iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.282
e ovako. isprobavao sam malo rad navigacije sa obavestenjima za kamere na huawei p8 lite sa originalnim skinom. u realnoj voznji kad se priblizava kameri samo se cuje zvucni znak beep i na ekranu se prikazuje vizuelno upozorenje kao i koliko metara ima jos do te kamere.

onda sam probao sa ux dodacima http://serbianforum.org/threads/igo...kin-branding-lang-voice-ux-poi.477944/page-84 post#839. u folder igo/ux sam obrisao spreedcams i ubacio prvo jedan a kasnije i drugi speedcams i isprobao ih u voznji. glas koji sam koristio je nevena. desava se to da navigacija upozorava recima da se nailazi na kameru, kao i vizuelno i koliko metara ima do kamere. mislim da dva puta ponovi da se priblizavam kameri. ali sa tim promenama javio se jedan drugi problem. evo i slika:

Pogledajte prilog 101139 Pogledajte prilog 101140 Pogledajte prilog 101141
to sam otkrio tokom voznje. dok nisam zamenio folder speedcams u ux folderu jednim od foldera speedcams koje sam gore naveo onda su znaci upozorenja prikazivani lepo iznad ogranicenja brzine kao na slici 1. nakon zamene foldera speedcams u ux folderu onda su znaci upozorenja preklapali ogranicenje brzine u portret mode, kao na slici broj 2, ali kad se stavi mob u landscape mode onda su znaci upozorenja opet iznad znaka za ogranicenje brzine, tako da mi nije jasno zasto se to desilo da kad se zameni folder speedcams onda znaci upozorenja preklapaju ogranicenje brzine.
Ta dva ux dodatka nisu za originalni skin nego za Pongo i Arimi.
Pongo speedcam.zip ux je 1.747kb
Arimi speedcam.zip ux je 3.406kb
Posto nisu za or skin mogu da se jave odredjeni nedostaci kao sto je prekrivanje znaka u portret modu i sl. Nesto dobies a nesto gubis, tako ti je kad budzis.
Ako zelis da sve radi kako treba oda koristi jedan od skinova Pongo ili Arimi pa onda nece biti takvih nedostataka.

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
@herrpanta, verovatno si se uverio da je @pera.simic dobro objasnio u čemu si grešio. Ne bih mudrovao, uostalom i ja sam samo korisnik i onaj koji proverava (testira) navigacije. Ja ne komponujem instalacioni materijal. Odavno sam zauzeo stav da instaliram nešto na čemu je neko, mnogo upućeniji od mene, uložio i dosta truda i dosta vremena. Zato smatram da bi u konkretnom slučaju trebalo još jednom pohvaliti @akineki za veoma kvalitetno ukomponovanu verziju NNG Israel. On je predložio pongo skin i stavio odgovarajući ux fajlove u istoimeni folder. I sve radi bez greške. Ukoliko neko nije video kako to lepo izgleda u realnoj vožnji, evo slika u prilogu. Prekršajnu kameru "Pružni prelaz na putu" 2 puta na vreme najavljuje Nevena. Naravno, ovo obaveštenje sam ja dodao za sebe jer veoma često vozim ovim putem i nije loše, makar iGO radio u pozadini, iako je na ekranu druga navigacija, da me Nevena upozori.
Dakle, moj dobronamerni savet svima je da mi, koji manje znamo, prihvatimo kompletno sređenu aplikaciju i nećemo imati problema. Ukoliko sami nešto eksperimentišemo, prepravljamo, sami i snosimo odgovornost, kako @pera.simic reče, jer nešto popravimo a drugo pokvarimo. U prilogu su, za moj ukus, prihvatljivo koloritne slike sa svim informacijama koje jedna navigacija treba da ima.

Prilozi

• Screenshot_2017-03-15-08-38-02.png
    Screenshot_2017-03-15-08-38-02.png
    210,2 KB · Pregleda: 76
  • Screenshot_2017-03-15-08-38-44.png
    Screenshot_2017-03-15-08-38-44.png
    177,9 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_2017-03-15-08-38-51.png
    Screenshot_2017-03-15-08-38-51.png
    173,8 KB · Pregleda: 69
  • Screenshot_2017-03-15-08-39-00.png
    Screenshot_2017-03-15-08-39-00.png
    196,8 KB · Pregleda: 61
  • Screenshot_2017-03-15-08-39-13.png
    Screenshot_2017-03-15-08-39-13.png
    207,3 KB · Pregleda: 63
  • Screenshot_2017-03-15-08-39-21.png
    Screenshot_2017-03-15-08-39-21.png
    201,1 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_2017-03-15-08-43-23.png
    Screenshot_2017-03-15-08-43-23.png
    174,4 KB · Pregleda: 61
  • Screenshot_2017-03-15-08-43-40.png
    Screenshot_2017-03-15-08-43-40.png
    370,3 KB · Pregleda: 74
  • Screenshot_2017-03-15-08-43-53.png
    Screenshot_2017-03-15-08-43-53.png
    202,2 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot_2017-03-15-08-44-03.png
    Screenshot_2017-03-15-08-44-03.png
    205,9 KB · Pregleda: 64
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.375
Da li imate link od te skockane verzije koju je sredio kolega akineki? Voleo bih da je probam. U startu mi se nije dopao nextgen, ali mi se sada dopada kako izgleda, a ako uz to i ne koci prilikom ulaska u navigaciju i setanjem kroz podesavanja onda je to super. Ta verzija koju sam nekad probao je bila izuzetno spora i zato sam izgubio volju za nextgenom

