Hriscanstvo u Rusko-Nato ratu

Za koga navijate u najnovijem ratu?

• Za Ukrajinu i Nato pakt

Votes: 0 0,0%
  • Za Rusiju i njene saveznike

Votes: 3 27,3%
  • Za OUN jer samo UN moze da dnese Miri i Sigurnost

• Za onog ko daje vise para i ostalog

Votes: 1 9,1%
  • Za Kinu

• Za neutralne

Votes: 1 9,1%
  • Za Isusa Hrista i Bozje carstvo

Votes: 6 54,5%

• Total voters
    11
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slika sve pokazuje. On se izjašnjava i zvanično kao vernik, brani tradicionalne vrednosti.

Evo kako se o svojoj vjeri i o svojoj vjerskoj pripadnosti izjašnjava Putin.

Pojedini mediji Ruske pravoslavne crkve (RPC), da bi “pomogli vjernicima”, uoči predsjedničkih izbora u Rusiji objavili su uporednu analizu stavova petorice kandidata za predsjednika.

Osim premijera Vladimira Putina, kandidati za predsjednika su i Genadij Zjuganov (komunist), Vladimir Žirinovski (LDP), Sergej Mironov (Pravedna Rusija) i nevjerujući milijuner Mihail Prohorov.

Na pitanje da li vjeruju u Boga, Putin je rekao da vjeruje “u ljude”, dobre namjere, ....

Na pitanje o vjeroispovjesti, jedino je Mironov odgovorio da je “pravoslavni kršćanin”. Putin je rekao da smatra da je to pitanje o kojem ne treba raspravljati, dok se ostali nisu izjasnili

P.S. Kada ovako očito to činiš, zašto konačno ne priznaš da lažeš i zašto se ne ispričaš za sve ove laži? Ima li bar zrno poštenja i ljudskog dostojanstva u tebi!?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po bibliji novi svetski antihriscanski pored stvaraju "deset careva, danas sinonim za najrazvijenije zemlje sveta"

Potom "jagnje sa dva roga kao u jagnjeta koje progovara kao azdaha, simbol Amerike"

I na kraju "zver kojoj je zmija dala silu i presto svoj, ili papstvo"

Ovaj versko vojno NATO politicki savez izmedju ovih tri sila - dovesce antihrista na vlast, i navodice svet da mu se pokloni.

Danas se u Ukraini vodi rat koji ce biti presudan za stvaranje ovog globanog poretka.

Zato se Zapadu i Evropi zuri da sve drzave prikloni uz sebe, i ukloni sve prekreke za stvaranje novog svetskog poretka, a to su danas Rusija, Kina, Srbija... koja je jos uvek nepotpuno opredeljena.

Ali Boze moj, to ce se srediti novim sankcijama, i bombardovanjem neposlusnih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hrišćanin ne mrzi. Mržnja je odlika nepreobraćenog čoveka.

Za razliku od tebe ja se ne plašim gej populacije, jer ne znam na koji način bi oni mogli mene privući? Ko se to boji, ja ne znam.

Nesto bi se ovde moglo reci.. David kaze: "zar da ne mrzim one koji tebe mrze, punom mrzoscu mrzim na njih". Sta cemo sad sa ovom izjavom? :)

Jovane, ako se ne plasis gej populacije, ti se onda ne plasis ni sotone, pa bi se mogao i druziti sa njim! A Bog ne smatra da je to dobro, to je destruktivno!

I nije poenta u tome da li se ti plasis ili ne, vec kakav uticaj oni imaju na okolinu.. Na decu i omladinu..

Ovo je kao da si rekao, ne plasim se ja preljubnika i bludnika, niti golih zena na ulici, ne mogu da uticu na mene.. Mozda trenutno i ne mogu, ali ce vremenom poceti da uticu, jer gledanjem njihovih dela, covek se kvari i postaje neosetljiv za greh, prosto ogugla.. To je slicno televiziji, kada covek prvi put vidi seks i nasilje na televiziji, bude mu strasno, da bi se na kraju navikao i postao neosetljiv..

