Ljudi ovo je davno prevazidjena tema oko loazing-a.
Nekoliko puta sam postavljao teme kako kreirati za a-Loadnig.zip, univerzalni loading, kreirate jednom sa zeljenim slikama u landscape and portrait formatu i samo dodajete u blo kojem skinu, i dobijete zeljenu sliku pocetnog ekrana.
Ovo sto je
@Bocky72 naveo je tacno ali postoji i izuzeci, ja sam na primer jedno vreme kad smo se prepucavali oko tog loading-a. da bi otezao onima koji zele da promene stavljao Loading u vise raznih ux-a, na primer u address_search.zip ili android_settings.zip ili audio.zip. u principu mozes da stavis gde god hoces i sad ti i kad dodas loading.zip i dalje nece da se ucita, vec ucitava moj.
Zato kreirate svoj a-Loadnig.zip i samo dodajete aa-Loadnig.zip ili aaa-Loadnig.zip da bi bio prvi na vrhu liste da se prvi ucita i to je to.
Ima negde tema gde sam sve to detaljno objasnio stavku po stavku fail po fail kako se kreira taj univeralni a-Loadnig.zip.
Znaci kreirate jedan ali kvalitetan loading koji mora da ima:
---
import "~/common/ui/intro.css"
---
@params { intro_progress_h: 8;}
DIV.intro {x:0;y:0;w:width;h:height;}
SPRITE.intro_bg {left:0;top:0;right:0;bottom:0;img:#022238;}
BOX.intro { left:0;top:0;right:0;bottom:0;orientation:"vertical";align:"center";valign:"center";}
SPRITE.intro_img {box_align:"center";align:"center";valign:"center";img:"loading.png";}
HSMARTSCROLL.intro_progress {left:0;right:0;bottom:0;h:intro_progress_h;resize_bmp:1;value

app.status.percentage );max:100;img:"loading_progressbar_bg.png";sprprbar:"loading_progressbar.png";visualmode:"PROGRESSBAR";}
---
import "~/common/ui/intro.css"
<layer ui_Intro z=30>
<DIV class="intro">
<SPRITE class="intro_bg"/>
<BOX class="intro">
<SPRITE class="intro_img">
<HSMARTSCROLL class="intro_progress" />
</DIV>
</layer>
import "~/common/ui/intro.lua"
---