Ih, naš je bio prava maza. Doduše, nije voleo da se mazi sa svakim, neke naše prijatelje je grickao. Ali ja sam ga gnjavila kako sam htela, nikad mu nije palo na pamet da me gricne.
Pre dvadesetak godina sam imala par, koji je dobio male, i to je bilo mnogo strašno. To nikome ne preporučujem u kućnim uslovima. I ja sam ih se jedva rešila tada. Mužjak iz ljubomore pojeo pola mladunaca, ženka bila mnogo agresivna, mali izlazili iz kaveza pa sam ih jurila po sobi... ne hvala, nikad više.
Jedan je sasvim ok, i samo onda može da bude maza. Ako ih ima dvoje, oni su okrenuti jedno drugom, i niko ne može da im priđe. Možeš samo da ih gledaš kako se zabavljaju.
Prema tome, ako si rešio, uzmi jednog, i gledaj da bude što manji. Oni ih u prodavnicama i ne izlažu dok nisu sposobni da žive bez majke, ali bolje da bude što manji, jer će duže biti s tobom.
Gledaj da ne bude na promaji, to im najviše smeta, daj mu s vremena na vreme po malo mleka, dosta voća i semenja, dobar točak da ima čime da se zabavlja, i igra može da počne.
Čula sam ovih dana još neke savete vezane konkretno za njih, ali o tom potom.