Moje licno misljenje u vezi tvog misljenja
Totalno nema smisla reci "zamislite Isusa tako obucenog" jer tada takva moda nije ni postojala. Danas - ko zna kako bi se Isus oblacio. Kako god da se obuce nekome bi bio cudan.
Da li bi se Isus oblacio kao ''heavy metalac''?
Smesno je i postavljati ovakva pitanja, jer Isus bi sigurno nosio normalno uobicajeno odelo naroda u kome zivi, dok ovaj nacin oblacenja nije normalan, vec odrazava odredjeni stil, i grupu ljudi koja zivi raskalasnim zivotom i koristi droge.
Mislis da bi Isus kao pravedan covek koristio odelo jedne takve grupe? Mislis da bi se sa njima identifikovao?
Biblija cak sadrzi pravila u starom zavetu da muskarac ne sme da nosi zensko odelo, i da ne sme da nosi dugu kosu u Novom Zavetu. Stoga je ovakav stil: 'sminka'(sto je zenska moda) , 'oskudno odelo'(biblija govori protiv golotinje) i 'duga kosa'(odlika zena), za muskarca zabranjen i nedopustljiv..
Isto tako bi mogli reci zamislite Isusa u kravati i odelu. Nema smisla.
To sto se tebi svidja odelo i kravata ili dzemper i pantalone ili sta god vec drugo ne znaci ama bash nista.
Nisi ti merilo.
Nebitan je moj ili tvoj ukus kada je u pitanju odevanje..
Ne radi se ovde o stilu odece, vec se prvenstveno radi o tome sta ta odeca oslikava i sa cim se povezuje u drustvu, odeca predstavlja coveka i ako je ona povezana sa 'diletantskom grupom' ja tu odecu kao Hriscanin ne bi smeo da nosim..
Tako isto mozemo polugole urodjenike koji pevuse neku pesmu, koji se svoje golotinje i ne stide, osuditi i reci zamisli Isusa takvog. Mozemo i osuditi afrikance koji svojim narodnim stilom pevaju i reci zamisli Isusa da tako skakuce okolo.
Sto se tice golotinje ona je u bibliji osudjena i stoga nedopustiva..
Zato o ovome ne mozemo ni raspravljati kao o necemu pozitivnom.
Upravo ti urodjenici koji slave djavola , su primer sta djavo radi da bi unizio coveka, srozavajuci ga na nivo zivotinje..
Slavljenje Boga narodnim stilom je dozvoljeno, sve dok ta muzika nije povezana sa necim negativnim i sotonskim..
I ti dobro znas da odredjena muzika utice na emocije, utice na misli i ima pozitivni ili negativni uticaj na coveka i zato ne mozemo mi ovde biti neozbiljni..
Postoji muzika za jogu, muzika koja izaziva halucinacije, meditativna muzika, new age muzika i sl..
Da muzika moze biti 'zla' mi smo svedoci danas ,vise nego ranije..
Zamisli da ja uzmem muziku iz nekog horor filma koja izaziva 'jezu' i koja 'negativno utice na emocije' koja 'plasi' ljude, i time slavim Boga, pa da li bi Bog jedno takvo slavljenje prihvatio? Ne, nikako.. vec bi ga osudio!
A prihvatio bi ga onaj drugi sotona..
Isus je bio covek u jevrejskoj kulturi i bio je tako obucen. Tada nisu imali helanke niti farmerice a nisu imali ni elektricne gitare. Medjutim cak i u toj jevrejskoj kulturi je bio izrod po ponasanju tako da nemoj biti uveren da te Isus ne bi sablaznio da se pojavi danas. Mozda bi dosao bash obucen tako da bi ga ti odbacio.
Isus ne bi dosao u helankama, namazan karminom kao zena, i jos iduci gologuz(jer to biblija zabranjuje), vec bi bio obucen kao sto je i uobicajeno u narodu kojem dolazi, ne bi se razlikovao od nas, ali ne bi ni svojim odelom privlacio paznju povezujuci se sa 'diletantskim' i sumnjivim 'hevy metal grupama', koje su poznate po nasilnom ponasanju i upotrebi droge, kao i raskalasnom nocnom zivotu.
