iGO NextGen Navigacija

Član
Učlanjen(a)
07.05.2013
Poruka
388
Biće da si nešto u podešavanjima zeznuo. Opcija za rutu,vozilo TMC itd. LaNa samo čita ono što je zadato. Ja prođoh pola grčke sa svim bez problema...
Sve je moguce, mada ne bih rekao. Pongo skin koristim iskljucivo minimalisticki. Znaci nikakvi znakovi, stanja na putevima, vremenske prognoze, tuneli...nista od toga. Samo prekoracenje brzine i kamere su ukljuceni. Od tacaka upozorenja samo TOI i ulazak u naseljeno mesto. Opcije za rutu...kao sto rekoh, iskljucen makadam a HERE mapa je pokusavala da me provoza takvim putem.
Kao sto je i @toda napisao, meni licno je najvaznije da me korektno i pravovremeno glasovno navodi. Al' dobro, samo moje malo iskustvo. :)

Učlanjen(a)
20.08.2016
Poruka
115
Sve je moguce, mada ne bih rekao. Pongo skin koristim iskljucivo minimalisticki. Znaci nikakvi znakovi, stanja na putevima, vremenske prognoze, tuneli...nista od toga. Samo prekoracenje brzine i kamere su ukljuceni. Od tacaka upozorenja samo TOI i ulazak u naseljeno mesto. Opcije za rutu...kao sto rekoh, iskljucen makadam a HERE mapa je pokusavala da me provoza takvim putem.
Kao sto je i @toda napisao, meni licno je najvaznije da me korektno i pravovremeno glasovno navodi. Al' dobro, samo moje malo iskustvo. :)
Meni je bilo u opcijama za rutu uključeno "najkraće" pa me onda igo terao da siđem sa magistrale na makadam (iako mi je iskljulen makadam) i uključim se ponovo na magistralu zbog 10 m skraćenja rute. Ovo dr više puta dešavalo na putu do mora. Kada sam prebacio na "najlakše" onda je sve bilo u redu. Proveri kako ti šta ti stoji u opcijama za rutu, nevalja najkraće.

Послато са Lenovo Z90-7 уз помоћ Тапатока

Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
39
Tacno je da cuti kada ne treba da cuti. Konkretno kada negde treba da se skrene ona kaze dosta ranije i ne kaze bas neposredno pred skretanje kao sto to kaze Nevena.
Ne kazem da nije dobra Lana, ali mislim da je pravovremena glasovna informacija izuzetno bitna, posebno kada se radi o promeni smera, tj skretanju u neku drugu ulicu. Fino je to sto prica kada se prekoraci brzina, da se ubrza, naziv ulice, zabrane skretanja, ali mislim da je mnogo bitnije da pored toga sto ranije najavi skretanje da i u samom trenutku kada treba da se skrene ona to kaze

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Neznam ali kod mene lana dosta prica a imam pongo skin, javlja na vreme kad da se skrene,ukljucena su sva obavestenja, kamere, ogranicenje brzine, znaci... nikad se nije desilo da cuti. E sad, da nije mozda kod tebe i kod @dilerik problem u jednom podesavanju u navigaciji: podesavanja-zvuk-nivo duzine obavestenja-opsiran? KOd mene je tako

Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.375
Neznam ali kod mene lana dosta prica a imam pongo skin, javlja na vreme kad da se skrene,ukljucena su sva obavestenja, kamere, ogranicenje brzine, znaci... nikad se nije desilo da cuti. E sad, da nije mozda kod tebe i kod @dilerik problem u jednom podesavanju u navigaciji: podesavanja-zvuk-nivo duzine obavestenja-opsiran? KOd mene je tako
I na primu i nextgenu sa pongom mi je podeseno opsirno. Ne kazem ja da ne najavi on skretanje, najavi ga naravno, ali cinjenica je da nije kao sa Nevenom. Nevena ga najavi npr i na 300m pre skretanja i na samom skretanju, tj neposredno ispred skretanja, dok Lana cesto ne najavi neposredno pre skretanja nego najavi ranije i to je sve

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Izbor prikaza semafora u verziji iGO Israel

Lično volim da vidim semafore na putanji. Neko ne voli. Evo rešenja za korisnike verzije iGO Israel. Nisam proveravao druge NextGen verzije. Ako je ubačena licenca

iGO_SzulinApp_Android_with_TTS_HU_1512_TMP_DEM_POI_3DLM_DA_16_01_28_.lyc

navigacija sa HERE mapom će prikazati semafore. Ako se ova licenca izbriše, semafora više neće biti na ekranu a navigacija će raditi bez problema.

Inače, za navigaciju iGO Israel je dovoljna licenca koju instalira sama aplikacija :

PAID_GPS_More_Android_Israel_1605_NextGen_TTS_VR_GP.lyc

Mogu se sve licence izbrisati, pokretanjem aplikacije se instalira jedino ova licenca.

