Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
33
A gde bi mogo da nadjem bebce hrcka pa da mi zivi duze, ono bas bebce "golo"
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
"Golo" ne sme da se odvaja od majke, pre nego što ga uzmeš, mora da da ima bar mesec dana, a dotle je već "čupa". :)
Potraži u prodavnicama opreme za kućne ljubimce, oni obično imaju i te sitne životinjice i ptičice.
Na žalost, stvarno ne znam da li ih ima kod tebe u Milanovcu, ali u Beogradu ih ima.
Nemoj ići ponovo u ZOO vrt, potraži u prodavnicama.
 
Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
968
Joooj meden je,ja sam imala belog zvala se lelica obozavala sam je....ali mi je uginula posle tri meseca,mislim da je zbog samoce ... jako sam se potresla i zbog toga ne zelim vise da ih imam ...
 
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
33
Moj nije hteo da se mazi. Čim ga uzmem u ruke ugrize me. A piše na upustvu da su mazulje.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ih, naš je bio prava maza. Doduše, nije voleo da se mazi sa svakim, neke naše prijatelje je grickao. Ali ja sam ga gnjavila kako sam htela, nikad mu nije palo na pamet da me gricne.

Pre dvadesetak godina sam imala par, koji je dobio male, i to je bilo mnogo strašno. To nikome ne preporučujem u kućnim uslovima. I ja sam ih se jedva rešila tada. Mužjak iz ljubomore pojeo pola mladunaca, ženka bila mnogo agresivna, mali izlazili iz kaveza pa sam ih jurila po sobi... ne hvala, nikad više.

Jedan je sasvim ok, i samo onda može da bude maza. Ako ih ima dvoje, oni su okrenuti jedno drugom, i niko ne može da im priđe. Možeš samo da ih gledaš kako se zabavljaju.

Prema tome, ako si rešio, uzmi jednog, i gledaj da bude što manji. Oni ih u prodavnicama i ne izlažu dok nisu sposobni da žive bez majke, ali bolje da bude što manji, jer će duže biti s tobom.
Gledaj da ne bude na promaji, to im najviše smeta, daj mu s vremena na vreme po malo mleka, dosta voća i semenja, dobar točak da ima čime da se zabavlja, i igra može da počne. :)
Čula sam ovih dana još neke savete vezane konkretno za njih, ali o tom potom.
 
Član
Učlanjen(a)
18.05.2011
Poruka
15
Evo moje bandice, doduse sad su vec malo porasli ;)

 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Hrčak koji glumi da je mrtav

Hrčak koji glumi da je mrtav

Već smo navikli na pse i mačke koje glume, a sada možemo da se uverimo u to da i hrčci imaju sličan talenat.

Na Jutjubu je nedavno postavljen snimak jednog hrčka-glumca, koji pokazuje da hrčci nisu talentovani samo za trčanje u točku.

Mali šareni hrčak na početku snimka napeto posmatra svog snimatelja.

Kada snimatelj u njega uperi kažiprst desne šake i imitira pucanj iz pištolja, hrčak istog časa pada unatrag i sklizne niz zid, kao da je stvarno upucan.

Ispod snimka piše da “tokom snimanja nije povređen nijedan hrčak” i da ko želi da podrži hrčkovu glumačku karijeru, to može da učini sa klikom na dugme "like" ili "share".


Izvor: Blic online




 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
30.03.2013
Poruka
1
Imam problem zelim da kupim hrcka ali moj otac se neslaze sa tim zbog mirisa kako da ga ubedim da svi glodari nemirisu isto ????
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Tvoj otac je u pravu, "miris" zna da bude "težak". Ali se da kontrolisati češćim čišćenjem terarijuma u kome ćeš ga čuvati. On sam nema taj miris, najgori miris ima njegova mokraća. Tako da, ako mu češće čistiš i stavljaš svežu piljevinu, biće sve u redu. Njemu se to baš i ne dopada, malo se unervozi kad ga posle čišćenja i pranja terarijuma vratiš u čisto, pa malo ne zna gde je šta stavio, gde mu je "WC" a gde "špajz", ali to kratko traje.
Prema tome, možeš slobodno ocu da pokažeš šta sam ti odgovorila. Ako mu terarijum budete održavali kako treba, "miris" neće biti problem.
 
Član
Učlanjen(a)
05.08.2013
Poruka
1
Zdravo svima. Dobio sam za rodjendan leminga, ali mi ne deluje preterano zainteresovano za druzenje, odnosno cim stavim ruku u kavez i pokusam da ga pomazim on se okrene na ledja i pocne da ispusta neki cudan zvuk, kao da cvili. Nisam siguran da li bi mogao i da me ujede. U svakom slucaju mi treba pomoc, ne znam kako da ga pripitomim :( ako neko ima neki savet neka napise... Unapred zahvalan...
 
Natrag
Top