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
39
@navigas tacno tako, ova verzija je zaista skockana i nisu potrebne skoro nikakve prepravke. drugo je to sto sam ja malkice eksperimentisao. pongo skin resava sve male probleme koje sam ja imao i ukazivao na njih u prethodnim postovima... navigacija brzo nalazi satelite, uopste ne koci, ne krahira, na raskrsnicama ili kad se stoji negde pozicija ne ludi nego stoji, meni je vrlo jednostavan za koriscenje kao i podesavanja, kretanja kroz opcije u pongo skinu su laka i brza. mozda u gradu gde ima puno zgrada kad se zada ruta navigacija pozicionira sa odstupanjem od 10tak metara ali cim se krene nadje odmah tacnu poziciju. dakle ovom verzijom je dobijena zaista odlicna navigacija koja radi brzo, lako i sluzi svrsi, a to sto sam ja nalazio neke probleme estetske prirode to je nesto drugo.

1.e kad smo vec kod skina, da li postoji mogucnost da se skinovi menjaju kroz samu aplikaciju kao kod igo myway? meni nije tesko ni ovako mauelno kako je to objasnio kolega @vladcepesh
u postu #1772 ciju verziju sam i instalirao? da li mozda posao zavrsava skinchanger iz posta #755, tj, da li postoji noviji skinchanger koji odgovara ovoj verziji navigacije? ja sam video da u podesavanjima u pongo skinu postoji u opciji ekran opcija skinchange ali kad tu kliknem pise da mora biti instaliran fajl skinchanger.apk... u folderu igo/ux sam nasao zip folder skinchanger ali neznam gde ima apk fajl...

2. da li postoji mogucnost i kako da u pongo skinu screenshot slike se prebacuju u galeriju telefona direktno prilikom slikanja? sad kad nesto slikam koriscenjem opcije capture te slike se nalaze u folderu igo/screenshots...

3. u pongo skinu bih promenio sirinu puta na zacrtanoj ruti ali u folderu igo/ux nisam nasao taj dodatak, pa sam ubacio width_road.zip iz posta #453. problem je taj sto se nista nije desilo u podesavanjima nakon ubacivanja ovog dodatka...neznam sta bih mogao jos da uradim...

jos jednom, hvala svima koji su napravili ovako dobru verziju igo navigacije gde je neophodno samo instalirati navigaciju bez cackanja po sys fajlu, bez namestanja rezolucija i ostalih podesavanja u igo folderu... ovo je bukvalno "instaliraj i vozi" verzija...

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.282
@navigas u pravu si da treba koristiti proverene i skockane verzije to bez dileme slazem se, ali mislim da je naj bolje da ako si u mogucnosti sam sebi prilagodis, jer ce retko ko da pogodi tvoj ukus. U vecini slucajeva je moguce naci skockane i proverene verzije sa nekim od skinova, naj cesce Pongo. Ali sta da rade oni kojima se ti skinovi ne svidjaju nego su vise za klasiku i originalni skin ali ipak da ne izgube na funkcionalnosti. Onda mora da budzis, dodas malo od ponga malo od arimi i radi. Sad sto kaze @herrpanta prekriva znak ogranicenja u portretu, za onoga ko ne koristi portret nece biti problema, stvar ukusa i nacina koriscenja. Probao sam i ovu verziju sa pongo skinom koju je postavio @akineki i o kojoj pises i sve preporuke i pohvale. Jedino mi je smetalo isto sto i tebi, grid_menu_layout.zip (ne mogucnost rotacije ekrana) a i branding.zip zbog sitnih poi ostalo je sve super. Ali opet se vracamo na ono, eto i ti i ja ishvalismo njegovu verziju i njegov trud i rad ali smo ipak vrsili prilagodjanja i izmene na njegovoj verzjiji svom ukusu i postrebama.