Dakle, to je destruktivno..

I zato sam rekao da demokratija nije od Boga, i on takvima ne dozvoljava da se mesaju sa vernima i slobodno setaju. To je iz preventivnih razloga!

Bog zna najbolje ljudsku prirodu, a ti kada tvrdis da to ne utice na ljude i da gejevima treba dozvoliti u ime demokratije da se slobodno izrazavaju, izvini ali ti nisi merodavan..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nesto bi se ovde moglo reci.. David kaze: "zar da ne mrzim one koji tebe mrze, punom mrzoscu mrzim na njih". Sta cemo sad sa ovom izjavom? :)

Pošto Biblija ne protivureči sama sebi, izraz "mržnja" u kontekstu vernih ne znači isto što i "mržnja" u kontekstu nevernih. Inače bi mržnja i zlo bilo dozvoljeno i poželjno što nije redak slučaj kroz istoriju da su upravo pobožni ljudi činilči velika zla.

Zato bolji kontkest za razumevanje ovoga je kada u Pismu stoji:"gnjevite se i ne grešite". Postoji gnev koji nije grešan a ne ovaj iz nečisitog srca. To je gnev koji ne sadrži mržnju koju ima neobraćen čovek već više tuga u srcu zbog zla. Zato se greh mržnje mora jasno razdvojiti od onog gneva bez greha.

Ovo je kao da si rekao, ne plasim se ja preljubnika i bludnika, niti golih zena na ulici, ne mogu da uticu na mene.. Mozda trenutno i ne mogu, ali ce vremenom poceti da uticu

To je strah bez razloga. Dokaz za to je isključivo tvoja tvrdnja. Moramo koristit zdrav razum a ne pretpostavke.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
E pa sad se upitaj kako to da u SAD tako ne postupaju sa vama ili u Velikoj Britaniji ili Holandiji tj.bilo gde na Zapadu. Pa kako to kada su oni tako zli a Rusi na strani pravde.
Pa prvo su pocela progonstva JS u USA,lazne optuzbe,progonstva od strane rulje i zatvaranja.
E pa kad su JS dobili parnice i obestecenja ,pokazalo se da je Jehova Bog uz nas jer su posle osudili one koji su nas lazno optuzili za kradje.
Pa do pre neku godinu nije bilo problema ni u Rusiji,ali kao sto se promenilo u Rusiji,promenice se ponovo i u USA i EU.Eto u Norveskoj su poceli da nam prave probleme ,hoce da nas zabrane,tako da ce te se svi vi izmiriti i izljubiti i zajedno napasti na nas.
Ide vreme kad ateizam jaca sve vise zbog vaseg izvrtanja celokupne biblijske nauke naopacke.
I kad se bude trazilo sta treba zrtvovati,zrtvovace religiju i tad nastaje opsta pogibao...,a kad udare na nas "otvorice se Crveno more " :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Što da mrzim bilo koga? Pismo kaže:"nemoj mrzeti".

Kako mozes voleti djavola?

Pošto Biblija ne protivureči sama sebi, izraz "mržnja" u kontekstu vernih ne znalči isto što i "mržnja" u kontekstu nevernih. Inače bi mržnja i zlo bilo dozvoljeno i poželjno što nije redak slučaj kroz istoriju da su upravo pobožni ljudi činilči velika zla.

Zato bolji kontkest za razumevanje ovoga je kada u Pismu stoji:"gnjevite se i ne grešite". Postoji gnev koji nije grešan a ne ovaj iz nečsitog srca. To je gnev koji ne sadrži mržnju koju ima neobraćen čovek već više tuga u srcu zbog zla. Zato se greh mržnje mora jasno razdvojiti od onog gneva bez greha

Dobro, u pravu si, ne mozes mrzeti ni satanu. Treba ga zaliti.. Nije prirodno da mrzis.. A David je malo preterao :)

To je strah bez razloga. Dokaz za to je isključivo tvoja tvrdnja. Moramo koristit zdrav razum a ne pretpostavke.

