Hvala vam svima na trudu. Instalirao sam tvoju verziju bez problema na dva tableta (Lenovo YOGA 2 i Samsung Galaxy tab 7.0). Obe instalacije su na uređajima a ne na SD kartici. Najpre sam se obradovao kako sve lepo izgleda i RADI, ali to je bilo dok sam probao sa navigacijom u lokalu... kada sam zadao da me vodi do Soluna, trebalo je oko 20-30 sec da preračunaju rutu. To se, takođe, dešava kada usput treba da iz bilo kog razloga ponovo preračunava rutu. Vratio sam na "predhodnu" verziju (bez izmena u "skin"-u) i tu istu rutu na oba uređaja radi ekspresno.
@akineki
Objasnio sam u privatnoj prepisci
navigas-u malo detaljnije problem koji sam imao, pošto sam preuzeo fajlove koje je on poslednji iskombinovao i postavio ovde. To je zato da ostale ne bi smarali bespotrebno. Ako on bude imao isti problem kao ja, ili će ga rešiti ili ga bolje ovde predstaviti od mene. Malo strpljenja molim.
iGO_NextGen test rutiranja od Beograda do Soluna
Za početak samo da pojasnim.
iGO_NextGen sa mog linka se u velikoj meri zasniva na materijalu koji je postavio drugar
@nenadsenn . Instalaciju sam i koncipirao na osnovu njegovih saveta i predloga.
Folder ux je takođe onaj koji mi je dao
@nenadsenn , a u kome se nalaze nekoliko
zip fajlova koje sam preuzeo po preporuci drugih članova. Na osnovu instalacije sa linka koji je postavio drugar
@marxista,
razjasnio sam gde se i kako ubacuju mape različitih provajdera. Takođe,
od njega sam preuzeo i licence koje su mi nedostajale. Obojici drugara, puno hvala na pomoći i ustupljenom materijalu sa kojim sam zaokružio svoju instalaciju
iGO_NextGen.
Sada prelazimo na
Testiranje rutiranja i starta navigacije za put Beograd - Solun u realnim uslovima.
Prethodno sam u svoj telefon ubacio
HERE mape Srbije, Makedonije i Grčke, slika
iGO NG 13. Destinaciju upisujem preko
opcije adresa. Evo veće slike, da se bolje zapazi, kako je sada, u realnoj vožnji moja navigacija određivala putanju do Soluna. Sve sam radio za vreme vožnje. Jedino nisam produžio za Solun...
Iz razloga da se vide i vremena kada je ovih 6 slika napravljeno,
original skrinšotove ću staviti i u prilogu. U prilogu su i slike na kojima se može videti kako izgledaju folderi navigacije na telefonu, pomenuti
sadržaj foldera map i sadržaj
foldera ux, slike
iGO NG 11 do
iGO NG 14.
Kao što se iz vremena skrinšotova vidi, od upisa destinacije
Thessaloniki a to je
08-56-24 (prva mala slika na velikoj) do glasovnog navođenja za kretanje, slika 4,
08-57-03, prošlo je
39 seckundi. Po mom mišljenju,
ovo vreme nije predugačko, ako se uzme u obzir da ruta ide kroz
3 države a i ima pristojnu dužinu,
630 km i vožnja od
7h i 4 min. Doduše, do pojave svih detalja na ekranu, do najave skretanja levo u ulicu Patrijarha Dimitrija,
08-57-59, prošlo je još
56 sekundi, tj.
ukupno od početka, 1 min 35 sekunde. Možda je drugima ovo vreme predugačko, meni je sasvim podnošljivo, tj. realno ! Inače, da ponovim,
glasovno navođenje kreće već sa četvrtom slikom, u 08-57-03.
Više od 5 puta sam,
na raznim pozicijama u gradu,
brisao postojeću rutu i pokretao novu do Soluna. Vreme je veoma slično, osim u jednom slučaju kada su svi detalji na ekranu pojavili skoro kao da se radi o Beogradu, praktično odmah. Da ne bih zaboravio, u 2 navrata sam postavljao rutu do adrese u Beogradu, navigacija je rutirala očekivano, brzo i precizno.
Ta druga vremena su, imam i skrinšotoove, ako neko želi da se uveri :
08-19-05 do 08-19-55 = 50 sec
08-29-55 do 08-30-35 = 40 sec
08-35-05 do 08-35-20 = 25 sec
08-38-56 do 08-39-31 = 35 sec
Za ovih 5 vremena, navigacija kreće sa navođenjem, bez par detalja na ekranu, posle upisa destinacije, u proseku, za 37.5 sec.
NAPOMENA : Rerutiranje, pošto nisam krenuo za Solun,
je bilo sa trenutnim određivanjem nove putanje.
Sve je ovo testirano na telefonu Huawei Y300.