Ne mora. Jednostavno, to mu je iskušenje koje on mora pobediti. Isto kao što je neko pre obraćenja bio sklon ljutnji, pa je to pobedio. Ali to ne znači da on ne može biti ponovo ljut..nije operisan od toga. Tako i pojedinac koji ima sklonosti može pobediti to uz Božiju pomoć, iako sklonost postoji i postojaće do kraja života. Ali Bog ga neće suditi po sklonosti već po njegovoj odluci u srcu da je tu sklonost osudio i živeo po savesti.
Ja sam ranije pisao da su svi gresi posledica slabog tela, i zato coveka vuku telesne pozude! O cemu je i Pavle pisao: "nalazim u svojim udovima drugi zakon.. ne cinim ono sto hocu, nego sto necu to cinim..."
Ja sam dakle pisao da coveka na greh vuku (sklonosti) - genetske deformacije, ali ovde se ne radi o promeni koja bi bila dominantna samo kod jednog tipa ljudi!
Svi imaju sklonost ka homoseksualizmu, i svi su potencionalni gejevi! A ne samo jedna grupa ljudi sa nekim 'xy' hromozomom!
Zbog toga, uticaj okoline igra kljucnu ulogu u prevenciji nastanku homoseksualizma, a ti pises suprotno!
Dakle, nije samo jedan tip ljudi ugrozen, vec su ugrozeni svi! I to pokazuje pismo, primer je Sodoma i Gomora! Zato je Bog pobio takve, da svojim izopacenostima ne navuku i druge!
Tvoja prica o nekakvoj genetskoj mutaciji - "bolesti", koja pogadja samo odredjeni tip ljudi, dok ostale stedi, je totalna glupost!
U coveku predanom Bogu on menja sve.
Sve bolesti, fizicke, psihicke, mentalne.
Celokupan psihofizicki mentalni sklop.
Tako i od homoseksualca moze da stvori normalnog moralnog coveka.
Jer ako je nesto poremecaj, on to moze isceliti.
Slusao sam licno iskustvo homoseksualca koji se obratio i promenio.
Prilikom pricanja ovog iskustva sa propovedaonice je plakao.
Reci da Bog ne moze da isceli coveka, to je neverstvo koje moze biti hula na svemoguceg Boga.
Niko nije rekao da Bog ne moze da izleci bolesnog coveka!
Medjutim, homoseksualnost nije "bolest", tj. nije nesto sto pogadja samo odredjen tip ljudi sa "xy" hromozomom, dok su ostali postedjeni!
Svi ljudi poseduju tu sklonost, i ona se budi uticajem okoline! Dakle, to je nesto sto se uci, kao i ostali gresi!
Zato je bitna prevencija, tj. ne dozvoliti takvima da vrse uticaj na okolinu!
Zato Bog i ubija gejeve u Starom Zavetu, da svojim ponasanjem ne zaraze i druge!
Pavle nigde nije pozivao da homoseksualcima država ograniči pravo. Nigde.
Bog jeste! Naredio je da se homoseksualci pobiju u drzavi Izrael!
Dok je Pavle rekao da se takvi izbace iz crkve, da ne bi zarazili i ostale!
Dakle, Pavle kaze da u crkvi nije dobro mesati se sa takvima, a ti zelis da ih vidjas po ulicama!
Da li si ti pri zdravoj svesti?
Ako vec imas pravo glasa, onda kazes - necemo takve po ulicama! A ne da ih jos branis, govoreci kako je drustvo imuno na njihov uticaj!
Ti si znaci njihov advokat, ti branis njihova prava i trazis, insistiras, da oni trebaju da setaju i cuvaju nasu decu!
Ti branis greh!