EDIT (komentar posta #2147)

Nadam se da drugar @akineki neće zameriti što editujem u ovom postu a on je komentarisao posle mene. Ako neko bude nekada čitao, pročitaće i ovaj uvod.
Najpre, poenta je isključivo prikaz semafora. Nikako ne treba shvatiti moj post kao neku optimizaciju. Folder sa svim licencama zauzima minoran prostor pa tako nije ni vredno o tome raspravljati...
Probao sam da izbrišem sve licence ali se program sada ne pokreće. Znam sigurno da je ranije, u istom slučaju, aplikacija sama kreirala licencu. Mislim da to ipak nije važno...Međutim, kada ubacim samo pomenutu licencu, ja ne primećujem da bilo šta ne radi onako kako ja želim. Sve je tu. I znaci, i adresiranje na nivou kućnog broja. Ne znam kako da proverim adresne tačke drugačije. Takođe, neku inteligenciju u rutama nisam ni ranije zapazio, pa ne vidim ni da je sada nema. Šalim se. Ja zaista ne vidim šta ne radi u verziji iGO Israel. Sve ono što ja želim da vidim, radi. Probao sam prethodnih dana i novi Lang u vezi sa TTS i glasom Lana. Sve radi kao i kada su bile sve licence. Sve osim prikaza semafora na ekranu. Naravno, tako sam ja podesio navigaciju. Možda nešto nisam ni ranije koristio pa zato i ne primećujem da nedostaje...
Ja nisam neki teoretičar i zato ne bih polemisao. Teorijom se bavim samo kada analiziram različite sisteme Real Time Traffic, RDS-TMC i GPS. U svim ostalim situacijama pokušavam da budem praktičan. Da sredim navigaciju za sebe. Prema tome, neće mi smetati ako me neko demantuje u vezi ovoga. Voleo bih da vidim skrinšotove koji će ilustrovati nečiju tvrdnju da nešto ne radi, ili loše radi. U prilogu su skrinšotovi (datum 12.08.2017) provere adresa i ruta do Grčke i sa HERE i sa TomTom mapom. Nude se i alternativne rute, vidi se reljef, tuneli, (uz uključen internet) prisutan je i saobraćaj u Mađarskoj... Meni je to dovoljno. Uz onu Szulin licencu vraćam i semafore na ekran...
Prema tome, shvatite ovo kao jedan mali eksperiment u vezi sa prikazom semafora. Meni je to bilo interesantno, drugima možda neće ništa značiti...Ipak, svako konfiguriše navigaciju prema svom ukusu. Jedan drugar mi je rekao da on ne voli da semafori budu na ekranu. Da li se mogu na neki drugi način izbaciti kada se koristi HERE mapa ? Eto, od toga sam pošao...

Prilozi

• Semafori na ekranu.jpg
    Semafori na ekranu.jpg
    104,2 KB · Pregleda: 69
  • Sa iGO_Szulin licencom.jpg
    Sa iGO_Szulin licencom.jpg
    53,3 KB · Pregleda: 58
  • Bez semafora.jpg
    Bez semafora.jpg
    104,2 KB · Pregleda: 57
  • Bez iGO_Szulin licence.jpg
    Bez iGO_Szulin licence.jpg
    46,8 KB · Pregleda: 58
  • Screenshot_2017-08-12-08-17-19.jpg
    Screenshot_2017-08-12-08-17-19.jpg
    40,6 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_2017-08-12-08-20-00.jpg
    Screenshot_2017-08-12-08-20-00.jpg
    144,6 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_2017-08-12-08-20-25.jpg
    Screenshot_2017-08-12-08-20-25.jpg
    120,6 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_2017-08-12-08-48-23.jpg
    Screenshot_2017-08-12-08-48-23.jpg
    128,4 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_2017-08-12-08-55-15.jpg
    Screenshot_2017-08-12-08-55-15.jpg
    141,8 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_2017-08-12-08-56-05.jpg
    Screenshot_2017-08-12-08-56-05.jpg
    108,4 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Inače, za navigaciju iGO Israel je dovoljna licenca koju instalira sama aplikacija :

PAID_GPS_More_Android_Israel_1605_NextGen_TTS_VR_GP.lyc

Mogu se sve licence izbrisati, pokretanjem aplikacije se instalira jedino ova licenca.
Ne mogu se sloziti sa drugarom @navigas jer mislim da smo to odavno resili i postavili spisak licenci koje pokrivaju sve fajlove. Ovako na prvu loptu, sa tom jednom licencom u startu nisu aktivne adresne tacke (fpa) i profili inteligentne rute (fsp).
Mozda pokriva vecinu stvari kao sto su mape, zgrade, poi, raskrsnice, itd., ali nije kompletna.
Uostalom postoji tabela sa 8 licenci koje pokrivaju sve, pa proverite jos jednom i sami.

