iGO NextGen - Luna SKOCKANE VERZIJE

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.916
Ima paket gde je promenjen loading screen. Možeš i sam da ga zameniš, ćime god želiš, prelistaj teme kako se to radi

@kurshlus
Pa sa tvojih skrinšotova vidim da joj nije dozvoljena upotreba mobilnih podoataka
Uostalom 467976 puta smo pisali kako treba instalirati app, šta dozvoliti a šta isključiti u podešavanjima uređaja
Ne budi lenj nego prelistaj temu

Učlanjen(a)
21.12.2016
Poruka
76
Ima paket gde je promenjen loading screen. Možeš i sam da ga zameniš, ćime god želiš, prelistaj teme kako se to radi

@kurshlus
Pa sa tvojih skrinšotova vidim da joj nije dozvoljena upotreba mobilnih podoataka
Uostalom 467976 puta smo pisali kako treba instalirati app, šta dozvoliti a šta isključiti u podešavanjima uređaja
Ne budi lenj nego prelistaj temu
I mene interesuje kako da promenim loading screen, ali misam uspeo da nadjem temu. Ako može mala pomoć.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.916
Loading slika može da se nalazi u data.zip-u, the_skin.zip-u, brandingu ili baš loading.zip ux-u u ux folderu
Nisam skidao legijin paket pa ne mogu napamet da kažem gde je. Pretpostavljam u nekom od "viših" ux-eva jer oni imaju viši prioritet pa "gaze" generičku sliku koja se nalazi u data.zip-u

Meni najlakši alat za manipulaciju je TotalCommander jer on otvara zip fajlove tj ulazi u njih kao da pretražujem foldere. Može se koristiti i search funkcija
Primer, lokacija u data.zip u je
data.zip\ui_nextgen\res\common\xxxhdpi\loading.png
(kod prethodnih izdanja NextGen-a bilo je loading.bmp, vrlo specifičnog formata)
odnosno, loading može da se nalazi u svakom podfolderu za svaki skup rezolucija - hdpi, ldpi, ... xxxhdpi
Aktiviraće se samo ona koja odgovara vašem telefonu

Problematika br2 - da napravite sliku apsolutno istog formata, adekvatne veličine i razmere. Ako to ne umete, skinete neku od postojećih koje se nalaze po raznoraznim forumima ili gde već

Problematika br3 - zameniti sliku. Ako to činite WinZip-om, WinRar-om ili nečim sličnim gotovo sigurno napravićete neupotrebljiv ux
Zato što se za kreiranje zip fajlova za iGO koristi jedan prastari algoritam tačno određenog stepena kompresije, novi sofveri to rade sa drugačijim parametrima. Nedaj bože da koristite mehanizam ugrađen u Windows.
Poslednji WinRar kojim se to radilo bio je 3.93
Ja, opet, koristim TotalCommander, uđem u zip fajl, nađem i izbrišem loading i ubacim na njegovo mesto svoj.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.12.2009
Poruka
23
U ux folderu preimenovati the_skin_org.zip u the_skin.zip, obrisati the_skin_z.zip i the_skyn.zip, kao i the_skin i the_skin (1) foldere..

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.304
Ljudi ovo je davno prevazidjena tema oko loazing-a.
Nekoliko puta sam postavljao teme kako kreirati za a-Loadnig.zip, univerzalni loading, kreirate jednom sa zeljenim slikama u landscape and portrait formatu i samo dodajete u blo kojem skinu, i dobijete zeljenu sliku pocetnog ekrana.

Ovo sto je @Bocky72 naveo je tacno ali postoji i izuzeci, ja sam na primer jedno vreme kad smo se prepucavali oko tog loading-a. da bi otezao onima koji zele da promene stavljao Loading u vise raznih ux-a, na primer u address_search.zip ili android_settings.zip ili audio.zip. u principu mozes da stavis gde god hoces i sad ti i kad dodas loading.zip i dalje nece da se ucita, vec ucitava moj.
Zato kreirate svoj a-Loadnig.zip i samo dodajete aa-Loadnig.zip ili aaa-Loadnig.zip da bi bio prvi na vrhu liste da se prvi ucita i to je to.
Ima negde tema gde sam sve to detaljno objasnio stavku po stavku fail po fail kako se kreira taj univeralni a-Loadnig.zip.
Znaci kreirate jedan ali kvalitetan loading koji mora da ima:
---
import "~/common/ui/intro.css"
---
@params { intro_progress_h: 8;}
DIV.intro {x:0;y:0;w:width;h:height;}
SPRITE.intro_bg {left:0;top:0;right:0;bottom:0;img:#022238;}
BOX.intro { left:0;top:0;right:0;bottom:0;orientation:"vertical";align:"center";valign:"center";}
SPRITE.intro_img {box_align:"center";align:"center";valign:"center";img:"loading.png";}
HSMARTSCROLL.intro_progress {left:0;right:0;bottom:0;h:intro_progress_h;resize_bmp:1;value:( app.status.percentage );max:100;img:"loading_progressbar_bg.png";sprprbar:"loading_progressbar.png";visualmode:"PROGRESSBAR";}
---
import "~/common/ui/intro.css"
<layer ui_Intro z=30>
<DIV class="intro">
<SPRITE class="intro_bg"/>
<BOX class="intro">
<SPRITE class="intro_img">
<HSMARTSCROLL class="intro_progress" />
</DIV>
</layer>
import "~/common/ui/intro.lua"
---