Jovane, nije poenta strah! Ti mozes biti hrabar, pa ici da se druzis sa narkomanima, bludnicima, prostitutkama da bi im pomogao. Ali kada si neprestano okruzen takvima, to utice na tebe da oguglas na greh!

S kim si takav si, "lose drustvo kvari korisne navike" kaze biblija i " izvadite zloga iz svoje sredine" kaze Pavle! Jedna kvarna jabuka u korpi zarazi sve ostale koje su zdrave!

Tako i kada dopustis da gresni i iskvareni slobodno setaju, oni uticu na druge, prevenstveno na decu i na mlade koji upijaju kao sundjer..

Zato je Bog odredio preventivnu meru, i naredio da se takvi uklone! Iz crkve i iz drustva, pa i u Izraelu kada je vladao, naredio je da se takvi pobiju!

A ti ovde pricas suprotno, da takvima treba dozvoliti da se slobodno izrazavaju i setaju ulicom?

Ne, Jovane, to nije Bozja volja! I demokratija nije Bozja volja! Shvati to!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
zabrane,tako da ce te se svi vi izmiriti i izljubiti i zajedno napasti na nas.

Nijednu religiju koja uci pozitivan princip ne treba dirati, tako ni Jehovine Svedoke. Treba zabraniti samo destruktivne i satanisticke religije koje zagovaraju negativan princip i koje su opasne po zivot.. To je moj stav.

A to sto kazes kako cemo "mi vas napasti", to je manija gonjenja i paranoja! Ko ce vas napasti? Pa svakako ne neko sa foruma.. Mi mozemo teoloski da se suprotstavljamo jedni drugima, ali ne silom! Dakle, paranoican si! A kada bude doslo do progona, i nas ce napasti, jer svi smo mi predvidjeni za odstrel..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa prvo su pocela progonstva JS u USA,lazne optuzbe,progonstva od strane rulje i zatvaranja.
E pa kad su JS dobili parnice i obestecenja

Nikada niste bili zabranjeniu SAD kao u Rusiji. To je razlika. Po zakonima SAD-a vi ste razmatrani u kontestu prava na uskraćivanje davanjakrvi koje nekom život znači(u kontekstu ljudskih prava na život, imate li prava dadrugimauskratite pravo naživot) a u Rusiji ste jednostavno zabranjeni iz motiva što niste tradicionalnis obzirom da u Rusiji, Putin sprovodi diktat tradicionalzma-ili pokušava da to uradi. Zato sumotivi vašeg preispitivanja u SAD-u imalo demokratski karakter a u Rusiji autokratski.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dobro, u pravu si, ne mozes mrzeti ni satanu. Treba ga zaliti.. Nije prirodno da mrzis.

Mire, vidi se površnost u tvom shvatanju ovih pojmova. Što je karkateristika pre svega tradicionalista. Mrzeti i gneviti se u kontekstu pravednika ne podrazumeva dopuštanje divljoj prirodi da se ispolji. Kada Duh Sveti osvedočava o zlu i grehu, On ne podstiče u srcu divlji fanatizam i gordi duh, tako karakterističan za grešnika. Duh upućuje čoveka da uvidi koliko je nešto zlo koje u srcu ne stvara onaj nesveti gnev, već iskreno groženje na greh, tugu zbog posledice toga i samim tim oštru poruku upozorenja onima koji tako nešto čine. Ti upravo pokazuješ da ne poznaješ ovu razliku između pravednog i nepravednog gneva i onda upadaš u zamku licemerne pobožnosti kaja ne ukorava za greh, već dopušta ispoljavanje istoga samo ako se ono usmeri na navodni pravedni cilj. To je ono što površni vernici ne mogu razumeti. Odatle i nije čudo što su ljudi u ime vere ubijali i to sa strašću koja prevazilazi svaku meru.

Poslednja izmena:
Natrag