutovan ili uraditi po uputstvu clana @mirkolj (nisam probao jer imam mesta na internoj memoriji).
[B]@navigas[/B]
Mozda Lenovo dozvoljava upis fajlova na SD karticu?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.04.2013
Poruka
427
@akineki
Mozda Lenovo dozvoljava upis fajlova na SD karticu?
Isti telefon kao kod kolege @navigas, Lenovo s60 kk 4.4.4. Kopiran i instaliran iGO sa eksterne kartice. Pre instalacije obrisao sam njegov save fajl, i zadrzao formirani sys.txt. I sve radi !!! U telefonu koji nije root-ovan, podeseno je samo da je ext. kartica default.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
933
Opet slabo čitate kakav folder save i ostalo,znači cjeli iGo NextGen obrišeš sa uređaka i u postavkama aplikacija i Apk od igo NextGen obrišeš onda iz onoga torrenta što sam postavio kad skinete ima Igo NextGen koji je za SD karticu kad raspakujete cjeli folder koji se zove com.nng.igo.primonextgen ubacite na SD kartici u Android/Data i onda sa telefonom pokrenete i insatalirate iz tog foldera com.nng.igo.primonextgen APK koji je unutra i ne pokreći navigaciju nego restartuj mobitel ili tablet i nakon restarta pokreneš na ikonu navigaciju i kad se instalira po želji dodaš mape i poi točke i to je to radi sto posto isprobano na Kit Kat i lollipop,ne treba biti mobitel root-ovan.

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Ljudi, spustite loptu malo!
Nema potrebe da ova tema ide u off i da padaju "teske reci". I clan @cadslobo je potvrdio da sa istim telefonom moze da upisuje na SD karticu. Ocigledno je Lenovo nasao nacin da zaobidje Googlove zabrane.
@mirkolj
Ovde se ne radi o tome da tvoja procedura ne funkcionise, nego pokretanje navigacije na klasican nacin sa eksterne memorije (SD) i zapis podataka na istu, s obzirom na to da postoji zabrana upisa na karticu od verzije 4.4 (KitKat).

Poslednja izmena:
Natrag