Kada bi dosao Isus bi nosio odelo obicnih ljudi..
Kazes da ovi nisu hriscani i da se pretvaraju. Otkud ti to znas? Video si im srca, citao knjigu zivota? Samo zbog stila muzike?! Ja niti znam niti ne znam. Ne znam njihove licne zivote pa da mogu da sudim i mislim. A da im sudim zato jer pevaju stil koji se meni ne svidja ili zato jer su obuceni na nacin na koji ja ne mogu da razumem, mi ne pada na pamet. Bog je mnogo siri od mog uskog shvatanja raznolikosti ljudskog roda, jezika, kultura, nacina izrazavanja itd.
Ja ne znam njihova srca, ali znam da takvu muziku komponuje licno sotona, to znam sigurno.
Ako oni nisu svesni toga, onda su zavedeni ili cak opsednuti.
Rekao sam da ovaj vid muzike asocira na drogu, raskalasenost , razuzdan nocni zivot i pobunu, sto Bogu nije po volji.
Ta muzika je prvenstveno zarazna, znam to po sebi...
Izaziva negativne emocije, ushicuje coveka, cini ga razuzdanim i deluje kao droga,
opusta telo tako da se nekontrolisano krece i velik je podsticaj na greh..
Muzika je nacin izrazavanja emocija i misli. Postoji milion stilova. Poenta nije stil nego poruka. Njihova poruka je dobra.
Ne mozes osuditi noz. Noz je noz. Stil je stil. Namera je sustinska.
Zar poznajes njihove motive, nameru? Previse sudis.
Jeste, muzika utice na emocije i misli, a ova muzika je koncipirana tako da vise uice na emocije nego da donese pozitivnu poruku. Ta muzika cak ima i skrivene poruke. Ne svaka(ima izuzetaka) , ali vecinom nosi satanske poruke i misli..
Nzm da li si se ti bavio muzikom ili si samo slusao, ali je dobro poznato sta ova muzika cini coveku..
Zamisli da sad ja uzmem meditativnu -'new age' muziku ili jos gore 'psychedelic music' i time slavim Boga, a ta muzika utice negativno na um..
Jedna takva vrsta cak uzrokuje da covek napusti telo i pocne da lebdi, prijatelj mi je o tome pricao koji je tu muziku isprobao.. A druga opet izaziva kosmarne snove..
Cemu onda ova prica da je svaka muzika dobra???
Ako bash hoces da budes ispravan onda bi svi vasi klipovi koji ste okacili morali biti jednako osudjeni jer nijedan vas klip (kolko sam gledao) nije izvorno jevrejski iz 1. veka nove ere!!!!
Nego sta je? Razni evropski stilovi koji se vama cine "duhovnim".
Ja sam rekao, stil nije bitan ako on nije povezan sa negativnim..
Znas da mnoge himne, koje se danas smatraju "svetima", u vreme kada su pisane su bile stil pesama koji se pevaju u kafanama, stil obicnog coveka!! Estrada!! Turbofolk!!
Naravno da znam, ali ta muzika je preradjena i danas nije vise povezana sa negativnim..
Uzmi pa ih odslusaj, ne uticu negativno niti imaju ono 'hard' u sebi sto tera coveka da divlja kao u rock muzici..
Uzmi onda 'Hriscanski heavy metal' ili cak 'Hriscanski hard rock', tu nema razlike -sa onim svetskim, cak se isto i oblace na pozornici i isto se ponasaju, pa onda koju oni poruku ljudima salju...
Muzika je nacin izrazavanja. Covek na selu, kada oseca dobrotu Bozju, izrazice se na nacin na koji razume i zna - narodnjackim stilom. Uzece harmoniku, frulu, gusle i zapevace o Bogu kako zna i ume. Mislis da je to Bogu slavljenje u narodnjackom stilu manje ugodno od ovih vasih profinjenih "duhovnih" stilova?