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Sto se tice "moje" verzije, samo sam je prilagodio svojim potrebama i svom ukusu, i tu se slazem sa Vama. Naravno, da ni "moja" ni bilo koja druga verzija ili skin, nisu savrsene i svako ih prilagodjava prema svom nahodjenu i ukusu. Ovo i pisem da ne ispadne da me neko "favorizuje" ili hvali moju verziju, vec samo kao moj doprinos zajednici i pomoc odredjenim clanovima kojima je ovo strana tema i zele sredjenu verziju koju prosto sa copy/paste mogu da iskopiraju na svoj telefon i pokrenu navigaciju bez dodatnih dilema.
@pera.simic
druze sto se tice grid_menu_layout.zip i branding.zip - jednostavno ih izbrises i sve je OK. I o tome sam pisao i davao pojasnjenja u temi.

EDIT:
Link od iGO Israel verzije sa Pongo skinom bio je objavljen u ovoj temi u postu #1836, ali je verovatno obrisan u nizu postova jednog clana i rasprave koju sam imao sa njim. Probacu ponovo da okacim link za drugara @toda81 i ostale clanove koji zele da je isprobaju. U ovoj verziji, kao sto vec sigurno znate, rade svi servisi, glasovne komande, vremenska prognoza, kao i prekrsajne kamere. Ubaceni su najnoviji basemap, global.cfg, serbian lang, i osnovne TomTom i Here 2016_Q4 mape, a ostale ubacite po zelji. Raspakovati arhivu i folder iGO_Israel kopirati na root telefona. Instalirati postojeci .apk fajl i navigaciju setovati prema svojim potrebama. Sto se tice rotacije ekrana, za vertikalni prikaz, izbrisati dodatak grid_menu_layout.zip iz ux foldera. Kome se ne svidja ovaj skin, jednostavno neka zameni kompletan ux folder sa nekim drugim, po zelji. Pozz.

Kod:
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZq6Q6ZEmyyoI0Tr6zIJTzHSlDQhuoLzOYV

Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.088
iGO Navigation 9.18.27.693527 - 14.mar.2017

Aplikacija moze biti instalisana u foldere - iGO ili iGO_World
bez promjene data_folder_name="iGO_World" u sys.txt

Ne trebaju licence.
apps (make.sys/no.make.sys) data.zip & ux

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
39
ceo dan se mucim sa ova tri problema pa ako neko zna da mi pomogne:
1. svi linkovi u ovoj temi za neki skinchanger su mrtvi. da li neko ima neki link koji radi i da li bi taj skin changer radio na verziji navigacije iz januara? cemu sluzi zip folder skinchanger u folderu igo/skin ako ja u podesavanjima pritisnem na opciju skinchange a program trazi instalaciju skinchanger.apk fajla?

2. kako menjati sirinu puta na zacrtanoj ruti kad je ukljucen pongo skin i da li je to moguce sa ovim skinom?. ja pokusao sa ubacivanjem width_road.zip u ux folderu iz posta #453 ali se nista ne desava u podesavanjima

3. kako da mi slike screenshot prebacuje direktno u galeriju telefona osim u folderu igo/screenshot? jel nesto treba u sys.txt da se menja ....?

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
@herrpanta

http://serbianforum.org/threads/igo-nextgen-gps-navigacija.571773/page-183

U mom postu #1821 imas originalni Pongo skin od 08.02.2017., a u njegovom ux folderu imas skin_changer.zip koji treba da prekopiras u svoj ux folder. E, sad, koliko se secam, ako zelis da menjas skinove, moras imati ostale ux foldere sa skinovima koji imaju odredjene nazive (ux_alt, ux_default) i u svakom skin_changer.zip. Davno sam to isprobavao, ne mogu tacno da se setim, imas na forumu pa potrazi.
Sto se tice drugog pitanja, za sirinu puta imas u istom folderu dodatke - laneassist_320, laneassist_480 i laneassist_560.zip. Menjas od manjeg ka vecem, a ako hoces width_road.zip, onda izbrises sva tri prethodna.
Na trece pitanje, nisam siguran da moze direktno da se prebacuje u galeriju telefona, mozda neka putanja u sys.txt, mada ne vidim sta ti je problem da ide u njegov folder. I on se vidi u galeriji.

Poslednja izmena:

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
@herrpanta
Kopajući po svom Cloud-u našao sam i ovo (datum nepoznat)
Ceo sadržaj iGO_XXX kopiraj i svoj iGO folder (potvrdi overwrite). Zatim u folder ux_pongo kopiraj kompletan sadržaj ux foldera Pongo skina (potvrdi overwrite), u folder ux_alt kopiraj kompletan sadržaj ux foldera iiiDefault Skin Modified by Arimi (potvrdi overwrite), a u folder ux kopiraj ux sadržaj originalne aplikacije (potvrdi overwrite).
Onda iz foldera install pokreni instalaciju apk i u njoj podesi putanju do svog iGO foldera i package name svoje aplikacije.
Tada u iGO aplikaciji => podešavanja => ekran dobijaš taster za promenu skina i to valjda radi... Radilo je prošle godine?!?

EDIT: Radi!!!!

Poslednja izmena:
Natrag