http://serbianforum.org/threads/igo-nextgen-gps-navigacija.571773/page-183

EDIT:
Duzan sam i ja da se nadovezem na edit prethodnog komentara i objasnim neke stvari.
Prvo drugar @navigas, je izuzetno temeljan i detaljan u svojim analizama, i sve ilustruje skrinsotovima, sto ja izuzetno cenim. Ulaze veliki trud za analize i nedostatke u kreiranju samih mapa i odredjenih putnih pravaca. Svaka cast! Bas iz tog razloga, u pojedinim analizama, nekada je mozda i preopsiran i previse detaljan, sto moze da izazove odredjene dileme i nedoumice kod pojedinih clanova.
Sa moje tacke gledista, nista sto je gore pomenuto nije pogresno, ali bih ja to rekao i objasnio na malo drugaciji nacin. Cisto u cilju tacnijeg i preciznijeg informisanja.
Prvo, licenca PAID_GPS_More_Android_Israel... mora biti integrisana u NextGen i samo kao takva ce biti kreirana prilikom instalacije i aktivna za vecinu servisa. Samo njeno stavljanje u folder license u verzijama gde nije integrisana nema nikakvo znacenje i nece vam funkcionisati. Tacno je da ce raditi sa vecinom servisa, kao sto drugar @navigas kaze, i mapama, zgradama, TOI, raskrsnicama, reljefima i to je vecini korisnika dovoljno, ali ne i potpuno. Npr. ne rade, odnosno nisu aktivni *.fpa, *.fsp, *.hnr fajlovi, itd. Samo sa dodavanjem ostalih 7 licenci, bice pokriveni i aktivni svi fajlovi vezani za mape, sto mozete proveriti u meni/o programu/sadrzaj. Uostalom, tu je i tabela o kojoj smo vec vise puta pricali gde se sve moze videti, sta tacno pokriva koja licenca.
Da li ima prikaz semafora na ekranu ili ne, meni nije toliko bitno, ali slazem se da je za nekoga to bitna informacija. Samo vodite racuna, ako skinete odredjenu licencu, mozda vam odredjeni dodaci ili servisi nece biti u funkciji.
Nadam se da drugar @navigas ovo nece pogresno protumaciti, naprotiv i da ce i dalje nastaviti sa svojim analizama. Pozz.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
23.03.2014
Poruka
14
Dal neko koristi TTS na Igo_Avic?
Probao sam sa dve postare I sa najnovija verzija, radi nekoliko minuta I zatim se glas iskluci, cuje se samo "bip".
Koristim UX skin by Pongo 28.05.2017
Radi li vremenska prognoza na Igo_Avic? Meni stalno kaze da "server nije dostupan u region"
Razlog zbog koi koristim Igo_Avic je sto najbrze starta I najbrze se gasi I ima najboli render prikaza (slika 1 Igo Israel, kursor nije"smoot", isto I put)( Slika 2 Igo_Avic, sve je mazno)
Ako moze I to da se sredi, Israel bi bila superSlika 1.png Slika 2.png

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.767
Pongo i Avic... ne idu :) Tojest, skinovi uopšte, i Avic, - ne idu.
Ne radi vremenska, ni onlajn trafik, niti cene goriva - još niko nikada nije okačio licence za Avic za te dodatke.
Onlajn trafik je radio kod neke od prethodnih verzija, kao bi trebalo da radi i kod novih uz dosta žongliranja po podešavanjima i u ponekim državama, ali...
Ali da jeste najlepši i najbrži - jeste. Koristim ga često za planiranje rute i kao bekap za moj PNA...
Za TTS, ne bih znao.

Učlanjen(a)
23.03.2014
Poruka
14
Pongo i Avic... ne idu :) Tojest, skinovi uopšte, i Avic, - ne idu.
Ne radi vremenska, ni onlajn trafik, niti cene goriva - još niko nikada nije okačio licence za Avic za te dodatke.
Onlajn trafik je radio kod neke od prethodnih verzija, kao bi trebalo da radi i kod novih uz dosta žongliranja po podešavanjima i u ponekim državama, ali...
Ali da jeste najlepši i najbrži - jeste. Koristim ga često za planiranje rute i kao bekap za moj PNA...
Za TTS, ne bih znao.

Avic + Pongo koristim celu godinu bez problema, jedino TTS pravi problem, za vremensku prognozu koristim weather by Neoss75.
Sad sam poceo da koristim iGO_Israel, sve ljepo radi of prve(koristim skockanu nextgen verziju)
jedino smeta mi kako lose izgleda put i vođica, linije nisu ravne kako bi trebalo biti
pogledaj slike da vidis na sta mislimScreenshot_2017-08-15-14-22-48.png Screenshot_2017-08-15-14-23-18.png

Nadam se da neko zna u sta je problem, sigurno postoi nacin da se to sredi

Natrag