Neko ko je odrastao u rock kulturi ne zna za drugo. Zna, razume i oseca rock ritam i kroz njega ce da se izrazi Bogu. Zaista si ubedjen da ce Bog njegovu pesmu, koja dolazi iz srca, odbaciti? Gde je to u Svetom Pismu propisan stil pevanja?
Bog nece odbaciti nista sto je iskreno od srca, ali..
Rekao sam, mnogo toga je povezano sa 'hevy metal' i 'hard rock' muzikom sto je negativno, a najvise stil oblacenja i razuzdanost koju ta muzika u coveku izaziva.. Zato i nose takve nazive, a osmisljeni su kao bunt pa i sam 'rock&roll' ranije je bio pobuna..
Jednostavno nije dobro slusati takvu vrstu muzike, u pocetku to coveka moze da priblizi Bogu, dok covek ne sazna za bolje, ali kako covek napreduje u veri, trebalo bi da shvati sta Bog zeli i kakvo obozavanje on odobrava, a 'muzika je nacin obozavanja'.
Bog ne zeli da ga obozavamo kako se nama svidja, vec zeli da ga 'obozavamo cisto', 'duhom i istinom'.
Ne mozemo ga mi obozavati 'satanskim ritualima'.
Muzika za satanu je 'ritual', i on kroz nju siri svoje ideje, zato vidis da tamo nose rogove, padaju u trans, pa se skidaju gologuzi i sminkaju te divljaju na sceni..
Kada to rade slaveci Boga, pa mislis li da Bog to prihvata?
Ne, to nacin koji je sotona osmislio da se naruga Bogu, on je tvorac rock muzike(tvorac pobune, a ta muzika je bunt, bunt protiv Boga i drustva).
To je isto kao kada u satanskoj crkvi pevaju pesme iz hriscanske pesmarice unatrag da se narugaju, ne smeta njima cak ni da koriste Hriscanske reci...
A na kraju licno svedocanstvo. Ja sam bio heavy metalac. To je bio moj identitet. Jos uvek volim HM ali sada slusam ovaj moderan worship stil (Hillsong itd).
Medjutim, kada sam bio klinac i slusao Helloween i slicne nehriscanske bendove i kada sam naleteo na hriscansku rock muziku, za mene je to bilo otkrivenje!!!
Upravo je hriscanska rock i heavy metal muzika imala snaznu ulogu da se ja okrenem hrisanstvu, a izmedju ostalih, upravo i ovaj bend koji si ti osudio da veze sa Bogom nemaju.
Ja licno sviram gitaru, tako da mi ne treba svedocanstvo, ja znam da je ova muzika kao droga..
Zapitaj se zasto ne mozes prestati da slusas tu muziku?
Da li ces u vecnosti moci ziveti bez tog 'zvuka'?
Zamisli agoniju kroz koju sam ja prosao da bih se oslobodio te muzike, kako ziveti bez rocka???
Malo se zapitaj, da slucajno ova muzika nije tvoj 'bog'!
Molim te pogledaj..
Ovo je iskustvo Ivona Myers-a. On je bivsi reper i clan poznate hip-hop grupe Boogiemasters, koja je ranih '90-ih sklopila unosni ugovor za osam albuma s EMI Recordsom, snimajuci u studiju Rush, koji je proslavio solo repere poput LL Cool J-a i grupe poput Run D.M.C.-a. I Boogiemonstersi su bili na tom putu, primajuci pohvale od najpoznatijih muzickih casopisa poput Vibea i Rolling Stonea, i nastupajuci rame uz rame s grupama kao sto su A Tribe Called Quest, The Fugees ili The Roots...
Evo sta on kaze o muzickoj industriji, i onome sto mu je Bog otkrio:
Zatim pogledaj ovo: